Парфе!!!

  • 42 167
  • 40
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • София
  • Мнения: 281
Привет на всички! Мисля,че няма такава тема или поне не я открих! Аз много обичам всякакви парфета! Бих искала някой да ми помогне за рецепта за плодово парфе! Иска ми се да се получава нещо като парфетата в сладкарниците(в сладкарница Неделя много ми харесва).  Нека в темата има рецепти за всякакви парфета, а не само плодови!

# 1
  • Мнения: 5 001
Колкото пъти чуя думата парфе и се сещам за филма Шрек...."Може ли някой да не харесва парфе?!Всички обичат парфе!"  Joy Joy Joy Joy

Ще следя с огромен интерес и мен ме интересува как става....

# 2
  • Мнения: 2 018
Запис и от мен  Flutter

# 3
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
И аз много си падам по парфето, ще следя за рецепта Peace

# 4
  • Мнения: 832
Тъкмо започва сезона на плодовете  Grinning
И аз се записвам  Peace

# 5
# 6
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Ягодово-боровинково парфе - Всъщност това е полу-парфе, полу-cheese cake:

# 7
  • София
  • Мнения: 3 789
Обожавам парфе и с удоволствие ще пробвам някое от предложенията.
Особено любимо ми е ягодово с кокосови стърготини Peace

# 8
  • Мнения: 187
Привет на всички! Мисля,че няма такава тема или поне не я открих! Аз много обичам всякакви парфета! Бих искала някой да ми помогне за рецепта за плодово парфе! Иска ми се да се получава нещо като парфетата в сладкарниците(в сладкарница Неделя много ми харесва).  Нека в темата има рецепти за всякакви парфета, а не само плодови!
ето някой други идеи http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=484  http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.75.html  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=100264.msg1767405  http://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/03/26/%D0%9F%D0%BB%D0% … D1%80%D1%84%D0%B5    http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=2391.msg60299;topicseen 
Обожавам парфе и с удоволствие ще пробвам някое от предложенията.
Особено любимо ми е ягодово с кокосови стърготини Peace
Мишле_ това е точно за теб само че с банани  Wink http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=484

# 9
  • София
  • Мнения: 140
много често правя следното парфено кремче:
1 1/2 бр. заквасена сметана /една голяма и една малка на Данон, на бор-чвор сметаната ми е много кисела и не става според мен/
3-4 с. л. пудра захар
1 п. желатин
200 мл. компот от кайсии и плодовете.

Разбивам заквасената сметана с пудрата захар и прибавям предварително разтопен желатин в 200 мл.сок от компот.Разбивам още 2-3 мин.Получената леко течна смес изсипвам в купички на дъното на които съм сложила част кайсиите от компотчето.Слага се в хладилника да стегне желатина и се хапва на корем,ние понеже сме лакомници, парфенцето го замразявам във фризера за 30 мин. и има няма още 20 за да изчезне Mr. Green Crazy
Като количество стават 5 купички за крем.Бърза, лесна и вкусна рецепта е това, върху която може да се направи всякаква импровизация според вкуса на домакинята.

# 10
  • Мнения: 2 567
наталина, заинтригува ме рецептата и ще пробвам непременно! Hug Интересува ме какъв точно е готовият блат за парфета newsm78 Нещо специално ли е и дали става с обикновен готов блат?

Последна редакция: вт, 20 май 2008, 17:14 от _ШоШи_

# 11
  • Мнения: 6 017
Преди два- три месеца в списание "Кулинарен журнал" имаше няколко интересни предложения за парфе, ако някой се интересува може да ги запиша.

# 12
  • Мнения: 171
Преди два- три месеца в списание "Кулинарен журнал" имаше няколко интересни предложения за парфе, ако някой се интересува може да ги запиша.
Аз се интересувам  jumpuuМоля те,напиши ги Praynig

# 13
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
наталина, заинтригува ме рецептата и ще пробвам непременно! Hug Интересува ме какъв точно е готовият блат за парфета newsm78 Нещо специално ли е и дали става с обикновен готов блат?

ШоШи, това е такъв единичен блат - по-тънък с ръбче и вълнички отстрани - тук им казват блатове за парфета. Но може да стане с всякакъв блат - просто този е подходящ заради това, че е тънък!

# 14
  • Мнения: 7 418
 Сега ще разгледам дадените линкове,но ми се струва,че в основата на истинско парфе има и яйца,а не само сметана и желатин. newsm78

# 15
  • Мнения: 1 798
Тъкмо щях да попитам каква е разликата между парфе и чийз-кейк. Много обичам този на "Неделя". Някой ако има рецептата, да свирка.

# 16
  • Мнения: 22 867
Сега ще разгледам дадените линкове,но ми се струва,че в основата на истинско парфе има и яйца,а не само сметана и желатин. newsm78

Селма, права си - вари се жълтъчен крем, който после се смесва със сметаната и т.н. А има и рецепти със сурови яйца.

# 17
  • Мнения: 6 773
Аз правя едно много лесно парфе.
Пандишпанов блат - 3 яйца,1/2ч.ч. захар,1/2ч.ч.брашно,1 ванилия.
Крем - 3 големи кофички заквасена сметана се разбиват със захар на вкус (може да се замени едната кофичка сметана с една кофичка по-маслено кисело мляко). 3 пак.желатин се заливат с 1 к.ч. вода и се остава да набъбне.Разстопява се на водна баня или в МВ.Добавя се към сметаната като непрекъснато се разбива с миксер.Блата се поставя в разглобяема форма за торта.Сиропира се и се залива с крема.Оставя се в хладилник докато стегне.Украсява се по желание с плодове,шоколад или какао.
Ягодово парфе

# 18
  • Мнения: 2 708
Вчера не се включих, като видях темата, защото знам че има по-пишещи от мен. Ама никой ли не е видял вчера сутринта Звездев прави крем Парфе. Аз закъснявах за работа и само го чух какво прави и мярках половин око, и естествено бая бях закъсняла, но само го видях, че вари нещо с мляко, не знам дали е слагал яйца и брашно, но като му беше готово това дето го вареше, видях как в 2 купички беше начупил - в едната бял шоколад, в другата кафяв. И готовата гореща смес от котлона я изсипа върху всяка от купичките по половина. И бъркайки, шоколада вътре се разтопи. Беше яко и при сместа с белия шоколад сложи ванилия, а при кафявия ром.
Взе 2 чашки високи стъклени прозрачни, на дъното имаше ягодка май турил, сипа до средата от бялата смес, другата половина допълни с кафявата, а най отгоре направи розичка от бита сметана.

Та ако някоя бг-мама е записала какво направи на котлоно, какво сложи де, ще съм благодарна. Той през цялото време го наричаше вариация на тема Парфе.

# 19
  • Мнения: 2 708
Ааааааа хаа ха ха , малко след моя пост, Деа е пуснала цяла тема за тоя крем, вчерашния на Звездев. Дано някой поне там го напише Laughing Laughing Laughing

# 20
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
За това ли става въпрос?

http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=4008

# 21
  • Мнения: 2 708
Точно точно точно, благодаря ти Ред Попи,
Супер си, вече я копнах, щото и не е трудна а изглежда вкусно.

# 22
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
 За нищо, Крисче. Със сигурност ще е вкусно с толкова много шоколад.

# 23
  • Мнения: 2 567
Natalyna, благодаря, сега ми е ясно Hug

# 24
  • София
  • Мнения: 281
Радвам се, че има и други които имат интерес към парфето! Разгледах всички линкове и си харесах няколко рецепти   bouquet. Повечето обаче са със кисело мляко, сметана и желатин. Незнам защо, но си мисля че парфетата по сладкарниците се правят със крем а не с кисело мляко  newsm78! Надявам се да има още разнообразни рецепти!

# 25
  • Мнения: 422
Нещото, което аз много харесвам  е една рецепта пусната от Лабрекс за Птичие малако, но като парфе и е точно крем, с прясно мляко, яйца, желатин. Само, че не намирам темата. Аз като чуя парфе и за нея се сещам.

# 26
  • Мнения: 22 867
Нещото, което аз много харесвам  е една рецепта пусната от Лабрекс за Птичие малако, но като парфе и е точно крем, с прясно мляко, яйца, желатин. Само, че не намирам темата. Аз като чуя парфе и за нея се сещам.

Ето темата и рецептата. "Птичье-то молоко" го има в разни варианти - все вкусотии, но този е един от по-леките.

# 27
  • Мнения: 6 017
Аз се интересувам  jumpuuМоля те,напиши ги Praynig
Заповядай!
Парфе с кафе и шоколадов сос

Необходими продукти:
500мл прясно мляко
1к.ч. силно кафе
4 яйца
1ч.ч. захар
250мл сметана
30гр желатен
готов шоколадов блат
100гр натурален шоколад
20гр масло
вода

Приготвяне: Яйцата се разбиват с млякото и захарта. Прибавя се кафето и сместа се вари на умере огън, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Желатинът се оставя да набъбне в малко хладка вода. Прибавя се към свалената от котлона смес и се бърка, докато се разтвори напълно. Сметаната се разбива до пухкава консистенция и се прибавя лъжица по лъжица при непрекъснато бъркане. Сместа се охлажда леко, но се внимава да не се желира. В тавичка или в кръгла формичка се прибавя шоколадовият блат и се залива с крема. Оставя се да се желира в хладилник. Преди сервиране се нарязва на парчета или се изважда от формичките и се залива с шоколадов сос, приготвен от разтворения чрез загряване с маслото и малко вода шоколад.

Приятен апетит!


Жълто парфе

Необходими продукти:
1 и 1/4 с.л. захар
1 и 1/2с.л. желатин
1/3с.л. вода
4 белтъка
1/4 ч.л. лимонена киселина
200гр масло
200гр кондензирано мляко със захар
бисквити или готов блат

Приготвяне: Желатинът се разтваря на водна баня във водата. Отделно се разбиват добре изстедените белтъци на твърда пяна, добавяйки към края на разбиването лимонена киселина. Без да се спира бъркането, се слага на тънка струйка поизстиналия желатин. Разбива се още 5-10 минути. отделно се смесват и разбиват добре омекналото масло и кондензираното мляко. Белтъчената и маслената смес се съединяват и се смесват добре с дървена лопатка, за да не паднат белтъците. В тавичка се нареждат бисквитите или се поставя готовия блат. Залива се със сместа и се оставя в хладилник да стегне. От готовото парфе се изрязват петифури с формички за сладки.

Приятен апетет!


                                                       източник- списание "Кулинарен журнал"

# 28
  • Мнения: 7 418
Сега ще разгледам дадените линкове,но ми се струва,че в основата на истинско парфе има и яйца,а не само сметана и желатин. newsm78

Селма, права си - вари се жълтъчен крем, който после се смесва със сметаната и т.н. А има и рецепти със сурови яйца.
  Нали! Peace Simple Smile

# 29
  • Мнения: 3 314
супер рецепти

# 30
снощи правих парфе комбинация от няколко рецепти от тази тема и стана мн.добре-всички бяха очаровани, даже майка ми си поръча да й направя такова за рождения ден 

# 31
  • София
  • Мнения: 281
Alissia сподели с нас какво си сътворила, ако има и снимки още по-добре!

# 32
  • Мнения: 2 018
Това така наречено "парфе", да ме извинява Звездев, ама си е един прост крем. Снощи го направих - нищо осбено!  Tired

# 33
продуктите са същите само количествата им бяха различни - значи за основа - 1 пак. бисквити /натрошени/ + 50 гр. разстопен маргарин. Отгоре го залях със следната смес: 200 мл разбита течна сметана, към която се прибавя 1 кофичка кисело мляко, 250 мл сок от компот от ягоди и 2 желатина /желатина е предварително накиснат в студена вода и разтопен/. Понеже го правих късно след обяд, за да стане за вечеря и да се стегне по-бързо го сложих за 1/2 час във фризера, след това го украсих с пресни ягоди и готово. Супер бързо и много вкусно. Благодаря много за рецептите

# 34
  • София
  • Мнения: 281
И аз се включвам с едно яйчено-млечно парфе! Идеята за украсата взех от Ягодово парфе на Yoli -   bouquet! Ето и снимки:
 

# 35
  • Мнения: 7 418
И аз се включвам с едно яйчено-млечно парфе! Идеята за украсата взех от Ягодово парфе на Yoli -   bouquet! Ето и снимки:
 
  А рецептата? newsm78 Simple Smile

# 36
  • Мнения: 690
2в1, благодаря за рецептата. Днес я направих и е ужасно вкусно. Прилагам снимка, макар и с не много добро качество  Wink http://www.snimka.bg/album.php?album_id=218472&photo=21

# 37
  • Мнения: 54
Привет момичета,да се включа и аз с  едно парфе,което правя от 10 години и е любимият сладкиш на всички в кьщи и на вид и на вкус  е много вкусно(нямам снимки да покажа,защото няма с какво да снимам)
     ПАРФЕ
продукти
1 литьр прясно мляко
2 водни чаши захар-може малко да се намали
7 яйца
2 супени льжици брашно
2 пак. желатин
1 и 1/2 чаени чаши смлени орехи
2 супени льжици какао
3 вида есенция-например лимон,коняк,ванилия/от тези на др.Йоткер/

приготовление
Слагам  млякото да заври с 1-та чаша захар.Слагам  и желатина с малко вода да набьбне.Отделям  жьлтьци от белтьци и разбивам жьлтьците с другата чаша захар до побеляване,добавям брашното.Кьм жьлтьците на струя наливам горещото мляко,като разбивам с миксера да не се пресече.Врьщам в тенджерата и варя до крем/леко да се сгьсти и да изчезне миризмата на брашно/.Разтапям желатина в микровьлновата,внимавайте да не заври и го наливам при крема,който оставям да се охлади до степен,че да не ви пари.През това време разбивам белтьците на сняг и прибавям при охладеният крем,разбьрквам внимателно за да си остане пухкав крема.Разделям крема на 3 части,като едната част може да е по-малка от другите две.Кьм едната част добавям само есенция-лимон,кьм втората-какаото и есенция ванилия,кьм 3-та по-малката добавям орехите и есенция коняк.Обливам кьдрава форма за кекс сьс студена вода,отцеждам и наливам 1/2 от крема,в който сьм сложила само есенция,в средата наливам 1/2 от какаовия крем,пак по средата/ само че на какаовия крем/, сипвам всичкия орехов крем ,вьрху него изливам останалия какаов крем и най-отгоре покривам с останалия крем с есенцията.Слагам вьв фризера за 1-2 часа да стегне,после топвам в гореща вода,потупвам леко формата и обрьщам вьрху поднос.Не украсявам с нищо,то е хубаво като се нареже, става ката мраморният кекс,който го е правил се сеща за какви шарки става на вьпрос.
Това е,надявям се да ви хареса.
P.S.Докато пишех се сетих,че вместо брашно може да се използва например нишесте ванилия или натурално/странно защо не ми е идвало на ум досега newsm78/

# 38
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
  kalateya -много ми хареса рецептата ти,ще я пробвам утре.  bouquet

# 39
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Да и аз правя нещо подобно.
Другото си е желирано кисело мляко , но пак е хубаво за жегите.

# 40

Общи условия

Активация на акаунт