Принцеси с кайма

  • 21 556
  • 73
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 236
Не слагам яйце, предпочитам принцесите да имат вкус на месо, а не на кюфтета  Laughing Каймата обаче я правя сочна, добавям прясно мляко. Слагам и настърган кашкавал. Подправките зависят от това, какво ще ми хрумне в момента. Понякога слагам само чер пипер, понякога ръся я мароканска, я някоя карибска смес, или "американско барбекю" (с опушен вкус   Grinning ) Не се свиват и става мммммммм   chef Ще пусна някое фото в ежедневния форум.

# 61
  • Мнения: 427
От тази каима която продават по магазините ,,готова,, много е ясно че няма да се свие,но от чисто телешко месо дори и смес да е се свива ако няма нещо за сочност(вода,яйце,майонеза или мляко)Също не трябва да се подмазва филииката от долу с мазнина при желание за добър вкус може да се постави масло отгоре.Кашкавала е добро допълнение но с него става по мазно.

# 62
  • Мнения: 2 048
Нали знаете,че на принцесите в Бургас им казват Страндженки.Те се пекат обърнати на скара или грил тиган.Та последно време аз ги мажа от двете страни с кайма и ги пека на грил тиган.Преди това намокрям леко филиите с ножа.Стават много хубави.

# 63
  • Мнения: 7
Дълго време ги ядох свити,докато не научих за яйцето....от тогава ми стават идеални!Бяха ми казали за вода,ама хлябът се мокреше и ставаше ужасен и пак се събираше каймата.
За мен това е тайната-ЯЙЦЕТО!!!

# 64
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Кайма, яйце, малко кисело мляко /1 с.л./, черен пипер, настърган кашкавал, чубрица, вегета /ако каймата не е подсолена/. Понякога слагам и чесън на прах /стават още по-ароматни/  и лют червен пипер.

# 65
  • Мнения: 52
Каймата смесена с малко вода и подправки и кубчета кашкавал 5х5 мм. Маже се не много дебело и се пече. Ако каймата и домашна и трябва малко повече водичка, за да стане достатъчно пластична.

# 66
  • Мнения: 43
Замесвам си каймата с подправки мажа на филийка , задължително без масло и пека филийките първо от страната на каймата на силно загрята скара . Никога не ми се свива.

# 67
  • Мнения: 626
Аз слагам яйце и кашкавал . Това с каймата от двете страни ме заинтригува  Peace

# 68
  • Мнения: X
Слагам яйце в каймата и подправки, и пека на грил тиган. След това обръщам филията от другата страна и отново запичам. Стават превъзходни  Heart Eyes

# 69
  • На ръба..
  • Мнения: 2 128
Филиите ги запичате от двете страни, така ли да разбирам.
Аз слагам масълце в/у филията, каймата с подправките и солта и отгоре малко олио - пека ги само от страната на каймата.

# 70
  • Мнения: X
Филиите ги запичате от двете страни, така ли да разбирам.
Аз поне-да Peace

# 71
  • На ръба..
  • Мнения: 2 128
Филиите ги запичате от двете страни, така ли да разбирам.
Аз поне-да Peace
Стана ми интересно, следващият път ще пробвам така.

# 72
  • Мнения: 43
Чак запичане-не . Само леко зачервяване . Така ги правя аз. (за пекането от двете страни става въпрос)



# 73
  • Мнения: 427
Направих от тези на скара.Много благодаря за рецептата.Даже един хляб не ни стигна на вечеря(за 6 души).Пак ще ги приготвя с удоволствие.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт