Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях 65

  • 28 897
  • 300
  •   1
Отговори
# 240
  • София
  • Мнения: 2 116
Ванче, изпуснала съм желанието ти да експериментираш с фарситурата, но добре че не изпуснах реализацията...Страшно много труд ми се вижда това...Браво! Ефектът е поразителен!

Елена К., браво за пуделчето!

Книгата свалих с Internet Explorer - избрах си опцията "скачать", която е преди да ми предлагат ва давам 90 рубли/месечено за абонамент без реклами, после трябваше да кликна на един от многото линкове към сайтове на спонсори, който така и не ми се отвори, а след 30-тина сек (както беше обещано по-горе) се задейства свалянето, но не веднага, а пак трябваше да натисна едно малко "скачать" линкче...леко вдясно поставено....16.6 МВ е размерът...
didocia, чудесно беше от твоя страна да дадеш този линк за сваляне!!!  bouquet

# 241
  • Мнения: 1 173
Аз книгата я свалих през втория сайт който беше даден ( това с рекламите и бла-бла от първия ми хвана нервите).Никакъв проблем нямаше с Експлоръра.
Ванче нали нямаше да си играеш да украсяваш  newsm78
Танита и двете торти са много красиви. Кучето с какви блатове и крем е , че стои така стабилно ?

# 242
  • София
  • Мнения: 113
Ееееееее, Ванче, уникална си! Тортата е страхотна, а навярно и доста връткава!
Танита, изпипано до съвършенство! А за пудела просто нямам думи! Твоите творения винаги са наслада за нас и ще се радваме да ни покажеш снимки и от третата торта!
Радина, много ми харесаха и трите тортички! Независимо от дефектите, които си намираш във втората торта, за мен по-важното е, че малкият човек е изненадан!
Елена К., толкова е пухкав този мечо - приисками се да го нагушкам! Готова форма ли е или го изрязва?
Sillsav, влакчето е станало супер, а Хортън е толкова чаровен!
Специално благодаря на Албенка и на Пепи за споделения опит! Темпото беше невероятно! Не съм очаквала, че с такава лекота може да се пренесе торта, която е "изпила"  толкова чаши сироп! И все пак тази техника и увереността на ръката са нещо, за което мога само да си мечтая...  Албенче, сподели за успокоение на нас "прохождащите", от колко време развиваш тези умения, та за има-няма 10мин. сглоби и декорира цяла торта? Всъщност имам още един  въпрос - как декорира тортата отстрани по борда или остана само с небрежните струйки шоколад?

# 243
  • Мнения: 1 965
Аууууууу... какви торти съм изпуснала.......
Оранжево небето - Тази рецепта която дадох ще стигне за една нормална торта, при условие че мажеш три блата /от общо 4/ и дебелината на крема е около 1 см.  Тъй като не работя с мерки, съм написала приблизителните количества. За повече  количество, може да се вдигне сметаната. За по-шоколадов вкус увеличи течния шоколад. При липса на сладкарска сметана, можеш да замениш със сух сладолед, разбит с ледена вода. Ако е шоколадов  още по-добре.  За снощната торта, направих две дози.  Даже остана и за похапване.
Танита - и двете ти торти са просто уникални. Като от калъп са. Перфектни цветове, перфектна изработка..... Пудела е страхотен. Направо се мразя като ги видя така изпипани вашите торти......
Радина - И трите ти торти са хубави. Най-ми хареса третата..... но бих направила цялото покритие преливащо. Пепи прави нещо подобно наскоро......
Елена - браво и на теб. Героят със скорпиона не ми е познат, но спагетеното покритие, много ми хареса...... Мечето е уникално. Прииска ми се да го гушна - толкова е сладък.
Милейди - скромния ти опит показва че имаш ръка. Не се предавай и давай следващата торта... Щом си в Младост, разходи се до ПроМаркета на ул. Йерусалим. Там винаги има глюкоза. И е много хубава. търси на я на диетичния щанд до газираните напитки. ТАКА ИЗГЛЕЖДА. Струва 1.35 лв.
didocia - Тортата изобщо не е връткава. Нямах намерение да я украсявам, защото си знам хората. Довечера ще я нападнат директно с лъжиците и изобщо няма да се стигне до парчета..... Снощи щерката изяви желание да помага, та процедирахме така: кипвам малко фарситура, оцветявам, пълним две спринцовки и от двата края почваме да пълним. като приключим с единия цвят, започваме другия. Докато аз загрявам новата фарситура, тя мие и подсушава спринцовките. Цялата операция  барабар с контурирането, отне около час. Остана ни от всички цветове и си ги прибрах директно оцветени в бурканчета от пюрета. Има и мъничко клипче по правенето на контура, но снощи не успях да го конвертирам и кача. ще го направя утре сутринта..... С желатин е по-лесно, защото стяга по бавно. фарситурата изстива много бързо и всеки цвят съм го загрявала по 2-3 пъти. Цветовете на снимката не са много реални. Наситени са, но на самата снимка малко се губи оранжевото и лилавото. Предполагам че е станало доста сладко, затова контура е с много горчив шоколад.Утре ще докладвам.

Последна редакция: сб, 10 яну 2009, 10:33 от van444eto

# 244
  • Сливен
  • Мнения: 457
здравейте ,момичета.От лятото ви следя ,но досега съм опитала да направя само тортата с рула на Лео и торта Татяна(и двете успешно,поне според мен Embarassed).Искам сега да опитам да направя пробен шоколадов трансфер,но в Кауфланд не намерих от този шок.Тату,явно не го зареждат вече.Купих от този течният щоколад ,който го произвеждат за тях,в кофички.Та въпроса ми е мислите ли че ще мога да го направя с него?Мисля че веднъж бях видяла някоя от вас,(да не се обидите ,но не помня ),да публикува снимка точно на него,и да описва как се работи с него.Благодаря.

# 245
  • Мнения: 1 965
,но в Кауфланд не намерих от този шок.Тату,явно не го зареждат вече.Купих от този течният щоколад ,който го произвеждат за тях,в кофички.
Ако имаш впредвид KATY - той е спрян от производство. С течен шоколад няма да успееш. Вземи си някакво блокче шоколад - най-добре натурален. Разтопи, и добави 2-3 с.л. олио. По този начин, не се налага след това да мажеш папката джоб с мазнина. Успех!

# 246
  • Мнения: 8 242
Ето ми окепазената торта Sad .. Засега поне още прилича на торта.. да видим до след час като я занеса как ще е  Rolling Eyes

# 247
  • Кьолн
  • Мнения: 1 220
От много отдамна ви чета и сега искам да ви попитам нещо. Когато правя крем ганаш със сладкарска сметана ми се получава супер. А когато го правя с готварска не се разбива на пухкав крем. Стои си течна. Къде бъркам има ли някяква тънкост? Предварително ви благодаря!

# 248
  • София
  • Мнения: 2 116
duhi_puhi, тортата е много колоритна! Виждам, че ти е скочила на нервите, поне вторият етаж, но...има толкова веселба в тази пъстрота, че чак ми изглежда естествено лекото огъване...Simple Smile))

mozila, аз винаги правя ганаш със сметаната на Президент, тя е млечна, а не на растителна, хидрогинирана основа, затова я предпочитам за всичко, което е със сметана, но съм чувала от момичетата тук, а и съм чела, че млечната се разбива по-трудно. Но ти говориш за втечнен крем...ганаша, преди да го разбия, го чакам да стегне, понякога на стайна Т, понякога в хладилник, после го разбивам, но пак си става, макар и пухкав, стегнат и по-твърд крем, дори и разбит...Ти как прецедираш?

# 249
  • Мнения: 2 708
Духи Пухи, толкова ти е лъчезарна, усмихната, весела, жива, цветна, игрива, сияеща тортата, че хич не се ядосвай. Много живец има в нея.  Аз много харесвам такива торти. Сигурна съм, че тези за които е, ще се радват страшно много на тортата ти. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 250
  • Кьолн
  • Мнения: 1 220
Ами Димитрина първо загрявам сметаната със шоколада докато се разтопи шоколада. После като поизстине слагам в хладилника за една нощ и после разбивам. Със сладкарската винаги се получава , а готварската не. Ползвам на Хопла мисля беше. не съм пробвала с Президент. Благодаря ти за отговора! В къщи обожаваме торти с този крем. Но за нова година направо се изложих.

# 251
  • Мнения: 1 491
Когато правя крем ганаш със сладкарска сметана ми се получава супер. А когато го правя с готварска не се разбива на пухкав крем. Стои си течна. Къде бъркам има ли някяква тънкост? Предварително ви благодаря!

Ами разликата между сладкарската и готварската сметана освен в наимеованието е, че едната е подсладена, а другата не е. С готварска няма как да ти се получи. Аз ползвам или Хопла или Мегле, Президента за съжаление ми идва скъпичък, защото в нашта къща се прават тройни или четворни дози  #Crazy  hahaha

Духи_Пухи чудесни цветове   bouquet
Tannita умопомрачителни торти ... Не помня дали съм ги коментирала, но още "живо" ги виждам... ПЕРФЕКТНИ   bouquet
Ванче ще взема и аз да спретна нещо подобно на мъжо за бачкането .... ммдаааа, пак ме нави да му правя "малка" торта за колектива

# 252
  • Мнения: 4 358
Момичета всичко чета и преглеждам но нямам никакво време.Писах ви да донякъде да ви похваля но.....посредата на темата му загубих вече края.
Невероятни торти видях.Духи Пухи понеже ми е последна......направо онемях.Невероятна торта.
За Ванчето думи нямам просто #Crazy. Ванче направо не си човек просто  Wink
Едно пуделче пухкавко ми хвана окото.......абе големи красоти голяма работа Peace Peace Peace.
Албенка и Пепи   bouquet  bouquet  bouquet на двете за клипчетата.Лично на мен ще ми бъдат от голяма полза. Албенка записах си рецептата на сочната торта с пандишпановите блатове.И на мен ми направи впечатление колко много напояваш а аз обичам сиропирани торти.
На всички празнували момичета - много здраве и късмет и много много любов  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Утре ще правя тортичка аз - но домашна.Няма да правя кой знае каква украса но ако стане що годе читава ще я покажа  Mr. Green

# 253
  • Мнения: 1 541
silrai , Mimito, Албена, van444eto Heart Eyes Как да не ви обича човек- талантливи и отзивчиви!  Hug
Ще купя и две кофи, стига да ми свърши работа- и без това никой никога не яде покритието. А доставки имат ли или вие ходите до конкретен магазин?
Мерси за препратката към Пепи- отивам да ровя за тортата.
Благодарна съм на всички, че не си паднахте от смях на творението ми, а даже и ме окуражихте Blush

silrai, тортата беше реално за майка ми (т.е. тази на снимките някъде там, но понеже е баба на щерката, вече това си е нарицателно за нея.) А е точно такава форма, понеже тя скоро се обзаведе с "нови" такива и беше супер тематична към момента- страшно й се зарадва. Laughing

duhi_puhi , тортата е толкова ефектна, че надали изобщо някой ще забележи нещата, които се набиват в твоите очи- а ти не насочвай целенасочено вниманието натам. Прелестна е!


ПП. Кога е най- удачно според вас да направя фигурките и самото покритие (без да е сложено на тортата разбира се), ако все пак не успея да купя), като събитието е в петък?

# 254
  • Мнения: 368
някой може ли да ми каже интересна рецепта на клем с шоколад толкова много имам след тези празници че се чудя какво да ги правя  ooooh!

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт