Парфе!!!

  • 42 161
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
снощи правих парфе комбинация от няколко рецепти от тази тема и стана мн.добре-всички бяха очаровани, даже майка ми си поръча да й направя такова за рождения ден 

# 31
  • София
  • Мнения: 281
Alissia сподели с нас какво си сътворила, ако има и снимки още по-добре!

# 32
  • Мнения: 2 018
Това така наречено "парфе", да ме извинява Звездев, ама си е един прост крем. Снощи го направих - нищо осбено!  Tired

# 33
продуктите са същите само количествата им бяха различни - значи за основа - 1 пак. бисквити /натрошени/ + 50 гр. разстопен маргарин. Отгоре го залях със следната смес: 200 мл разбита течна сметана, към която се прибавя 1 кофичка кисело мляко, 250 мл сок от компот от ягоди и 2 желатина /желатина е предварително накиснат в студена вода и разтопен/. Понеже го правих късно след обяд, за да стане за вечеря и да се стегне по-бързо го сложих за 1/2 час във фризера, след това го украсих с пресни ягоди и готово. Супер бързо и много вкусно. Благодаря много за рецептите

# 34
  • София
  • Мнения: 281
И аз се включвам с едно яйчено-млечно парфе! Идеята за украсата взех от Ягодово парфе на Yoli -   bouquet! Ето и снимки:
 

# 35
  • Мнения: 7 418
И аз се включвам с едно яйчено-млечно парфе! Идеята за украсата взех от Ягодово парфе на Yoli -   bouquet! Ето и снимки:
 
  А рецептата? newsm78 Simple Smile

# 36
  • Мнения: 690
2в1, благодаря за рецептата. Днес я направих и е ужасно вкусно. Прилагам снимка, макар и с не много добро качество  Wink http://www.snimka.bg/album.php?album_id=218472&photo=21

# 37
  • Мнения: 54
Привет момичета,да се включа и аз с  едно парфе,което правя от 10 години и е любимият сладкиш на всички в кьщи и на вид и на вкус  е много вкусно(нямам снимки да покажа,защото няма с какво да снимам)
     ПАРФЕ
продукти
1 литьр прясно мляко
2 водни чаши захар-може малко да се намали
7 яйца
2 супени льжици брашно
2 пак. желатин
1 и 1/2 чаени чаши смлени орехи
2 супени льжици какао
3 вида есенция-например лимон,коняк,ванилия/от тези на др.Йоткер/

приготовление
Слагам  млякото да заври с 1-та чаша захар.Слагам  и желатина с малко вода да набьбне.Отделям  жьлтьци от белтьци и разбивам жьлтьците с другата чаша захар до побеляване,добавям брашното.Кьм жьлтьците на струя наливам горещото мляко,като разбивам с миксера да не се пресече.Врьщам в тенджерата и варя до крем/леко да се сгьсти и да изчезне миризмата на брашно/.Разтапям желатина в микровьлновата,внимавайте да не заври и го наливам при крема,който оставям да се охлади до степен,че да не ви пари.През това време разбивам белтьците на сняг и прибавям при охладеният крем,разбьрквам внимателно за да си остане пухкав крема.Разделям крема на 3 части,като едната част може да е по-малка от другите две.Кьм едната част добавям само есенция-лимон,кьм втората-какаото и есенция ванилия,кьм 3-та по-малката добавям орехите и есенция коняк.Обливам кьдрава форма за кекс сьс студена вода,отцеждам и наливам 1/2 от крема,в който сьм сложила само есенция,в средата наливам 1/2 от какаовия крем,пак по средата/ само че на какаовия крем/, сипвам всичкия орехов крем ,вьрху него изливам останалия какаов крем и най-отгоре покривам с останалия крем с есенцията.Слагам вьв фризера за 1-2 часа да стегне,после топвам в гореща вода,потупвам леко формата и обрьщам вьрху поднос.Не украсявам с нищо,то е хубаво като се нареже, става ката мраморният кекс,който го е правил се сеща за какви шарки става на вьпрос.
Това е,надявям се да ви хареса.
P.S.Докато пишех се сетих,че вместо брашно може да се използва например нишесте ванилия или натурално/странно защо не ми е идвало на ум досега newsm78/

# 38
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
  kalateya -много ми хареса рецептата ти,ще я пробвам утре.  bouquet

# 39
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Да и аз правя нещо подобно.
Другото си е желирано кисело мляко , но пак е хубаво за жегите.

# 40

Общи условия

Активация на акаунт