Машина за сладолед – рецепти

  • 166 187
  • 359
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 1 144
Моля да кажете смесват ли се продуктите предварително или се слагат в машината и тя прави всичко сама?

# 256
  • Мнения: 447
Предварително смесваш, при някои рецепти (примерно тези с яйца и мляко) се налага и термична обработка. Машината само ти охлажда сместа. На практика, ти замества ваденето от хладилника и бъркането с миксер на всеки 20 минути (това се прави обикновено 5-6 пъти), за да не става сладоледът на кристали.

Все пак, личното ми мнение е, че напълно зи заслужава инвестицията по няколко причини:
1. Ядеш сладолед с гарантирано качество и прекрасен вкус;
2. Напълно наясно си какви суровини ползваш за изпълнението на рецептата (на мен това ми беше водещ мотив - зачетох се в съдържанието на няколко купешки сладоледа и се потресох);
3. Съхраняваш готовия сладолед правилно и си сигурна, че и след месец ще става за ядене (по магазините нямаш гаранция какво купуваш и как е съхранявано);
4. Все пак спестява доста време, защото при ръчното правене на сладолед вадиш сместа от   хладилника на всеки 20-30 минути, за да я разбъркваш (общо около 2-3 часа отнема), а с машинката целият процес отнема между 20 и 40 минути, при това без твоята намеса;
5. Можеш да експериментираш с вкусове по избор, като приготвяш дори такива сладоледи, които се намират трудно или изобщо не се намират по магазините (особено ако си в малък град).

Извинявам се за отклонението на всички, които пишат в темата и очакват рецепти. Hug

# 257
  • Мнения: 51
Как да си приготвим суров домашен бананов сладолед



---------------------------8<--------------------------8<--------------------------


моля да не я обръщаме темата във дискусионна, защото


 
Темата е САМО ЗА РЕЦЕПТИ  И ЛИНКОВЕ ЗА РЕЦЕПТИ за и със сладолед.


За дискусии по тема машинa или сладолед, моля тука, тука или тука

# 258
  • Мнения: 42
Ето  няколко рецепти за домашно приготвени здравословни десерти от 100% натурални продукти, без оцветители, консерванти или добавена захар!

Сладолед от боровинки

Продукти:
1 купа сини боровинки
1 чаена лъжичка лимов сок
1 лъжица мед

Боровинките са силни антиоксиданти, което прави този сладолед освен диетичен и много здравословен. Добави всички продукти в чаша на Нутрибулет хранителен екстрактор и го включи за 15 секунди. За това време ще получиш хомогенна смес, която да превърнеш във вкусен сладолед в машината за сладолед  . Наслади се!

Сладолед Прасковена наслада

Продукти:

2 праскови
1 чаша кисело мляко
2 супени лъжици мед

Екстрактвай първо прасковите, а след това отделно киселото мляко и меда. Накрая смеси едновременно до получаването на хомогенна смес. Използвай машината за сладолед  и сервирай в купички или чашки, чиито гърла предварително може да потопиш в течен шоколад.

Малиново сорбе
Снимка: Shutterstock

Продукти:
1 купичка малини
1 чаша кисело мляко
2 супени лъжици мед

Подходящо е да го сервираш на своите гости след вечеря или да го приготвиш за себе си в някой неделен следобед. Вземи узрели малини с наситен цвят и ги постави заедно с другите продукти в чаша на Нутрибулет за 15 секунди. След това премести, получената хомогенна смес в машината за сладолед на Делимано, за да приготвиш своето вкусно сорбе.

Бананов сладолед с фъстъчено масло

Продукти:

2 замразени банана
2 супени лъжици фъстъчено масло

Тази рецепта е за дните, в които решиш да си позволиш малко повече калории.

Нарежи замразените банани и постави в чашата на Нутрибулет заедно с фастъченото масло. Екстрактвай до получаването на гладка и кремообразна смес. Добави сместа в машината за сладолед и само след броени минути твоят сладолед ще бъде готов да му се насладиш!

Ако решиш можеш да си направиш топинг в Нутрибулет с острието за сухо смилане. Използвай сурови ядки.

Сорбе от манго
Снимка: Shutterstock

Мангото улеснява храносмилането, намалява риска от сърдечни заболявания и предпазва от развитието на рак. Джинджифилът също помага за по-добро храносмилане.

Можете да приготвите сорбето със замразени ягоди, сини боровинки, ананас.

Продукти:

1 чаша замразено манго
1, 3 см. корен джинджифил
1 супена лъжица кленов сироп
¾ чаша кокосова вода

Прибавете в чаша на Нутрибулет хранителен екстрактор и включете уреда за 15 секунди. Добавете получената смес в машината за приготвяне на сладолед.

# 259
  • София
  • Мнения: 2 708
Чета, чета и всички рецепти за сладолед са със сметана 30+%, тук-таме с кисело мляко, сорбе не харесвам. Въпросът ми е с какво ще стане добре да заместя сметаната (вариант пресно мляко и масло отпада), може ли да е само пресно (или ядково) мляко?

# 260
  • Мнения: 885
Здравейте,
От няколко седмици съм с машината за сладолед на ЛИДЛ.
Вече направихме сметанов и шоколадов сладолед,но искам да разнообразя и други вкусове. Grinning


# 261
  • София
  • Мнения: 3 043
Здравейте,
От няколко седмици съм с машината за сладолед на ЛИДЛ.
Вече направихме сметанов и шоколадов сладолед,но искам да разнообразя и други вкусове. Grinning




Здравей, Марчела,
Би ли споделила рецептата за шоколадов сладолед?
Аз правих по една, но ми стана на малки бучици. :oops

# 262
  • Мнения: 2 688
леле страхотна тема  bouquet
скоро ще имам машинка и ще споделям, ако имам иновации Simple Smile

# 263
  • Мнения: 885
Здравейте,
От няколко седмици съм с машината за сладолед на ЛИДЛ.
Вече направихме сметанов и шоколадов сладолед,но искам да разнообразя и други вкусове. Grinning




Здравей, Марчела,
Би ли споделила рецептата за шоколадов сладолед?
Аз правих по една, но ми стана на малки бучици. :oops


Като се прибера от работа,ще запиша рецептата. Simple Smile

# 264
  • Мнения: 885
Шоколадов сладолед.

475 гр. мляко
150 гр. захар
150 гр. шоколад
4 жълтъка
240 мл. сметана

В рецептата има и какао,но на мен не ми харесва с него.

Млякото + 1/3 от захарта се загряват,но без да завира.(в книжката пише до 88 градуса). Добавя се начупеният шоколад и се бърка,докато се разтопи.
В купа се разбиват жълтъците и останалата захар.Темперират се с млечната смес и се връщат на котлона. Вари се до сгъстяване на слаб огън .Внимавайте да не заври сместа.Когато е готова се прецежда и след като леко се охлади се добавя към сметаната.Сместа се охлажда и се поставя за 8ч. в хладилник.Аз това го съкратих,като сложих охладената смес във фризера.  Laughing
След това продължавате по инструкциите за машината за сладолед. Laughing

Дано да ви хареса!  Hug

# 265
  • Мнения: 42
Една рецепта за млечно -яйчен сладолед - вкусен и ниско калоричен
 5 пъдпъдъчи яйца
400мл. прясно мляко
 3 -4 лъжици кокосова захар (има я в метро) може да се замести с кафява захар
 мускалче ванилия, кора от лимон и
 1/2 пак желатин
 резултата е задоволителен, малко рехав но много вкусен , особенно ако се изчака 3-4 мин да се отпусне  преди консумация. Става на топки сравнително мекичък и пухкав.

# 266
  • Мнения: 42
Сладолед с лавандула и мед


https://evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=arti … oled&Itemid=7

това което ми направи впечатление е "20 минути преди поднасяне, извадете сладоледа от фризера в хладилника."

# 267
  • Пловдив
  • Мнения: 419
В неделя направих сладолед ето по тази рецепта - https://sugarmouse.club/2012/06/29/the-perfect-ice-cream/.
Използвах сметана от ЛИДЛ (малки разфасовки по 200мл), 35% масленост. Захарта ми беше обикновена, бяла и според мен е малко в повечко. Шоколад използвах малко останал от готварския от Лидл и един на Своге 65% какао. Стана страхотен сладолед, няма кристали, мазен е и плътен като консистенция, малко сладичък идва, но следващия път ще намаля захарта.

# 268
  • Мнения: 42


Ето една рецепта за Котешки езичета като допълнение към сладоледа и за оползотворяване на белтъците които остават

http://www.24kitchen.bg/recipe/koteshki-ezicheta

# 269
  • Мнения: 2 688
с белтъците може и целувки да се правят  Peace видях в нета пододбна рецепта целувки със сладолед Simple Smile

в лидл в сметаната има карагенан, няма ли някъде без него? в кауфланд не видях сметана, а в била дали има, или в хит?

както и защо млякото трябва да е кондензирано? и знаете ли къде има кондензирано НЕподсладено?

Общи условия

Активация на акаунт