Как се приготвя тая пуста манджа

  • 3 883
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 11 747
Аз съм от Варна, ама сефте чувам такава манджа  Laughing
Моля, някой, който я направи скоро, да сложи една снимка тук, че не си го представям даже...  Thinking
И за тиква с ориз не съм чувала  Thinking

# 31
  • Pb
  • Мнения: 1 183
И аз ще пробвам "пустата манджа", и аз не съм я чувала, но веднага разбрах, че авторката е от северна България!  Laughing Дано капризното съпружеско тяло да я хареса, той поне е от края на пиперките...

# 32
  • Мнения: 483
Хора, хора, милост нямате #Cussing out
Дайте рецептата за тиква с ориз Praynig

# 33
  • Мнения: 1 219
Е за такава манджа за пръв път чувам.
аз също Peace

# 34
  • Мнения: 22
Аз също я обичам тази манджичка, но първо правя сос бешамел и след това пускам да къкрят вътре парченцата пипер Hug
За сос бешамел:
4 с.л брашно се запържват с 2с.л олио и се добавя 0.5 л мляко бърка се да не стане на бучки.
Пускат се нарязаните на парченца пиперки.
Обожавам го това ястие Heart Eyes

Аз го правя по същия начин, но слагам 1л мляко и накрая подправям със ситно нарязан чесън. Рецептата я знам от моя приятелка, която е родом от Русе.
П.П. Ще я сготвя тази русенска манджа и аз за вечеря  Wink.

# 35
  • Мнения: 4 496
Хора, хора, милост нямате #Cussing out
Дайте рецептата за тиква с ориз Praynig

Ами виждала съм баба как я прави, но не знам точните пропорции. Rolling Eyes

Запържва ориз, към него прибавя тиквата, нарязана на кубчета колкото 1/4  кибрит. После залива със смес от прясно мляко, яйца и захар, и пече във фурната.
Отдавна ми се яде тиква с ориз, но баба също не може да ми каже точни пропорции. Знаете ги бабите, всичко правят на око, и става най-вкусното нещо на света!  Heart Eyes
Дано някоя мама се включи с точната рецепта! Praynig

# 36
  • София
  • Мнения: 4 052
Мацки, дайте снимки на тая "пуста манджа", защото не мога за си я представя, как изглежда. На супа ли прилича newsm78

# 37
  • Мнения: 4 496
По-скоро на млечна яхния. Хм, не знам как да го обясня. Thinking

# 38
  • София
  • Мнения: 4 052
По-скоро на млечна яхния. Хм, не знам как да го обясня. Thinking
В такъв случай си го представям, като тиквички с к.мляко, но в случая е с прясно Crazy

Да не е нещо такова

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 22:36 от mimeime

# 39
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Аз такава манджа не съм яла,щото съм от южна България Mr. Green,но ще я пробвам,тъкмо ми се мотаят едни чушки в хладилника и се чудех какво да ги правя.

# 40
# 41
  • София
  • Мнения: 4 052
Благодаря мис арк, изглежда доста апетитно и непременно ще я пробвам. Благодаря и на всички момичета за рецептата.

# 42
  • Мнения: 112
Тиквата с мляко като я правех преди (доста отдавна) първо сварявах малко тиквата както е нарязана на кубчета и след това я слагах да се изпече с ориза и поливката. Опитай така, иначе тиквата маже да ти остане по твърдичка.

Общи условия

Активация на акаунт