Вярно ли е?

  • 12 140
  • 96
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 511
Гадно звучи, но нямам представа дали е наистина така. Вече навсякъде слагат гадости, трябва да гладуваме Mr. Green

# 31
  • Мнения: 1 195
За това само съм чувала,но знам от по-вътрешен човек че слагат мас за гъстота в някой марки кисели млека.Може да го правят и със сиренето по същата логика.

 Sick Sick   ужас   Sick Sick

# 32
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ... Наистина сирената с цена около 4-5лв, които са по пазара включително в Била , Метро, Кауфланд, фантастико и малките квартални магазинчета, са произведени с растителни мазнини предимно Палмова внос от Индонезия.
Технологията е следната- разтваря се сухо мляко между 2,8-3.5л , разтопява се мазнина при 38-39 градуса, добавя се креда(Калций) и Вълшебната смес се прекарва през Хомогенизатор. След изстиване на сместа, "сиренето" е готово за пазара.
Проблема е в Търговците ... Има Заповед на д-р Войнов шеф на НВМС от 20.12.2008, подобни сурогати да са на отделни щандове в магазините. Какво се получава Търговците изискват сертификат за качество и състав на продукта и получават фалшив такъв или си изготвят сами, за липса на растителни компоненти...
Видите ли продукт от Животински произход на , който пише "без Холестерол" там задължително има вълшебство...
Ами много просто, питайте всеки който разбира от Химия и той ще ви обясни...
Питайте знам доста неща и искам да ви предпазя от създаването на опашки за Еспумизан и Мезим Форте...
Не мога обаче да ви правя препоръки за определени продукти, но знам за полеви тест , който ще направя днес и ще споделя мнение
 
Парче сирене за което има съмнение за 5 минути в микровелето...

# 33
  • Мнения: 539
какво трябва да стане със сиренето в микровелето,извинете че питам,ама не съм наясно.А как да разбера с някакъв полеви тест дали прясното мляко е мляко или нишесте-питам защото правих крем карамел с прясно мляко Верея-кутия 3,6% и нищо не стана,пусна мноооого вода(сос) а крема-малко,та затова ми е интересно аз ли не го направих или да търся вината в млякото и да знам поне такова мляко,като няма мляко вътре(щото и детето гоо пие) да не купувам?

# 34
  • Мнения: 592
Що приказвате вие?!? Направо се отчаях ooooh!

# 35
  • Мнения: 4 401
ДА и добавят втвърдител защото не го чакат да ''узрее''.И то още от  преди 10 г .Работих в този сектор и....производителите не го крият.
ОБАЧЕ НЕ Е ВЯРНО ЧЕ СКЪПИТЕ НЕ СА ТАКИВА!По тея причини  преди 2-3 г  не сертифицираха нито един български произвидител да изнася в европата.Дори и да има корекция в качеството ,тя е само за външния пазар.
ТУК НЯМА КОНТРОЛ И Е НЕИЗГОДНО ДА СЕ ПРОДАВА КАЧЕСТВЕНО СИРЕНЕ!

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 14:48 от mamamari

# 36
  • Шумен
  • Мнения: 403
не разбрах  newsm78 какво трябва да стане със сиренето, след като се вкара във микровълновата

# 37
  • Мнения: 3 810
Има износители на сирене в Евопата, моля- моля Peace
Да потвърдя и аз от кухнята(а вече и не на едно място съм го писала) че хубавото сирене от мляко е скъпо, това което е евтино е от сух материал от суроватка, вносен. Данона е по друга технология(не е необходимо зреене, като саламуреното, а е нещо като к. мляко).
Фирмите които правят продукти от мляко и не проивеждат кр. масло нямат изгода да извличат масленотта и после да добавят друга(св. мас, палмово или маргарин), защото това са допълнителни разходи. Но няма как да разберете кои са тези фирми, ако си нямате вътрешен източник Wink. Пак тези фирми пък...пускат например к. мляко с 2% масленост, което всъщност е с масленост 3%, но успокоителното е че поне е естествена мазнина.
Поздрави и се грижете за здравето си! Hug

# 38
  • Мнения: 5 695
А какво ли слагат в катъка,за да е толкова вкусен?Моят син много обича млечна салата и яде почти всеки ден.Вие направо ме уплашихте с тези разкрития ,относно млечните продукти!

# 39
  • Мнения: 4 401
Мимиту с кирилизация , информацията ми е от преди три години 2005-2006.Но ето какво се случи:Мои приятели доведоха техен познат-собственик на верига заведения  на вън.ЧОвека искаше само да го свържа с производител и да подпишат договор за доставки..... Оказа се че без съответния сертификат не може да се внесе кашкавала в съответната европейска страна.Да ама всички фирми с които се свързах,а  по онова време имах доста контакти.....им беше отказан такъв и можели да кандидатстват пак до година/на следващата година/.Аргумента бил ЛОШО КАЧЕСТВО.

п.п.Да кажа само че не е ставало въпрос за износ по предварителна договорка на  междудържавно ниво,където нещата винаги са стояли различно.Говорим за опит за износ от частно лице.....и предприятиятя не разполагаха с нужния документ,а страната вносител не допуска внос на храни с не до там ясен произход.ЕХ кога някой ще затегне контрола и на нашия внос та да спрем да се храним с боклуците на света. newsm78

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 12:46 от mamamari

# 40
  • Мнения: 3 810
http://www.mee.government.bg/iznos/cheese.pdf
http://www.regal.bg/show.php?storyid=320218 - пише че са 30, но все пак ги има
Това са първите 2 линка от гугъл.

Иначе няма спор, че повечето не отговарят на много условия, но пък Данон, който сигурно отговаря на Европейските стандартни- не произвежда класическо българско кисело мляко....

# 41
  • Мнения: 20
Вижте на какво попаднах ровейки се из нета за информация свързана с млечните продукти-мнението е на човек който според мен разбира доста от тези неща/разбираемо е поне за мен че е пожелал да остане анонимен/,вие какво ще кажете?
мляко (28.12.2007 г. | 23:09ч.)
За десерт ще ви дам и една друга сметка. За направата на един килограм сирене с оптимално качество са необходими около 5,5 л. краве мляко, което в момента от фермите е около 0.75 лв. с ДДС. Разходите в зимния сезон са по-високи, но нека се спрем на 0,50лв. за килограм сирене-това е минимума. Сложете печалба колкото Вие прецените, не забравяйте едровия търговец с поне 0,20лв. и магазина с поне 0,50лв./кг. Смятайте не се чудете. За тези които си мислят, че купуват сирене на далавера, ще кажа. В евтиното сирене в момента се влага кокосово и палмово масло или по-просто казано растителна мазнина, което е около 1,20лв/кг. Честито на печелившите. На по-разумните ще кажа да проверят колко е ДДС-то на млечните продукти в Европейските държави за които сме се запътили.

# 42
  • Мнения: 3 810
Всъщност износа в момента е доста неизгоден...И това също е една от причините да не се изнася много. А тази сметка я знаем, защото вкъщи половината са в бранша, а родителите ми бяха  Mr. Green
Знаем как и откъде излиза млякото, колко струва, как се прави...
И неведнъж в подобни теми тук се е стигало до извода- взимаш си мляко от познат производител(че да няма антибиотици, вода и мас в млякото) и си го квасиш и подсираш вкъщи.
А ако няма как да стане това, по- добре купувайте скъпи к. млека(но не на баба, дядо и данон) и скъпи сирена.

# 43
# 44
  • Мнения: 3 810
Че четящите в темата вече си го знаем Wink
И е вярно че истинското сирене залежава в складовете, защото е непродаваемо на истинската си цена. Вярно е и това, че заради добавките и опитите да се прави евтино сирене и мляко, фирмите купуват все по- малко мляко от производиелите въпреки сключените договори. Разбира се измислят се причини като киселинност и др. такива. За това са и протестите на млекопроизводителите.

Общи условия

Активация на акаунт