Защо не ми се получава кекса ?

  • 26 542
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 38 714
Аз открих как става работата!
Разделят се белтъците и жълтъците!
Белтъците се разбиват на сняг със захарта и тогава се добавят!
Така кекса става пухкав, а не глетав!

# 31
  • Мнения: 14 654
От бабичката ми знам, че първо кексът се пъха в силно загрята фурна - 220 градуса поне, след няколко минути се намалява на 160 и резултатът винаги е добър, без значение дали ползвам бакпулвер или само сода.
Същи и това:
Разделят се белтъците и жълтъците!
Белтъците се разбиват на сняг със захарта и тогава се добавят!

# 32
  • Мнения: 2 183
Аз пък не мога да разбия белтъците на сняг. Всичко съм пробвала, може би проблемът е в приставката - бъркалка за кексове на пасатора...

# 33
  • Мнения: 14 654
Бъркалката и съдът трябва да са сухи, а белтъците - студени. Може и с бъркалките на миксера.

# 34
  • Мнения: 7 420
Бъркалката и съдът трябва да са сухи, а белтъците - студени. Може и с бъркалките на миксера.
   Подкрепям казаното!
   Освен това не трябва да има никакви остатъци от мазнина по бъркалките и съда,както и да няма следи от жълтъците.
   Бият се първо без захар,докато побелеят,после постепенно се добавя и захарта.
   Няколко капки лимонов сок винаги подобряват резултата! Peace

   Искам обаче да подчертая,че сума ти кексове се правят без разделното биене на белтъците и жълтъците,и пак стават много сполучливи! Grinning


От бабичката ми знам, че първо кексът се пъха в силно загрята фурна - 220 градуса поне, след няколко минути се намалява на 160 и резултатът винаги е добър, без значение дали ползвам бакпулвер или само сода.

   Аз,ако се възползвам от този съвет,със сигурност ще проваля цялата работа!
   Абсолютно не важи за моята фурна! Naughty

# 35
  • Мнения: 2 183
Всички тези препоръки ги спазвам и не става и не става... #Cussing out

# 36
  • Мнения: 7 420
Всички тези препоръки ги спазвам и не става и не става... #Cussing out
    Пробвай други рецепти!

# 37
  • Мнения: 2 183
Всички тези препоръки ги спазвам и не става и не става... #Cussing out
    Пробвай други рецепти!

 newsm53

# 38
  • София
  • Мнения: 4 397
Да се похваля кекса се получи  Peace
ама изникна един друг проблем и то е сигурно, защото досега изядох наd 20 кекса глетави  Mr. Green
много хубаво бухна и се изпече, ама нещо сухичък доиде, да имате идеи защо така се получи  newsm78
смятам да пробвам и другите рецепти от темата  Hug

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 17:04 от kimba77

# 39
  • София
  • Мнения: 1 341







Щом този кекс ти е станал,за да не ти е сух настържи вътре 1 ябълка - ще стане сочен.
Аз правя 1 кекс - с ябълки,защото другите са ми сухи!

# 40
  • Мнения: 779
за мен олиото е много - не пове4е от половин 4аша слагам,не пове4е
и захарта не пове4е от 4аша и половина
брашното може и пове4е,зависи от търсения ефект по-тежък или по-мек и неплътен
сода слагам половин лъжи4ка,не пове4е
така направен плюс другите неща в рецептата на моми4ето става невероятно вкусен Crazy
може да се сложат и 4ерешки от сладко вътре

# 41
  • Мнения: 7 420

много хубаво бухна и се изпече ама нещо сухичък доиде, да имате идеи защо така се получи  newsm78

    Този се получава доста сочничек! Wink Стига да ти допада съчетанието на продуктите.

# 42
  • София
  • Мнения: 4 397
    Този се получава доста сочничек! Wink Стига да ти допада съчетанието на продуктите.

Ще пробвам идната събота, прегледах набързо темата звучи доста вкусно  Peace

# 43
  • Мнения: 7 420
  И още няколко варианта за сочни и ароматни кексове. Peace Единият е с тиква,тамън за тиквения сезон! Simple Smile

# 44
  • Мнения: 1 290
Обожавам да готвя и да експериментирам, дори от раз нещо да не се получи, на вторият път успявам  Twisted Evil
Не така стояха обаче нещата с кексовете ми.
Присъединявам се към изнервената групичка на : "Не става и не става!"
Дори бях пуснала подобна тема, заринаха ме със съвети, но... Не!


Накрая съвсем неочаквана открих и аз моята тайна пътечка към успеха!
Споделям я.. дано проработи и за теб Wink

Без значение от рецептата (аз го правя по една много икономична и лесна),
истината е в печенето!
Докато бъркаш сместа загряваш фурната на максимум.
Слагаш кекса и изключваш.
След 6-7 мин вдигаш градусите на 50 и така през 6-7 мин вдигаш с по 50 градуса...
Това се оказа тайната, която не съм знаела
Успех!

Последна редакция: вт, 25 ное 2008, 21:13 от Gvendolin

Общи условия

Активация на акаунт