Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 61

  • 47 091
  • 243
  •   1
Отговори
# 150
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 444
Bambinkamalinka, а ако облечеш тавичката от вътре алуминиево фолио или хартия за печене, но не знам хартията дали няма да залепне за крема  newsm78

# 151
  • Мнения: 208
пак здравейте. Абе аз много съм се помешала. Моля някой подръка линкче към инструкциии за коледна звезда. Намерих 2 на първа страница ама е голяма мътилка и точно как се сглобява не мога да видя

# 152
  • В кошера...
  • Мнения: 527
Радвам се, че ви хареса моята тортичка! Чийзкейк с карамелена заливка - от форума - и някакви "абстракции" с карамел. Ванче, изкуствени са цветенцата, че да не увяхнат, докато я занеса в офиса, ама са трички!  bouquet 
Ако ви се налага да правите тортичка за час - два и като мен нямате ни блат, ни захарно тесто, ни достатъчно шоколад, а за пазар е вече късно - това е тортата. Едва ли има човек, който не обича карамел...
Бамбинкамалинка, и аз съм го забелязала това, но само при металната ми форма, тефлоновите са добре. С пекарска хартия не се получава добре обличането на формата, когато тортата е като еклеровата/много течна в началото/, но с алуминиево фолио става добре.

# 153
  • София
  • Мнения: 2 113
Eй, че богат предиобед!

Ванче, дано се сетиш да разпиташ за кувертюра на тези от борсата с блатовете, че от ценовата листа ми се видя сходна с тази на която поръчвахме от Варна:))

Милена, много благодаря за споделеното, след малко се потапям в четивото:)))

Аталанта, много си рових из паметта, но дали наистина тук си я видяла тази състарена книга по повод дипломиране, защото по-скоро се опитвам да си го представя, отколкото да си го спомня...Какво стана с тортата за индийската дама?

Пепи, колкото и лесно да го представяш, бъркането и печенето на блатове си е работа, а теб и още няколко мами от темата - вие сте ми и пътеводната светлина и комплексиращия фактор по отношение на работоспособност, сръчност, организираност и дейност...евала! Аз едно дете гледам от 3 години и май друго не съм свършила, с изключение на ежедневно поддържане на къща и вечеря, има-няма 20-тина торти през последната година (скоро ще ми направи 1 година хобито и общуването ми с вас Simple Smile ) и...малко сувенири за благотворителните базари на ДБМ... (това ми напомня да ви подканя да понапазарувате малко подаръци от базарите на движението - София 13, 14-ти декември, МОЛ на Стамболийски)

каарамелка, добре е моторчето - тортата му дава шанс да изпъкне - чисто изпипана работа, кажи какви са отзивите от разбирача:)))

Бамбинкамалинка, вероятно с домакинско стреч фолио ако загърнеш ринга, би се получила нужната изолация от метала, а и не би следвало да залепне...

кремисиси, чудесна е станала тортата, жалко, че нетът така те лишава от удоволствието да си при нас и нас лишава от тортите ти, тази втората ли ти е, защото погледнах албума и видях и си спомних първата, а има само две в него, или между другото е имало и такива, които не си качила...много са хубаво изработени и цветенцата и пчеличките, а как накара Династията да заеме тази форма?

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 15:03 от dimitrina73

# 154
  • Мнения: 51
Благодаря ви за милите думи!
това не ми е втората торта имам и други ,но са в албум торти.Тази без да искам я качих в албум меденки.
Династията застана в тази форма,като чупих блата на малки парченца,облепях с него една пластмасова купа и мазах крем на поразия.Стана огромна.Две дози блат влезе вътре.

# 155
  • Мнения: 4 358
Бамбинка Малинка   - много ти благодаря за рецептата на еклеровата торта Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet.Копнах си я и при първа въжможност ще я направя.Много харесват такива торти у дома.
Медунка - карамелче си пробвала за украса.Ммммм много вкусна тази торта 100 %.Браво Peace
Карамелка много ми харлеса крайния вариант на тортата.Непостижимо за мен, но ти се справи чудесно Peace.Кажи за отзивите?
Креми много сладко кошерче си направила.Да ти е живо и здраво детенцето.Много радосх да ти носи Hug
Тандури в този сайт на Слънчоглед има много хубави шаблони и коледни дори.Благодаря ти за линка Hug
Май ще взема да си поръчам аз newsm78.Те направо без пари.
Какво друго от там купувате момичета - нещо не видях аз други неща приспособими за торти.

# 156
  • Мнения: 285
Пепи, Благодаря 4е сподели рецептата си за блатове, но искам да те попитам твоите блатове бухват ли (увели4ават ли си обема) при пе4енето или си го запазват по4ти съ6тия? Аз тук си купувам обикновено брашно и си нося от БГ бакпулвер, ама се за4удих дали 1 ч.л. няма да е малко за да бухне блата при пе4ене, за6тото аз сложих половин пакет4е както е по рецептата, но май аз съм в гре6ка като о4аквам да се надигне блата....незнам....визхдам 4е вие пи6ете, 4е блатове не режете, а пе4ете поотделно!

А и още нещо:жълтъците както са си цели ли ги прибавя6 към разбитите на сняг белтъци и един по един нали?

Съжалявам 4е 4ак сега се вклу4вам, ама 4асовата разлика е виновна!

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 16:48 от мом4е6ка мама

# 157
  • София
  • Мнения: 183
Здравейте,
аз съм нова (от вас се заразих), само две торти съм направила досега и продължавам. Имам нужда от съвет.Изпробвах досега няколко вида захарно покритие, но не мога да направя такова, което е еластично и не се напуква и начупва. Правила съм марципан Варна два пъти (ужасен), после направих Захарно покритие от michel, с него успях да си направя и двете торти, но с голям зор. Пробвах и с бял кувертюр, хубаво е, успях да направя два снежни човека, само че един шал като го отрежа и го прегъна леко и се счупва или се напуква. Използвам малко нишесте, знам, че от него се изсушава тестото, но пък без него е ужасно меко и не може да се работи. Днес направих и млечен марципан, същата работа. Всички които съм пробвала стават за покриване на тортата(с това нямам проблеми, макар че по ръбовете малко се напукваше, ама успях да го загладя ) и за разни топчици, а аз искам като отрежа една лентичка или въженце, да мога да го прегъна без да се напука или счупи. Трябва да е еластично, а досега такова не успях да направя, вече съм на път да се откажа. Cry. Моля ви посъветвайте ме нещо, предполагам само купеното е такова.

# 158
  • София
  • Мнения: 2 113
Здравейте,
аз съм нова (от вас се заразих), само две торти съм направила досега и продължавам. Имам нужда от съвет.Изпробвах досега няколко вида захарно покритие, но не мога да направя такова, което е еластично и не се напуква и начупва. Правила съм марципан Варна два пъти (ужасен), после направих Захарно покритие от michel, с него успях да си направя и двете торти, но с голям зор. Пробвах и с бял кувертюр, хубаво е, успях да направя два снежни човека, само че един шал като го отрежа и го прегъна леко и се счупва или се напуква. Използвам малко нишесте, знам, че от него се изсушава тестото, но пък без него е ужасно меко и не може да се работи. Днес направих и млечен марципан, същата работа. Всички които съм пробвала стават за покриване на тортата(с това нямам проблеми, макар че по ръбовете малко се напукваше, ама успях да го загладя ) и за разни топчици, а аз искам като отрежа една лентичка или въженце, да мога да го прегъна без да се напука или счупи. Трябва да е еластично, а досега такова не успях да направя, вече съм на път да се откажа. Cry. Моля ви посъветвайте ме нещо, предполагам само купеното е такова.

Пробвай с Маршмелоуз бонбони...знам, че няма бяло, но...все е нещо, пробвай и класическия фондан на Аталанта...Аз това правя без проблем, чудя се защо с шоколадовото тесто ти се цепи...виж там, поразбутай си пропорциите и пак опитай...А, и покажи тортите:)))

# 159
Здравейте всички!
Отдавна не съм ви писала, но както обещах ви дава линк със снимки на тортите от състезанието.
Дано задоволят любопитството ви! Simple Smile
http://www.snimka.bg/my_albums.php?album_id=314825

# 160
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
мом4е6ка мама, бухват си, не се притеснявай. А предпочитам да пека отделно, че хич не мога да режа равно. За жълтъците отговорих тук
А жълтъците се слагат накуп неразбъркани. Белтъците трябва да са разбити на много гъст сняг. С жълтъците ще се увеличи още обема и тестото си остава пухкаво  Simple Smile

Оранжево небето, на 1 яйце 2с.л. захар и 2 с.л. брашно. Оттам нататък увеличавш пропорционално Wink
За големи блатове бъркам отделно, че купата и миксера ми няма да се справят накуп с 12-15 яйца. Орехи слагам около 50-70 грама ситно смлени, след като добавя брашното. Какаото също е след брашното.
Фурната ми няма нито вентилатор, нито регулиране на реотани. Пека 10 мин на 180 и още 10 на 160 градуса. Първите 10
мин. никога не се отваря. Понякога намалям и по-рано. Наглеждам си често блата Simple Smile

# 161
  • Мнения: 285
Благодарч ти Пепи за отзивчивостта!  bouquet
Когато ги изпробвам, 6те докладвам как съм се справила! Mr. Green

# 162
  • София
  • Мнения: 183
Пробвах с бонбоните, ама беше ужасно гумено, явно не съм го направила както трябва, а шоколадовото тесто предполагам, че е от нишестето, ама без него много се размеква от топлината на ръцете явно. Ще пробвам и с класическия фондан, дано стане. Те тортите ми не са като вашите красоти, ама като за първи опити стават.  Blush Сего ми предстоят още две торти през този месец да правя, после ще ви ги покажа и тях. Благодаря ти.  bouquet
   

Мом4е6ка мама може ли да ми кажеш с какво си направила тортата с розичките.

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 18:02 от stefibgg

# 163
  • Мнения: 6 794
Бамбинка,вариант е да ползваш ацетатна лента за ринг.
marina_hisar ,иска парола.
Чудесни тортички отново,мотора е като истински,кошерчето е чудесно,а този карамел..... ooooh! .
stefibgg,най-лесно си остава с готовата маса - хем е бяла,хем еластична,хем не се напуква  Peace .

Аз не ползвам набухвател за пандишпановите блатове.Разбивам първо яйцата и захарта много добре с миксера (около 10 мин. на най-високата скорост),а добавям брашното на ръка и нямам проблем с набухването.За форма с диам.26см ползвам 5-6 яйца,1 ч.ч. захар,1 ч.ч. брашно и 1-2 ванилии.Изпечения блат режа на 2 или 3 платки.

# 164
Съжалявам!
Ето отново мисля, че този път ще стане!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=314825

Общи условия

Активация на акаунт