Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 35

  • 38 795
  • 314
  •   1
Отговори
# 255
  • София
  • Мнения: 2 113
Ето я тортата за племенника:
Вътре е мозайка, покритието ММФ.
Идеята е оттук, реализацията не е трудна, но не се справих добре - ММФ не е за тази цел, трудно съхне и клюмваха листата на цветето, затова и е с подпорки от спагети докрая. Пеперудата, шоколадова се стопи по пътя, иначе тортат е вкусна.
Фигурката ми е първата, направих още преди седмици, но пропорциите й търпят много критика. Одеалцето е от желатин, но още не бях прочела на Ванчето инструкциите и сигурно щях да го направя по-успешно:)))



още малко тук

# 256
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Димитрина, много добре се е получила тортата. Браво  smile3501 А за диновците малко късничко като инфо, но тортата е със зелена основа Wink Утре ще има снимка че още я довършвам  Crazy


А ето и вчерашния рожденник с тортата  Mr. Green

# 257
  • Мнения: 818
Много красиви торти видях отново.Задобрявате все повече и повече.  bouquet

niko_leta ,торта Крем аля крем става ниска.Затова,когато искам да стане висока тортата правя двойна доза,т.е. 2 блата и две дози крем.Ето тази е с два блата

# 258
  • София
  • Мнения: 2 658
ние днес прашихме най-накрая прощапулника на малката. Ето и тортата, покрита е с млечен марципан, обушките са от ММФ. Отвътре е торта Династия, с която обрах овациите. Съжалявам, че е снимано на масата, но ужасно закъснявах с приготовленията и оставих мъжа ми да снима и затова снимките не са направени добре. Confused



Искам и да попитам тези, които са работили с айсинг. За втори път го правя и въпреки че сложих 2 чаши пудра захар, пак се втечняваше и изобщо не ставаше за детайлна работа. Исках да рисувам цветенца, но не става нищо с този айсинг, къде ми е грешката според вас? И малко лимонош сок сложих. newsm78

# 259
  • Мнения: 4 358
Barcela - прекрасна сватбена торта bowuu
violetblue - прекрасна ягодка, браво.Това ще е много популярно детско, неизвесно за мен - но как само ви е вдъхновило.Браво.Мене ме юркат за пустия Франклин,но.......не ми достигат уменията още hahaha
dimitrina73 - браво, прекрасна торта.Малкото момченце сигурно е било много доволно Heart Eyes
Лелеееееееее Пепи - горкия младеж еххххххххх  - какви страсти какво чудо Peace.Браво.Само внимавай другия път на кого правиш такива цицки - да не вземеш такъв ефект на някой възрастен младеж - че като го гледам тоя младок Wink, за по големичките младежи нали знаеш е опасно hahaha
Петя - честити ти ходещи краченца.Чудесно си се правила.Браво Peace
Момичета въпреки че се зарекох малко да мина на разтоварване пак замислям торта - за да не мисля за торти трябва да не влизам тук - е това няма как да стане Hug  bouquet
Ще пробвам нов крем от списание - ако стане сполучлив ще го споделя с вас Hug

# 260
  • София
  • Мнения: 618
Честит празник на всички деца   ura
stasi76 детската площадка е страхотна  smile3501
Atalanta  стилна тортичка, както винаги   bouquet
Clairette, Gushanka, barcela, dimitrina73 много красиви и изпипани торти  Peace
dimitrina73 благодаря за отговора, почти съм сигурна за преразбиването - сместа беше нелъскава определено и за десетина минути стана не твърда, а ужасно твърда  ooooh! Само че, как да разбера кога да спра с разбиването  Thinking, нали в рецептата пише да се разбие на твърд крем? Другият път ще пробвам да не се престаравам, имам повече опит с разтичащи се торти  Crazy
Fior, violetblue и аз за първи път виждам Ягодов сладкиш, страхотно стои на торта  Heart Eyes
Честити ходещи крачета на petia_tag  newsm68
Днес успях да изпробвам още една рецепта от първа страничка за захарен фондан. Това е резултата - украса за бъдещата торта за РД на мама

# 261
  • Мнения: 452
Благодаря ви момичета,като чета похвалите ви направо се стимулирам и не се предавам,ще продължавам докато се науча да правя като вашите хубави торти.Засега откъм цветята се справям  почти добре,ще пробвам вече и фигурки на животни.
Fior цветята са ми от ММ бонбони,суша ги повече от седмица и като нямам тичинки отрязах си съвсем тънки лентички от фондана,уж бяха изсъхнали но като сглобявах цветето те клюмваха,затова оцветих спагети,както беше писала Ванчето и с тях стана.Лилиумите са ми любимите цветя засега пък и много лесно се правят.
dimitrina73 тортичката ти е много хубава.
petia_tag честито и от мен за ходещите ви крачета.Тортичката е много хубава и сигурно и много вкусна.За тази моя сватбена торта украсих отгоре с айсинг,уж беше гъст но като тръгнах да шприцовам се разливаше,оставих го малко да престои в хладилника, след това го разбих докато стана на твърд крем като за целувки и нямаше проблем.

# 262
  • Мнения: 1 485
Благодаря ви момичета,като чета похвалите ви направо се стимулирам и не се предавам,ще продължавам докато се науча да правя като вашите хубави торти.Засега откъм цветята се справям  почти добре,ще пробвам вече и фигурки на животни.
Недей да скромничиш,моля те! WinkЯ каква торта си направила Peace
С цветята щом се справяш,сигурна съм,че и с животните ще успееш!
А сега да питам тази орхидея от какво е направена? newsm78

# 263
  • UK
  • Мнения: 1 351
 Леле скрихте ми шапката  Shocked Прекрасни торти... страхотни сте  Hug  bouquet

 Бърз и спешен въпрос... Аз понеже едва преди малко се прибрах и докато оправя детето да спи мина още час време а днес започнах и курсове по- френски и съм с ейййй такава глата  Crazy #Crazy ....  Та имам една задача... мъжа ми утре има РД и съм се хванала да правя една тората но имам един проблеееемммм....
 1. имам готова глазура ама не знам как се разтапя и как се нанася после на тортата
 2. чудя се дали да не си забъркам една основа за чаршаф и той понеже е голям маниак на тема фитнес да му спретна една мини заличка ама до утре дали ще изсъхнат и какви идеи можете да ми дадете  Praynig Дали да го направя с глазура или с покритието...
 3. Другия ми проблем... забравих да си купя пош (дори не знам дали така се казва) а и днес нямаше отворем домашни потреби от където да си купя Sad и сега нямам с какво да направя цветята ако ще я поливам с глазурата... става ли да си направя от хартия за печене  Embarassed

# 264
  • София
  • Мнения: 618
Мегита, не знам дали ще съм особено полезна
1. с глазура все още не съм работила
2. днес пробвах захарният фондан за моделиране - стана много добре и съхне доста бързо
3. нямам пош, използвам найлонови пличкета за фризер

# 265
  • Мнения: 1 491
barcela, уж сватбената тортичка е станала много красива   bouquet
dimitrina73,  невероятна идея за торта, много нежно-красива се е получила   bouquet
petia_tag, здрави и пъргави крачета пожелавам на дъщеричката ти, а и на тебе, за да имаш сили да я гониш  Party Относно айсинга, аз ето тази торта съм покривала с айсинга от първа страница. Изчаквах го да засъхне и след което със салфетка без орнаменти закривах и с длан заглаждах...
badem, окрасата е супер, чакам с нетърпение как ще изглежда и върху тортата   bouquet
Мегита, и аз не съм работила с глазура, но фигурките от фондан дори да не ти изсъхнат до утре, преди време някой беше споделил че пуска "духалка" срещу тях и изсъхвали много бързо. И както бадемчето ти е казала вече, можеш и фризерни пликчета да използваш, а и да си направиш от хартия за печене (аз днес си правих)

Fior, целият трансфер е шоколад, но се измъчих ужасно много. Хайде основните контури станаха много добре (правих ги със спринцовка), но от там насетне .... за детайлите сложих и иглата и докато си беше само тъмният шоколад стоеше чудесно - на шапката ягоди, на роклята стилизирани ягоди тип спирала, гривнички от мъниста ... Добре обаче сега не знам защо съм се заредила с бял шоколад на Милка, преди винаги си държах един купуван от Кауфлан, с който се работи супер за трансфери... Отплеснах се ... Та, Милката изключително бързо "дръпваше" и съответно трудно се работеше, за това се наложи да я слагам в доста горещ етап и съответно на шапката не са ягоди, а точки, гривнички от мъниста няма, устата е неопределено петно, а за луничките по лицето да не говорим ... ако не ти се вярва ето, виж отново ... Ако твоят трансфер е с маслен крем на 100% следващият път и аз ще пробвам с него, защото твойта картинка просто е прекрасна   bouquet

# 266
  • Мнения: 1 122
Момичета много се радвам, че тортата ви  харесва. Вашето мнение е наистина много важно за мен.  newsm51

Atalanta страхотен син цвят!

Clairette сладка калинка! Ще чакам и другата торта.


Gushanka жива и здрава да е майка ти. Моята майка обича да шие на машина и е чудесна идея за торта. Ще открадна идеята, ако не възразяваш де.  Blush

violetblue страхотен трансфер! Какъв шоколад използва? Аз като сложих боята в шоколада и ми се втвърди и нищо не можах да направя.

barcela
супер!

dimitrina73 прекрасна торта!

_Пепи_ щастлив рожденник!

petia_tag
честито ви прохождане.

Бадем много сполучливи теменужки!


# 267
  • UK
  • Мнения: 1 351
  Hug

 Имам в наличност торбички за печене, те стават ли. Или да режа хартия за печене  Thinking

 Ако ви кажа каква малка лудница е. Всички спът в другата стая а аз бъркам ли, пека ли  Crazy Това ми е за първи път... какво да ви говоря

# 268
  • Мнения: 1 965
... става ли да си направя от хартия за печене  Embarassed
Виж това. Много добре е обяснено.
http://www.n-vcelari.cz/clanek-medove-perniky.htm
Едно бързо среднощно включване от мен.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички Ви. Нека дечицата Ви бъдат здрави и палави. На вас, желая здраве и търпение! Моделирайте ги като фондан, така както Вие пожелаете! Оцветете характерчетата им, за да бъдат пъстри и приветливи като тортите които правите!!! Дарете ги с много обич, за да бъдат сладки като захарни фигурки! И не забравяйте!!! Каквото си "замесите", това ще си хапвате.... Всичко зависи от нас, родителите! И то предимно от майките!!! Желая на всички здраве и усмивки!!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Чак сега разгледах тортите..... Shocked Shocked Shocked Поздравления за всички...... Няма лоша торта.......
Фиорчеее.... от нещо готово ще да  е.... За мене лично..... ей, тоз` симпатяга е виртуоза в тая област...... Мисля че  и твоята орхидея е такава.... http://uk.youtube.com/watch?v=XdX2LHCRYjg&feature=related

Последна редакция: нд, 01 юни 2008, 23:17 от van444eto

# 269
  • Мнения: 1 491
... Какъв шоколад използва? Аз като сложих боята в шоколада и ми се втвърди и нищо не можах да направя.

Винаги използвам натуралният на Своге, а като бял ползвам Katty, който си купувам от Кауфланд, но този трансфер е с белият на Милка, и по същият начин като сложих боята започна по-бързо да се втвърдява... Е, другият път няма да ползвам такъв шоколад  Mr. Green


Мегита, спокойно, всичко ще се нареди и тортата ще стане страхотна  Party

Общи условия

Активация на акаунт