Помагайте с рецепта за кремчетата на "Данет"

  • 10 246
  • 51
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 655
Всеки ден купувам по две. И двете ми деца не се отказват и ги искат и искат.
Моля, ако някой знае как се правят нека ми даде рецептата.

# 1
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Приличат ми на вкус на пудингите на Доктора+разбита сладкарска сметана.
Та значи,правиш един ванилов пудинг(примерно),изчакваш го да се охлади,като го бъркаш от време на време,за да не хване дебела коричка.Отделно разбиваш сладкарска сметана.Много малка част слагаш във вече охладения крем,а с останалата украсяваш.
Напълно те разбирам,имаше период,в който сме купували и по 10 броя на ден.

Забравих да напиша,пудингите стават по-гъсти и можеш при правенето малко повече да ги разреждаш,че да стане с по-нежна консистенция.

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 13:12 от max-mama

# 2
  • Мнения: 2 110
Фалшив крем Данет !

яйца
прясно мляко 0,1 %
есенция ванилия на д-р Йоткер (важно е да е тази есенция - ванилия)
подсладител
Разбърквам яйцата с подсладителя и есенцията. За всяко сложено яйце прибавям по 250 мл. прясно мляко. Отново разбърквам хубаво с миксера.

Подсладителят и ванилията са на вкус. Аз лично сложих 3 яйца, 750 мл. прясно мляко (т. е. доза за 3 дни), 2 флакончета есенция ванилия и 5-6 ч. л. подсладител. Излязоха ми 5 купички крем. Пека около 30-35 мин. на 170 градуса в предварително загрята фурна на водна баня.

# 3
  • Мнения: 2 655
Мерси

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 13:44 от Пела

# 4
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Даже си бях запазила опаковките от кремчетата и ги пълнех с моя крем,че да се излъже да яде от крема.

# 5
  • София
  • Мнения: 2 873
Олеле, колко хитро, и ние сме същите, всеки ден купуваме. Ще се пробвам да го примамя. Мерси!

# 6
  • Brussels
  • Мнения: 160
Благодаря ви, момичета, че ме подсетихте, отдавна не бях правила това кремче на детето  Hug. Аз го приготвям по тази рецепта:  Домашен Данет


# 7
  • Мнения: 2 655
Мале това е страхотно. Благодаря Ви много

# 8
  • Мнения: 2 708
Как се разбира: "Прибавяме прогресивно студеното мляко и сметаната."

Постепенно, едно след друго или нещо не схващам. Много ми се струва лесна и приятна за направа рецептата, та ми се иска да я направя (то дано и време има де), ама се чувствам тъпа в момента Peace

# 9
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Как се разбира: "Прибавяме прогресивно студеното мляко и сметаната."

Постепенно, едно след друго или нещо не схващам. Много ми се струва лесна и приятна за направа рецептата, та ми се иска да я направя (то дано и време има де), ама се чувствам тъпа в момента Peace

Да не би да са искали да кажат *постепенно* или пък  *последователно*?

# 10
  • Brussels
  • Мнения: 160
Крисче, означава, че ги прибавяме постепенно, не на веднъж. Това е да не се получат бучки.
Ще поправя в рецептата, превеждах буквално и затова писах прогресивно. Embarassed
Приготвя се много бързо, за около 10 мин. е готов.

# 11
  • Мнения: 2 708
Благодаря Наде Hug Абе предполагах, че е нещо такова, ама да питам все пак Peace

# 12
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Да ви кажа,ей сега направих кремче,но съчетах две от рецептите.Значи,смесих 400 мл прясно мляко с 100 мл сладкарска сметана,сложих на котлона да заври,след което прибавих необходимото количество царевично нишесте Ванилия.Получи се крем с много фин и приятен вкус,който много се доближава до вкуса на Данет-а.В купичките съчетах с бисквитки,доволна съм от резултата.

# 13
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Благодарности на Надето за чудесната рецепта  bouquet!
стана превъзходен крем, досущ като купешкия /да ме извинят от Данон, ама ще им спаднат продажбите Laughing.../

Ето го, успях да снимам преди да го нападнат мъжорята Crazy:



Хайде давайте идеи сега за белия данет, че малкия не яде шоколадов крем - без какаото, то е ясно, но как да стане така жълт Rolling Eyes? Ванилия за аромат, жълтъци ли да сложа newsm78...

# 14
  • Мнения: 4 427
Страхотни сте,дано и аз успея да излъжа малката че при нас ги карат по рядко.

# 15
  • Мнения: 4 427
Пълен провал с опита ми за измама  ConfusedНаправих  с 400 гр мляко 100-150 гр сметана 3-4 ч.лъж нишесте,нескуик и 2-3 суп лъж. течен шоколад ''нутела''- малката отсече'' не такова''...а няма 2г ooooh!.
Май трябва да се сгъсти не с нишесте ,а  на принципа на сгъстяване с яйца на слаб огън  newsm78.Ще поровя,ще пробвам и ако случайно успея пак ще пиша.

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 12:39 от mamamari

# 16
  • Мнения: 2 708
Мама Мари, така като чета какво си сложила, и аз бих ти отказала Crossing Arms

Ти пробва ли на Надето рецептата newsm78 Според мен е много вкусна, но това не е показателно де, защото хиляди примери за рецепти, които се прехласват, а на мен примерно не ми харесват. Така че , съветвам те да го пробваш стриктно по рецептата на Надето и ще видиш какъв чедесен Данет се получава Peace Мойте г-ци сами даже го правят, казвам ти го защото е и много лесно за приготвяне, защото те са с 2 леви ръце и освен таратор без копър и чесън и със стъргани краставици друго не могат да правят hahaha но ти го пиша за да ти кажа, че щом тез "специалистки" се оправят, ти не би имала никакви проблеми Wink Стискам палци този да не ти го върнат Joy

# 17
  • Мнения: 4 427
Проблемът е в ''каймака''само като го види и не го иска Sick.
ЩЕ ми се наложи да търся вариант в който НЯМА каймак.А като го махна се нарушава нещо на крема и отгоре избива водичка  newsm78 като на набъркано кисело мляко.
А като говорим за умения .....по сладките работи съм пълен новобранец Embarassed,обаче съм страшно запалена да уча Grinning

# 18
  • Мнения: 3 830


Кремовете Оле на Доктор Йоткер, които са без варене. Невероятни са!
Вкусът на шоколадовия е точно като вкуса на кафявия Данет. Просто се разбърква едно пакетче с 400мл. студено мляко от хладилника, после и с миксер и готово.
не си струва да се купува този скъп Данет. Като ми се прияде, си купувам 2-3 пакетчета от крема, прясно мляко и ям до пръсване.
Отгоря слагам бита сметана със захар и нападам. Laughing

Няма нужда от варене и т.н. Става за нула време.

Като белия Данет е пак крем Оле на Йоткер, който е без варене.

# 19
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Е да де, ама и те не са много евтини - близо левче е пакетче, а излизат 2-3 чаши Confused. И прясното мляко като сложиш...

# 20
  • Мнения: 5 462


Кремовете Оле на Доктор Йоткер, които са без варене. Невероятни са!
Вкусът на шоколадовия е точно като вкуса на кафявия Данет. Просто се разбърква едно пакетче с 400мл. студено мляко от хладилника, после и с миксер и готово.
не си струва да се купува този скъп Данет. Като ми се прияде, си купувам 2-3 пакетчета от крема, прясно мляко и ям до пръсване.
Отгоря слагам бита сметана със захар и нападам. Laughing

Няма нужда от варене и т.н. Става за нула време.

Като белия Данет е пак крем Оле на Йоткер, който е без варене.

Точно така , браво Естелия !!!
Кремчетата Оле които са без варене са едно към едно като кремчетата Данет !!!!
Няма никаква разлика .Освен това се приготвят без варене , само с прясно мляко .. за 10минути и сте готови . Peace

# 21
  • Мнения: 4 427
ЩЕ опитам дано стане  Praynig

# 22
  • Мнения: 2 708
Аз хич не съм добра в сметките, ама понеже и на мен ми стана интересно, направих една сметка, и на мен ми излиза тая сметка Laughing Laughing Laughing Като естествено, може и да не ми е вярна сметката (нарочно повтарям думата) Joy Joy Joy

Тъй. Взех продуктите от кремчето на Надето, дето аз тъй го харесах (като винаги може преди да го поднесеш на "клиента" дето връща да му обереш кората и украсиш някак, я със стърготини кокосови, я с пръчици и от сорта,)

1 л. прясно мляко
200 мл. сладкарска сметана
50 гр. какао
50 гр. подсладено какао ( тип Нескуик)
130 гр. пудра захар
55 гр. царевично нишесте


За пр. мляко слагам - 1,6
за сметаната - от Метро си купувам аз на стекче точно тая 200 грамката, и по цени от интернет - 1,65

До тук 3,25. Другите продукти, са в не големи количества и понеже ги купувам да ги имам и ми е трудно да сметна колко са но ги закръглям до 5,5 всичко (демек слагам 2,3 за разните нишестета, какао и т.н)

Значи до тук 5,50 моя цена.

Количество - слагам литър мляко да е приблизително 1 кг (знам че не е точно толкова, но може и да е повече) та след смятане, приблизително докарвам 1400 гр.

Един Данет дуо пише в нета е 115 гр - 1,14

От моите 1400 деля на 115 = приблизително на 12 такива данетчета. 12 х 1,14 = 13,68 лв.

Надените продукти ги сметнах на 5,5.

Никога не бях се замисляла до сега дали ги изкарвам по-евтино, защото ми е приятно да готвя, но сега съм напълно убедена, че ми е по-евтино, въпреки че пропуснах и тока да сметна hahaha hahaha hahaha

Приемам всякакви забележки относно мойта сметка. Пак казвам, че просто ми стана любопитно, като споменахте цени, да видя това точно кремче, с все всичките му продукти, колко излиза. Ами мойта сметка излиза, .... Joy Joy Joy вашта не знам Peace

Току виж сте ми развалили кефа, ако са ми грешни сметките..... шегувам се разбира се, аз няма да спра да правя такива неща, защото се кефя максимално на радостта на децата и когато те го правят и когато МАМА прави Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 23
  • Мнения: 4 427
Има и друг вид сметки Peace
В нашия магазин карат веднъж седмично 2 шоколадови и 8 от жълтите.50 ПЪТИ ПОМОЛИХ ЗА ОБРАТНОТО СЪОТНОШЕНИЕ -без успех.Малката яде само кафяв......Пропуснах да кажа че не винаги успяваме да се докопаме и до двете....защото и други ги харесват ,а собственика на магазина толерира някакви производители на гадни плодови млека.Явно работи при другите майки като свърши данета купуват от тях.
Особено  ми е неприятно като пуснат рекламата и малката писне за кремче..... а аз не мога да и го дам.

# 24
  • Мнения: 3 830
Елементарна сметка да си направиш, ще стигнеш до извода, че излиза много по-евтино 1 кг. крем Оле да направиш, отколкото 1 кг. Данет да купиш.

# 25
  • Мнения: 804
Наистина кремчетата Оле са досущ като тези на Данет.Но ще е добре ако някой може да пусне рецепта за бяло кремче Данет,че у дома то повече се харесва от децата.

# 26
  • Мнения: 5 462
Наистина кремчетата Оле са досущ като тези на Данет.Но ще е добре ако някой може да пусне рецепта за бяло кремче Данет,че у дома то повече се харесва от децата.
Ами Оле имат различни видове, потърси по магазините всички видове.
Аз добавям и белени бадеми , става страхотно - кафяво , бяло + бадеми . Heart Eyes

# 27
  • Мнения: 11 607
Правих крема на Надето - получи ми се, много хубаво стана, по-добре от истинския.....Ядох повече от децата Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed- това последното не сте го прочели, че ей сега ще дойдат от Защита на децата.....

# 28
  • Мнения: 4 427
Малката е очарована от немското кремче!
  bouquet

# 29
  • София
  • Мнения: 10 858
Кремчетат Оле вярно са много хубави, и дъщеря ми много ги обича, обаче аз не искам да ги купувам, де да знам какво има вътре  Thinking Предпочитам да знам какво съм сложила, особено за децата, че и без това ядат всевъзможни химии...

# 30
  • Мнения: 4 427
Предпочитам да знам какво съм сложила, особено за децата, че и без това ядат всевъзможни химии...
И аз не знам какво има вътре,но и като купя хляб например .....пак незнам,и кашкавала.....дори охладеното пиле пак има хормони,е-та и бог знае какво.
Но нали все с нещо трабва да ги храним тия деца.......не мога всичко аз да произвеждам.

# 31
  • Мнения: 804
Вивиан и аз затова помолих за рецепта за "фалшив"крем Данет-зная за кафевия,но за бял крем,незнам как се прави?Хайде помагайте дами!

# 32
  • Мнения: 188

Присъединявам се към мненията за крем оле на Йоткер LaughingСтрахотни са!

# 33
  • София
  • Мнения: 10 858
Ами ако към тази рецепта просто не се сложи Нескуика, а ванилия, няма ли да стане бялия Данет? Чудя се и аз ... че и моите много го обичат.

# 34
  • Brussels
  • Мнения: 160
Аз мисля да пробвам като заместя какаото със сухо мляко и настърган много на ситно бял шоколад. Дали ще стане според вас?  newsm78

# 35
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Вивиан и аз затова помолих за рецепта за "фалшив"крем Данет-зная за кафевия,но за бял крем,незнам как се прави?Хайде помагайте дами!

Според мен,махаш какаото,увеличаваш царевичното нишесте на 90 гр и прибавяш 1 капсула течна ванилия на Доктора(страхотно мирише).Не съм пробвала,но почти съм сигурна,че ще стане.

# 36
  • Мнения: 4 427
Днес направих ваниловото ''оле'' и е 1:1 с ваниловия данет.Но още по-интересни би било ако в чаша със столче се сипе едновременно в двата края ванилово и шоколадово ''оле'' и се сложи в хладилник.

# 37
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Но още по-интересни би било ако в чаша със столче се сипе едновременно в двата края ванилово и шоколадово ''оле'' и се сложи в хладилник.

Ето го, отдавна правя така:

# 38
  • Мнения: 3 804
Благодаря ви, момичета, че ме подсетихте, отдавна не бях правила това кремче на детето  Hug. Аз го приготвям по тази рецепта:  Домашен Данет




Днес направих по тази рецепта-стана супер.

# 39
  • Brussels
  • Мнения: 160
Момичета, радвам се, че ви е харесало кремчето, което ви предложих!  bouquet
Аз поекспериментирах с бялата му версия: пробвах със сухо мляко, но не стана вкусно. Пробвах и тази рецепта Домашен бял Данет , стана супер, половината го излапахме с малчо още топъл!  Blush


Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 18:35 от nadeto_sp

# 40
  • Мнения: 3 804
nadeto_sp а само 2 лъжици нишасте няма ли да са малко newsm78

# 41
  • Brussels
  • Мнения: 160
Не, аз сложих  две, стана с гъстота на нормално кремче.  Peace

# 42
  • Мнения: 3 804
Не, аз сложих  две, стана с гъстота на нормално кремче.  Peace

Благодаря за бързата реакция   bouquet,мисля утре да опитам.

# 43
  • Мнения: 9 776
Наде, искам да попитам дали вместо царевично, може да се сложи пшенично нишесте? И каква е разликата всъщност, че не знам. Вчера посегнах към царевичното в магазина, пък накрая взех от другото, пфу...

# 44
  • Gorni Bogrov
  • Мнения: 959
Леле как ме запалихте със тези кремчета,още днес след обяд мисля да пробвам и двете!

# 45
  • Brussels
  • Мнения: 160
Polina_a,мисля, че, няма да има проблем, стига нишестето да е натурално. Peace

# 46
  • Мнения: 9 776
Наде, надявах се да го напишеш Laughing. Натурално е, да Peace. Ще опитам още днес да го направя и ще кажа как е с него. Благодаря  bouquet!

# 47
  • Мнения: 11 607
Наде, аз го направих бялото....Признавам си...Тъй като не знам вкуса на кремчетата Данет Embarassed Embarassed Embarassed, просто има нещо като бойкот в къщи на продуктите Данон, не мога да кажа дали белия Данет е като истинския....На мен лично нещо ми липсва в белия данет....Дали и в него да не се сложи течна  сметана? newsm78 newsm78 newsm78

Довечера децата ще кажат дали им харесва, днес направих и бял, и кафяв по твоите рецепти, признавам си - слабост ми е кафевия(луд фен съм му) и предният път от него ядох повече отколкото децата Embarassed Embarassed Embarassed Този път дори го направих с много малко сладкарска(нямах повече) и повече готварска и стана по-вксно и от първия път......

# 48
  • Мнения: 2 382
Мамо Цоци, изглеждат страхотно  bouquet.
Какво количество нишесте сложи на 1 л мляко?Не мога да се престраша да направя рецептата с 2 с.л. Embarassed.

# 49
  • Мнения: 9 776
Аз направих белия, сгъсти се доста прилично. Това не ме притесни. Обаче. Имам въпрос: Каква ванилова захар използвате вие? За първи път ползвах и беше една кафеникава и така си остана в крема. Пък като гледам ваште кремчета са едни бели... Айде, жълтеникавото е от яйцето, че беше домашно, но тези кафяви частици ме дразнят нещо. Казвам яйцето, защото имах само едно и направих половин доза. Като цяло нямаше тоя дъх на ванилия, който си мислех, че трябва да има. Затова добавих и 2 ванилийки, не че имаше разлика. Дъщеря ми каза, че не прилича на Данет, но пък и харесало кремчето, защото тя не обичала Данет ooooh!. На мен също ми хареса. Само тоя цвят нещо...

# 50
  • Мнения: 11 607
Мамо Цоци, изглеждат страхотно  bouquet.
Какво количество нишесте сложи на 1 л мляко?Не мога да се престраша да направя рецептата с 2 с.л. Embarassed.

Аз не го направих с 1 л. мляко и с 2 с.л. нишесте......По-малко...Сложих някъде към 800мл. мляко(толкова имах, т.е. имах повече, но исках да направя и кафевия,че той ми е слабост) и сложих около 1 и половина нишесте. Но ти щом се съмняваш - сложи 3 с.л. нишесте. Сгъсти се нормално, трябва да се чака повече да ври млякото, а и после като се сложи в хладилника няма как да не стегне. Пък и аз сложих равни лъжици. Ако го бях правила с 1 л. мляко, щях да сложа 2 с.л. с купка може би......

# 51
  • Мнения: 3 804
Аз също го направих-стана супер,мъжо го хареса повече от кафевия-но той не обича какао,дребната в началото го погледна много съмнително и попита-мамо защо шоколада е бял newsm78,след като се престраши и опита изяде 2 купички.

И един въпрос-ако реша да го използвам като крем за торта-дали ще стане както е или да добавя още малко нишасте за да се сгъсти още newsm78

Общи условия

Активация на акаунт