Месо в буркани

  • 73 371
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 9 118
Ние всяка година правим буркани с телешко месо, но до сега  не бях чувала за пилешко в буркан  newsm78 Страхотни рецепти сте дали момичета, ще се възползвам   bouquet

защото не сте правили, аз съм на 43 и откак се помня винаги имаме пилешко в буркани  Heart Eyes

# 16
  • Мнения: 427
Ние също но тези броилери които сега се гледат нещо им става на бурканите.

# 17
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
anjela123 - Всякакво месо може да се завре в буркани, с кокалче или без е въпрос на предпочитание.
Единственото месо , което съм яла от буркан и съм категорична , че си променя към лошо вкуса е пуешкото. Домашно пуешко е по-добре да си стои във фризера. В буркани е като тричаво и го няма онзи прекрасен аромат .
Ние сме стерилизирали кюфтета от сърна , която се блъсна една нощ в колата ни. Смесихме с телешко и станаха перфектни, нямахме фризер в далечната 92-ра и сложихме в буркани - вкусотия.
Бабите по селата , като се заколи прасе за Коледа , от тлъстичко скълцано месо правят сърмички в една голяма тенджера и после в буркани - да има за лятото като ходят по нивите. Няма по-вкусно ядене. Също и супа затварят , но без фидето или ориза - тях слагат като отворят буркана и досготвят.
Всякакви манджи с месо стават за в буркани , само да няма ориз , че той е за по-дълъг период бомбира . Трябва му киселина да го държи - за сърми е ок.
Това е ...само да има кой да готви и слага в буркани ... Simple Smile

# 18
  • Мнения: 765
Благодаря   bouquet По принцип вкъщи правим разнообразни буркани - от компотите - до месото, но наистина от пилешко не сме правили, дори и съседите не са. Та за това така се изненадах, а иначе изпечени кюфтета и пържоли също сме слагали в буркани.  Simple Smile

# 19
  • Мнения: 70
Много е топло,затова се развалят бурканите с месо,трябва да се правят,когато стане студено.

# 20
  • Мнения: 2 036
Преди години,когато нямахме фризер правех месо в буркани.Месото се нарязва на парчета и се оставя върху скара да се изцеди поне 12ч.После се посолява и се реди плътно в буркани на един пръст от ръба на буркана.Вари се 2ч.Така според мен е най-вкусно.Майка ми е правила и с предварителна термична обработка,но не ми харесва толкова.

# 21
  • Варна
  • Мнения: 522
Запис.

Общи условия

Активация на акаунт