Разтоварващи и леки ястия за горещи летни нощи.

  • 14 757
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 795
Диора, как я правиш? Всичко в тенджерка и запържваш или?

Първо слагам чушките /те по-бавно стават/, като поомекнат - лука и чесъна, след още малко - патладжаните нарязани на малки кубчета. Когато всичко е готово добавям настърган домат и магданоз. След още 4-5 мин. махам от огъня. Не добавям вода и затова бъркам по-често да не загори.

# 31
  • Мнения: 13 191
Аз често правя гаспачо и таратор, миш маш и тиквички на фурна или микровълнова.
Правя и всякакви супи, които охлаждам. Всички бързи ястия тип аламинути, които не изискват твърде дълго робуване пред печката. Салати в огромни количества. От десертите правя бисквити с кисело мляко и плод, най- често ягоди и банани.

# 32
  • Мнения: 3 034
салати - най-често шопска или мешана; мексиканска; с риба тон; от тиквички и чушки или тиквички и патладжан...

таратор, доматена, тиквички и картофи, картофи и зелен фасул...

основни - ще повторя другите, но почти всеки ден печем чушки на огън и правя със сирене/извара и яйца; с доматен сос заедно с патладжани; кьопоолу; тиквички-ладийки, пълнени с ориз, суфле, огретен, с кисело мляко; пълнени домати или шмеркезе; миш-маш; шишчета с много зеленчуци на барбекю; пълнени картофи, пълнен праз или лук, пак на барбекю; пека зеленчуци на него; пиле с картофи и бира също често...

паста ядем целогодишно и често, лятото не я правя със сосове, а със зехтин и задушени+пресни зеленчуци.

десерти - плодове, лятото рядко бих ги заменила, най-много с изстудено кисело мляко да ги поднеса  Peace

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 03:20 от simplyaven

# 33
  • Мнения: 5 713
Разбира се, тя е изключително лесна  Peace
Заръпжва се една глава лук в зехтин...
А майка ми прави доматена супа като прибавя и настърган морков, фиде или звездички. Не я пасира. Чесън не слага, а вместо босилек- розмарин. Става хубава, но аз никога не съм я приготвяла, защото избягвам да готвя последно време домати. Но на бамя или патладжан с доматен сос не мога да устоя, обожавам с чесън и магданоз, става вкуснотия.
Също така често правя през лятото постен гювеч, грах или зелен фасул с картофи...Другите неща са казани.

# 34
  • София
  • Мнения: 10 858
Диора, как я правиш? Всичко в тенджерка и запържваш или?

Първо слагам чушките /те по-бавно стават/, като поомекнат - лука и чесъна, след още малко - патладжаните нарязани на малки кубчета. Когато всичко е готово добавям настърган домат и магданоз. След още 4-5 мин. махам от огъня. Не добавям вода и затова бъркам по-често да не загори.

Диора, благодаря ти  Hug Ще го приготвя задължително, много приятна рецептичка  Heart Eyes

# 35
  • Мнения: 4 358
Да се отчета - снощи правих Задушен спанак в гюведчета
1 опаковка замразен спанак
яйца
сирене
домати
масло.
Първо в кипнала вода попарих замразения спанак.
В гюведчетата най отдолу сложих масълче, после отцедения попарен спанак, отгоре сиренце, доматче, по едно яйце и във фурната на 300 градуса за около 30 мин. - хубавичко да се позапече.
Накрая може да се махнат капачетата и да се позачерви.
Сервирах с препечени филийки с масълце и чесън на прах Heart Eyes.
Е мъжо не го долюбва това много,но аз Peace  chef Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт