Как печете чушките?

  • 20 920
  • 61
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 4 294
За зимнина обикновенно на чушкопека на село, слагам ги в найлонови торбички необелени във фризера.
Като ми свършат си купувам и пека на парти-грила за едно ядене  Peace

# 31
  • Мнения: 17
Момичета
като печете чушките във фурна, предварително изтърбушвате ли ги, и не изтича ли сока от тях

# 32
  • Мнения: 48
Момичета
като печете чушките във фурна, предварително изтърбушвате ли ги, и не изтича ли сока от тях
Аз ги изтърбушвам и мия.Сок изтича съвсем малко от 1-2,както беше писала denica007.
А сега да ви кажа в крайна сметка как изпекохме чушките(166кг.взе скъпият ми #Crazy!!!)Извадихме на двора готварската печка на дърва и на нея пекохме.Останахме доволни-работата вървеше бързо,нямаше дим и не пари на краката както при ламарината,а чушките после се белиха много лесно.А и си спестихме пари от сауна LaughingПробвахме с газовата горелка,но след първите чувал и половина се отказахме,защото отиде мнооого газ.

# 33
  • София
  • Мнения: 407
Хрумна ми една идея - вместо с горелка, с пистолет за горещ въздух като тези, с които се сваля блажна боя. newsm78 Гениален съм, нали Laughing

# 34
  • София
  • Мнения: 604
аз се мъча на котлона, нямам си чушкопек Sad

# 35
  • Мнения: 118
За колко време изпекохте това количество? Аз пека по 30 кг. на тенекия и ми се взема акъла, а ти 166. Любимият помага ли в печенето на това количество или се ската? Hug

# 36
  • Мнения: 48
donbonbon,изпекохме ги за 1 ден,а любимият т.е. любимите(защото ние бяхме със кака и батко) бяха основните пекари Grinning.За наша огромна радост...

# 37
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Момичета
като печете чушките във фурна, предварително изтърбушвате ли ги, и не изтича ли сока от тях
Аз не ги изтърбушвам, оставям си ги така и после при беленето ги почиствам.

# 38
  • София
  • Мнения: 18 679
Пека на вентилатора във фурната, на 275 градуса - това ми е максимума. Не ги изтърбушвам предварително, само ги измивам. Пека на решетката и на тавичката, поставена под нея. Събирам около 2 кг. наведнъж. После задушавам в тенджера, за да се белят лесно.

# 39
  • Мнения: 5 001
Чушкопек използвам.Като се изпекът чушките ги слагам или в найлонов плик или в тенджера с капак да си се задушават.Като поизстинат се белят много лесно.

# 40
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Пека на вентилатора във фурната, на 275 градуса - това ми е максимума. Не ги изтърбушвам предварително, само ги измивам. Пека на решетката и на тавичката, поставена под нея. Събирам около 2 кг. наведнъж. После задушавам в тенджера, за да се белят лесно.
А за колко време горе-долу се изпичат тези 2кг., които събираш на 1 печене?

# 41
  • Мнения: 592
Последно време пека на скарата. После съдът в който са опечените напълвам със студена вода и беля.

# 42
  • София
  • Мнения: 607
Пека на вентилатора във фурната, на 275 градуса - това ми е максимума. Не ги изтърбушвам предварително, само ги измивам. Пека на решетката и на тавичката, поставена под нея. Събирам около 2 кг. наведнъж. После задушавам в тенджера, за да се белят лесно.

И аз така  Peace Даже и в тавата направо ги слагам, не залепват. А време не съм засичала, докато се опекат.

# 43
  • Мнения: 899
Във фритюрника, с палмова мазнина. Не усещам разлика във вкуса с печенето. Става бързо, белят се много лесно.

# 44
  • Мнения: 4 204
Само в чушкопек, но ще пробвам във фурната без да ги изтърбушвам.Обожавам да ми мирише не печени чушки!

Общи условия

Активация на акаунт