Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 77

  • 36 968
  • 370
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 1 491
barcela, да на Йоткер пудингите, приготвям по рецептата на опаковката, но слагам вода вместо мляко. И захарта я изпускам понякога, защото все пак има достатъчно пудра в масленият крем  Wink Изчаквам да поизстине и прибавям към масленият крем, като си бъркам с миксера. Да си ми видяла разтопен чаршаф? Имам незагладени и целулитни, но разтопени нямам  Peace

Един път толкова бързах, че нямах грам време да го чакам проклетият пудинг да изстива, и като го бухнах още врящ към маслото, което започна моментално да се топи  ooooh!  И после във фризера го ръгнах да го чакам да се охлажда... Луда работа, отне ми повече време да го докарам готов за шпакловане, отколкото ако бях изчакала да изстине пудинга...  hahaha

# 301
  • Мнения: 4 358
оня шокорал дето го дадох по напред.
Shocked ..........  Joy Joy Joy
Разбрах те, ама не се сдържах. ........ Видях го шокоРАЛа.
Ох малееееееееее  ooooh! ooooh! ooooh!
В другата тема написах КУРТИВИРАНА СВИНЯ вместо КУЛТИВИРАНА визирайки домашно прасе вместо глиган. Тази седмица се номинирам за бързописец на форума изпод чийто пръсти се родиха най много простотии hahaha hahaha hahaha
Кво да ти кажа ooooh! #Crazy ooooh!
Извинете за отклонението Embarassed

# 302
  • Мнения: 1 610
Момичета, имаме един малък спор  с една моя приятелка кулинарка. Колко ягоди се слагат в сметаната на пандишпанова торта ф26 , за да не се разтече / разводни/ тортата. Или колко трябва да е дебел съответно долния блат. Тукашните ягоди са парникови и доста воднисти. Тя слага 400 гр, според мен се слагат максимум 250 гр. Вие какво ще кажете? Мерси, много!

# 303
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Много благодаря за отговорите - определено нямаше да ми хрумне да огранича сметаната предварително  Embarassed  знаех си че трябва да има някаква хватка но хич не се сещах каква е.

Ванче браво за теменужките - прелестни са!!!! От шоколадово тесто ли са? И аз се записвам в листата на преписвачките Simple Smile много са чаровни.

barcela много сериозна торта - браво за резултата - страхотно моделиране!!!

# 304
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
barcela, да на Йоткер пудингите, приготвям по рецептата на опаковката, но слагам вода вместо мляко. И захарта я изпускам понякога, защото все пак има достатъчно пудра в масленият крем  Wink Изчаквам да поизстине и прибавям към масленият крем, като си бъркам с миксера. Да си ми видяла разтопен чаршаф? Имам незагладени и целулитни, но разтопени нямам  Peace

Да си кажа, че и с мляко да го направиш пак няма да ти се разтече покритието.
Аз напоследък слагам или подсладено кондензирано мляко към маслото или на 250гр. масло 200-250гр. пудра (трудно ми е да кажа с точност колко е- меря я на око) и  около 100гр. прясно мляко на тънка струйка, като непрекъснато разбивам.

# 305
  • София
  • Мнения: 413
Така, първо да благодаря и на patriyani  за отзивчиивостта!  Hug

краси.мира  моите най-искрени поздравления! Преди да изляза в майчинство работех във фирма за продажба на яхти, мога да кажа че тортата ти е супер реалистична! Двуетажна яхта с "fly bridg" - БРАВО!

ЛУРДЕС Честит Първи Рожден Дена на малката принцеса! Макар и поюти изядена си личи с колко желание си я направила! Цветна и свежа като за малка кукла!

Ванчеее айде покажи си циците деее!!!  Mr. Green Joy За теменужките да ти кажа едно голямо ТЕН КЮ! Че свекървата има РД на 11.04. и съм замислила нещо с много цветя....дали ще е кошница ли кво ли... Само дето нямам толкова малки формички и... "натискало"...ама ще го мисля  newsm78

Тъй ей го моя дебют със захарно покритие. Добре че не ми трябваше бял цвят на покритието, че....





Грешка Дългият маникюр не е в помощ при работата със захарно покритие!  Naughty

# 306
  • Мнения: 1 173
Didka много добър първи опит. Поздравления
 Краси ех , яхтата много добре се е получила - още малко и ще "тръгне " в езерото. Аз на мъжо от кога му говоря че искам такава , но той спомена нещо от рода на  много "зелено" трябвало да изяде Laughing, обаче то една маруля 1.5$ , а свинските пържоли 99 цента  Mr. Green .
 Барсела тортата е хубава , препятствия винаги има .
Лудрес да ти е живо и здраво момиченцето , а ти винаги с домашна торта да го радваш.
Ванче казвай от къде ги "обра" тези теменужки  Mr. Green,

Аз и по напред в темата споменах - никога не "шпакловам" само с маслен крем. В зависимост от крема в тортата си правя комбинация - масло с кондензирано мляко( карамелено също), масло с течен шоколад , масло с крема сирене...масло с пудинг също съм правила ( и то с мляко) . Слагам толкова колкото да се пречупи вкуса на маслото . Последната торта беше Татяна замазана с 250гр масло, едно пакетче Филаделфия, 1 ч.ч пудра захар, а роклята замазах с 125гр масло , захар на око , и около 2 с.л течен шоколад .

# 307
  • Мнения: 1 491
didka, колко е голяма тая торта бре? На мен ми изглежда гигантска  Mr. Green  Много добре си се справила, може би само един пиърсинг трябваше да сложиш на пъпа  Mr. Green
И верно Ванче, кво стана с твоите цици?  hahaha

# 308
  • Мнения: 930
Фарситура - за какво се използва newsm78, и какво е всъщност
фарситурата можеш да я използваш по няколко предназначения . когато я  смесиш със сметана ( разбита) става за пълнеж на торти или когато я загрееш леко и енергично разбъркваш за заливка на готовата торта отгоре . в момента за друго не се сещам


аз съм начинаеща любителка, то сигурно си личи от въпросите ми Mr. Green, какво да си купя   Кувертюр или Фарситура newsm78
искам да мога да правя чаршаф, да го слагам в кремове, пълнежи, глазури... newsm78
 Кувертюр ли е по подходящо Thinking, обмислям да си купя бял 5 килограма Blush, а при нужда мога ли белия кувертюр да го смеся с какао и да стане кафяв. просто разфасофките са много големи и искам да бъда практична Embarassed

и още нещо, уж четох но не ми стана много ясно Кувертюра смесва ли се с нещо за да стане за чаршаф или само се разтапя и опесва наново Thinking

# 309
  • Мнения: X
mimi P27 , фарситурата е като желе,не става за покритие ,освен ако не искаш да првиш езеро...
А за шоколадовото тесто много хубаво е обяснено в Тортената библиотека.    Peace   

little_sweet_didka™ , много готини "бански"...  Ако е дебют,страхотно си се справила !!!

barcela, много оригинално така...2 в 1 ...по желание на клиента ли е ?Костенурките много ми харесаха!

Ванче ,а твоите цветя направо ми взеха ума...много красиви цветове .Очаквам да ги видя на торта.

Благодаря на всички ви за отзивите за яхтата!Вашето одобрение /и критика/ означават много !

Тук има стъпка по стъпка...горе-долу...

http://www.teilor.snimka.bg/album.php?album_id=350595&pid=11433943 

Въженцата са от моделираща маса.Вълните са от кристалина ,оцветена със синя боя ,отгоре шприцован роял айсинг и с лъжичка съм го размесила да заприлича на запенена вода около яхтата.
Тортата е от един етаж от три блата /на снимките се вижда/ и отгоре един малък допълнително.
Облечена е цялата наведнъж,като една торта.
Трите блата са от 8 яйца,300 гр захар,100 гр олио,120 гр прясно мляко,500 гр брашно и 2 с л бакпулвер.Малкия е пандишпан.Крема е рафаело.
Малко си поиграх и с айсинг...не било толкова лесно,както когато само гледаш.   Mr. Green     

# 310
  • Мнения: 1 965
За теменужките да ти кажа едно голямо ТЕН КЮ! Че свекървата има РД на 11.04. и съм замислила нещо с много цветя....дали ще е кошница ли кво ли... Само дето нямам толкова малки формички и... "натискало"...ама ще го мисля  newsm78
ТЕЗИ ФОРМИЧКИ си ги правих от кутийка от бира. Снадките са лепени с двустранно тиксо. Мъжът ми се опита да ги запои с поялник, но проклетия алумин не хваща. Не са кой-знае колко здрави и стабилни, но все пак са НЕЩО. Просто действай по-внимателно при натискането, за да не се кривят и да не се порежеш.
Циците са екстра. Ти как се застрахова предварително, очаквах някаква пълна излагация. Добре си се справила. Само тази талия тип "Оса" е малко прекалена. Бих закръглила и баджака надолу, малко като делвичка да стане. Но това си е мое мнение. Добре си се справила. Относно маникюра..... всичко е въпрос на навик. Ще свикнеш.  Wink

 Моите цици - довечера, по нощЯТА.

Ванче казвай от къде ги "обра" тези теменужки  Mr. Green,
От балкона... Целият е точно в тези три любими мои цвята.

искам да мога да правя чаршаф, да го слагам в кремове, пълнежи, глазури... newsm78
 Кувертюр ли е по подходящо Thinking, обмислям да си купя бял 5 килограма Blush, а при нужда мога ли белия кувертюр да го смеся с какао и да стане кафяв. просто разфасофките са много големи и искам да бъда практична Embarassed
и още нещо, уж четох но не ми стана много ясно Кувертюра смесва ли се с нещо за да стане за чаршаф или само се разтапя и опесва наново Thinking
Това си e шоколад. Можеш да го правиш каквото си поискаш. Намери в библиотеката дисертацията ми за шок. тесто. Там е разказано всичко. Можеш да го оцветиш с какао, но винаги остават едни миниатюрни точици, дори и да го пресееш предварително. Но пък винаги можеш да добавиш едно блокче тъмен шоколад за оцветяване.


# 311
  • София
  • Мнения: 413
violetblue да ти кажа и аз се сетих за обичка, ама незнам защо не й "продупчих" пъпа. Иначе не е малка...от готовите блатове квадратните - 2 един до друг. На горе са общо три с два крема, единия 50/50 заквасена сметана с течен шоколад (наоравих и карамелизирани орехи, ама забравих да ги сложа  ooooh! ) втория крем е заквасена сметана с обикновена сладка(сладка) с натрошени целувки бътре.

Ванче съгласна съм за талията, ама така е кат за първи опит...първо изрязах и след това преценявах!  Crazy Naughty
Още едно ТЕН КЮ за хрумката за формичките!! Днеска ще купя една бира в кутийка, тъкмо ще наоравя едни биренки(сладко-курабийки) и ще го "вкарам" мъжът ми в час по труд и творчество!  Joy

# 312
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Ванче, таз нещастна торта, ако не е снимана с малко чувство, съвсем на нищо не мяса  hahaha

ей я на

Димитрина, няма рецепта.
това си е готов блат.
после вътре има крем от извара и филаделфия (моята извара е по-различна от тази в Бг, много гладка е  Peace).
после наредих ягодите и залях с желето.
желето е вода, ягодов сироп и агар.
а кафявият крем острани са неуспшните шрицовани елементи с малко сметана разбити Joy

# 313
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Такаааа, почвам подред и ако пропусна някого - да не се сърди  Simple Smile

меги82, да ти е живо и здраво детенцето. Има още какво да се желае от тортата, като височина, гладкост, но важното, че ви е било забавно.
asyalein, много апетитно изглеждаща торта. И не се кахъри за фигурките. Може да капнеш съвсем малко олио и пак ще си стегнат, но не и масло.
краси.мира, ей на това му викам яхта. Справила си се отлично. Много ми харесва като изпълнение.
ЛУРДЕС, да ти е жива и здрава малката. Тортата изглежда много вкусна. Жалко че я нямап цялата.
van444eto, бива ли сега така да ме дразниш с тези теменужки. Като истински са   Hug
barcela, май някой е голям фен и на спайдърчо и н анинджите. Интересна торта. Само да ти кажа, че превръзките на костенурките са различни.
little_sweet_didka™, готини цици. Много добре си се справила, само талията е много тънка, но вече са ти го казали.

# 314
  • Мнения: 186
Пепи, 2в1, Бъни, raya-рая, Албена, Иглика333, Дими - хиляди благодарности за изказаните ласкави мнения. Предполагам знаете колко е стимулиращо и мотовиращо да получиш похвала от учителите си.
raya-рая, ще се възползвам от съветите ти за маслото, бих опитала и последните варианти, кото се коментираха тук.
Дими, пурвият етаж е Династия, че с нея натрупах опит и нямаше начин да я оплескам, а вторият е Тирамису. Не наблегнах достатъчно на крема и сиропирането от страх да не се разтече. Иначе все пак си сложих сметаната в крема, както го е дала Милен@. Ето и разрез: - вижда се, че не само шпакловането ми е бил проблема Grinning
Буболинката, страхотни са влакчето и миниатюрите, ще ти крадна идеята за Цветница. А те само моделираща маса ли са или мини-тортички. Прилича ми на първото... Thinking

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт