Прясно или замразено да си купувам?

  • 8 156
  • 78
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 572
аз давам от 4 мес

# 46
  • Мнения: 334
Значи,най-добре е да се консумират пресни зеленчуци,после идват на ред замръзените и най-накрая консервираните! А къде се нареждат сушените зеленчуци?Моята майка суши гъби,чушки,моркови,а тази година и домати,от сорта чери.Според мен ,след пресните зеленчуци са сушените по запазване на хранителните качества.

Пак предупреждавам, тази класация на "кое е най-полезно" не е абсолютна, а само ориентировъчна. Сушените зеленчуци са най-калорични от изброените. В пъти. Ако вземем лютата чушка, например - 20 грама сушена люта чушка са 8 пъти по-калорични от 20 грама прясна такава. Някои от витамините - мастноразтворимите (А, Е...) - се запазват. Витамин С в процеса на сушене се окислява и концентрацията му се понижава.     

# 47
аз само прясно приготвени давам, /парченца, на сок/. Ако се загреят във вода с повече от 60 градуса губят значителен процент от витамините си. -/информация от Немски учени/. Особенно сварените домати се окисляват  Peace

# 48
  • СОФИЯ
  • Мнения: 11 502
аз само прясно приготвени давам, /парченца, на сок/. Ако се загреят във вода с повече от 60 градуса губят значителен процент от витамините си. -/информация от Немски учени/. Особенно сварените домати се окисляват  Peace

Предпочитам пресни зеленчуци.
Важно е как се доставят.

# 49
  • Мнения: 719
Досега въобще не съм се замисляла за предимствата на замразените зеленчуци. А явно имат в пъти повече такива.

А как стои въпросът с плодовете?
Там нямаш избор май, ако нямаш градина, си принуден да купуваш от масите на пазара а там положението с нитратите е  #Crazy.
Удачно ли е да се замразяват плодове? newsm78

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 15:40 от Шушони

# 50
  • Мнения: 334
При плодовете има този проблем, че съдържат голямо количество вода, поради което при тях, както и при доматите, замразяването не е добър вариант.   

# 51
  • Мнения: 719
Благодаря за бързия отговор, Мадам Бондюел!  bouquet

# 52
  • Мнения: 151
Аз замразения грах на Bonduelle не го заменям с нищоSimple Smile Страхотен вкус и само го потапям във водата и вече е готов.Взимала съм на други марки - е 3-4 часа и няма увиране.
Искам да попитам защо толкова трудно се намира брюкселско зеле Bonduelle  в Пловдив?

# 53
  • София
  • Мнения: 98
здравейте  аз замразих миналата година тиквички и после ги изхвърлих  бяха станали на нищо  незнам защо

# 54
  • Мнения: 334
здравейте  аз замразих миналата година тиквички и после ги изхвърлих  бяха станали на нищо  незнам защо

Тиквичките по принцип съдържат доста вода и не са от зеленчуците, които най-лесно подлежат на замразяване. Пак зависи от начина на замразяване, понякога се получава и директно чрез замразяване на кубчета...

Последна редакция: пн, 27 окт 2008, 16:42 от Madame Bonduelle

# 55
  • Мнения: 334
Бих искала да знам каква по-точно е разликата между
консервираните грах и царевица например, с тези
които са замразени?

Това е сравнение между 100 g  варен замразен грах и 100 g консервиран грах, както и същото сравнение за царевица:

 

Правя уговорката, че консервирането на графиките не е осъществено в домашни условия. Процесът на консервиране на продуктите на Bonduelle се осъществява при понижено налягане, т.е. водата завира не при 100ºС, а при 60-70º, с което се предпазват повече чувствителните на загряване вещества.
От процеса на консервиране най-много "страда" съдържанието на витамин А.

Поздрави

Последна редакция: сб, 01 ное 2008, 16:48 от Madame Bonduelle

# 56
  • Мнения: 4 447
Изчерпателен и много задоволителен отговор. Heart Eyes
Знаех си, че е по-полезно да се купува замразен
зеленчук, а не консервиран  Peace Благодаря!

# 57
  • Мнения: 334
Въпрос на избор е, консервираният пък може да се яде директно Wink

# 58
  • Мнения: 4 447
Въпрос на избор е, консервираният пък може да се яде директно Wink

Така е, но не съм предпочитала никога консерва.
Единствено домати така купувам  Grinning

# 59
  • Мнения: 334
Само да споделя, че разликата между консервирано и замразено все пак не е голяма за повечето показатели, с изключение на витамин А.

Общи условия

Активация на акаунт