Вярно ли е?

  • 12 136
  • 96
  •   1
Отговори
  • Мнения: 20
Чух от познат че правят сирене с добавяне на свинска мас/сирене Дунавия,Хадад и...../аз лично не намирам логика и какво се печели с тази добавка,потърсих в нета но не открих нещо което да ми даде категоричен отговор на този въпрос.Ще ви бъда много благодарен ако внесете яснота по въпроса с вашите мнения,благодаря ви предварително.

# 1
  • Мнения: 689
Дано не е вярно  Sick
Твоят познат от къде знае?

# 2
  • Countryside
  • Мнения: 11 628
И аз съм го чувала за Дунавия-та. Явно важи за по-мазните и свежи сирена. Ама и Дунавия-та е на половин цена спрямо другите сирена все пак Tired

# 3
  • Варна.....
  • Мнения: 1 754
И аз съм чувала това. Според мен е по- скоро  вярно, че много мазнее дунавията- то бива високомаслено мляко, ама чак пък толкова!! В резултат- не купувам тези сирена.
А логика- чистото масло е доста по- скъпо от свинската мас.

# 4
  • Мнения: 169
Чула съм и аз такова нещо, но определено не го вярвах.Но пък знае ли човек.Има подобно сирене на Дунавия, но е датско и се продава във веригите Билла.то със сигурност не съдържа мас

# 5
  • Мнения: 25 610
И свинската мас никак не е евтина...
За сиренето не знам, но съм чувала, че правят кашкавал от маргарин. И съм склонна да вярвам, като гледам какво се получава, когато запека някои видове кашкавал. А и вкусът е един...  Sick

# 6
  • Мнения: 2 587
За това само съм чувала,но знам от по-вътрешен човек че слагат мас за гъстота в някой марки кисели млека.Може да го правят и със сиренето по същата логика.

# 7
  • Мнения: 2 926
Като нищо.
Вече нищо не може да ме учуди.

# 8
  • Мнения: 20
За това само съм чувала,но знам от по-вътрешен човек че слагат мас за гъстота в някой марки кисели млека.Може да го правят и със сиренето по същата логика.
До колкото знам млека които нямат необходимото качество-протеин могат да се компенсират-сгъстят със сухо обезмаслено мляко/това обаче оскъпява доста продукта/ чул съм че някои добавят и нишесте.Дали в млякото има нишесте може да се разбере като се направи тест с йодова тинктура-на една лъжица кисело мляко се капва една капка йод,ако млякото потъмнее/посинее/ работата е ясна,ако остане нормално не наситено то млякото е чисто.С мас не ми е много ясно как ще сгъстят кисело мляко,но въпроса ми бе за това дали се добавя в някои сирена свинска мас.

# 9
  • Мнения: 940
И аз не мога да се учудя от нищо напоследък относно хранителни продукти. Избягвам български сирена. Когато не мога да намеря чужда марка, просто не купувам сирене. Вече ми писна да купувам боклуци.

# 10
  • Мнения: 1
Извинете,за кой кисели млека става въпрос? знаете ли  в кой слагат мас?

# 11
Аз  днес звънях и проведох доста дълъг разговор с Бор-чвор. Питането ми бе , заради кис.мляко Култура- отгоре на капачката / за това прочетох от леля Ог / , с много ситни букви има съдържание: едно от които е 3.5 % раст.мазнини. Та въпроса ми беше, какви аджиба са тия раст.мазнини. В началото не искаха да ми отговорят, после ми дадоха технолозите, и те не бяха много услужливи, накрая, след големи дебати за агенцията на потребителите.... си признаха, че тези мазнини са палмово масло. Всеки от вас да си прецени дали ще яде палмово масло.....затова реших да ви напиша тази информация. както леля Ог написа преди време, много "съмнително вкусно" е за обезмаслен продукт...! сигурно с палмово масло е бъкано и в сиренето и кашкавала Култура- сиренето е едно мазничко и питателно....!
 Качественното палмово масло има силно оранжев цвят, заради каротина, и вкус на орехи. У нас се слага на много продукти, най-вече на маргарина.

# 12
  • София
  • Мнения: 3 816
pepeliqka , благодаря за информацията!   bouquet
Аз и друго се чудя, не са ли за санкции с тази противоречива информация за обезмаслен продукт- хем 0.1 % масленост, хем и 3.5% раст. мазнини.  Rolling Eyes

# 13
  • Мнения: 27 524
И аз съм чувала, че е така  Confused
Което не го прави по-малко вкусно  Simple Smile

# 14
  • Мнения: 2 199
Аз не само, че съм чувала но твърдя, че на 100% има свинска мас в тези продукти  Wink
На българския пазар има сирена които не са правени от грам прясно мляко  Wink
 ooooh!

# 15
  • Мнения: 1 906
И аз съм го чувала  ooooh!

# 16
  • Стара Загора
  • Мнения: 484
И аз съм го чувала, дано не е вярно.

# 17
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Много се съмнявам .Повечето български производители внасят растителна мазнина и сухо мляко  от Азия и я добавят в млечните продукти.

# 18
  • Мнения: 7
Здравейте, преди няколко години моя мъж работи в една фирма, която зареждаше Данон, Браво, Кен, Сачи и др. такива подобни производители на месни и млечни продукти.
Не ми се ще да ви споделям неговото впечатление и това с какво ги е зареждал, но от тогава той е вегетарианец. Shocked

# 19
  • Мнения: 2 803
Дано не е вярно  Sick
Твоят познат от къде знае?
Дано не е, не бих го вкусила. Sick

# 20
  • Мнения: 106
Как ще се правят качествени продукти,като вече няма животни(крави,овце).От къде ще дойде това мляко?Колко ли китайски буклуци сме изяли?Вече да не вярваш на никой.Само рекламите йм големи.

# 21
  • Мнения: 1 197
И аз така съм чувала,а в нашия магазин има една продавачка,която като искаш сирене пита краве или дунавия.Което напълно потвърждава слуховете.Явно пише на етикета.

# 22
  • София
  • Мнения: 117
Аз не го бях чувала .... newsm78

# 23
  • Мнения: 47
Не знам дали слуха за Дунавията е верен /и аз съм го чувала/, но мисля, че със свинска мас не би излязло по-евтино.
Само съм сигурна, че не искам да знам кое как се прави, защото ще трябва да умра от глад Rolling Eyes

# 24
  • Мнения: 2 375
Да, ако се замислим какви ли боклуци ядем всъщност, то някаква ти свинска мас сигурно е най-малкото зло.
Вярно, че звучи гадничко обаче.

# 25
  • София
  • Мнения: 3 816
pepeliqka го е написала вече, палмово масло. То е доста по- евтино от маста, предполагам че от него слагат и в кренвиршите и другите меки колбаси.
Като се поразрових в Интернет, открих че лошото при тези видове растителни мазнини е хидрогенизацията, за да стане продукта годен за употреба. А всички знаем вредата от хидрогенизираните продукти.  Confused

# 26
  • Мнения: 21
лошото е че и децата ни ядът тези боклуци.

# 27
  • Мнения: 90
Доста гадно звучи.

# 28
  • Разград
  • Мнения: 2 102
Дано не е така, обаче силно се съмнявам.

# 29
  • София
  • Мнения: 1 941
Печели се масленост.
Аз съмчувала за киселото мляко, че добяват, а наскоро взех едно прясно, което не се пиеше Sick точно на мас ми биеше.

# 30
  • Мнения: 511
Гадно звучи, но нямам представа дали е наистина така. Вече навсякъде слагат гадости, трябва да гладуваме Mr. Green

# 31
  • Мнения: 1 195
За това само съм чувала,но знам от по-вътрешен човек че слагат мас за гъстота в някой марки кисели млека.Може да го правят и със сиренето по същата логика.

 Sick Sick   ужас   Sick Sick

# 32
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ... Наистина сирената с цена около 4-5лв, които са по пазара включително в Била , Метро, Кауфланд, фантастико и малките квартални магазинчета, са произведени с растителни мазнини предимно Палмова внос от Индонезия.
Технологията е следната- разтваря се сухо мляко между 2,8-3.5л , разтопява се мазнина при 38-39 градуса, добавя се креда(Калций) и Вълшебната смес се прекарва през Хомогенизатор. След изстиване на сместа, "сиренето" е готово за пазара.
Проблема е в Търговците ... Има Заповед на д-р Войнов шеф на НВМС от 20.12.2008, подобни сурогати да са на отделни щандове в магазините. Какво се получава Търговците изискват сертификат за качество и състав на продукта и получават фалшив такъв или си изготвят сами, за липса на растителни компоненти...
Видите ли продукт от Животински произход на , който пише "без Холестерол" там задължително има вълшебство...
Ами много просто, питайте всеки който разбира от Химия и той ще ви обясни...
Питайте знам доста неща и искам да ви предпазя от създаването на опашки за Еспумизан и Мезим Форте...
Не мога обаче да ви правя препоръки за определени продукти, но знам за полеви тест , който ще направя днес и ще споделя мнение
 
Парче сирене за което има съмнение за 5 минути в микровелето...

# 33
  • Мнения: 539
какво трябва да стане със сиренето в микровелето,извинете че питам,ама не съм наясно.А как да разбера с някакъв полеви тест дали прясното мляко е мляко или нишесте-питам защото правих крем карамел с прясно мляко Верея-кутия 3,6% и нищо не стана,пусна мноооого вода(сос) а крема-малко,та затова ми е интересно аз ли не го направих или да търся вината в млякото и да знам поне такова мляко,като няма мляко вътре(щото и детето гоо пие) да не купувам?

# 34
  • Мнения: 592
Що приказвате вие?!? Направо се отчаях ooooh!

# 35
  • Мнения: 4 401
ДА и добавят втвърдител защото не го чакат да ''узрее''.И то още от  преди 10 г .Работих в този сектор и....производителите не го крият.
ОБАЧЕ НЕ Е ВЯРНО ЧЕ СКЪПИТЕ НЕ СА ТАКИВА!По тея причини  преди 2-3 г  не сертифицираха нито един български произвидител да изнася в европата.Дори и да има корекция в качеството ,тя е само за външния пазар.
ТУК НЯМА КОНТРОЛ И Е НЕИЗГОДНО ДА СЕ ПРОДАВА КАЧЕСТВЕНО СИРЕНЕ!

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 14:48 от mamamari

# 36
  • Шумен
  • Мнения: 403
не разбрах  newsm78 какво трябва да стане със сиренето, след като се вкара във микровълновата

# 37
  • Мнения: 3 810
Има износители на сирене в Евопата, моля- моля Peace
Да потвърдя и аз от кухнята(а вече и не на едно място съм го писала) че хубавото сирене от мляко е скъпо, това което е евтино е от сух материал от суроватка, вносен. Данона е по друга технология(не е необходимо зреене, като саламуреното, а е нещо като к. мляко).
Фирмите които правят продукти от мляко и не проивеждат кр. масло нямат изгода да извличат масленотта и после да добавят друга(св. мас, палмово или маргарин), защото това са допълнителни разходи. Но няма как да разберете кои са тези фирми, ако си нямате вътрешен източник Wink. Пак тези фирми пък...пускат например к. мляко с 2% масленост, което всъщност е с масленост 3%, но успокоителното е че поне е естествена мазнина.
Поздрави и се грижете за здравето си! Hug

# 38
  • Мнения: 5 695
А какво ли слагат в катъка,за да е толкова вкусен?Моят син много обича млечна салата и яде почти всеки ден.Вие направо ме уплашихте с тези разкрития ,относно млечните продукти!

# 39
  • Мнения: 4 401
Мимиту с кирилизация , информацията ми е от преди три години 2005-2006.Но ето какво се случи:Мои приятели доведоха техен познат-собственик на верига заведения  на вън.ЧОвека искаше само да го свържа с производител и да подпишат договор за доставки..... Оказа се че без съответния сертификат не може да се внесе кашкавала в съответната европейска страна.Да ама всички фирми с които се свързах,а  по онова време имах доста контакти.....им беше отказан такъв и можели да кандидатстват пак до година/на следващата година/.Аргумента бил ЛОШО КАЧЕСТВО.

п.п.Да кажа само че не е ставало въпрос за износ по предварителна договорка на  междудържавно ниво,където нещата винаги са стояли различно.Говорим за опит за износ от частно лице.....и предприятиятя не разполагаха с нужния документ,а страната вносител не допуска внос на храни с не до там ясен произход.ЕХ кога някой ще затегне контрола и на нашия внос та да спрем да се храним с боклуците на света. newsm78

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 12:46 от mamamari

# 40
  • Мнения: 3 810
http://www.mee.government.bg/iznos/cheese.pdf
http://www.regal.bg/show.php?storyid=320218 - пише че са 30, но все пак ги има
Това са първите 2 линка от гугъл.

Иначе няма спор, че повечето не отговарят на много условия, но пък Данон, който сигурно отговаря на Европейските стандартни- не произвежда класическо българско кисело мляко....

# 41
  • Мнения: 20
Вижте на какво попаднах ровейки се из нета за информация свързана с млечните продукти-мнението е на човек който според мен разбира доста от тези неща/разбираемо е поне за мен че е пожелал да остане анонимен/,вие какво ще кажете?
мляко (28.12.2007 г. | 23:09ч.)
За десерт ще ви дам и една друга сметка. За направата на един килограм сирене с оптимално качество са необходими около 5,5 л. краве мляко, което в момента от фермите е около 0.75 лв. с ДДС. Разходите в зимния сезон са по-високи, но нека се спрем на 0,50лв. за килограм сирене-това е минимума. Сложете печалба колкото Вие прецените, не забравяйте едровия търговец с поне 0,20лв. и магазина с поне 0,50лв./кг. Смятайте не се чудете. За тези които си мислят, че купуват сирене на далавера, ще кажа. В евтиното сирене в момента се влага кокосово и палмово масло или по-просто казано растителна мазнина, което е около 1,20лв/кг. Честито на печелившите. На по-разумните ще кажа да проверят колко е ДДС-то на млечните продукти в Европейските държави за които сме се запътили.

# 42
  • Мнения: 3 810
Всъщност износа в момента е доста неизгоден...И това също е една от причините да не се изнася много. А тази сметка я знаем, защото вкъщи половината са в бранша, а родителите ми бяха  Mr. Green
Знаем как и откъде излиза млякото, колко струва, как се прави...
И неведнъж в подобни теми тук се е стигало до извода- взимаш си мляко от познат производител(че да няма антибиотици, вода и мас в млякото) и си го квасиш и подсираш вкъщи.
А ако няма как да стане това, по- добре купувайте скъпи к. млека(но не на баба, дядо и данон) и скъпи сирена.

# 43
# 44
  • Мнения: 3 810
Че четящите в темата вече си го знаем Wink
И е вярно че истинското сирене залежава в складовете, защото е непродаваемо на истинската си цена. Вярно е и това, че заради добавките и опитите да се прави евтино сирене и мляко, фирмите купуват все по- малко мляко от производиелите въпреки сключените договори. Разбира се измислят се причини като киселинност и др. такива. За това са и протестите на млекопроизводителите.

# 45
  • Мнения: 3 268
Аз вече купувам само Пършевица и Маджаров.Скъпичко е,но и страхотно.За Дунавия със сигурност знам,че слагат някаква мазнина,но не знам какво.Не купувам от него.

# 46
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 1 604
Току що пробвах с киселото мляко с йода. Имах две марки в хладилника и на двете капнах в лъжичка йод, но не стана синкаво, а си стоеше капката , само леко пожълтя наоколо без да се разсее по цялата лъжица.
 Това какво значи, че няма нишесте ли? Rolling Eyes

# 47
  • Варна
  • Мнения: 1 744
 В този ред на мисли, какво ви е мнението за продуктите на Хармоника? Био-сиренето струва 16лв/1кг, а киселото им мляко 1,65лв кофичката. Мога ли поне в тях да бъда сигурна, защото ми писна. Няма нищо качествено на пазара.

# 48
  • Мнения: 4 496
Ще връщат БДС за млечните, а по- нататък и за месните продукти!
"Истинските" млечни ще бъдат на отделен щанд и ще си имат стикери.

Прекрасни новини! Дано изпълнят всичко, за което се канят!

# 49
  • Мнения: 3 810
zaek, нишестето е най- малката беда Wink
Богиня, цената е толкова висока заради думичката Био, предполагам...На мен даже ми се струва прекалено висока.
Аз също се радвам на новините!
Особено за колбасите, че и там е ...  Sick

# 50
  • София
  • Мнения: 3 816
 

Ръководителят на националната Ветеринарно-медицинска служба д-р Йордан Войнов:
Прибавянето на растителни мазнини към млякото било безвредно, а консумацията на подобни продукти била въпрос на вкусooooh!  Eто статията тук. Дано започнат да изпълняват заповедта за разделяне и обозначаване на продуктите, макар че се съмнявам в искреността на нашите производители и търговци.  Thinking

# 51
  • Мнения: 1 197
Сега ще цитирам от статията,която Галева е дала.
Готви се отново връщането на БДС за млякото, бялото саламурено сирене и кашкавала, заяви още Войнов.
,защо само за млечните,а гадостите в саламите,кой ще ги контролира?

# 52
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
а защо е нямало БДС за продукти от първа необходимост не мога да си обясня?  newsm78

аз си купувам фета сирене, пише, че е произведено в Бг. 250 гр. струва около 1.20Е - значи килограмът е около 10 лв.
продава се във всеки супермаркет. малко е безсолно, ама това да му е проблема Wink
иначе се опакова тук, това значи само сиренето идва от Бг.
предполагам е от сертифицираните фирми за износ в ЕС.

веднъж си купих бг сирене от турците - огромна грешка Rolling Eyes
имаше вкус на нишесте и мазнини.
на сирене нямаше вкус.
боля ме стомаха дни наред.... Sick

# 53
  • Мнения: 3 675
Пак по тази тема искам да попитам, как ще процедирате с покупката на сирене и кашкавал в бъдеще.Мъжът ми като чу какви боклуци слагат ми забрани изрично да ги купувам, но са ми любими.Знаете ли марки, които със сигурност нямат такива добавки.

# 54
  • Мнения: 2 018
Питайте знам доста неща и искам да ви предпазя от създаването на опашки за Еспумизан и Мезим Форте...
Не мога обаче да ви правя препоръки за определени продукти, но знам за полеви тест , който ще направя днес и ще споделя мнение
 
Парче сирене за което има съмнение за 5 минути в микровелето...

Какво става в МВ със сиренето?

# 55
  • Мнения: 1 197
Питайте знам доста неща и искам да ви предпазя от създаването на опашки за Еспумизан и Мезим Форте...
Не мога обаче да ви правя препоръки за определени продукти, но знам за полеви тест , който ще направя днес и ще споделя мнение
 
Парче сирене за което има съмнение за 5 минути в микровелето...

Какво става в МВ със сиренето?
Цвърчи,все едно салам си сложила.

# 56
  • Мнения: 3 268
Пак по тази тема искам да попитам, как ще процедирате с покупката на сирене и кашкавал в бъдеще.Мъжът ми като чу какви боклуци слагат ми забрани изрично да ги купувам, но са ми любими.Знаете ли марки, които със сигурност нямат такива добавки.
Как така няма да купуваш сирене и кашкавал!?Просто купувай качествени,аз както вече писах по-горе купувам на Пършевица и Маджаров.Невероятно вкусни са и си миришат на мляко.Ето тук едно опровержение на казаното тези дни по новините.Положението не било такова,каквото го описват.
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1270752

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 12:39 от stefani6

# 57
  • Пловдив
  • Мнения: 580
     Днес в сутришният блок на Канал 1, д-р Войнов каза, че в най- скоро време в сайта на НВМС ще бъдат обявени всичките фирми, които слагат добавки в млечните си продукти. Дано да стане, ама не ми се вярва.
     Показаха и репортаж, че истинско бяло саламурено сирене без добавки излиза от мандрите на 6.60кг. Много ясно тогава какво се продава по магазините и какво ядем. Ние в къщи купуваме само сирене на "Филипополис", защото знам, че изнасят за чужбина. Кашкавалът на Забърдо също е много вкусен и е сравнително най- скъп. Дано да е и истински, че купуваме най- често от него.
     

# 58
  • Мнения: 2 018
Някой знае ли дали тази закваска наистина е истинска? Искам да си купя истинска закваска за кисело мляко, но вече не знам на кого да вярвам.
В сайта си споменават името на проф. Александров, но дали наистина работят с него?

http://mlm.daflorn.com/index.html

# 59
  • Мнения: 1 259
Аз мислех, че само в "Дунавия" има...  Shocked

# 60
  • Мнения: 3 268
Внимание-отровно мляко.
http://dnes.dir.bg/2009/02/03/news3947756.html

# 61
  • Мнения: 3 675
Вие знаете ли нещо за сиренето на Бор Чвор, казаха ми че било качествено, и киселото мляко много го хвалят.

# 62
  • Мнения: 3 268
Вие знаете ли нещо за сиренето на Бор Чвор, казаха ми че било качествено, и киселото мляко много го хвалят.
Не мога да си купя продукт с такова име.

# 63
  • Мнения: 5 695
Млякото на  Бор Чвор е хубаво,но за сиренето не знам,не съм купувала.

# 64
  • Мнения: 3 268
Ето фирмите,които слагат растителна мазнина в продуктите си.
http://dnes.dir.bg/2009/02/03/news3947533.html

# 65
  • София
  • Мнения: 3 816
Някой знае ли дали тази закваска наистина е истинска? Искам да си купя истинска закваска за кисело мляко, но вече не знам на кого да вярвам.
В сайта си споменават името на проф. Александров, но дали наистина работят с него?

http://mlm.daflorn.com/index.html
Аз съм купувала продукти от тази фирма и съм доволна. Управители са проф. Никола Александров и д-р Даниела Петрова. Ето една интересна статия за професора.  Peace

stefani6 , благодаря за информацията!   bouquet

# 66
  • Мнения: 4 401
Ето фирмите,които слагат растителна мазнина в продуктите си.
http://dnes.dir.bg/2009/02/03/news3947533.html
А има ли такива дето НЕ СЛАГАТ?

# 67
  • Пловдив
  • Мнения: 172
Ето фирмите,които слагат растителна мазнина в продуктите си.
http://dnes.dir.bg/2009/02/03/news3947533.html
А има ли такива дето НЕ СЛАГАТ?
Е, много от тях имат голям асортимент. Това, че са в този списък не значи, че във всичките си продукти слагат растителна мазнина.

# 68
  • Мнения: 61
Кои ли фирми нямат растителни мазнини като добавка?
Погледнах съдържанието на тези, които имам в хладилника.
В съдържанието на млякото на Данон "на баба" не се споменава за РМ.
На мляко Пършевица няма съдържание...
За сирене Дунавия - едно време, преди  ...найсе години, тази консистенция се получаваше, като прекарваха сиренината през керамични филтри. Сега как постигат консистенцията е въпрос
Добивът на оригинално бяло саламурено сирене е
за краве от 100 л.мляко - 14,54 и 14,84 кг.
за овче от 100 л.мляко - 24,2 и24,8 кг.
За кашкавал
100 л. овче мляко - 15,7-16,00 кг.
100 л.краве мляко - 9,8-10,2 кг.
Не съм наясно много с ценообразуването, но приблизително 100 или 150% върху разхода за суровина и ще видите каква трябва да е цената за килограм оригинален продукт.

# 69
  • Мнения: 2 018
Някой знае ли дали тази закваска наистина е истинска? Искам да си купя истинска закваска за кисело мляко, но вече не знам на кого да вярвам.
В сайта си споменават името на проф. Александров, но дали наистина работят с него?

http://mlm.daflorn.com/index.html
Аз съм купувала продукти от тази фирма и съм доволна. Управители са проф. Никола Александров и д-р Даниела Петрова. Ето една интересна статия за професора.  Peace

Съмнява ме, той да е управител. Сигурна ли си? Ако е така, то това е достатъчна гаранция /поне за мен/. Ето какво пише за него:
"Благодарение на Лактобацилус булгарикус киселото мляко е естествен пробиотик, който има голямо благотворно влияние върху човека. Проблемът с киселото мляко е, че съдържа голямо количество „баласт“, т.е. вещества които са неутрални за човека, а полезната част е много малка. Един от първите пробиотици в света е разработен от проф. Никола Александров   през 80-те години на XX век в България именно на базата на Лактобацилус булгарикус. Той представлява свръхконцентрат на кисело мляко — изсушено кисело мляко, съдържащо само полезната част без излишния „баласт“, както и разградени белтъци и всички аминокиселини в подходяща за усвояване форма."


# 70
  • Мнения: 3 810
Ето фирмите,които слагат растителна мазнина в продуктите си.
http://dnes.dir.bg/2009/02/03/news3947533.html
А има ли такива дето НЕ СЛАГАТ?
Гарантирам за Сердика- Фама(различен асортимент(Роса, Авита, Сердика- прясно, кисело, сирене, кашкавал), без краве масло РОса- не се произвежда от тях), произведено в Добрич Peace
Призвеждат също к. мляко Герма.
Не са евтини, защото са от мляко.

# 71
  • София
  • Мнения: 3 816
Бо, ето тук го пише. Peace

# 72
  • Мнения: 4 401
Ето фирмите,които слагат растителна мазнина в продуктите си.
http://dnes.dir.bg/2009/02/03/news3947533.html
А има ли такива дето НЕ СЛАГАТ?
Е, много от тях имат голям асортимент. Това, че са в този списък не значи, че във всичките си продукти слагат растителна мазнина.
А няма ли да е по-добре да ги задължат да пишат на етикета със ограничение за големината на буквите какво аджеба има вътре та като си давам парите ДА ЗНАМ КАКВО
ПОЛУЧАВАМ! #Cussing out
А аз сама ще си правя сметка.

# 73
  • Мнения: 143
Мимиту, за сиренето на Сердика съм съгласна. Но какво ще кажеш за маслото на Сердика?

# 74
  • Мнения: 1 197
За маслото,честно да кажа,не съм доволна,от никоя марка.
Та по темата вчера ходих в една голяма русенска верига магазини и какво да видя,има щанд,на който беше обузначено,че е за стоки с растителен произход.А на щанда имаше САМО,масло и маргарин.Нито едно сирене или кашкавал.

# 75
  • Мнения: 143
Купувам само немско масло.От българските  пробвах много марки, но така  и не улучих масло.

# 76
  • Мнения: 1 197
Купувам само немско масло.От българските  пробвах много марки, но така  и не улучих масло.
Ама то и немското беше на същият щанд,не знам,по погрешка ли е било,но си беше там.

# 77
  • Мнения: 4 496
Като гледам на предната страница- пак намериха начин да се оправдаят за растителните мазнини.
Предпочитам да ям обезмаслено мляко, вместо да му вдигат изкуствено маслеността.
А сега какво? Мисля си, че купувам с ниска масленост, а тя животинската е ниска, пък е натъпкано с растителна мазнина.Confounded


Дано не стане "Всяко чудо- за три дни". Ще вдигна банкет като видя щанд с "истински" продукти.

# 78
  • Мнения: 2 018

Тази фирма, която ми показваш сега е друга - Дафлорн ООД
а аз пуснах линк към друга /макар и с близки имена, мисля, че са различни/ - Дафлорн МЛМ5 ООД
Интересното е че на твоята пише, че е управител, а на другата, че работят с него. Телефона им е един и същ.  Rolling Eyes

# 79
  • София
  • Мнения: 3 816
"Дафлорн МЛМ5" ООД е първоначално създадена като търговска фирма отговаряща за разпространението в България на продуктите произвеждани от Дафлорн ООД.
Чрез фирма “Дафлорн” ООД и чрез други фирми продуктите се продават в България, Русия, ЮАР, Виетнам, Полша, Белгия, Украйна, Либия, Кувейт, Иран.
- това са извадки от двата сайта.  Rolling Eyes
Продават едни и същи продукти, от сайта на "Дафлорн" ООД има препратка към сайта на "Дафлорн МЛМ5" ООД.

# 80
  • Мнения: 2 018
"Дафлорн МЛМ5" ООД е първоначално създадена като търговска фирма отговаряща за разпространението в България на продуктите произвеждани от Дафлорн ООД.
Чрез фирма “Дафлорн” ООД и чрез други фирми продуктите се продават в България, Русия, ЮАР, Виетнам, Полша, Белгия, Украйна, Либия, Кувейт, Иран.
- това са извадки от двата сайта.  Rolling Eyes
Продават едни и същи продукти, от сайта на "Дафлорн" ООД има препратка към сайта на "Дафлорн МЛМ5" ООД.

Златна си!  Hug

# 81
  • Пловдив
  • Мнения: 172
Вие знаете ли нещо за сиренето на Бор Чвор, казаха ми че било качествено, и киселото мляко много го хвалят.
Интересно ми е как са го определили като качествено - по вкус или някаква информация от някъде (съвсем добронамерено питам  Simple Smile ) Понеже това вече е много относително
Тяхната "Култура" - и сиренето, и млякото е с растителна мазнина. Не че е лошо на вкус  Whistling но не бих си купила.

И какво се оказва - преди се говореше, че животинската мазнина е вредна, маргарините излязоха на мода, а сега - растителната всъщност била по-вредна  Thinking

# 82
  • Мнения: 31 182
Чувала съм и за сирене и особено за киселото мляко.Не купувам Култура.

# 83
  • Мнения: 3 268
Култура е с маргарин,ама аз го ям,заради ниската масленост.

# 84
  • Мнения: 13 188
Култура е с маргарин,ама аз го ям,заради ниската масленост.
Е, каква ниска масленост- нали е пак 3,6%- 0,1 % животинска, 3,5% растителна /т.е. хидрогенирана- най-вредната/. И като се има впредвид, че хората със заболявания го приемат, за да са уж по-здрави... Sad

# 85
  • Мнения: 3 810
Мимиту, за сиренето на Сердика съм съгласна. Но какво ще кажеш за маслото на Сердика?

казала съм- чети внимателно! Wink
без краве масло РОса- не се произвежда от тях
Вече не знам как се казва, но Сердика Фама не е изписана като производител на нито едно кр. масло. Друга фирма ползва марката и се изписва като производител- заглеждала съм се Peace

# 86
  • Мнения: 3 810
Вярно е че....
Търговците доволно се възползват и са най- печеливши от ситуацията.
Вземам си аз от "Фирмен магазин на Сердика" сирене от тенекия на буци.
Вечерта обаче разбрах, че:
1. От доста време фирмата не поддържала фирмени магазни и само са останали табелите. Който преварил се настанил под тях.
2. От доста време произвеждали само вакуумирано сирене, т.е. няма как това което съм взела на буци(при това имаше 2 вида все на Сердика Laughing) да е автентично.
На другия ден се върнах в магазина с купеното сирене и след сериозен разговор в който се включи и собственичката...ми върнаха парите.
Равносметката:
Фирмите, които чинно си произвеждат качественото сирене изнемогват, заради това че стоката им не се купува заради високата цена която се получава. И редовно биват проверявани от ДВСК дали го произвеждат както трябва. Какво става след това обаче? Магазинчетата си купуват 2-3 кг. колко да пише(защото ми се размахама едни бележки под носа...) че са купили все пак нещо от фирмата, а после на нейн гръб продават боклуци с неизвестен произход и състав и то на доволно висока цена, малко по- ниска от тази на оригинала. Тях обаче явно няма кой да провери. Служителите са заети да проверяват само и единствено производството, но пък как потребителя да отгатне какво му предлага продавача. Thinking
Купувайте само във вакуумирани опаковки! Така ако е некачествен продукта, можете да стигнете дори до работника който е сложил сиренето в пликчето. Ако ли не...приятен апетит... Sick

# 87
  • Мнения: 4 401
Купувайте само във вакуумирани опаковки! Така ако е некачествен продукта, можете да стигнете дори до работника който е сложил сиренето в пликчето. Ако ли не...приятен апетит... Sick
Така и правя ОБАЧЕ на опаковката НЕ ПИШЕ какво има вътре или по-точни съвсем НЕКОРЕКТНО някакъв хранителен продукт без да съдържа мляко е назован като СИРЕНЕ или КАШКАВАЛ или дори МЛЯКО/кисело например/.Толкова ли е трудно да са ЗАДЪЛЖЕНИ да напишат че съдържанието на въпросната опаковка е в същност ПОДОБИЕ ИЛИ ЗАМЕСТИТЕЛ произведен от:.........???!!! #Cussing out
Същото е и с колбасите и с .....всичко.
Защо ли си мисля,че определен кръг от законотворци понеже  се облажват под някаква форма просто няма да си накърнят интереса  и да направят нужното само за да защитят интереса на потребителя. newsm78-поне да е информиран дали е купил сирене или заместителя без мляко.Абсурдно е да го разбираме с домашни тестове в микровълновата чак след като сме го платили и занесли у дома #Cussing outИскам още в магасина да знам и да имам право да избера какво да купя . #Cussing outИ пак така удобно се опитват да настроят обществото срещу тези дето произвеждат млякото и месото  newsm78

ЕХ ИНТЕРЕСИ...  ooooh!

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 14:38 от mamamari

# 88
  • Мнения: 4 401
Чух по новините да казват ,че ще се изисква от производителя да не поставя етикет СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,МЛЯКО върху опаковката на продукт който не съдържа нужното мляко и технология.
Дано не си'' оставят ръцете ''с тази наредба като го регламентират със символични санкции или без достатъчно стряскащи последствия както за ПРОИЗВОДИТЕЛЯ така и за ТЪРГОВЕЦА. Praynig
Много ми се иска да стане както е задължително като вляза в магазина да има цена на всичко така и ясно  да е написано ''това е сирене''  и '' това  НЕ Е  но ПРИЛИЧА'' и разбира се някой да си отнася стряскащи последствия ако го хванат да мами.

# 89
  • у дома
  • Мнения: 258
за нас продуктите на Маджаров са доста добри!

# 90
  • Мнения: 211
за нас продуктите на Маджаров са доста добри!
За съжаление и на техните етикети не откривам състав Sad  , което също ме навежда на едни мисли ...

# 91
  • Мнения: 2 199
за нас продуктите на Маджаров са доста добри!

Но с доста голям процент сухо вещество!
Не оправдават цената си!
Загледах се в надписа на опаковката им!

за нас продуктите на Маджаров са доста добри!
За съжаление и на техните етикети не откривам състав Sad  , което също ме навежда на едни мисли ...

 Thinking къде търсиш?
Сиренето в кутии е с етикет.

# 92
  • Мнения: 3 810
Много ми се иска да стане както е задължително като вляза в магазина ....

Оказва се обаче че на магазина проверка няма кой да му направи  Thinking
И магазина продава каквото за каквото си иска....

# 93
  • София
  • Мнения: 604
писна ми да се разочаровам за пореден път от това, което си купувам. Отвратих се направо от инфото в темата. Ами мога ли всеки път да гадая какво има в продукта, които взимам ooooh!А бях чувала ,че слагат свинска мас и в снежанката, веги съм от 15 години и направо ми идва да  #Crazy

# 94
  • Мнения: 496
Dilirium, аз просто се отказах от 'Снежанка'; все ми се струваше, че има майонеза, която не понасям. Минах на вариант домашно квасено мляко и за салата цедя.  Sad Поне знам какво хапвам.

От седмица - две се замислям дали и сирене да не се опитам да си направя  Simple Smile С това темпо след година може и крави да отглеждам на село  Grinning

# 95
  • Мнения: 143
Вярно е че....
Търговците доволно се възползват и са най- печеливши от ситуацията.
Вземам си аз от "Фирмен магазин на Сердика" сирене от тенекия на буци.
Вечерта обаче разбрах, че:
1. От доста време фирмата не поддържала фирмени магазни и само са останали табелите. Който преварил се настанил под тях.
2. От доста време произвеждали само вакуумирано сирене, т.е. няма как това което съм взела на буци(при това имаше 2 вида все на Сердика Laughing) да е автентично.
Sick
А аз се чудих дали това са все още фирмени магазини на Сердика.Ето защо кашкавалът имаше такъв вкус!Купих от едно магазинче до пазара с логото на Сердика сирене и кашкавар на парче.Цената беше различна, но ми обясниха, че заваси от това дали е пакет или насипно - /"Току-що получихме сиренето от Сердидка" /.И за маслото проверих - въпреки , че опаковката е с логото на Сердика, на гърба пише, че е произведено от  Милтекс. Това законно ли е ? Излиза, че трябва да купувам само пакетирани продукти на Сердика!Благодаря за инфото!!!

# 96
  • Мнения: 3 810
Доколкото знам марката за маслото е предоставена по някакъв договор....а купувача да гледа буквите за производител Rolling Eyes
Останалото с кашкавала и сиренето е незаконно от страна на търговците!
Дават ти някаква буца и могат да ти кажат каквото си искат.
За това купувайте само пакетирано, независимо от марката. Ако се случи нещо недай си боже, да знаете кого да обвините.

Общи условия

Активация на акаунт