Засукана рецепта с цяло пиле

  • 20 963
  • 39
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 27 524
Взех днес едно цяло пиле - фермерско, хранено с не-знам-си-какви си био зърнени храни, сочно, напращяло  Crazy , всичко ок. Обаче искам да си остане цяло и същевременно да не е пиле на грил, пълнено пиле и пиле на бутилка. Да го приготвя по някаква интересна рецепта. Имате ли идеи?  Flutter

# 1
  • Мнения: 5 001
-Намазано с масълце,червен пипер,сол и изпечено в йената с капак+ бира,картофки,копър,пресен лук...

- Пълнено с ориз и гъби...

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 292
Пиле върху сол .
В тава се  слага готварска или морска сол и отгоре пилето. След като се изпече от едната страна , се обръща да се зачерви и от другата .

# 3
  • Мнения: 27 524
Уф, Мастер, perah, тия съм ги правила  Blush Нещо по така, по-сложно, по-странно дори...  Blush

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 292
 Не съм по месото  Embarassed Само за това се сещам  Hug

# 5
  • Варна
  • Мнения: 3 888
Аз цяло пиле правя само с масло и в плик. Номерът е в печенето: осоляваш, слагаш почти цялото пакетче масло вътре, отделни парченца отвън в плика. Печеш докато ти писне  Laughing (аз - над час). После с ножица порваш отгоре плика така, че да можеш да хващаш пилето, но не и да изтече събралият се сок. Оставяш на грила на фурната да се позапече с коричка от едната страна, като периодично го въртиш да се "топне" в соса. После запичаш от другата. Става страхотно сочно, отвън с чудна коричка. И никакви други подправки не му трябват. Гарнитурата по твой вкус, аз правя салата. Миналата седмица изпекох така 2 пилета в една тава, много бързо свършиха  Flutter.

П.С. Като е готово пилето със соса правя ориз на фурна за дребния - страшно го харесва. Става и за гарнитура.

# 6
  • Мнения: 769
Може да се обезкости без да се разфасова и да се напълни.Става като галантин.За съжаление съм правила такова нещо много отдавна и то само един път.Ще потърся, ако има някъде подробни обяснения за това.Ако имате барбекю можеш  да направиш пиле на жар.Това е най- вкусното цяло пиле за мен

# 7
  • Мнения: 1 777
Не е нещо особено,но става ароматно от лимоните.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg51053.html#msg51053

# 8
  • Мнения: 7 723
Уф, Мастер, perah, тия съм ги правила  Blush Нещо по така, по-сложно, по-странно дори...  Blush


...можеш да го обърнеш с главата на долу,
...или да го изправиш да стои право, дори.... Thinking

Можеш да му "пришиеш" агнешка главичка... Thinking
и да му засучеш един кремвирш около врата  Whistling

Да му се не види!...не се сещам за нещо по- така с цяло пиле  ooooh!

# 9
  • Мнения: 5 001
Руска   hahaha Joy hahaha Joy Joy hahaha Joy hahaha

Блондич....другото за което се сещам е пак в йената печено и със сметанов сос.....Ама не знам дали обичате по-тежки неща(май не нали?)  Thinking
За гарнитура върви много сварени и задушени(врътнати в маслълце) броколи и бейби морковчета...

# 10
  • Мнения: 1 798
Блонди, ето една рецепта която не съм пробвала ,но ме впечатли
http://griboedov.wordpress.com/2007/09/30/chicken-sette-formaggi/

# 11
  • Мнения: 764
Да ви кажа честно, така като четох какво е домашничко и сочно това пиле, си го представях единствено с кисело зелце.......Ох.....на диета съм....

# 12
# 13
  • Мнения: X
Ето ти една по-засукана рецепта. Копирала съм я от форума преди поне 2 години, не знам кой е автора, правила съм я няколко пъти, облизвали сме си пръстите.

ПЪЛНЕНО ПИЛЕ
1 пиле
1 пушен кренвирш/или мек колбас
гъби
кисели краставички
кашкавал
соев сос
черен пипер
сол
краве масло
червен пипер
къри

Внимателно с остър нож, или пък само с ръце се "съблича пилето /отделя се кожата от месото/ Там където са крилцата, трътката и бутчетата се срязва през коста и се събличат заедно с кожата.
Остатъка от пилето /торса, горната част на бутчетата/ се сваряват и обезкостяват. Нарязва се на ситно и се омесва с нарязаният колбас, гъби, краставички, кашкавал и 1/2 от пакетчето масло.
Посолява се с подправките и се слага около 1 каф.ч от пилешкия бульон.
Взема се кожата на пилето и се пълни със сместа, но не много плътно, защото при печенето кожата се свива и може да се скъса и да изтече плънката. зашиват се всички отвори добре. слага се в тава и се оформя като пиле. Залива се с остатъка от маслото, подправки като за печено пиле и  печете като нормално пиле.
Става ефектно. Обикновено го сервирам цяло в плато полегнало върху картофи.
Дано да съм го обяснила разбираемо.

# 14
  • Мнения: 27 524
Мерси, момичета,
обезкоженото пиле мъжът ми е правил, а сладко-кисело той не харесва. С фондюто се реже, в йенско със сметана съм правила... Няма угодия  Crazy
Освен да пришия агнешка главичка и това е  Joy

# 15
  • Мнения: 144
Мерси, момичета,
обезкоженото пиле мъжът ми е правил, а сладко-кисело той не харесва. С фондюто се реже, в йенско със сметана съм правила... Няма угодия  Crazy
Освен да пришия агнешка главичка и това е  Joy

Миличка май ще е най-добре сама да си измислиш рецепта аз ти предлагам да вземеш едно глинено гърне или йена и да го пъхнеш птичето вътре , а около него нареди каквото се сетиш и каквото обичате де  moresmile

# 16
  • Бургас
  • Мнения: 641
Мога да предложа да се намаже обилно с марината от поразтопено масло, куркума, джинджифил, бял пипер, лимонов сок, сол и мед (но съвсем малко за да не стане сладко щом като съпругът не обича сладко). И най-добре в торбичка или голяма иена. Правя марината по-гъста и я мажа с четка или ръце - както дойде.
Най-важното е да е приготвено с любов   bouquet

# 17
# 18
Ми и аз да предложа  Rolling Eyes Вариантите за пилето са варено - ще стои на конци, печено в йенски съд - ще е крехко, пържено на тиган - пак на конци, сухо, печено на грил - зависи как ще уцелиш маринатата относно сочността. Ти добре си се ориентирала, за да искаш да пробваш вкуса на истинското натурално пил. месо, ама когато гарнитурата е приготвяна едновременно с месото е по-вкусна. Аз ти предлагам да го напълниш с парчета пресни картофи, гъби, пресен лук, пресен чесън, чубрица, джоджен, малко прясно мляко, сол и да му зашиеш дупето. Слагаш го в йена и го намасляваш и съответно 1-2 пръста вода в нея. Печеш го на бавен огън и 30 мин преди да е готово можеш да добавиш в съда консервирани смляни домати, смесени с малко захар, сол и босилек - да седи като венец. И си го обръщаш да хване загар. Дано ти хареса  Simple Smile

# 19
Забравих да допълня, че при плънката от картофите се слага и малко масло, а при доматения венец се слага и червен пипер, дафинов лист и 2 супени лъжици червено вино. При порционирането ще има месце, катофено-гъбено пюре и запечен доматен сос.  Peace

# 20
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
потърси рецепти за "пиле табака"

# 21
  • France
  • Мнения: 726
Аз бих го напълнила с пилешки дробчета, бекон и ориз.

# 22
  • София
  • Мнения: 3 789
Блонди, аз бих го напълнила с ориз, гъбки, бекон и масълце.
А пробвала ли си с цял лимон, леко срязан да му сложиш вътре. Става много вкусничко Peace

# 23
  • Мнения: 143
Ако още не сте изяли пилето, може да опиташ така:
Под кожата го намазваш с маскарпоне (или друго мазно прясно сирене, сигурно и със заквасена сметана ще стане), разбъркано със сол и пресен розмарин, в кухината сипваш малко бира и печеш. За по-засукано печене - опитай първо на 160 градуса, след ок. 1 час засили на 220, докато хване коричка (или на 80 градуса за 3-4 часа и после на 220 за допичане).

# 24
  • Мнения: 27 524
Да, видях я тази рецепта в сп. Меню. Изкомбинирах нещо смесено - пълня го сега по предложението на ляля, но после ще го сложа в плик, не в йенско. И отстрани ще добавя още пресни картофки. А за доматите не знам как да стане, като ще е в плик  Thinking

На Марабу ми хареса рецептата (подобно правя пъдпъдъци), но пилето е доста дебело и може би няма да се изпече добре или ще се изсуши прекалено много.

# 25
  • Мнения: 7 723
Блонди, от вчера живея с мисълта за засуканото ти пиле ooooh!
Грех ти на душата, ако не постнеш поне едно фото... Praynig

# 26
Ами няма да слагаш домати в този случай. Можеш да го намажеш с лютеница+пресен лук и чесън-после коричката ще е много вкусна. Но можеш и да не го мажеш с нищо допълнително, а накрая в тиган с мазнинка запържваш 1-2 супени лъжици брашно, добавяш соса от пилето + още вода, ама гореща може и червен пипер да ръснеш и с тоя сос да поливаш порциите.  Wink

# 27
  • Мнения: 27 524
Пече се  bowuu Напълних го с пресни картофки, пресен лук, чубрица, прясно мляко, вегета и черен пипер и един нарязан на ситно морков. Отгоре го намазах с винегрет от зехтин, олио, сол, черен пипер, дижонска грочица и лимонов сок. Пъхнах в плика, сложих 4 големи пресни картофа. Отделно си направих каша от: 50гр концентрирано доматено пюре, пикантна подправка за пиле, 1 пилешки бульон, 1 чаша бира и червен пипер. Полях с лъжица пилето и картофите и така. Да видим  Simple Smile Разнася се страхотен аромат   chef

Ето, Русано, преди печенето, за другата ще почакаш  Grinning

# 28
  • Мнения: 7 723
.....

Ето, Русано, преди печенето, за другата ще почакаш  Grinning

http://img144.imageshack.us/img144/7463/pile.jpg
Shocked Въй!...каква дупка зее Shocked
...казах ти аз да му сложиш глава, ама... Crossing Arms
....добре, че не ми го снима отзад...щях да го приема лично  Joy Joy Joy

мммммм...чак у нас замириса  Crazy

# 29
  • Мнения: 27 524
Отзад е зашито  Mr. Green

# 30
  • Варна
  • Мнения: 956
Блонди, ето една рецепта от друг форум - http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=25&t=165&hi … tart=3540#p285350

Изглежда страхотно  smile3521
Аз не съм го правила, че за мен е наистина засукана  Twisted Evil

# 31
  • Мнения: 3 268
Amar,утрепа ме с тая рецепта,бе жена! ShockedТакова чудо не бях виждала. Grinning А аз пък правя пиле с портокали,много е хубаво.Намазвам пилето с масло и покривам с портокали на кръгчета.Пека във фурна до готовност.

# 32
  • Мнения: 27 524
LUS и мен утрепа, от това по-засукано здраве му кажи  Joy

Готово е, стана супер  Simple Smile



# 33
  • Мнения: 463
Изглежда страхотно това пиле, ще взема и аз да го направя.Блонди, може ли да ти открадна рецептата Laughing

# 34
  • Мнения: 764
Е няма по-усукана рецепта...... Joy Joy Joy

# 35
  • Мнения: 1 798
Е няма по-усукана рецепта...... Joy Joy Joy
Вярно е smile3501 Блонди,пилето е много изкушаващо.

# 36
  • Мнения: 143
Блонди, пилето ти изглежда много вкусно, въпреки че не си го завързала никъде. Огладнях веднага след закуска.   Grinning

А рецептата с маскарпоне я открих на http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4985/creamy-lemon-pancetta-and-rosemary-turkey преди 3 години и често я правя и с пиле. Чак сега видях, че и в Меню са я преработили така Thinking  Ама то нета е малък!  Mr. Green

# 37
  • София
  • Мнения: 1 762
Блонди, видях, че вече си сготвила пилето  Peace , ама днес докато пътувах попаднах на една рецепта и веднага се сетих за теб. Hug Може за друг път да я използваш. Преписвам я дословно:
1 цяло пиле, пакетче масло, сол, черен пипер.
За плънката: маслини- черни, кашкавал, орехови ядки- цели.
Общото количество на трите съставки е толкова, колкото събере пилето, като съотношението е в равни части.
Начин на приготвяне: Маслините, кашкавала/предварително нарязан на кубчета/ и орежите се объркват. Добавя се по желание черен пипер / аз бих добавила и някоя подправка  Wink/ Добре почистеното и измито пиле се напълва с плънката и се зашива. Намазва се обилно с маслото, намазва се със сол и черен пипер. Слага се в тава в която се сипва вода и се завива с фолио. Пече се в умерена фурна до готовност. Аз бих махнала на финала фолиото, за да стане златно  Peace
Не съм го пробвала, но ми се струва, че тези маслини ще придадът интересен вкус.
Който го направи преди мен да споделя  Hug

# 38
  • Варна
  • Мнения: 1 576
Блонди,другия път вземи и един петел, и ги засучи в някаква 69 поза. Laughing

# 39
  • Мнения: 91
Аз съм пълнила с ориз,гъби и маслини,вкусът не беше кой знай колко по- различен,но оризът потъмня,взе да ми сивее от маслините,поне на мен ми изглеждаше малко кофти.

Общи условия

Активация на акаунт