Защо трябва да се преварява зехтинът?

  • 14 174
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 6 166
На малки деца нерафинирани мазнини не се дават.
Най- добре изобщо не им давайте зехтин - преварен или не - по- добре се придържайте към готовите пюрета и маслото - когато влезне в разрешените храни - поне до годинка.
Става дума за мазане със зехтин...  Wink

# 31
  • София
  • Мнения: 23 109
На малки деца нерафинирани мазнини не се дават.
Най- добре изобщо не им давайте зехтин - преварен или не - по- добре се придържайте към готовите пюрета и маслото - когато влезне в разрешените храни - поне до годинка.
Става дума за мазане със зехтин...  Wink
Логично е човек да допусне, че става дума за кулинарен въпрос  Peace
Зехтинът не е за мазане, а за ядене.
За мазане се използват едни други продукти.

# 32
  • Мнения: 3 621
Така че скъп студено пресован - на салата, обикновен - на бебе.
За салатата съм съгласна, а за бебето никакъв има си толкова много и разнообразна бебешка козметика.

# 33
  • Бургас
  • Мнения: 422
Аз  мажа със зехтин непреварен.Много съм доволна.
И аз не намерих логично обяснение на преваряването и така си го подкарах както е от бутилката. Grinning

# 34
  • Мнения: 668
[Логично е човек да допусне, че става дума за кулинарен въпрос  Peace
Зехтинът не е за мазане, а за ядене.
За мазане се използват едни други продукти.

тия едни други продукти обичано съдържат вредни и доказано карциногренни съставки
ако прочетеш етикета на това, с което мажеш бебето си, ако не намериш да съдържа парабени ще ме изненадаш много.

# 35
  • Бургас
  • Мнения: 422
Аз  мажа със зехтин непреварен.Много съм доволна.
И аз не намерих логично обяснение на преваряването и така си го подкарах както е от бутилката. Grinning

# 36
  • Мнения: 2 376
[Логично е човек да допусне, че става дума за кулинарен въпрос  Peace
Зехтинът не е за мазане, а за ядене.
За мазане се използват едни други продукти.

тия едни други продукти обичано съдържат вредни и доказано карциногренни съставки
ако прочетеш етикета на това, с което мажеш бебето си, ако не намериш да съдържа парабени ще ме изненадаш много.
Пише без парабени на това http://www.medshopexpress.com/409.html, което ползвам аз против подсичане. Само, че не знам дали ползват зехтина вместо това. И шампоанът им е 100% сапун. За мен е ОК.  newsm78

# 37
  • Мнения: 61
Преварява се, за да се убият евентуално попаднали микроорганизми, които за възрастните не са опасни, но за недоразвитата имунна система на бебето са. А що се отнася за преваряването, то е на водна баня и не позволява на зехтина да кипи, което не унищожава ценните му качества.

# 38
  • Мнения: 377
Зехтинът ТРЯБВА да се преварява , само и единствено когато се използва за козметични цели . По този начин се усигурява стерилизиране на течноста  ................."Тъй като кожата на бебетата има склонност към изсъхване и образуване на корички, препоръчва се тези места (гънки, свивки на кожата и т.н.) да се намазват с бебешки крем ( бебешко олио), който овлажнява кожата и има особено добър ефект веднага след къпане. При намазването, кремът (олиото) трябва добре да попие, за да не възпрепятства естественото дишане на кожата. Най-добре е да използвате за целта преварен чист зехтин, който не се окислява и не създава благоприятна среда за развитие на микроорганизмите. "
За цели , различни от тези , зехтина НЯМА нужда да се преварява , точно поради причината , да му се запазят полезните витамини и мастни киселини , които иначе температуреата разрушава .......

# 39
# 40
  • София
  • Мнения: 17 592
На малки деца нерафинирани мазнини не се дават.
Най- добре изобщо не им давайте зехтин - преварен или не - по- добре се придържайте към готовите пюрета и маслото - когато влезне в разрешените храни - поне до годинка.
Става дума за мазане със зехтин...  Wink
Логично е човек да допусне, че става дума за кулинарен въпрос  Peace
Зехтинът не е за мазане, а за ядене.
За мазане се използват едни други продукти.

doh

Да бе.

Бебетата е най- добре да се мажат с бебешко мляко, ако е зима и голям студ - може с бебешко олио...

# 41
  • BG
  • Мнения: 1 900
И на мен ми казаха да го преварявам.Но така и не разбрах защо newsm78

# 42
  • Мнения: 116
Аз също го преварявам,за по сигурно нека се стерилизира течността.и не мисля,че така се унищожават полезните му съставки.

# 43
  • Мнения: 3 486
Няма такова нещо, тази температура убива голяма част от полезните съставки. Освен това се маже с хубав Екстра върджин, студено пресован. На всичкото отгоре не завира, само се топли на водна баня. А в "претоплената храна" по-бързо се развиват бактерии.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт