Машина за хляб - 12 част

  • 53 442
  • 814
  •   1
Отговори
# 780
Майко мила #Crazy! Аз подлудях вече. Значи вие я купихте от пета ръка и ще я подарите на шеста Shocked? Правилно ли разбирам? Що си усложнявате така живота, че и на горките хорица накрая? Все пак какво мога да направя за вас?

Ми то мене пита ли ме някой  Rolling Eyes

Благодаря, за желанието да помогнете... да се надяваме че някой ще има нещо под ръка и ще се включи  Laughing

# 781
  • Мнения: 9 776
ПРОГРАМИ

1.Основна - за бели и смесени хлябове, състоят се основно от бяло брашно - пшенично/ръжено. При добавяне 10-20% грубо смляно брашно или зърнени ядки, също се избира тази програма
2.Бял хляб - за хляб от фино смляно брашно
3.Пълнозърнест хляб - от пълнозърнесто и ръжено брашно.
4.Ускорена - хлябът става по-тежък и не бухва добре.
5.Сладък хляб - за сладкиши, козунаци и рецепти с добавяне на захар, стафиди или шоколад
6.Бърза - хляба става малък и по-груб, за 750 г хляб
7.Бърза 2 - същата като 6, но за 1 кг
8.Месене на тесто - тази програма само меси и втасва. Без печене. Печете в друга фурна или пържите мекици.
9.Мармалад
10.Сладкиш
11.Сандвич - за хляб с по-тънка коричка
12.Печене - тази програма само пече. Можете да допечете не добре изпечен хляб.

# 782
  • Мнения: 762
seascrambler, това е Аляска като моята Peace. Ако ми кажеш как най-лесно и бързо да ти помогна с инструкциите, нямаш проблеми. Но нямам време да ти снимам цялата книжка и да ти я пусна. Мога в общи линии да те инструктирам ако искаш. Другият вариант е да отидеш в магазин, където я продават и да ти обяснят всичко или да си снимаш книжка оттам. Ако имаш други идеи, казвай. Малко ми е закърнял мозъка Mr. Green и не се сещам сега.

Благодаря Деси и Полин,

Разбира се, че не бих могъл да ви ангажирам с преснимане/сканиране на инструкцията. Идеалния вариант би бил, ако я има инструкцията онлайн... Или да ме посъветвате в кой магазин се продават/са се продавали тия машини, за да попитам там ...

Проблемът е, че фурната е предназначена за коледен подарък за хора от провинцията, на които би им било трудно (ако не и невъзможно) да издирят подобна инструкция...

Първият магазин за който се сещам със сигурност че я имат е МЕТРО

# 783
  • Мнения: 9 776
Ще ви напиша и накратко как да си пускате машината, но малко по-късно, че бебето ме чака за манджа Laughing. Ако някой не ме е изпреварил вече.

# 784
Много благодаря за помоща !!! Лек и приятен уикенд !

# 785
  • Мнения: 9 776
Ето накратко как да си пуснете машината:

- Най-напред извадете контейнерчето с леко завъртане от машината.
- Избирате си рецепта от книжката или от форума и слагате продуктите в реда: олио, вода, сол, захар, брашно, мая. Може солта и захарта да са и върху брашното, но да не се опират до маята.
- Така напълненото контейнерче го поставяте в машината и включвате щепесела. Чува се звуков сигнал. Да добавя, че бъркалката се слага в контейнера преди продуктите Laughing. Такааа.
- След звуковия сигнал на дисплея се показва времето за печене на програма 1 при настройка средно препичане и 1000г за големина на хляб.
- За да изберете желаната програма, натискате MENU толкова пъти, докато се покаже желаната програма.
- Следва да изберете степента на препичане от бутона COLOR - LIGHT, MEDIUM, DARK, това е съответно за светла кора, за средно изпечена и за тъмна.
- Следва да изберете от бутона LOAF SIZE големината на хляба - 1,5LB и 2,0LB, това означава съответно 750г и 1000г хляб.
- Ако ще използвате отложен старт /т.е. нагласяте машината сега, а хляба започва да се прави след няколко часа, примерно от вечерта за сутринта/ сега е момента да го настроите. Отложен старт важи само при програми 1,2,3,4,5,8,9,10,11 и 12. Ето дадения в книжката пример:
Часът сега е 20.30 и искате хлябът дае готов на другия ден в 7.00 часа. Дотогава има 10 часа и 30 минути. Изпълнявате рецептата, като внимавате маята да не опира течността или солта. Слагате контейнера във машината и затваряте капака. Избирате желаната програма, големина на хляба и степен на изпичане.  Нагласяте с клавишите /обърнатите триъгълничета/ таймера на 10.30 /това е време до края на печенето/. След това натискате клавиша START/STOP. При таймера на дисплея се появява стрелка, времето започва да се отброява назад.
- Ако няма да използвате таймера, след избиране на желаната програма, големината на хляба и степента на изпичане, натискате  клавиша START/STOP и програмата се стартира.
- При програми 1,2,3,5 и11 машината ще издаде звуков сигнал и след него можете да добавите други съставки, като стафиди, орехи или др. Отваряте капака за бързо, сипвате  и затваряте.

Това е в общи линии. Ако нещо не ви е ясно, питайте.

# 786
Ето накратко как да си пуснете машината:

- Най-напред извадете контейнерчето с леко завъртане от машината.
- Избирате си рецепта от книжката или от форума и слагате продуктите в реда: олио, вода, сол, захар, брашно, мая. Може солта и захарта да са и върху брашното, но да не се опират до маята.
- Така напълненото контейнерче го поставяте в машината и включвате щепесела. Чува се звуков сигнал. Да добавя, че бъркалката се слага в контейнера преди продуктите Laughing. Такааа.
- След звуковия сигнал на дисплея се показва времето за печене на програма 1 при настройка средно препичане и 1000г за големина на хляб.
- За да изберете желаната програма, натискате MENU толкова пъти, докато се покаже желаната програма.
- Следва да изберете степента на препичане от бутона COLOR - LIGHT, MEDIUM, DARK, това е съответно за светла кора, за средно изпечена и за тъмна.
- Следва да изберете от бутона LOAF SIZE големината на хляба - 1,5LB и 2,0LB, това означава съответно 750г и 1000г хляб.
- Ако ще използвате отложен старт /т.е. нагласяте машината сега, а хляба започва да се прави след няколко часа, примерно от вечерта за сутринта/ сега е момента да го настроите. Отложен старт важи само при програми 1,2,3,4,5,8,9,10,11 и 12. Ето дадения в книжката пример:
Часът сега е 20.30 и искате хлябът дае готов на другия ден в 7.00 часа. Дотогава има 10 часа и 30 минути. Изпълнявате рецептата, като внимавате маята да не опира течността или солта. Слагате контейнера във машината и затваряте капака. Избирате желаната програма, големина на хляба и степен на изпичане.  Нагласяте с клавишите /обърнатите триъгълничета/ таймера на 10.30 /това е време до края на печенето/. След това натискате клавиша START/STOP. При таймера на дисплея се появява стрелка, времето започва да се отброява назад.
- Ако няма да използвате таймера, след избиране на желаната програма, големината на хляба и степента на изпичане, натискате  клавиша START/STOP и програмата се стартира.
- При програми 1,2,3,5 и11 машината ще издаде звуков сигнал и след него можете да добавите други съставки, като стафиди, орехи или др. Отваряте капака за бързо, сипвате  и затваряте.

Това е в общи линии. Ако нещо не ви е ясно, питайте.

Благодаря много !

# 787
  • Варна
  • Мнения: 966
seascrambler от книжката на тази Аляска имам преснети малко странички. Ето ги:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202585&pid=9492874

Дано ти свършат работа.

# 788
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 141
seascrambler ако искаш пиши ми на лични ще ти сканирам инструкцията и ще ти пратя.

# 789
  • Мнения: 1 427

Та,значи,след като си втаса тестото в машинката го изваждам и премесвам(получава се средно твърдо тесто) преди да го разделя на 12 топчета.Отделно,за да оформя топчето пак леко премесвам,получават се хубави,стегнати топчета,втасват,намазвам и се пекат.
По това,което си описала,ми се струва,че не си премесвала тестото след изваждането,или че леко си го премесила и от там брашното му е дошло малко и са се разляли.За премесването отиват около 3 супени лъжици брашно.
Не се откайзвай,опитай пак,наистина са много хубавки.
Въобще не съм го премесвала и не съм го оставяла да втасва повторно. Embarassed
Другия път ще се постарая повече Rolling Eyes

# 790
  • Мнения: 4 358
Ето едно хлебче от мен с кисело мляко.Рецепта нямам ooooh! на око действах защото много бързах.То пък взе че стана.Важното е да се следи гъстотата на тестото и май се получава почти винаги newsm78

Добавих и сусам и мак.

# 791
  • Мнения: 96
Мисля питката за Бъдни вечер да я омеся в машината. Питката ще е със сода, на каква програма трябва да я пусна? Машината ми е Аляска.

# 792
  • Мнения: 1 777
Мисля питката за Бъдни вечер да я омеся в машината. Питката ще е със сода, на каква програма трябва да я пусна? Машината ми е Аляска.
Трябва да използваш програмата за тесто.Ако е содена питка не е нужно да втасва ,затова вадиш тестото а ,  не оставяш до края на програмата.
Моята не е Аляска.

# 793
  • Мнения: 9 776
Мисля питката за Бъдни вечер да я омеся в машината. Питката ще е със сода, на каква програма трябва да я пусна? Машината ми е Аляска.

Аз съм с Аляска. В книжката има рецепта за Ирландска содена питка на програма 4 - ускорена.

Бъни, не съм правила досега с кисело мляко, но не виждам проблем водата или прясното мляко в рецептата да се заменят с айрянче Peace.

# 794
  • Мнения: 96
polin_a имаш ли представа кога започва втасването на програмата за тесто. Мисля само да я омеся в машината, да й сложа паричка и да я пека във фурната

Общи условия

Активация на акаунт