Отговори
# 300
  • Мнения: 2 382
Търся рецепта за соленки с мас.Може и да не е точно с мас, но да са от онези пръхкавите.Търсачката не ми изкара нищо Peace.
Моля, помагайте Hug.

# 301
  • Мнения: 2 776
2 яйца,1ч.ч св мас ,1ч.ч .кис.мляко , 1ч.л. сода бикарбонат или 1,ч.л. амонячна  сода ,1к.л сол ,малко сирене,кашкавал.
Гасиш содата в млякото ,аз добавям и 2-3 капки оцет .След това добаеяш останалите продукти.
Месиш меко тесто.В тестото се слага малко сирене .Разточваш на тънък лист.Намазваш с белтък и настъргваш отгоре с кашкавал (може да се поръси с шарена сол,ким,мак,сусам.....)
Режеш на ленти и печеш .
В къщи много се харесват .

# 302
  • Мнения: 2 382
  bouquetБлагодаря  bouquet

# 303
  • Мнения: 9 118
Търся рецепта за соленки с мас.Може и да не е точно с мас, но да са от онези пръхкавите.

точно от пръхкавите са  Peace

Соленки с мас и масло

и още едни, също пръхкави

соленки.

Маслото спокойно може да се замени изцяло с мас, но миризмата на масло е по-приятна.

# 304
  • Мнения: 179
TheNMaster, благодаря много!   bouquet
Рецептата е точно мой тип, но ще я направя може би утре или в най-скоро време - в момента нямам сметана, топено сирене и любимото ми пилешко филе също свърши.
Извадих от фризера един заек и го мариновах - стои от сто години там и няма да се изненадам, ако вече не става за ядене. Ако е така, че направя твоята рецепта с подръчните продукти. Но не ми се иска да развалям нещата - нека да си има всичко за разкош и да се направи както трябва!

# 305
  • София-Младост
  • Мнения: 23 367
Купих грухана пшеница, но след това прочетох, че не става за покълване. Дайте идея може ли да  я ползвам за нещо?  Simple Smile

# 306
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Купих грухана пшеница, но след това прочетох, че не става за покълване. Дайте идея може ли да  я ползвам за нещо?  Simple Smile

Да,за ашуре или варено жито с бисквити и орехи.

# 307
  • Мнения: 5 001
Купих грухана пшеница, но след това прочетох, че не става за покълване. Дайте идея може ли да  я ползвам за нещо?  Simple Smile
Можеш да си направиш ашуре.....Накои пълнят чушки с жито вместо с ориз,ама аз не съм пробвала....Или просто само да си свариш жито и да си го подсладиш с мед и орехи....

# 308
  • София-Младост
  • Мнения: 23 367
Купих грухана пшеница, но след това прочетох, че не става за покълване. Дайте идея може ли да  я ползвам за нещо?  Simple Smile
Можеш да си направиш ашуре.....Накои пълнят чушки с жито вместо с ориз,ама аз не съм пробвала....Или просто само да си свариш жито и да си го подсладиш с мед и орехи....
За ашуре и аз се сетих, даже веднж съм яла и бяха сложили сушени плодове, беше много вкусно. Благодаря ти!

# 309
  • Варна
  • Мнения: 472
Как се разбира кога тестото е втасало?
Купих готово замразено тесто от кауфланд. Цяла нощ стоя в хладилника и се е размразило, обаче как да разбера дали е втасало  newsm78  Смятам да правя мекици Rolling Eyes

# 310
  • Мнения: 9 776
Как се разбира кога тестото е втасало?
Купих готово замразено тесто от кауфланд. Цяла нощ стоя в хладилника и се е размразило, обаче как да разбера дали е втасало  newsm78  Смятам да правя мекици Rolling Eyes

Със сигурност е втасало smile3521. Мятай мекиците Peace.

# 311
  • Мнения: 931
Момичета ще правя сладки и отгоре искам да ги украся с глазура.Разбрах за една с белтък и 1ч.ч мляко и 2-3 капки лимон, и друга с мляко и пудра захар.Коя от двете е по удачна и коя по- бавно ще се втърди.И какво означава че глазурата бързо се втърдява.Например аз ако си направя 5 различни цвята и  почна да украсявам сладките означава ли че ако работя бавно ще ми се развали глазурата.И ако се втърди бързо има ли начин да се отпусне наново.Много въпроси зададох май.

# 312
  • Варна
  • Мнения: 472
Как се разбира кога тестото е втасало?
Купих готово замразено тесто от кауфланд. Цяла нощ стоя в хладилника и се е размразило, обаче как да разбера дали е втасало  newsm78  Смятам да правя мекици Rolling Eyes

Със сигурност е втасало smile3521. Мятай мекиците Peace.
Благодаря ти. Ще се пробвам  Hug

# 313
  • Мнения: 930
пека пиле на фурна, на външен вид изгрежда готово Thinking като го бучна с вилица излиза доста сок newsm78
знам че означаваше нещо това, но какво беше newsm78
дали означава, че е опечено или че не е #Crazy

# 314
  • Мнения: 122
пека пиле на фурна, на външен вид изгрежда готово Thinking като го бучна с вилица излиза доста сок newsm78
знам че означаваше нещо това, но какво беше newsm78
дали означава, че е опечено или че не е #Crazy
Ако тече кървава водичка е сурово, ако е бистра е ОК.Като личен съвет мога да ти дам да попечеш пиленцето 5,10 мин още,стига да не е с гарнитура.Така месцето пада само от кокалите.
П.С. Не съм световен капацитет в кухнята, но пилето ми винаги е мозък  Peace

Общи условия

Активация на акаунт