Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 77

  • 36 967
  • 370
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 264
antoan2006 Честит празник!!! Много щастие и късмет!
Аз питах и по напред в темата ама да питам и теб лично, че правиш страхотни 3 Д торти - пандишпанови блатове ли използваш за тях?  Искам да направя торта кола ( Макуин) за рождения ден на приятел на сина ми. Ще ми се да е със сладкарски крем и пандишпанови блатове, но не съм сигурна дали това не е мека основа за торта с нестандартна форма. Въпреки че влака от тортата на виктор беше точно по тази рецепта, но беше на по-малки части и масления крем го стегна достатъчно.

# 76
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
milisa, изчисти си кутията със съобщенията, не мога да ти изпратя отговор!

ПС. Извинявам се, за спама. Blush

# 77
  • София
  • Мнения: 618
ЧРД АНТОАН, желая ти здраве и любов!!!

Най-сетне и аз с торта Flutter доста лесна за направа и съответно имах  малък проблем в последствие Whistling Времето ми беше ограничено, иначе можех доста неща да добавя, но.....



http://media.snimka.bg/2549/011353454-big.jpg

# 78
  • Мнения: 6 940
Tandoori ,благодаря ти мила за допълнението  Hug .Аз просто не съобразих да направя това уточнение,защото реших,че ще е ясно и на останалите,че това не е Роял айсинг.Затова и не пуснах този линк в другата тема.В останалите части на рецептата е показано стъпка по стъпка всичко.
Извинявам се отново на всички,ако съм създала погрешно впечатление  Heart Eyes .

Антоан 2006,честит рожден ден.Желая ти много здраве,щастие и късмет   bouquet .

destini,много добро изпълнение   Party .

# 79
  • Мнения: 559
ЛУРДЕС -Здравей!Да отговоря пак.Ами ако правиш блат за кръгла торта приблизително 27см.в диаметър около 5 яйца за пандишпана стигат.Но ако е правоъгълна,като тавичката която показа,че имаш ще се наложи да увелечеш поне с около 40% всички продукти за блата,за да сме сигурни,че платките които ще се получат няма да са тънки.Дано да ме разбираш.Просто увеличи продуктите.
destini -Благодаря за пожеланията.Тортата ти е чудесна и много романтично-еротична.  
иглика333  -Не разбирам много въпроса,но ще отговоря с да.Правя пандишпан за тортите си ,но и много други блатове.Просто пълнежа на тортата мен не ме смущава какъв е.Не използвам рула или готови блатове.Ако искаш мога да ти пратя на лични рецепта ако не можеш да се спреш на подходяща за МакКуин светкавицата.А ако искаш и тук разгледай и си избери.Оставям на теб!
shemet_neveroiaten-Рецептата на тортата е тип домашна.Блата е пандишпан(белтъци,жълтъци),захар,брашно,орехи,,но с добавка на масло и кувертюр.Крема е пак с разтопено масло и кувертюр-но млечен и сметана.Ако искаш точно грамовете и прочие ще ги напиша подробно.Но не става да печеш всеки вид шоколад,трябва да е такъв който при изпичане да не се кармелизира или да загаря.Тоест да без захар,чист шоколад-черен!
2в1  -Много ти благодаря.
Успешен ден Ви желая.

# 80
  • Мнения: 1 329
destini много е забавна тортичката! Отдолу под одеалцето има ли цели фигурки или само крачета и тук там някви неща, за да имитират човечета?

Антоан, честит празник! Бъди здрава, усмихната и много щастлива.

# 81
  • София
  • Мнения: 618
Дарилка тези преди мен, които са правили креватчетата са измислили отдолу да се поставят кроасанчета Joy

Самата торта е татяна с крем от бита и квасена смметана Wink

# 82
  • София
  • Мнения: 2 118
antoan2006, ЧРД, макар и със закъснение - да си жива и здрава! "Хапнах от вкусното парче" - определено ще ми е интересна рецептата със съставките и технологията...

Имам едно питане към, който знае - напоследък срещам едни рецепти за блатове (включително рецептата на Златната треска и на тортата за майка ми с минзухарите) - тези блатове са шоколадови, но там, за разлика от маслените блатове, не се разбива масло+захар, после яйца и накрая да се добавят на части млечни и брашнени съставки, а маслото с шоколада се топят и се слагат към разбитите със захарта яйца - което при мен винаги скапва чудесно разбитие яйца и не знам къде е логиката... Що за технология е това и има ли някакъв трик?

destini, какво използва за табли на леглото? Добре се е получила тортата, наистина. Има разбира се огромно поле за детайлна работа, но...ех, време...

# 83
  • Мнения: 1 485
Дестини, е аз това с кроасаните сега го научих Grinning

Ето от мен една торта ,послучай утрешния рожден ден на съпружеското тяло. Mr. Green
Идеята е взех от сайта на "Гаврош"-просто само там намерих подходяща идея,но аз я попромених доста.
Вътре е пандишпанови блатове,с крем ганаш и баварски.Днес точно реших да експериментирам
преместването на торта върху подложка"стил Албенка",обаче........явно доста съм я напоила,че едва я
отлепих.А реално и нейното количество сироп,което излива не е хич малко newsm78,ама тя как го прави този трик-
изобщо не ми е понятно ooooh! Кусури има в изобилие,но...нали си е за нас Mr. Green
Както и да е,все ще се изяде,но преди всичко е важно каква ще му бъде реакцията Mr. Green Crazy


Още снимки- ТУК

# 84
  • София
  • Мнения: 2 118
Ооо, Fior, много сладко! Сигурно ти е било удоволствие да рисуваш...Овнето е доста напористо, определено не бих му излязла насреща:)))) Чакам разрез и реакции, а Баварският крем домашен ли е?

# 85
  • Мнения: 1 122
Fior  да ти е жив и здрав съпруга. Супер тортичка си му спретнала с това овненце- и аз съм овненце. Трансфер ли прави?

destini много добре си я докарала. Какво има под одеалото?

# 86
  • Мнения: 91
dimitrina73 , аз правя един шоколадов кекс, в който точно така се слага шоколада (разтопен с маслото и се прибавя след като съм разбила яйцата, захарта и брашното), става много хубав, пухкав кекс. Скоро смятам да го изпека в тортена форма и да го разрежа на две за  да го сиропирам (в къще се яде само силно сиропирано) и да видя какво ще се получи. Най-вероятно ще го направя за Цветница и ако искаш ще напиша за резултата.  bouquet
Поздрав на всички за прекрасните торти  bouquet

# 87
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
antoan2006, Честит празник и от мен. Много щастие и сбъднати мечти. Мерси за почерпката.

destini, много сладко легло.

Fior, първо си викам "ех, каква хубава торта за мен". Ама не би. Много сладък "Увен". Да ти е жив и здрав любимият, а ти все ракива хубави торти да му правиш. Още помня миналогодишната с кухнята  Simple Smile


Сега от моя скромен опит за силно шоколадовите блатове. Веднъж поради липса на какао добавих кувертюр. Като прочетох сумати рецепти и установих, че се прибавя към разбитите жълтъци.

# 88
  • Мнения: 1 271
Антоан, Честит празник!   bouquet

Фиор, да ти е жив и здрав мъжа, ама да знаеш много трябва да е слушал, че да му спретнеш такава торта.... Красота, очите си оставих.   bouquet
И аз помня миналогодишната  Crazy

# 89
Здравейте момичета,от много време се възхищавам на уменията ви да създавате такива красоти.
Реших да изненадам семейството с една торта. Бих искала да ви помоля за помощ: Как се прави бял чаршаф най- лесно? И от парено тесто ли се правият най- лесно фигурки (цветя и панделка)? Имам течна боя как се използва?
Благодаря ви предварително  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт