Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях 65

  • 28 892
  • 300
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
*MILADY*, тук съм дала няколко идеи за златна сватба. Винаги може да оцветиш елементите в сребърно и става за сребърна. Повече снимки на моята торта има в албума на предизвикателството от Юли. Виж има тема за новото и там има линкове към старите теми.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351084.msg9333179#msg9333179

А ето и за сребърна сватба:


# 256
  • Мнения: 686


Ето моите две творения днес.
Торта цици-за рожденния ден на мъжа ми,а другата тората е за годишнината на една приятелка.

# 257
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Tannita невероятни торти - останаха ми очите и в двете - перфектни са сподели повече за вида на тортите и с какво направи украсата по покритието на кучето - не се ли разтопи покритието?

Ванче много надобряваш в тия красоти - колко време я украсява тази торта - може ли и по-точно пропорции и количества за украсата с кристалина - колко ти отиде за тази торта? пак ли със спринцовка налива?

# 258
  • Мнения: 1 173
Когато правя крем ганаш със сладкарска сметана ми се получава супер. А когато го правя с готварска не се разбива на пухкав крем. Стои си течна. Къде бъркам има ли някяква тънкост? Предварително ви благодаря!

Ами разликата между сладкарската и готварската сметана освен в наимеованието е, че едната е подсладена, а другата не е. С готварска няма как да ти се получи. Аз ползвам или Хопла или Мегле, Президента за съжаление ми идва скъпичък, защото в нашта къща се прават тройни или четворни дози  #Crazy  hahaha
Освен че едната е подсладена а другата не - има ли друга разлика. Защото тук само  готварска използвам( поне у наше село подсладена не съм виждала  newsm78). Но тази сметана е млечна , а не на растителна основа ( Танита беше споменавала че е около 33 % масленост). Никога не съм имала проблем с разбиването и .
духи-пухи слага ли и подпори на тази триетажната. Личи си че си сложила доста сироп ( и на мен така ми легна на една страна 3тия етаж на една торта).  Wink

# 259
  • Мнения: 634
Ванче страхотна музайка.Имаш огромно търпение. newsm10
Духи пухи много весела торта притова три етажна браво на теб.И внимавай следващият път със сиропа.За такива торти се слага мъничко иначе рискът е голям.Браво smile3501
мама Яна ,браво и на теб.Тортата за годишнината е много сполучлива.  bouquet
Николетка,за ганаш:500мл. сладкарска сметана 400гр.шоколад(аз смесвам 200гр.млечен и 200гр. натурален кувертюр) и 50 гр. масло.

# 260
  • Мнения: 8 242
Благодаря момичета  Heart Eyes
Сега се връщаме от тържеството Simple Smile Всички много я харесаха  Crazy
Транспортирането беше малък празник, че чак до другия край на града и .. лееекинко започна да се поразклаща по дупките.. Ама оцеля Simple Smile
Има консрукция вътре, мъжо ми прави от еталбонд (основите за всеки блат) и болтове 12мм, звързващи основите  Mr. Green Всичко е яко затегнато и самата конструкция не мръдна..
Като се замисля (и като хапнах тортата де) - не беше чак толкова много сиропирането..
Ама що тъй стана със синьото и червеното, че се свлякоха.. не знам.. Дали не е от боите..
Нямам идея  Rolling Eyes
Ама важното е, че рожденничката малката много я оцени и все в тортата се навираше.. после на снимките омаза всички с торта, че им даваше да опитват  hahaha Изобщо - веселбата беше голяма.. А всички бяха със сини и червени езици  Joy

# 261
  • Мнения: 1 173
духи-пухи това е най-важното - че детето е останало очаровано. Каква беше тортата?
 Аз пък се схванах на компютъра днес - едно сваляне на книги и списания му удрям( брех тези рускини от Кухарка- всичко имат  Mr. Green ). Книгата на Тоба е скромните 360 страници - отивам да си упражнявам английския  Wink.
 Торта ми се прави , забравих си силиконовото килимче в Сейнт Лоис  ooooh!.

# 262
  • Мнения: 1 854
raya_usa, и теб моята болест те е хванала Mr. Green.Обаче доста от книгите са с лошо качество, но тази на Тоба си е супер.Аз пьк и руския искам да си упражня,че и там имат хубави книги за торти, пьк ако успея и испански да науча покрай книгите, ех-еeeй

van444eto, това торта ли е?Имам усещането,че ако трьгне да се реже, ще заскьрца на стькло..много реално, много хубави цветове, голяма играчка  bouquet

duhi_puhi, много льчезарна торта и щом отзивите са толкова добри, удовлетвореността ти тр.да е голяма Grinning

мама Яни, поздравления за тортите.Хубави червени розички!


# 263
  • Мнения: 634
Аз смятах днес да почина,но не ми е писано .Вижте какво правих отвечер та до сега.Утре ще я сглобя ,защото ще и слагам подпора.Доста е висока куклата та ще се наложи да я укрепя.

# 264
  • Мнения: 2 708
Лелеееее Албенкаааа, тая кукла ядивна ли е. #Crazy #Crazy #Crazy Уголемявах, пулих се, взирах се, тцъках, на мен ми прилича на истинска кукла.... Ако кажеш верно, че е от захар чувствам как може да зарежа ентусиазма си..... Ако е истинска ти си велика направо. Laughing

# 265
Относно сметаната тази която е за готвене  е животинска и се използва само в комбинация с растителна и то предварително избита.А за ганаша освен сметана и шоколад се слага и масло избито.

# 266
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Галя май е сладкарка  Peace ... Защо не се регистрираш  Simple Smile?
А в какви пропорции  Laughing? Готварската е неподсладена, захар добавя ли се? И двете разбити и след това се смесват ? Кувертюра топъл ли се добавя или хладък? И маслото предварително разбито ?
Ганаш досега не съм правилна но подбирам рецепта, обичам отведнъж да стават супер нещата  Laughing. Очертават ми се 2-3 торти до 10 февруари, дано да успея  Rolling Eyes ...

# 267
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 236
И аз да се включа за сметаната , ползвам само готварска  смесена със шоколад като охлаждам за няколко часа в хладилника и после с миксера разбивам , никога не съм имала проблем .Получава си се много плътен крем , който вкъщи много обичат

# 268
  • София
  • Мнения: 2 113
Пак за ганаша - това, което аз знам и което досега съм правила е - кипва се неподсладена животинска сметана за разбиване, в Щатите, мисля, че препоръчват да е 36%, тук само Президент имат животинска с толкова висок процент (другата животинска, която съм виждала, но с процент около 20% е на Мегле, ако не се лъжа), залива се начупеният шоколад, престоява 1-2 мин и се разбърква внимателно, докато се хомогенизира, може да се добавят малко масло и глюкоза след този етап, както и аромати, като алкохол...Ако ще заливаш нещо с ганаш - това е моментът, ако ще шпакловаш, или ползваш като пълнеж на торта в този вид, трябва да постегне до гъстота на паста, ако ще се размива, хубаво е да се охлади добре и да стегне, ако е твърде втвърдено, се оставя да се поотпусне малко и тогава се разбива...Пропорциите зависят от вида шоколад - млечен, натурален, бял ( и от рецептата:)))

galet0_G, благодаря за информацията, мисля, че за втори път се включаваш със съвет, може би си имаш причини да не се регистрираш и пишеш повече, но би ми било приятно да знам, намираш ли нашите страници за полезни и професионално ли се занимаваш със сладкарство Simple Smile?

# 269
  • Мнения: 1 965
Духче-Пухче тортата ти е разкошна. Весела и забавна. Най-важното е че са я харесали.
мама Яни - хубави тортички..... Цицестата е ефектна с този мрежест сутиен. Помисли малко върху зърната на гърдите. Да не са толкова рошави следващия път. Иначе, да я направиш с крем като покритие - доста смело решение. Добре си се справила. Другата торта е много романтична и нежна.
Албенка - Страхотен дизайн на роклята. Със седефена боичка ли я прави? И от какво покритие е?
Малко ми е трудно да разсъждавам след снощните изпълнения но обещах клипче и го качвам. Лошото е че моя апарат ги прави тежки, и като ги конвертирам, развалям качеството. Но все пак се вижда.
МАЛКО СНИМКИ СТЪПКА ПО СТЪПКА
КЛИПЧЕ
Някой питаше за пропорции. Не разбрах за какви по-точно?!?!
Кувертюра за контурите - 100тина гр. кувертюр и 3-4 с.л. олио
Фарситурата - загрята до кипване, оцветява се с по няколко капки и наливам със спринцовки. За всеки цвят - по около 2 с.л. с голям връх. Започнах от червеното и жълтото, после синьо,  после в жълтото добавих синьо за зеленото. Общо взето смесвах остатъци, за да няма много останали чашки за прибиране.
Отивам да подготвям една украса, и ако стане прилично.... може да ползвам тортата за предизвикателството. Май ще стане и за това, и за следващото..... Ако не ми хареса, ще я покажа тук. А и тук ще отнесе по-малко критика, отколкото в другата тема.... Joy

Последна редакция: нд, 11 яну 2009, 14:06 от van444eto

Общи условия

Активация на акаунт