Засукана рецепта с цяло пиле

  • 20 971
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 144
Мерси, момичета,
обезкоженото пиле мъжът ми е правил, а сладко-кисело той не харесва. С фондюто се реже, в йенско със сметана съм правила... Няма угодия  Crazy
Освен да пришия агнешка главичка и това е  Joy

Миличка май ще е най-добре сама да си измислиш рецепта аз ти предлагам да вземеш едно глинено гърне или йена и да го пъхнеш птичето вътре , а около него нареди каквото се сетиш и каквото обичате де  moresmile

# 16
  • Бургас
  • Мнения: 641
Мога да предложа да се намаже обилно с марината от поразтопено масло, куркума, джинджифил, бял пипер, лимонов сок, сол и мед (но съвсем малко за да не стане сладко щом като съпругът не обича сладко). И най-добре в торбичка или голяма иена. Правя марината по-гъста и я мажа с четка или ръце - както дойде.
Най-важното е да е приготвено с любов   bouquet

# 17
# 18
Ми и аз да предложа  Rolling Eyes Вариантите за пилето са варено - ще стои на конци, печено в йенски съд - ще е крехко, пържено на тиган - пак на конци, сухо, печено на грил - зависи как ще уцелиш маринатата относно сочността. Ти добре си се ориентирала, за да искаш да пробваш вкуса на истинското натурално пил. месо, ама когато гарнитурата е приготвяна едновременно с месото е по-вкусна. Аз ти предлагам да го напълниш с парчета пресни картофи, гъби, пресен лук, пресен чесън, чубрица, джоджен, малко прясно мляко, сол и да му зашиеш дупето. Слагаш го в йена и го намасляваш и съответно 1-2 пръста вода в нея. Печеш го на бавен огън и 30 мин преди да е готово можеш да добавиш в съда консервирани смляни домати, смесени с малко захар, сол и босилек - да седи като венец. И си го обръщаш да хване загар. Дано ти хареса  Simple Smile

# 19
Забравих да допълня, че при плънката от картофите се слага и малко масло, а при доматения венец се слага и червен пипер, дафинов лист и 2 супени лъжици червено вино. При порционирането ще има месце, катофено-гъбено пюре и запечен доматен сос.  Peace

# 20
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
потърси рецепти за "пиле табака"

# 21
  • France
  • Мнения: 726
Аз бих го напълнила с пилешки дробчета, бекон и ориз.

# 22
  • София
  • Мнения: 3 789
Блонди, аз бих го напълнила с ориз, гъбки, бекон и масълце.
А пробвала ли си с цял лимон, леко срязан да му сложиш вътре. Става много вкусничко Peace

# 23
  • Мнения: 143
Ако още не сте изяли пилето, може да опиташ така:
Под кожата го намазваш с маскарпоне (или друго мазно прясно сирене, сигурно и със заквасена сметана ще стане), разбъркано със сол и пресен розмарин, в кухината сипваш малко бира и печеш. За по-засукано печене - опитай първо на 160 градуса, след ок. 1 час засили на 220, докато хване коричка (или на 80 градуса за 3-4 часа и после на 220 за допичане).

# 24
  • Мнения: 27 524
Да, видях я тази рецепта в сп. Меню. Изкомбинирах нещо смесено - пълня го сега по предложението на ляля, но после ще го сложа в плик, не в йенско. И отстрани ще добавя още пресни картофки. А за доматите не знам как да стане, като ще е в плик  Thinking

На Марабу ми хареса рецептата (подобно правя пъдпъдъци), но пилето е доста дебело и може би няма да се изпече добре или ще се изсуши прекалено много.

# 25
  • Мнения: 7 723
Блонди, от вчера живея с мисълта за засуканото ти пиле ooooh!
Грех ти на душата, ако не постнеш поне едно фото... Praynig

# 26
Ами няма да слагаш домати в този случай. Можеш да го намажеш с лютеница+пресен лук и чесън-после коричката ще е много вкусна. Но можеш и да не го мажеш с нищо допълнително, а накрая в тиган с мазнинка запържваш 1-2 супени лъжици брашно, добавяш соса от пилето + още вода, ама гореща може и червен пипер да ръснеш и с тоя сос да поливаш порциите.  Wink

# 27
  • Мнения: 27 524
Пече се  bowuu Напълних го с пресни картофки, пресен лук, чубрица, прясно мляко, вегета и черен пипер и един нарязан на ситно морков. Отгоре го намазах с винегрет от зехтин, олио, сол, черен пипер, дижонска грочица и лимонов сок. Пъхнах в плика, сложих 4 големи пресни картофа. Отделно си направих каша от: 50гр концентрирано доматено пюре, пикантна подправка за пиле, 1 пилешки бульон, 1 чаша бира и червен пипер. Полях с лъжица пилето и картофите и така. Да видим  Simple Smile Разнася се страхотен аромат   chef

Ето, Русано, преди печенето, за другата ще почакаш  Grinning

# 28
  • Мнения: 7 723
.....

Ето, Русано, преди печенето, за другата ще почакаш  Grinning

http://img144.imageshack.us/img144/7463/pile.jpg
Shocked Въй!...каква дупка зее Shocked
...казах ти аз да му сложиш глава, ама... Crossing Arms
....добре, че не ми го снима отзад...щях да го приема лично  Joy Joy Joy

мммммм...чак у нас замириса  Crazy

# 29
  • Мнения: 27 524
Отзад е зашито  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт