Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 61

  • 47 058
  • 243
  •   2
Отговори
# 135
  • Мнения: 2 185
Момичета, много надобрявате напоследък!!!  Големи красоти и вкуснотии видях, а пеперудите са прекрасни!

Аз пак с молба идвам, но нямам време за повече. Може ли да ми кажете как да видя пак тортата, която преди време беше пуснала една майсторка - с нещо като хартия отгоре, май беше като отворена книга. Може ли линк или направо снимка. Мисля, че я няма в галерията.

Не съм сигурна, но мисля, че говориш за тортата с Пинокио на Корнишонка. Тя от тортеното предизивкателство през октомври. Можеш да я видиш в края на темата за предизвикателството или във Фликър албума на Тандури  Peace

# 136
  • Мнения: 1 965
Аталанта - ЕТО ГО ПИНОКИО
Медунка - И аз искам подарък  Sad !!! Много ефектна торта си спретнала....... От какво е заливката? Китките истински ли са?

# 137
  • Мнения: 2 708
Миленаааааа, благодаря ти от все сърце. Четох, четох, гледах гледах, ама то това си е много сериозна работа Hug Hug Hug Ама си го обяснила супер. По тоя повод с айсинга, да питам, там на Кадемлия има ли белтъци на прах, ако някой знае де. В списъка с продукти на Федонела има яйчен меланж, което си отговаря на цели яйца, поне според написаното. Докато белтък дали има newsm78

# 138
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Clairette и van444eto , благодаря ви, девойки! Но не беше това. Поръчаха ми торта за дипломиране и се сетих, че някой беше пускал нещо подобно, с едни състарени листа на книга... пуста памет, напоследък хич не съм в час. Май беше по-рядко пишеща мама...

# 139
  • Мнения: 1 965
............ По тоя повод с айсинга, да питам, там на Кадемлия има ли белтъци на прах, ако някой знае де. В списъка с продукти на Федонела има яйчен меланж, което си отговаря на цели яйца, поне според написаното. Докато белтък дали има newsm78
Днес ще ходя и до Федонела и до Кадемлия. Ще питам и ще докладвам.

# 140
  • Мнения: 1 550
Крисче,  Hug. Допълнила съм основни правила за работа с айсинг.
Аз работя предимно с айсинг и не мисля, че е трудно. Първият път беше само чуденка дали айсингът е със съответната консистенция, след това вече сама може да прецениш колко още да бъркаш.

# 141
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, пиша ви моята рецепта за блат. Ще ви го напиша за торта с размер Ф26-28.

7 яйца (XL)
14с.л. захар (с връх)
14с.л. брашно (равни) - ползвам с набухвател на Софимел

ако ползвате обикновенно добавете към него 1ч.л. бакпулвер.

Белтъците се разбиват със захарта на гъста пяна. Добавят се жълтъците и се бие още 3-4 мин. След това оборотите на миксера се намалят и се добавя лъжица по лъжица брашното. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурн, като след 10-тата минута се намаля на 160.
Пека го на 3 пъти, като мисленно си разделям сместа на 3 и остатъка го държа в хладилник.

За големите правоъгълни торти (30х40см) ползвам за всеки блат 4 или 5 яйца (зависи от големината им)

Спокойно се добавя какао, но се намаля брашното. Ако сложите 1с.л. какао сложете 1/2 лъжица брашно по-малко.
Може да се добавят и ситно смлени ядки Wink

Тандури, този блат се пече бързо и се бърка лесно, така че се намира време. Аз не ходя на работа, а гледам малкия в нас и той взима дейно участие в бъркането  Grinning

# 142
  • Мнения: 55
Милена,уникални са тези пеперуди  smile3501 По късно ще чета разясненията,че сега нямам време.

Крисче,да на Кадемлия има сух айсинг 1кг.май струваше 7лв.това беше лятото.Но Ванчето ще даде прясна информация.

Ето го и моя мотор с леки поправки.Благодаря ви за съветите   bouquetМай по го докарах.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=290146&pid=9203347
Ето и тортата
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=239383&pid=9203354

Пепи,как добавяш жълтъците един по един ли,разбити или не  newsm78

# 143
  • Мнения: 818
kaaramelka ,моторьт е много ЯК.

Айде и аз с вьпрос-току що хапнах остатьк от еклеровата торта и кремьт който е бил в контакт с метала на тортената форма има лек метален вкус. newsm78 Лек,лек ама ми е гадно  Sick.Този вкус  сьм усещала и при други торти които сьм сглобявала вьв формата-например при торта с крем от кисело мляко. Как да го избегна  newsm78

# 144
  • Мнения: 1 854
Здравейте и от мен,
Много красиви и идейно декорирани торти сте направили  bouquet
Момчешка мама, дидии, карамелка(супер е станал мотора  bouquet)
Милена, тортичките ти са много хубаво загладени и с тези красиви пеперуди, майсторски изработени....сьм сигурна,че си била отличничката в групата Hug
Иринка, браво и разреза е достоен....сега прати и по едно истинско парченче Grinning

Пепи, благодаря ти за отделеното време и обяснението за блата.
Искам да попитам за торта 30/40, сьщо ли се слага гореспоменатото к-во брашно и захар(за яйцата ми е ясно вече)?
Блатовете печеш на 3 пьти и за големите торти, така ли?
Какво е приблизителното времетраене за печене на 1 блат, на горен и долен огрев ли печеш, или на вьздух?
Ако реша да сложа ядки в един от блатовете, например за детска торта колко ядки(орехи) ще е добре като к-во, без вкуса им да е натрапчив?
Извинявам се за множеството вьпроси, знам,че правиш много и невериятни детски торти и имаш добьр опит  chef  bouquet

# 145
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
kaaramelka, супер е станала тортата. А жълтъците се слагат накуп неразбъркани. Белтъците трябва да са разбити на много гъст сняг. С жълтъците ще се увеличи още обема и тестото си остава пухкаво  Simple Smile
Днес ще пека блатове и ще снимам само белтъците, вече с жълтъци и с добавено брашно  Wink

Оранжево небето, на 1 яйце 2с.л. захар и 2 с.л. брашно. Оттам нататък увеличавш пропорционално Wink
За големи блатове бъркам отделно, че купата и миксера ми няма да се справят накуп с 12-15 яйца. Орехи слагам около 50-70 грама ситно смлени, след като добавя брашното. Какаото също е след брашното.
Фурната ми няма нито вентилатор, нито регулиране на реотани. Пека 10 мин на 180 и още 10 на 160 градуса. Първите 10
мин. никога не се отваря. Понякога намалям и по-рано. Наглеждам си често блата Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 12:19 от _Пепи_

# 146
  • Мнения: 1 854
Пепи, грешка нямаш, благодаря ти  bouquet

# 147
  • Мнения: 1 854
Пепи,
Като ти остане време, напиши една книга с технология на приготвянето на блатове, кремове, глазури, покрития, стьпка по стьпка и снимков материал на самите торти.Сигурна сьм,че ще има доволен успех!Тортата ти с Нинджи изглежда много ""бойно", умееш да правиш и нежни, изчистени торти, и весели детски и "по-агресивни".На това май талант му се казваше Grinning

# 148
Първо искам да поздравя всички за хубавите неща които правите и да ви благодаря, защото благодарение на вас и темата се научих на много неща!
Искам да ви покажа тортата която направих за РД на малката си дъщеря!трябва да отбележа,че я откраднах от Тандури и я моля да не се сърди.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202267&pid=9204560
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202267&pid=9204562.
Много ви харесвам ,но немога да ви следя и пиша редовно ,защото имам проблеми с нета и всицхко което искам да публикувам ми отнема много време и най-вече нерви.Трудно ми се зареждат дори страниците,като искам да видя какво правите.

# 149
  • Мнения: 51
Бях забравила да си напиша името и паролата.Повечето от вас ме познават с това име.
Горе пропуснах да напиша, че тортата е "Династия", а покритието е марципан "Варна"

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 13:09 от kremi_sisi

Общи условия

Активация на акаунт