Как се прави гъбена каша??

  • 113 636
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
# 16
  • Мнения: 398
Аз пък я правя малко по-различно. Предварително си сварявам гъбите в една тенджера.
В друга запържвам масло и няколко лъжици брашно до златисто. След това с черпак започвам да наливам от водата, в която са вряли гъбите. Добавям и самите гъби, слагам сол и черен пипер и накрая малко чубрица.

ех ,nana77  имаме общи черти в готвенето......и аз я правя така,но и Блонди я прави по сходен начин Peace

# 17
  • София
  • Мнения: 12 554
Аз пък я правя малко по-различно. Предварително си сварявам гъбите в една тенджера.
В друга запържвам масло и няколко лъжици брашно до златисто. След това с черпак започвам да наливам от водата, в която са вряли гъбите. Добавям и самите гъби, слагам сол и черен пипер и накрая малко чубрица.

ех ,nana77  имаме общи черти в готвенето......и аз я правя така,но и Блонди я прави по сходен начин Peace

Супер  Simple Smile У дома така я правят и баба и мама  Wink

# 18
  • Стара Загора
  • Мнения: 5 559
А може ли да се направи със стерилизирани гъби от буркан или непременно трябва да са пресни.

# 19
  • София
  • Мнения: 12 554
А може ли да се направи със стерилизирани гъби от буркан или непременно трябва да са пресни.

Може, но лично за мен стерилизираните гъби имат неприятен вкус.

# 20
  • France
  • Мнения: 726
По-добре със сурови.

# 21
  • Мнения: 221
Каша-гъби -    Задушавам гъбите в масло и малко олио.Като поомекнат добавям 3-4с.л.брашно,запържвам и него и наливам студена вода,да се разреди соса.Подправям със сол,чубрица и чер пипер.Това е моята рецепта.   chef

И аз я правя така. Става супер.   chef

# 22
  • До морето
  • Мнения: 7 125
toni nikolova, малко лаишки въпрос, но да питам с колко сол да подсоля водата? newsm78 и на какъв огън се приготвя всичко? Моля ви не ми се смейте, аз съм нова в кулинарията  Embarassed

# 23
  • София
  • Мнения: 12 554
toni nikolova, малко лаишки въпрос, но да питам с колко сол да подсоля водата? newsm78 и на какъв огън се приготвя всичко? Моля ви не ми се смейте, аз съм нова в кулинарията  Embarassed

Не съм Тони Николова, ама да ти отговоря.
Водата можеш да я подсолиш с една равна чаена лъжичка сол.
Кашата се прави на слаб огън. Моята печка има 6 степени и аз я правя на 4

# 24
  • Мнения: 5 001
Каша-гъби -    Задушавам гъбите в масло и малко олио.Като поомекнат добавям 3-4с.л.брашно,запържвам и него и наливам студена вода,да се разреди соса.Подправям със сол,чубрица и чер пипер.Това е моята рецепта.   chef

И аз я правя така. Става супер.   chef
И аз така я правя....
Айде..довечера ще пусна снимка,че това ще ни е вечерята май...Подпалихте ми фитила,отивам за гъби в гората  Mr. Green(пардон-на пазара)  hahaha hahaha hahaha

# 25
  • София
  • Мнения: 12 554
Каша-гъби -    Задушавам гъбите в масло и малко олио.Като поомекнат добавям 3-4с.л.брашно,запържвам и него и наливам студена вода,да се разреди соса.Подправям със сол,чубрица и чер пипер.Това е моята рецепта.   chef

И аз я правя така. Става супер.   chef
И аз така я правя....
Айде..довечера ще пусна снимка,че това ще ни е вечерята май...Подпалихте ми фитила,отивам за гъби в гората  Mr. Green(пардон-на пазара)  hahaha hahaha hahaha

Внимавай какво късаш  Mr. Green hahaha Joy

# 26
  • До морето
  • Мнения: 7 125
nana77bouquet

# 27
  • Мнения: 27 524
А може ли да се направи със стерилизирани гъби от буркан или непременно трябва да са пресни.

Може, но лично за мен стерилизираните гъби имат неприятен вкус.

Също  Peace

Ех, горските гъбки колко са вкусни  Blush

# 28
  • Мнения: 5 001
Каша-гъби -    Задушавам гъбите в масло и малко олио.Като поомекнат добавям 3-4с.л.брашно,запържвам и него и наливам студена вода,да се разреди соса.Подправям със сол,чубрица и чер пипер.Това е моята рецепта.   chef

И аз я правя така. Става супер.   chef
И аз така я правя....
Айде..довечера ще пусна снимка,че това ще ни е вечерята май...Подпалихте ми фитила,отивам за гъби в гората  Mr. Green(пардон-на пазара)  hahaha hahaha hahaha

Внимавай какво късаш  Mr. Green hahaha Joy
Тъй вярно!!!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Купих кралки печурки(с кафевите шапчици),че те са по-ароматни от белите....Довечер очаквайте включване със снимка

# 29
  • Мнения: 27 524
Чакаме  Grinning И аз харесвам кафявите повече. Аз им казвах горски, не знаех, че са кралски.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт