Много вкусен кекс

  • 194 783
  • 192
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 12 554
Днес реших да пробвам кекса по тази рецепта. На вид го докарах, но като го разрязах не беше изпечен отвътре. Спазих точно пропорциите, какво може да съм сбъркала?

В печенето  Grinning
Печеш на долен реотан с вентилатор на 170 градуса поне 50 минути и не отваряш фурната.

# 136
  • Мнения: 151
Аз даже на по-нисък градус го пекох, че фурната ни е силна. Пропуснала съм, че само на долен трябва.

# 137
  • София
  • Мнения: 12 554
Аз даже на по-нисък градус го пекох, че фурната ни е силна. Пропуснала съм, че само на долен трябва.

Аз го пека така - на долен реотан с вентилатор, защото по-хубаво се надува и изпича.
Ако решиш можеш само на долен и горен реотан без вентилатор.

# 138
  • Мнения: 479
Да споделя и аз моя опит  Simple Smile

Направих го с кола и му добавих една ванилия, понеже ми се струваше, че ще липсват аромати.

Пекох го само отдолу (нямам вентилатор плюс отдолу) малко под средата на фурната на 170 градуса около час и 20 мин., защото отгоре ми изглеждаше, че му трябва още и го препекох стабилно отдолу. Следващият път, сигурно ще е около час.

Иначе е чудесен на вкус, като не броим изгорялото.

Благодаря за рецептата и съветите след нея   bouquet

# 139
  • Мнения: 1 352
Час и 20 минути е страшно много време печене за кекс.
Аз го пека само на долен реотан около 20 мин. След това включвам и горния за около 10 мин. и се изпича идеално. Пробвам с клечка винаги. В момента го печа, за пореден път.

# 140
  • Мнения: 408
Час и 20 минути е страшно много време печене за кекс.
Аз го пека само на долен реотан около 20 мин. След това включвам и горния за около 10 мин. и се изпича идеално. Пробвам с клечка винаги. В момента го печа, за пореден път.
много в странно това с печенето на кекса. Явно всичко си е до фурна. Моята е чисто нова и от хубав клас, но аз за 20-30 минути голям кекс не мога да опека. Минава си поне час, час и 10 минути да се опече хубаво и равномерно.

# 141
  • Мнения: 1 352
Не зависи само от фурната, а и от големината на фомрата за кекс, също от мерките. Както и да е, кексът е страхотен.

# 142
  • София
  • Мнения: 2 100
страхотен  е !Изпробвано

# 143
  • Мнения: 721
Здравейте, вече няколко пъти правя този кекс, стана ни любим у дома. Само че го приготвям с фанта портокал и добавям настъргана кора на един портокал + начупен шоколад. Става нещо фантастично - мнооооого ароматен, въздушен и огромен. Пека го в голяма тава с чаша по средата, че в кексовата форма не се събира. Снимката не е много хубава, но кекса е страхотен:



Благодаря на paraskeva за прекрасната рецепта   bouquet

И днес като писах в темата реших пак да го направя, но този път разделих сместа на две и опекох две кексчета. Единия с портокал и шоколад, а другия изцяло плодов с портокал и сушени кайсии.
Ето ги:





Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 22:11 от zllate

# 144
  • Мнения: 0
Здравейте,
днес случайно попаднах на тази страхотна рецепта и реших да я забъркам. Познайте какво стана страхотен надигна се много, да си призная това е най-хубавия кекс който съм правила. Благодаря за рецептата аз го направих с кола. Пекох го в силиконова форма 1 час на 180 градуса,въпрос на фурна е.

# 145
  • Мнения: 767
направих го с Ариана радлер, поради липса на лимонада и кола и стана разкош Mr. Green

# 146
  • Мнения: 2 316
Записвам си рецептата и отивам да го правя  Peace
По принцип правя един друг с 2 яйца ,но все нещо не ми се получава ,дано този стане

# 147
  • Мнения: 169
Според мен на някого да се получава, а при друг не,проблемът е в мерките.
Преди е имало един вид чаши,айде два и това е било мярката.
Оня ден забелязах,че даже стъклените чаши за безалкохолно са различни от 230,250 мл.
Така че би било добре да се уточняват тези неща горе-долу 200г захар или еди колко си брашно.Затова при един се надува и спихва.
Случайно попаднах на темата и се зачетох.

# 148
  • Мнения: 118
Според мен на някого да се получава, а при друг не,проблемът е в мерките.
Преди е имало един вид чаши,айде два и това е било мярката.
Оня ден забелязах,че даже стъклените чаши за безалкохолно са различни от 230,250 мл.
Така че би било добре да се уточняват тези неща горе-долу 200г захар или еди колко си брашно.Затова при един се надува и спихва.
Случайно попаднах на темата и се зачетох.
Проблемът едва ли е в чашите, просто трябва всичко да се мери с един вид чаши. Така разликата ще е само в размера на кекса, по-голяма чаша - по-голям кекс  Sunglasses

# 149
  • Бургас
  • Мнения: 6 470

Аз го пека така - на долен реотан с вентилатор, защото по-хубаво се надува и изпича.
Ако решиш можеш само на долен и горен реотан без вентилатор.

На долен реотан с вентилатор за 50-60 мин на мен ми се получава най-добре. Peace
На долен и горен реотан или ми остава суров вътре, или изгаря.

Общи условия

Активация на акаунт