3-4 дребни тиквички
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 чаша бланширан ориз
2-3 с.л. зехтин
4 чаши зеленчуков или гъбен бульон
2 бр. домати нарязани на кубчета
сол, черен пипер и копър на вкус
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в зехтина.Сместа се изсипва в тавичка и се добавя суровия ориз.Разбъркваме и слагаме във фурната /тем.200 градуса/ за няколко 3-5 минути.Вадим и разбъркваме наново и запичаме за няколко минути.
Добавяме нарязаните на кубчета тиквички, посоляваме, слагаме черен пипер и копър и връщаме във фурната за 5 минути.
Изливаме бульона и оставаме сместа да се пече, като добавяме доматите преди да се е изпарила течността.Печем до окончателното й изпаряване.
това съм го правила през лятото няколко пъти, с кисело мляко отгоре става супер.