Кой какво сервира снощи, Кой какво ще готви днес.

  • 56 222
  • 639
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 529
Вие сте страшни. Аз за десерта никога не смогвам Sad Как успявате след работа да свършите всичко това???

# 46
  • Мнения: 4 358
Снощи хапнахме пиле с ориз и голяяяма салата.
Днес ще се поглезим с пилешки пържоли по аржентински (лук, пилешки пържоли, майонеза и кашкавал в йена) и бяло вино 1dating Mr. Green

# 47
  • Хасково
  • Мнения: 995
Вчера: гювечета /с каквото има в хладилника/.
Днес:Пилешка кавърма /съжалямам, че не видях по-рано темата та до и сложа и аз морковчета и гъбки/ Но нищо следващия път!

# 48
  • Варна
  • Мнения: 4 818
Типична лятна супа - таратор се яде у нас през ден.
Никой ли не яде салата с мезета вечер?
Днес нямам сготвено, но за Мая правих ориз със спанак и телешко.  Утре ще правя оня зайек, дето му се заканих у Готварството за любимия.
Изобщо като ви чета, доста готвите, бравос! Heart Eyes

# 49
Мечица, линковете ги няма Wink Grinning

# 50
  • София, Младост
  • Мнения: 2 414
Снощи бяхме на пицария, така че се измъкнах от сервирането, довечера варен ориз  запържен със със зеленчуци(царевица, грах, лук, чушка). Ако на любимия му се хапва месце в хладилника има кренвирши ще пекна един-два. За десерт диня. А да започваме със салата(домати, краставици, чушка, люта чушка, сирене).

# 51
  • Мнения: 5 183
Снощи рибни филенца с домати, грах, малко кислеи крастави4ки, лук, 4есън и подправки в йена глас .... Ммммммммм напомни ми на едновреме консервата Ропотамо Grinning
Дове4ера - шкембе 4орба за татито, а за малкото 4ове4е - риба от снощи

# 52
  • Мнения: 2 784
Снощи- картофи соте, не оригиналните, а по рецепта на моята прабаба. Картофите се сваряват, обелват и нарязват на едри парчета. Запържва се нарязан на едро лук, прибавят се картофите, посоляват се, разбъркват се няколко пъти. След това прибавяме едно след друго, без да разбъркваме поотделно натрошено сирене, магданоз, червен пипер, чукваме едно яйце и разбъркваме енергично, докато яйцето се запържи достатъчно, за да не стои лигаво. Сервира се топло като основно ястие, или гарнитура. Бърза манджа, не изисква дълго стоене край печката.
Тази вечер смятам да готвя скумрия със зеленчуци във фолио (не помня чия беше рецептата, но много благодаря  chef  bouquet).

# 53
  • София
  • Мнения: 3 328
Снощи - пиперки, пълнени със сирене и яйца, на фурна; пиперки, пълнени с ориз /постни/ - за днес; десерт с "дунапренов" блат, извара, сладко от кайсии и крем-парфе /постнала съм рецептата във форума/.

# 54
  • Мнения: 1 655
Снощи - мусака с тиквички, картофи и кайма. Салата - зеле, домати и краставици и естествено биричка:)
Довечера - пълнени чушки със сирене и извара на скара и тиквички на скара, заляти със млечно-майонезено-чеснов сос. Много върви биричката към чушките и тиквичките и салатка като снощната.
Утре мисля и една торта Гараш да спретна.

# 55
  • Мнения: 800
 снощи си хапнахме св.ребърца и пържолки на скара с голяяяма салата от зеле с майонеза, а за днес още мисля Thinking

# 56
  • Мнения: 3 861
Дойдоха ми едни приятели на гости ама не беше много предвидено. Имах малко пълнени чушки, които обаче нямаше да стигнат за двама гладни мъже и две " уж неядящи жени" затова метнах 5 пилешки бутчета в йената(толкова събира), добавих масло и мнооого бира  ги сложих да се пекат. Изкъпах Калоян и го приспах. Междувременно те се бяха позапекли, добавих им едно топено сирене от тези, които са като салам опаковани и 1 малка заквасена сметана и 1 пакет царевица замразена и ги зарязах...Докато се допичаха изпържих тиквички във фритюрника за по бързо и ги залях с кисело мляко, копър и чесън. Забърках тесто за едно реване и когато извадих пилешките бутчета метнах вътре реването да се пече. Добавих му плодчетата от 1 компот от праскови, а със сока го залях, когато се опече....Цялата дандания ми отне час и малко. Беше много вкусно като за набързо. Облизахме си пръстите, а снощи с мъж ми дояждахме Mr. Green

Браво! Страшна си! Искам и аз да ти дойда на гости! може ли рецепта за реването!

Хехе благодаря, ами тя е много лесна, пандишпанено тесто...
4-5 яйца
1 чаша захар
1 чаша брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
Забъркваш хубаво и печеш на умерена фурна, заливаш със сиропа (студен блат - топъл сироп или обратното топъл блат - студен сироп) в моя случай беше сока от 1 компот, плодовете от компота може да се сложат в тестото като се пече...

# 57
  • Мнения: 2 040
Браво за темата ...  Laughing Всеки ден се чудя кво да сготвя, мъжа ми изобщо не е капризен и като го питам какво му се яде (щото аз съм на диетка) и все казва едно и също "НИЩО, като се прибера ще видим". Е да ама не става така, той работи, а аз цял ден се чудя в кой сайт да вляза .. Ето сега една страхотна тема - едния ден от ПЪРВИЯ ПОСТИНГ, втория ден -ВТОРИЯ и така, май ще ми се събере за седмици напред (с малки изключения от рецептите, че мразя някой съставки, но ...)  Laughing

СОри за ОФФА

Сега по темата: Вчера ТЕЛЕШКО с картофи и грах в ГОЛЕМИЯ ГЮВЕЧ, а днес ... затова влязох в Готварския да взаимствам някоя идейка ...  Laughing

Оооо, правих и ЧИЙЗКЕЙК ....

# 58
  • Мнения: 4 629
Вчера: печени пилешки бутчета със задушени зеленчуци - моркови, картофи, броколи и салата - домати, краставици, маруля, лук и сиренце

Днес: Хамбургери, варена царевица и салата на Роза от тук

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31760.0

За десерт - плодове, че вечно сме на диети Embarassed

# 59
  • Мнения: 1 771
Днес паниран кашкавал със салата  и таратор и кайсий за десерт, а утре пиле с кашкавал и гъбена крем супа на фурна и салата и праскови за десерт.

Общи условия

Активация на акаунт