Помагайте с рецепта за кремчетата на "Данет"

  • 10 252
  • 51
  •   1
Отговори
# 45
  • Brussels
  • Мнения: 160
Polina_a,мисля, че, няма да има проблем, стига нишестето да е натурално. Peace

# 46
  • Мнения: 9 776
Наде, надявах се да го напишеш Laughing. Натурално е, да Peace. Ще опитам още днес да го направя и ще кажа как е с него. Благодаря  bouquet!

# 47
  • Мнения: 11 607
Наде, аз го направих бялото....Признавам си...Тъй като не знам вкуса на кремчетата Данет Embarassed Embarassed Embarassed, просто има нещо като бойкот в къщи на продуктите Данон, не мога да кажа дали белия Данет е като истинския....На мен лично нещо ми липсва в белия данет....Дали и в него да не се сложи течна  сметана? newsm78 newsm78 newsm78

Довечера децата ще кажат дали им харесва, днес направих и бял, и кафяв по твоите рецепти, признавам си - слабост ми е кафевия(луд фен съм му) и предният път от него ядох повече отколкото децата Embarassed Embarassed Embarassed Този път дори го направих с много малко сладкарска(нямах повече) и повече готварска и стана по-вксно и от първия път......

# 48
  • Мнения: 2 382
Мамо Цоци, изглеждат страхотно  bouquet.
Какво количество нишесте сложи на 1 л мляко?Не мога да се престраша да направя рецептата с 2 с.л. Embarassed.

# 49
  • Мнения: 9 776
Аз направих белия, сгъсти се доста прилично. Това не ме притесни. Обаче. Имам въпрос: Каква ванилова захар използвате вие? За първи път ползвах и беше една кафеникава и така си остана в крема. Пък като гледам ваште кремчета са едни бели... Айде, жълтеникавото е от яйцето, че беше домашно, но тези кафяви частици ме дразнят нещо. Казвам яйцето, защото имах само едно и направих половин доза. Като цяло нямаше тоя дъх на ванилия, който си мислех, че трябва да има. Затова добавих и 2 ванилийки, не че имаше разлика. Дъщеря ми каза, че не прилича на Данет, но пък и харесало кремчето, защото тя не обичала Данет ooooh!. На мен също ми хареса. Само тоя цвят нещо...

# 50
  • Мнения: 11 607
Мамо Цоци, изглеждат страхотно  bouquet.
Какво количество нишесте сложи на 1 л мляко?Не мога да се престраша да направя рецептата с 2 с.л. Embarassed.

Аз не го направих с 1 л. мляко и с 2 с.л. нишесте......По-малко...Сложих някъде към 800мл. мляко(толкова имах, т.е. имах повече, но исках да направя и кафевия,че той ми е слабост) и сложих около 1 и половина нишесте. Но ти щом се съмняваш - сложи 3 с.л. нишесте. Сгъсти се нормално, трябва да се чака повече да ври млякото, а и после като се сложи в хладилника няма как да не стегне. Пък и аз сложих равни лъжици. Ако го бях правила с 1 л. мляко, щях да сложа 2 с.л. с купка може би......

# 51
  • Мнения: 3 804
Аз също го направих-стана супер,мъжо го хареса повече от кафевия-но той не обича какао,дребната в началото го погледна много съмнително и попита-мамо защо шоколада е бял newsm78,след като се престраши и опита изяде 2 купички.

И един въпрос-ако реша да го използвам като крем за торта-дали ще стане както е или да добавя още малко нишасте за да се сгъсти още newsm78

Общи условия

Активация на акаунт