Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 74

  • 39 496
  • 368
  •   1
Отговори
# 315
  • София
  • Мнения: 413
Момичета, сигурно сте попдали на това, но все пак реших да споделя:
част 1 и част 2. Остава да намерим и тези формички и шаблони.  Mr. Green

# 316
  • Мнения: 34
Здравейте  bouquetВъзхищавам се от много време на това,което правите и най- накрая се престрашавам да направя и аз торта.Та искам да ви попитам ако направя сега блатове за тортата дали ще е проблем да я сглобя в четвъртък след обяд или в петък до обяд,дали няма да се развалят, ще ги правя пандишпан с набухвател тъй като незнам без него дали ще се справя.И още да попитам тъй като съм се спряла да правя крем рафаело,кондензирано мляко дали продават в Кауфланд или в Била.Благодаря ви предварително. Hug

# 317
  • Мнения: 157
Здравеите,маисторки!:hug:
преди няколко месеца открих темета Ви и благодарение на Вас и Тортената библеотека (сътворена с много труд)запо4нах да правя торти.Благодаря  Ви.невероятни сте
тък са моите торти http://www.patriyani.snimka.bg/album.php?album_id=351093
  bouquet

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 02:10 от patriyani

# 318
  • София
  • Мнения: 618
patriyani линкчето не се отваря, сега ги ведях вече и си навлякох неприятности Mr. Green Малкия беше до мен и каза това е Макуин и Сали, мамо искам такава торта да ми направиш. А аз трябваше да отговоря, нали знаеш че мама неможе да прави коли Embarassed
boni-bon точно в Кауфланд има кондензирано мляко PeaceВиж и в магазините с насипно кафе.А блатовете може да си държиш в хладилника или във фризера добре увити в пликове.

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 19:35 от destini

# 319
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Има малка грешка в линка на patriyani - това трябва да е верния
http://www.patriyani.snimka.bg/album.php?album_id=351093

# 320
  • Мнения: 264
Мацки след 3 дни борба най-сетне да ви представя първата си торта. Не стана точно както я планувах - трябваше да е тъмно синя, а стана тюркоазена, трябваше да е с два вагона стана с един защото не остана място ( правих я директно на стъклото на хладилника, за да се побере вътре). Но пък всичко си направих сама - пандишпанени блатове на Пепи ( Пепи огромни благодарности страхотна рецепта лесна за изпълнение) Кръглата част е с крем Рафаело, а влака е със сладкарски крем за малчовците. Покрита е с марципан Варна ( още ми е трудно с по-бързо съхнещите). Фигурите са с тестото на Нелката - Нелка  Hug.  Благодаря ви още веднъж на всички за това че сте събрали толкова информация и я предоставяте на всички, които искат да се научат. Hug







Това трябва да е малък захарен три де портрет на Виктор  Laughing

# 321
  • София
  • Мнения: 413
Иглика, СТРАХОТНА ЕЕЕЕЕЕ!!!! Поздравления! Това Томас ли е? Влакчето?

Момичета да ви питам- на Кадемлия продават айсинг на прах, някой ползвал ли го е? Мнения? че се замислям, зарибих се в тоя ютуб, а там само "айсинг" за покритие на тората, "айсинг" за цветя, "айсинг" за бордовете, "айсинг", "айсинг" повтарят.  newsm78

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 20:50 от little_sweet_didka™

# 322
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
Здравейте Hug
Много красиви торти видях пак  bouquet  bouquet  bouquet

Ето и една  "проста"торта за вчерашния празникhttp://photo-zona.net/images/user7898/album1870/preview/12366229 … 6556_DSC02374.JPG
ето разрезhttp://photo-zona.net/images/user7898/album1870/preview/12366227 … 4545_DSC02382.JPG
и парче http://photo-zona.net/images/user7898/album1870/preview/12366227 … 1269_DSC02383.JPG

и още един поглед http://photo-zona.net/images/user7898/album1870/preview/12366227 … 6416_DSC02376.JPG

не може да се сравнява с красотите тук, но се упражнявам в изработката на сметанови торти.....

пандишпанови блатове, сметана и банани Grinning

# 323
  • Мнения: 3 861
Иглика, това е твоята първа торта???
Моите поздравления, справила си се блестящо, браво!!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

# 324
  • Мнения: 310
boni-bon  в Билла също продават кондензирано мляко Simple Smile
иглика333 справила си се перфектно.Всичко е изпипано, браво  Peace

# 325
  • Мнения: 1 329
Не искам да е спам, но не мога да не поздравя Иглика, браво момиче. newsm10

mmmStelxen_m страхотни неща си направила като за първи път, удържай фронта с диетата.

Аз съм на вълна запасяване с провизии за големия старт - тави, шприцове и други.
Открих метални накрайници за шприц в www.tomeko.bg - комплект от 12 бр. струва около 49 лв. Незнам на Кадемлия кви са цените.
Ще проуча и ще дам информация повече Peace

# 326
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Момичета, сигурно сте попдали на това, но все пак реших да споделя:
част 1 и част 2. Остава да намерим и тези формички и шаблони.  Mr. Green

Ето от тук купих моите ( има и пачуърк форми и калъпа за лица), а шаблонът ми напомня ученическите години имах нещо подобно, трябва да се поразровя в старите шкафове или по книжарниците:
http://www.cakesforyou.biz/index.php?page=store&cat=Patchwor … onListPageIndex=2
http://www.cakesforyou.biz/index.php?cat=JEM6

# 327
  • София
  • Мнения: 2 116
иглика333, браво! чудесните фигурки си намериха място - много добре загладено място:) това рождения ден на твоето момченце ли е? Да ти е жив и здрав!

Румя, ами реших да пробвам нещо, в което хич ме няма - завиване с шоколад...е, все още хич ме няма:))) Но си поиграх и се забавлявах, остава и да се науча да заливам с шоколад:)

# 328
  • Мнения: 6 713
Благодаря за отговорите ви!
Ще прочета по-подробно Тортената библиотека, просто там наистина има МНОГО информация за начинаещи. Mr. Green Hug

По принцип би ми се искало да пробвам и с домашни блатове. Simple Smile
Повечето рецепти дават продукти за 1 блат, който се дели впоследствие на две. Или бъркам? newsm78
Има ли начин да намаля продуктите наполовина и да изпичам по 1 блат, за да съм сигурна че ще стане? Това разделяне с конец, което съм гледала на живо, доста ме притеснява .... Embarassed Embarassed

# 329
  • Мнения: 1 610
Little Sweet Didka, айсинг можеш и сама да си направиш за проба. Къде му е философията един белтък със сто грама пудра захар/ или колкото глътне / и капки лимонов сок и синя боя. Има хиляда указания в библиотеката. Дали ще разбиеш това или сух айсинг с вода, за мен трудът е един и същ. Разликата е в дозировката на количеството, За едно надписче не ти трябва цял белтък, но пък се замислям малко количество сух айсинг също няма да може да се разбие добре? Или греша?
Аз съм си, припомни ми годините когато ходих на село и баба ми ми правеше торта Добуш с пламъчен крем. Хвърляй се на фондана, не е толкова сложно , колкото изглежда.
Иглика333, смело напред , много  хубава торта. Което ме учудва е, как прибираш в хладилника тестото на нелка? Аз досега след завиване на торта в хладилник не държа, за да не се нацепят фигурите. Както и захарно тесто в хладилник не държа/ голяма параноя ме гони/
Лурдес , никакъв конец, режи си с голяям плосък остър нож. Това с конеца никога не го успях. виж с ножа съм магьосница. Иначе можеш да си направиш в няколко тави и ако имаш фурна с вентилатор да изпечеш блатовете наведнъж , но в три тави/ стига да имаш тави с еднакъв размер. Моята фурна е супер де, да не давам акъли и да не  стане с вашите.


Сега да попитам един тъп въпрос Може ли сами да си направим гъм пейст , как се превежда това на български/ да не би да е руска мастика 2 примерно/ , има ли рецепта в библиоотеката. Гле'ах, гле'ах ..не видях Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт