ЧИПС без мазнини - домашен и супер лесен

  • 33 261
  • 94
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 3 687
Пробвах го няколко пъти- първия с едно малко картофче и белачката- стана страшно бързо и детето много го хареса-направих го с шарена сол.
на другия ден реших с робота да ги нарежа- да не си играя с белачката- много дебели станала и не ни харесаха така
Така че поне за детето като направя 2-3 МВ печки Laughing и са му достатъчно-това от един голям картоф....
Поне той да яде здравословно-ние.....от магазина,защото си е пипкава работа да го стържеш с белачката  ooooh!
Иначе е много хрупкав и страшно сполучлив чипса  Hug

# 46
  • Мнения: 122
Може ли да се ползва порцеланова чиния в микровълнова?
да но внимавай да няма златни нишки или златни украси ... аз поне съм слагала чисто бяла чиния и никакъв проблем. На старата микровълнова се счупи чинията и я ползвахме три години с един капак от йенска тенджерка. Сега  е ползва с бяла порцеланова чиния  Peace

# 47
  • Мнения: 1 313
Не знам дали няма да залепнат картофките за чинията. Иначе няма проблем да се ползвам в МВ.

# 48
  • Мнения: 2 172
Как ще залепнат като са върху хартия?

# 49
  • Мнения: 1 313
Реших, че искаш да ги слагаш направо върху чинията Blush

# 50
  • Мнения: 11 010
Тази вечер най-после си купих хартия за печене. Ако знаех каква вкусотия се получава, нямаше да отлагам толкова дълго. Heart Eyes
2 средно големи картофа се извъртяха 4 пъти в микровелето и се изядоха за отрицателно време. Mr. Green

# 51
  • София
  • Мнения: 7 920
На мен пък чипса ми напомни един аромат от детските години. Признавам си, че бая се замислих на какво ми напомня и накрая се сетих навремето как заравяхме картофи в жеравата.

Та отма нали три средно голями картофа измити хубаво и необелени бяха курдисани в госпожа Микровълнова, на най-висока степен и за 10 минути станаха готови (уверен съм, че може да намалите времето като за целта една клечка със зъби ще ви помогне).

Сега туканата зи хортуваме с бабата за едното време и за жаравата и ... ядем печени картофи с шарена сол.

# 52
  • София
  • Мнения: 478
Този чипс си го правех, докато спазвах диетата на Майкъл Търмънд от Пълна Промяна. Там го препоръчва като диетичен, ако не се използват подправки със сол. Овкусявах го с чесън и червен пипер. Аз не си падам по микровълнови и го правих в обикновена фурна в тефлонова тавичка с хартия за печене. Пак става и е много вкусен.

# 53
  • Gorni Bogrov
  • Мнения: 959
Аз чак днес успях да го направя,но честно казано не съм очарована,но все пак е въпрос на вкус. Simple Smile

# 54
  • София
  • Мнения: 1 341





Снощи пробвах чипса и днес 3 пъти врътнах МВ,
но първо отмих нишестето и после го подсуших в кърпа.


# 55
  • София
  • Мнения: 7 920
Ето ви пък и една друга идея, която пак се прави от картофи нарязани за чипс. Картофена плънка.

   

Картофите се редят като се застъпват върху хартия за печене. Първи пласт намазвате леко с олио (аз го правя с четка) ръсите с подправки (при мен шарена сол, чесън на прах, кимион и копър) ръсите с натрошено сирене. После втория пласт картофи и пак така процедурата до сиренето. Идва третия пласт картофи само че те са без сирене а само с подправки. После съвсем леко попритискате малко да се посплескат.

Не прекалявайте с олиото. Печете на максимум около 15 минути или докато покафенеят картофите.

# 56
  • Мнения: 577
дядо хаджия ,на микровелето ли пак или във фурната?Мерси,звучи вкусно.

# 57
  • София
  • Мнения: 7 920
дядо хаджия ,на микровелето ли пак или във фурната?Мерси,звучи вкусно.

Тези са на микровълновата, а иначе аз съм си ги правил и на обикновенна печка.

# 58
  • Мнения: 7 474
Чудесна идея...ще пробвам и аз.

# 59
  • Мнения: 371
Веднага отивам да пробвам Laughing

Общи условия

Активация на акаунт