Как се приготвя тая пуста манджа

  • 3 875
  • 42
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 104
Моля ви помагайте. Кажете ми как да си приготвя пипер с мляко  Embarassed Много обичам, искам довечера това да сготвя, че ми се е прияло ама не мога да я направя. Ще съм много благодарна за някоя рецепта.

# 1
  • Мнения: 5 001
Печен,обелен пипер,без семките се нарязва на по-едро.Позапържва се в загрято олио,прибавя се 1-2 с.л. брашно и се долива прясно мляко до желаната гъстота.Посолява се на вкус и това е  Laughing
 Hug

# 2
  • София
  • Мнения: 1 833
Е за такава манджа за пръв път чувам.

# 3
  • Мнения: 104
Пробвай я ще ти хареса. Ама аз имам и друго питане: на 1л. мляко колко брашно се слага  newsm78  И ако ми стане редичка как да я сгъстя после, само с брашно ли , как?

# 4
  • Мнения: 4 496
Аз знам, че се прави по-редичка. В смисъл, че не е гъста колкото фрикасе например. Rolling Eyes

# 5
  • Мнения: 751
Ако ти стане редичка,в чашка сложи примерно 1 лъжичка брашно и малко водичка и разбъркай добре,след това добавяш към сместа и така преценяваш.
А аз пипер с мляко приготвям така-запържвам пипера и го изкарвам от тигана,в същото олио слагам няколко лъжици брашно и след това млякото,слагам си и подправките,като се сгъсти заливам със сместа пипера. Peace

# 6
  • Мнения: 1 906
А не се прави с кисело мляко  Rolling Eyes

# 7
  • Мнения: 5 001
А не се прави с кисело мляко  Rolling Eyes
Не,с прясно се прави...

ivenceto25 ,вече са ти отговорили как да си я сгъстиш,ако ти стане рядко сосчето....Размиваш брашно в студена вода и добавяш към яденето докато ти хареса гъстотата.... Hug

# 8
  • Мнения: 1 726
А подправки не се ли слагат?

# 9
  • Мнения: 5 001
А подправки не се ли слагат?
Само сол  Laughing Laughing Laughing
Понеже чушките(пипера) е печен ,дава страхотен аромат на яденето.Няма нужда от други подправки....Адски проста,лесна и вкусна е.
Разбира се това е оригинала.

Иначе съм чувала,че други слагат сирене и яйце вътре,ама понеже аз съм израснала  с тая манджа и съм си свикнала(търся си го  Laughing) с този вкус.Всички други вариации са ми  Sick Sick Sick

# 10
  • Мнения: 4 496
Понякога слагам и една идея черен пипер. Grinning

Аз също съм израснала с тази манджа. Както  и с тиква с ориз. Последното всички се чудят какво е като го чуят... Joy

# 11
  • Мнения: 5 001
Понякога слагам и една идея черен пипер. Grinning

Аз също съм израснала с тази манджа. Както  и с тиква с ориз. Последното всички се чудят какво е като го чуят... Joy
Hug Hug Hug Hug
Значи сме от "един дол дренки"  Joy Joy

Тиква или тиквички с ориз?Щото аз знам за тиквички с ориз  Flutter

# 12
  • Мнения: 2 199
Аз също я обичам тази манджичка, но първо правя сос бешамел и след това пускам да къкрят вътре парченцата пипер  Hug
За сос бешамел:
4 с.л брашно се запържват с 2с.л олио и се добавя 0.5 л мляко бърка се да не стане на бучки.
Пускат се нарязаните на парченца пиперки.
Обожавам го това ястие  Heart Eyes


Обичам и тиква с ориз. Яла съм го като сладкиш. Печен на фурна.
Чудесно е   bouquet

# 13
  • Мнения: 7 474
Не съм го пробвала, но звучи добре  Thinking

# 14
  • Мнения: 22 867

ivenceto25, опитай и тези печени пиперки по панагюрски на bordovsky, страшно вкусни са и бързо стават.

# 15
  • Мнения: 112
Откога не съм готвила пипер с мляко, и аз съм от тези дето е отраснала  с тези манджи Laughing Утре вечер това е вечеряме Wink

# 16
  • Мнения: 229
Никога не съм яла такава манджа много ми е странна ,но ще я пробвам сигурно ще ми хареса
в кой край на България я правят ?Тука на морето май не е много позната;

# 17
  • Мнения: 4 496
Hug Hug Hug Hug
Значи сме от "един дол дренки"  Joy Joy

Тиква или тиквички с ориз?Щото аз знам за тиквички с ориз  Flutter

Тиква с ориз на фурна. Става нещо като съчетание от тиква с мляко и яйца, и мляко с ориз. Heart Eyes


Никога не съм яла такава манджа много ми е странна ,но ще я пробвам сигурно ще ми хареса
в кой край на България я правят ?Тука на морето май не е много позната;
Мама е от Шумен.  Mr. Green

# 18
  • Мнения: 112
Аз съм от Варна и ги знам от майка ми- и тиквата с ориз и пипера с мляко. Grinning

# 19
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Аз слагам и мъничко червен пипер при запържването на пипера.

# 20
  • Мнения: 5 001
Е,аз съм от Варна....Потвърждавам,че сме от "един дол дренки"  Joy Joy Joy Joy Joy

Тази манджичка "Пипер с мляко" си е от североизточна България май....

# 21
  • Мнения: 265
Благодаря,че ме подсетихте за тази "пуста манджа" Любима ми е от детството.Баба ми я правеше.Тя е от едно добричко село.Явно рецептата е от тоя край.

# 22
  • Мнения: 2 199
И аз съм от Шумен за това сме яли пипер с мляко и тиква с ориз  Hug

# 23
  • Мнения: 5 001
Айдееее,заформихме се групатааааа  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 24
  • Мнения: 99

ivenceto25, опитай и тези печени пиперки по панагюрски на bordovsky, страшно вкусни са и бързо стават.
Ето това опитайте-тези печени пиперки са супер. За една седмица ги правих 4 пъти-ами като мъжът ми много ги хареса и си иска да му ги правя....и стават точно за 5 мин....Като махна тигана от котлона слагам сух чесън- малко за аромат(напомнят ми на тиквички с кисело мляко като се сложи чесъна), пресен копър и черен пипер и го разбърквам. И мммммм... Crazy

# 25
  • Мнения: 282
Ами за манджата -пиперки с прясно мляко. Аз съм от североизточна България и тази манджа много често се готви при нас. Но ние я правим като нарежем изпечените пиперки и ги позапържваме малко, после прибавяме сметана на око и малко вода, да е по редичко и сол на вкус. А някои изпържват сурови пиперки и малко лук и пак слагат сметана и вода. но аз предпочитам варианта с печените пиперки. Embarassed

# 26
  • Мнения: 1 878
Божееее, докато зацепя, че става на въпрос за печени чушки, а не за истински пипер Embarassed В първия момент си помислих, че авторката пита за някакъв лек против настинка Joy .Много съм зле Joy

# 27
  • Мнения: 5 001
Божееее, докато зацепя, че става на въпрос за печени чушки, а не за истински пипер Embarassed В първия момент си помислих, че авторката пита за някакъв лек против настинка Joy .Много съм зле Joy
Joy Joy Joy Hug Hug Hug Hug Hug
В някои части на България пипер е капията,а чушките-лютите чушки,

# 28
  • Мнения: 4 496
Айдееее,заформихме се групатааааа  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

 newsm18 newsm18

Аз всъщност освен тези две неща- пипер с мляко и тиква с ориз, не се сещам за друга рецепта от нашия край.

# 29
  • Мнения: 503
И аз съм от Североизточна България ,на такава манджа интересно не се готвеше при нашите.Само печени пиперки с  доматен сос,също много вкусна манджичка естествено с домати от градината от сорта биволско сърце.  Laughing

# 30
  • Мнения: 11 747
Аз съм от Варна, ама сефте чувам такава манджа  Laughing
Моля, някой, който я направи скоро, да сложи една снимка тук, че не си го представям даже...  Thinking
И за тиква с ориз не съм чувала  Thinking

# 31
  • Pb
  • Мнения: 1 183
И аз ще пробвам "пустата манджа", и аз не съм я чувала, но веднага разбрах, че авторката е от северна България!  Laughing Дано капризното съпружеско тяло да я хареса, той поне е от края на пиперките...

# 32
  • Мнения: 483
Хора, хора, милост нямате #Cussing out
Дайте рецептата за тиква с ориз Praynig

# 33
  • Мнения: 1 219
Е за такава манджа за пръв път чувам.
аз също Peace

# 34
  • Мнения: 22
Аз също я обичам тази манджичка, но първо правя сос бешамел и след това пускам да къкрят вътре парченцата пипер Hug
За сос бешамел:
4 с.л брашно се запържват с 2с.л олио и се добавя 0.5 л мляко бърка се да не стане на бучки.
Пускат се нарязаните на парченца пиперки.
Обожавам го това ястие Heart Eyes

Аз го правя по същия начин, но слагам 1л мляко и накрая подправям със ситно нарязан чесън. Рецептата я знам от моя приятелка, която е родом от Русе.
П.П. Ще я сготвя тази русенска манджа и аз за вечеря  Wink.

# 35
  • Мнения: 4 496
Хора, хора, милост нямате #Cussing out
Дайте рецептата за тиква с ориз Praynig

Ами виждала съм баба как я прави, но не знам точните пропорции. Rolling Eyes

Запържва ориз, към него прибавя тиквата, нарязана на кубчета колкото 1/4  кибрит. После залива със смес от прясно мляко, яйца и захар, и пече във фурната.
Отдавна ми се яде тиква с ориз, но баба също не може да ми каже точни пропорции. Знаете ги бабите, всичко правят на око, и става най-вкусното нещо на света!  Heart Eyes
Дано някоя мама се включи с точната рецепта! Praynig

# 36
  • София
  • Мнения: 4 052
Мацки, дайте снимки на тая "пуста манджа", защото не мога за си я представя, как изглежда. На супа ли прилича newsm78

# 37
  • Мнения: 4 496
По-скоро на млечна яхния. Хм, не знам как да го обясня. Thinking

# 38
  • София
  • Мнения: 4 052
По-скоро на млечна яхния. Хм, не знам как да го обясня. Thinking
В такъв случай си го представям, като тиквички с к.мляко, но в случая е с прясно Crazy

Да не е нещо такова

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 22:36 от mimeime

# 39
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Аз такава манджа не съм яла,щото съм от южна България Mr. Green,но ще я пробвам,тъкмо ми се мотаят едни чушки в хладилника и се чудех какво да ги правя.

# 40
# 41
  • София
  • Мнения: 4 052
Благодаря мис арк, изглежда доста апетитно и непременно ще я пробвам. Благодаря и на всички момичета за рецептата.

# 42
  • Мнения: 112
Тиквата с мляко като я правех преди (доста отдавна) първо сварявах малко тиквата както е нарязана на кубчета и след това я слагах да се изпече с ориза и поливката. Опитай така, иначе тиквата маже да ти остане по твърдичка.

Общи условия

Активация на акаунт