Много вкусен кекс

  • 194 784
  • 192
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
  • Мнения: 79
kzbsn За коя рецепта питаш?

За рецептата на авторката на темата.  Hug
Въобще не се усетих, че в темата са публикувани и други рецепти.  Crazy

# 166
  • Мнения: 51
Случва се , аз днес мисля да направя или кекса, който сте публикували или торта "Парфе"  Flutter

# 167
  • Бургас
  • Мнения: 79
Днес направих кекса (първият кекс, който се реших да направя) и съм много доволна от резултата.  Heart Eyes
Благодарности за рецептата!  Hug

Добавих.... :
3 ванилии
едро смлени орехи
настъргана кора от 1/2 лимон
в малка част от сместа добавих 1 с.л. какао
Вместо 2 ч.ч. захар - сложих  1 1/2 ч.ч.

Пекох на горен и долен реотан на 180 градуса - 1 час.  Peace


П.С. Още не съм опитвала кекса на вкус, но на външен вид е страхотен и какъв невероятен аромат се разнесе из кухнята.  Crazy

Последна редакция: сб, 21 юли 2012, 13:12 от kzbsn

# 168
  • Бургас
  • Мнения: 79
Много много ароматен и вкусен кекс!!!  Heart Eyes
Тази рецепта се присъединява към любимите ми......  Hug

# 169
  • Мнения: 10 279
Айде и от мен благодарности  bouquet! Много съм доволна от рецептата. По некадърна кексарка от мен едва ли има Embarassed. Но го докарах до някъде. Като че ли малко сбит ми остана, вашите са по пръхки от вътре, по въздушни някакси и много жълти.Моя направо си е чисто бял. Но паак до тук като го докарах. Като се сетя преди отвън прегорял, отвътре суров. Не знам мога ли да коригирам сбитото някак си - дали да не сложа повече брашно  newsm78 или да препълвам чашите, или по-малко брашно ли да сложа с по една две лъжици? Да пека повече ли? Сега пекох 1 час на 180 градуса. Но фурната ми е на газ и няма от горе от долу. Отвсякъде пече едно и също. Иначе става доста като количество вярно. Моята форма е доста голяма и се напълни до горе с течност, а като се изпече ми се надигна над формата и ми се пропука  Simple Smile, да не забравя че и такава правилна форма ми се получи като от магазин все едно, друг път все сльопан и исхендрен на някъде. Абе красота от където и да го погледнеш. Съжалявам че нямам снимка да ви покажа. Благодарности за рецептата още веднъж и ако някой може да ми даде съвет какво да коригирам за да ми стане по пръхкичък ще съм ви още по-благодарна. Не мисля че има зачение но го правих със спрайт.

(що не може от компа да качваме снимки бе, много  ми е трудоемко това качване по сървари)


Айде накарахте ме да се размърдам и да кача снимки. Редактирам се:



Последна редакция: нд, 22 юли 2012, 16:36 от vici75

# 170
  • Бургас
  • Мнения: 79
vici75, кексът изглежда много добре!!!  Hug

Ето аз какво направих....
предварително включих фурната на 100 градуса, за да не е нито студена, нито прекалено гореща фурната, когато сложа кекса - това го научих от форума, но не помня кой го спомена.
Сложих тавата във фурната и след 10 минути увеличих градусите до 180. 
Идеята е кексът да не загори външно, а отвътре да остане "сурово".

П.С. За всички продукти използвах една и съща чаша - 200мл. (чашата с брашно беше без връх).

# 171
  • Мнения: 10 279
Много добре ама малко сбит! Виж как не ми стои на трохички ами като мокър.

# 172
  • Бургас
  • Мнения: 79
ама малко сбит! Виж как не ми стои на трохички ами като мокър.

Забелязах, макар снимките да са много малки,
но на вкус как е? Предполагам, че става за хапване.  Hug

Дано някой се включи да ти даде съвет.  Hug
Аз ти дадох, но не знам дали ще ти е от полза..всяка фурна си има своите капризи.

# 173
  • Мнения: 7 420
    Черпили са ме с мъфини,направени по тази рецепта....И те ми се видяха сбити.Направо едвам се преглещаха хапките.....Не знам каква беше причината.... Thinking

# 174
  • Мнения: 10 279
kzbsn на вкус няма грешка. Вкусен е и ароматен. Но ми се ще да е по пръхкичък. Не казахте всичко с миксер ли разбивате на какви скорости? Да не би това да е проблема newsm78? Понеже аз всичко от начало до край с миксера разбих на втора степен (той ми е с три).

    Черпили са ме с мъфини,направени по тази рецепта....И те ми се видяха сбити.Направо едвам се преглещаха хапките.....Не знам каква беше причината.... Thinking

Ха де дано някой подскаже Praynig.

# 175
  • Бургас
  • Мнения: 79
Не казахте всичко с миксер ли разбивате на какви скорости?
Понеже аз всичко от начало до край с миксера разбих на втора степен (той ми е с три).

Аз процедирам така:
1) яйцата и захарта се разбиват с миксер на най-високата степен - до пълното разтваряне на захарта, получава се пухкав крем.
2) при добавянето на другите продукти вече се разбърква внимателно с лъжица или с миксер на най-ниските обороти - идеята е да не излезе въздуха от тестото. Бърка се толкова колкото да се поемат всички съставки.
3) не се изсипва цялото количество брашно, а на части, за да не стане тестото по-гъсто от кексово.

 Hug

Последна редакция: пн, 23 юли 2012, 01:16 от kzbsn

# 176
  • Мнения: 10 279
Е значи правилно съм процедирала. Следвах твоите стъпки по пътя на логиката, но ...... дано следващия път да се получи по-добре. Ще лавирам с продуктите. Мисля малко повечко брашно да сложа. Но ако все пак някой има идея свиркайте  bouquet.

# 177
  • Мнения: 2 649
Вчера го правих пак,обачееее не ми се получи.Незнам от какво не стана,правя го вече за 4-ти път и досега нямам издънки,но вчера нещо обърках явно.Направих го с пепси-кола,само това имаше в къщи,отделно смених формата за печене,вместо в кексовата го направих в обикновена форма за сладкиш,26см,на всичкото отгоре го изгорих... ooooh!Вчера явно не ми беше ден за кекс,а много ме е яд когато не ми се получи нещо.
п.п.най-хубав става с лимонада Peace

# 178
  • Мнения: 1 335
Може ли с вода да се направи кекса?

# 179
  • Мнения: 0
Преди малко го направих,много сполучлива рецепта.Браво за споделянето.

Общи условия

Активация на акаунт