Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 77

  • 36 943
  • 370
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 485
Elena K. ,разкошна е тази с теменужките!!! Hug
Сподели как ги оцвети толкова истински? Praynig

# 61
  • Мнения: 1 329
Дарилка как реагира колежката ти?

Бъни, момичето ставаше на 22 г, затова и я направих с толкова нежен цвят. Събрахме се всички колеги в една стая, извикахме я и започнахме да пееч Happy Birthday.Девойката пърхаше с мигли и въобще не знаеше какво се случва. Всички бяха много доволни, вкуса е невероятен, благодаря Нат за рецептата, дори си взе втория етаж за вкъщи. Laughing
Дими, е как да ти се сърдя бе жена, толкова си всеотдайна! Няма такова нещо, важното е да си помагаме взаимно.   bouquet
stefibgg, останаха ми очите в тия маргаритки. Много добре си обяснила всичко и направо ме запали да пробвам. А циците са страхотно изпипани.
Пепи, Иглика, верно трябва да пробвам ГММ или да се запасявам с повече продукти, ама викам ако не се хареса тоя фондан, кво ще я правя тая бака от 4.5 кила?





# 62
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Дарилка, тортата е станала много добре (сигурна съм, че колегите ти много са я харесали)! Цвета е много приятен! радвам се, че ви е харесал вкуса!  bouquet

Елена, прекрасни са теменужките, дай повече подробности! Hug

# 63
  • Мнения: 200
Здравейте момичета. Да се включа и аз с един въпрос,като начинаеща. В какво трябва да опека блат за торта? - тава...тефлонова...метална...с каква дебелина...?? 

# 64
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравейте момичета. Да се включа и аз с един въпрос,като начинаеща. В какво трябва да опека блат за торта? - тава...тефлонова...метална...с каква дебелина...?? 

Аз пека кръглите блатове в разкопчаваща се форми за торти, а квадратните в тавичка. зависи каква големина искаш. Не харесвам тефлона за печене, използвам нераждавейка (или както там се казва - н е мога да се сетя сега).

# 65
  • Мнения: 6 864
Явно маратона с тортите продължава  Crazy .Отново сте надминали себе си - и кошницата с маргаритките,и барбито,и торбата с мишките,и теменужките ............  ooooh!  просто страхотни  bouquet .

Искам да споделя нещо, което намерих преди малко.Може да помогне на някой  Peace .

http://www.monkeysee.com/play/988-cake-decorating-a-secret-to-smoothing-icing - как да загладим торта с айсинг - видео
http://www.monkeysee.com/video/subcategory/4?subcategory=46&page=1 - много видео рецепти

# 66
  • UK
  • Мнения: 1 351
запис на 5-та страница  ooooh!

# 67
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Ееее тези теменужки ми взеха акъла.Аз толкова се мъчих преди две години..Я сподели подробности.

# 68
  • София
  • Мнения: 2 113
Ели, тези теменужки са толкова изразителни - като живи. Само малко зелени листенца липсват помежду тях, но си давам  сметка колко труд са ти коствали, едва ли е останало време и за листа:) Невероятни са!

Здравейте момичета. Да се включа и аз с един въпрос,като начинаеща. В какво трябва да опека блат за торта? - тава...тефлонова...метална...с каква дебелина...?? 
Добре е да е тава, която се разкопчава, понякога е по-лесно да се извади изпеченият блат от такава. Също така е добре, ако е обикновена тава, да е с остри ръбове на дъното, за да нямаш нежелано скосяване на блата. В зависимост от рецептата, може да се изпече и в тавата на фурната (по-малко бухващи блатове или платки за руло).

Стефи, много благодаря за обясненията:))))

# 69
  • Мнения: 7 091

Само искам да уточня нещо да не се обърка някой- тортата, която е пуснала 2в1 не се заглажда с Роял айсинг, а с обикновен маслен крем. Тук понякога на подобни кремове казват също айсинг. Да не си помисли някой, че това е Роял айсинг, защото не се прави по този начин.  Peace

# 70
  • Мнения: 559
Почерпка от мен с тортата от тази вечер за партито от моят рожден ден
Благодаря от сърце и душа на всички,които ме поздравиха!!!


Сега бих искала да отговоря на Лурдес-ако разбира се е чела дотук и намери моят отговор измежду другите.Искам да обясня как аз правя понякога платки без да ги правя на блат.Когато забъркам пандишпана го разделям на 3 части и очертавам върху хартия правоъгълника или сърцето или др.форма която ще ми трябва.Изсипвам в центъра тестото и размазвам равномерно до начертаното приблизително.Слагам внимателно върху тава заедно с хартията и пека.Не бива да се пече дълго,защото става на бисквита.Печем на висока температура-поне 200 градуса,като предварително е достигната тази температура когато поставяме платката.Така тя бухва бързо и остава мека.После я оставяме да истине и отделяме хартията.Това имах предвид.Малко прилича на печене на гараш-платки,само че с пандишпан,а не с белтъци.
Дано да съм обяснила правилно.
Успех!

# 71
  • Мнения: 6 713
Сега бих искала да отговоря на Лурдес-ако разбира се е чела дотук и намери моят отговор измежду другите.Искам да обясня как аз правя понякога платки без да ги правя на блат.

Антоан, чета, чета, тамън твоя отговор дебна! Mr. Green Hug Разбрах, че разстилаш самата смес върху хартия за печене (или оризова ли беше? newsm78) и слагаш върху тавата и така печеш Peace. Да добавя още един въпрос - така изпечени платките не стават много тънки? newsm78
Аз май сгреших с тая тава дето я взех, ще потърся и такава, дето се разкачат стените.

Моля ви да ми кажете - винаги ли е добре да се пече в хартия за печене?

Последна редакция: вт, 31 мар 2009, 00:22 от ЛУРДЕС

# 72
  • Мнения: 1 610
Лурдес, душко, ама ти и торта ли не си пекла  hahaha
Отвори тортената библиотека...погледни препоръките....
Нямах време да погледна 5те странички, видях една прекрасна теменужка/ прочетох, че има Барби, но времето ми спеши..простете ще коментирам по-късно. Дано се освободя.
Момичета,  намерих един немски форум за торти www.torten-talk.de ...Доста интересни торти има...Искате ли линк към албумите на потребителките?
Сега чакам ауторизация.

# 73
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Антоан 2006 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Да ни радваш с много торти по всякакви поводи - прекрасни са - с нетърпение чакам таралежа а колата няма да я показвам в къщи щото ще ме нахокат че само женски торти им правя и че това е Тортата!!!! с главно Т. А тортата с която почерпи изглежда мноооооого апетитно - може ли рецептата?
Пепи много са хубави тортите направо не знам кога смогваш с всичко.
asyalein много оригинален старт си направила - наистина има какво да се очаква от теб.
Дарилка браво и на теб - пеперудите са номер едно, а розовото е трепач.
Рая поздравления за Брац - много много добро изпълнение - въобще се учудвам как си успяла да докараш толкова добри пропорции като знам какво извънземно е куклата.
stefibgg кошницата е прекрасна а за еленската глава направо нямам думи - не знам за клиентката ти, но съм сигурна че този за който е била тортата е бил очарован. А като дойде за друга поръчка клиентката удвоявай цената - така ще ти цени повече труда.
patriyani супер са мишоците много им се радвах днес като ги видях.
Elena K. невероятна торта е тази с теменужките - просто останах безмълвна - разкошество!!!
Аз скоро не се очертава да правя торта ама поне на вашите се порадвах тия дни - неуморни сте.


# 74
  • Мнения: 634
Браво ,навсички майсторили торти.
Стефи  очарована съм от твоята кошница,много добре се е получила Hug
Дарлинка Hug Hug Hug
ЕленаК,направо ви взе очите с тези  теменужки.Иаз искам да знам повече за направата им  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт