С каква вода се залива боба?

  • 5 685
  • 46
  •   1
Отговори
# 30
  • На село
  • Мнения: 873


И аз така правя,това означава,че вода не сменям.А съм чувала,че за да не образува газове,трябвало да го обеля,след като се е накиснал,но как ли пък няма да седна да го беля Tired
И без това варя боб 2 пъти в годината Whistling

Белила съм боб всичко на всичко 2 пъти - наистина става мнооого вкусен и газове определено не докарва след това.

# 31
  • Вече на село
  • Мнения: 569
От професионалист знам, че варивата се заливат и доливат само със студена вода. Сега ме е яд, че не го попитах защо, но съм го приела като правило.

# 32
  • Мнения: 3 268
Заливала съм както с гореща,така и със студена...Разликата е,че като залея с гореща,завира по-бързо  Laughing Иначе не се отразява на нищо....
Именно и затова го заливам с гореща.Пестя време.
Със студена вода се залива месото,така бульонът е по-наситен и бистър.За боба няма никакво значение.

# 33
  • Мнения: 1 176
Почти винаги го заливам с гореща вода, за да заври по-бързо. Случвало се е да го заливам и със студена вода. Разлика във вкуса не съм забелязала.

# 34
  • Русе
  • Мнения: 616
ако нямам време и искам да стане бързо - заливам с гореща, днес например време - бол и го залях със студена, доста време мина докато заври, но и това стана  Naughty вкусова разлика не намирам м/у двата варианта  Thinking

# 35
  • Мнения: 952
galaxy - май и тук мненията са като у вас  Wink
От баба знам, че боба се залива винаги със студена вода. Обаче защо не зная, май трябва да питам  newsm78
Все пак от дружки съм чувала и за топлата вода - с подобно обяснение.
Ами и аз така зная от баба ми- че се  налива и долива топла вода,защото със студена щял да се "стресне" Joy Joy

# 36
  • Мнения: 540
студена Peace

# 37
  • Мнения: 3 268
Веднъж гледах Звездев как готви боб.Не се сещам първоначално каква вода сложи,но съм сигурна,че доливаше с топла от каната.И специално обърна внимание,че водата е топла.

# 38
  • Мнения: 58
Майка ми бели боба,но за това се иска огромно търпение,но тя си го има,защото и цацата чисти преди да я пържи!!!!   Shocked  Аз лично заливам със студена вода и я сменям два пъти пак със студена.Ако не сменяш водата определено манджата става музикална!  Grinning

# 39
  • В събота
  • Мнения: 201
Аз също го накисвам от предната вечер, заливам го със студена вода и 20-30 г ракия и не хвърлям вода. Направо в тенджерата под налягане го варя. А това с ракията го знам от Лудогорието, там някои хора така го варят. Наистина увира мааалко по-добре и бързо.

# 40
  • Мнения: 1 447
Заливала съм както с гореща,така и със студена...Разликата е,че като залея с гореща,завира по-бързо  Laughing Иначе не се отразява на нищо....
Именно и затова го заливам с гореща.Пестя време.

А аз знам,че като го заливаш със студена люспите се отделят от самия боб и затова  се залива с гореща.Пък и време се пести както Стефания е писала.

# 41
  • Мнения: 215
Студена,май целта е да се пресече, така да се каже.

# 42
  • София
  • Мнения: 346
Боба и лещата слагам в студена вода винаги Peace

# 43
  • Мнения: 3 268
Аз също го накисвам от предната вечер, заливам го със студена вода и 20-30 г ракия и не хвърлям вода. Направо в тенджерата под налягане го варя. А това с ракията го знам от Лудогорието, там някои хора така го варят. Наистина увира мааалко по-добре и бързо.
И аз го накисвам в студена вода от предната вечер,но го заливам с гореща преди да го сваря.1 ч.л ракия слагам по средата на варенето.Омекотява боба.

# 44
  • София
  • Мнения: 4 294
в студена, поне аз така го правя, как е правилно всеки да си прецени  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт