Отговори
# 360
  • Мнения: 9 144
здравейте, искам да ви помоля за рецепта за домашни курабийки, защото вече 3 пъти правя все различни, но винаги стават много брашнени, сухи и не са ми вкусни. или аз слагам много брашно?

Заповядай моите курабии Пръхкави са и вкусни, пробвай  Peace

Дозата обаче е голяма, ако искаш направи наполовина.

# 361
  • Мнения: 2 382
Амонячната сода придава много специфичен вкус на сладките.С друг набухвател ще се получи, но мисля, че ще има разлика във вкуса.

Момичета, трябва да се преборя с две пилешки филета.Решила съм да ги направя на тефлонова скара и след това със сметанов сос.За първи път ще правя нещо с пържола от бяло месо, а не от бут.
Изглеждат ми доста дебели.Нарязвате ли ги и изобщо обработвате ли ги по някакъв начин преди скарата?Ако имате идея за друг вид термична обработка, така че да са много сухи?

# 362
  • Мнения: 2 017
Ами няма никакъв проблем да ползваш сача и на обикновен котлон - не е нужно  да е керамичен!
Може и на газов котлон
Във фурна не съм го ползвала,защото предполагам ,че ще пръска - е ,зависи какво ще приготвяш в него естествено!
По принцип по заведенията,където предлагат ястия на сач - предварително ги приготвят и накрая ги редят в сача и ги слагат за малко във фурна,за да придобият вид ! И да се позапекат естествено

Но проблем от пукване на сача във фурна - не виждам ! В крайна сметка и гювеча е керамика и то много по тънка ,че и гледжосана,което предполага по-лесно пукване !
Успех ! Peace

# 363
  • Мнения: 2 017
Ами няма никакъв проблем да ползваш сача и на обикновен котлон - не е нужно  да е керамичен!
Може и на газов котлон
Във фурна не съм го ползвала,защото предполагам ,че ще пръска - е ,зависи какво ще приготвяш в него естествено!
По принцип по заведенията,където предлагат ястия на сач - предварително ги приготвят и накрая ги редят в сача и ги слагат за малко във фурна,за да придобият вид ! И да се позапекат естествено

Но проблем от пукване на сача във фурна - не виждам ! В крайна сметка и гювеча е керамика и то много по тънка ,че и гледжосана,което предполага по-лесно пукване !
Успех ! Peace

 А сега де - два еднакви поста ! newsm78
Нека модератор изтрие единия ! Благодаря!

# 364
  • Мнения: 930
Откъде мога да си купя сладкарска готварска боя?
живея в малък град до често ходя до Метро, Кауфланд и Била, но не съм срещала там newsm78 или не търся на правилният щанд Embarassed


преди време гладах боя за яйца, на която пишеше , че е хранителна и че става и за оцветяване на сладки кремове newsm78
дали ако намеря такава боя за яйца да си купя или най добре е да е само сладкарска боя  chef newsm78

# 365
  • София-Младост
  • Мнения: 23 385
Амонячната сода придава много специфичен вкус на сладките.С друг набухвател ще се получи, но мисля, че ще има разлика във вкуса.

Момичета, трябва да се преборя с две пилешки филета.Решила съм да ги направя на тефлонова скара и след това със сметанов сос.За първи път ще правя нещо с пържола от бяло месо, а не от бут.
Изглеждат ми доста дебели.Нарязвате ли ги и изобщо обработвате ли ги по някакъв начин преди скарата?Ако имате идея за друг вид термична обработка, така че да са много сухи?
Задължително ги разрежи на две, иначе в средата ще ти останат сурови...може и малко да ги начукаш сложени в плик, за да не се разкъсат. Иначе в къщи понеже бялого месе много не се уде, аз ги приготвям нарязани на жулиени и с някакъв сос, от сирена например. Блондинка имаше страхотна рецепта в Любими за Пиле Рокфор.
А иначе единственото , което им правя е да ги оставя в соев сос, преди да ги сложа на грил-тиган и да се ядат още топли, защото изсъхват, поне според мен.

# 366
  • Мнения: 9 973
ето,че и аз опрях до тази тема  Hug
Въпросът ми е как да направя крем карамел и по точно как се карамелизира захарта.Искам стъпка по стъпка да ми обясните,защото само при мисълта се плаша.Но време е да се престраша да направя веднъж,че детето ще порасне,а майка му.... ooooh!
                bowuu       bowuu           bowuu

# 367
  • Мнения: 519

  Аз лично,слагам захар на око в метална купичка и бъркам на слаб огън докато се разтопи.Веднага след това разсипвам по металните чашки,докато е още в течно състояние карамела.Ако го правиш в тавичка,изсипваш вътре и разстилаш,но действаш много бързо за да не се втвърди.Разбивам 6 яйца,1 чаша захар и около 500 мл прясно мляко+ 1 ванилия.Изсипваш върху карамела и печеш на водна баня, като доливаш с вода(не оставям да заври водата в тавичката).
  Пропорциите са относителни,според количеството,което искаш да направиш.

# 368
  • Мнения: 2 382
Захарта я карамелизирам директно в тавичката или в чашките една по една.Слагаш захар и на котлона, докато стане приятен кафеникав цвят, след това махаш бързо, защото за секунди прегаря.Обикновено се налага да разбърквам, защото котлонът ми не нагрява равномерно.Слагам повече захар, за да се покрие хубаво дъното, защото става по вкусно.
след това в голяма купа разбивам 6 яйца с 1 л прясно мляко и 1 ч.ч захар+ една ванилия.Ако искаш да е по-сладко, увеличаваш захарта.Готовата смес се налива в чашките или тавичката и се пече на водна баня, като седиш до фурната и внимаваш да не заври водата Peace.
Оставяш да изстине и обръщаш върху поднос(ако си го пекла в тавичка ) или върху чинийки(ако  е в чаши).

# 369
  • Мнения: 7
Мама Цоцоланка, Гъбката, много ви благодаря за съветите!!  Simple Smile   bouquet  bouquet
Ще се възползвам от тях!!

# 370

Общи условия

Активация на акаунт