Рогчетата на pina.....

  • 83 551
  • 316
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 9 862
Ми сложих му вода малко,не се троши така вече,на топка съм го оставила,но не е като хлебно тесто,по-твърдо е някак ...така ли трябва?
И още нещо-като втасва увеличава ли си обема,че мойто не е мръднало.

# 16
  • Мнения: 11 747
Ами не е като хлебно, да. Много мазнина има. При 30 минутната почивка не очаквай да си увеличи обема, после при окончателната ферментация леко и при печенето леко. Тестото е много тежко, става с фина хрупкава коричка, а средината е мека, но леко сбита. Изобщо не си го представяй като хялб. 

# 17
  • София
  • Мнения: 9 862
Изобщо не си го представяй като хялб. 
Мерси,това ме интересуваше.Прилича на тестото,с което едно време мама правеше сладки "розички" с метален шприц.Те също бяха с мас.Аз нямам опит в месенето с мас .

# 18
  • Мнения: 11 747
Аз сега замесих половин доза, сложих за маята 50мл вода, но ми се видя малко и добавих още и стана 100мл. Пое ми повече от 500гр брашно, та явно е много тази вода. Вероятно около 60-70мл ще е добре. Винаги може после да се коригира с брашното.

Валенцето, какво стана?
Аз тесто за розички не съм виждала, сещам се за кои розички говориш - масленки. Това тесто пак доста мазно стои. Получиха ли ти се?

# 19
  • София
  • Мнения: 9 862
Ооо,да,перфектни са.Всъщност истината е,че аз никога не съм яла такива рогчета едно време,въобще не се сещам да ги е имало някъде във Враца по мое време.Обаче са чудни-хрупкави.Не знам как трябва да изглеждат,но моите са това:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=63251&photo=36

# 20
  • Мнения: 11 747
Ооо, много симпатични изглеждат!  Crazy

По принцип се оформят тънки и дълги. Може би около 2 пръста дебели и около 20см дълги. По различните фурни варират размерите и формите. Много се учудвам, че колко хора вече казаха, че не са яли и виждали такива рогчета!  Thinking  Във Варна винаги е имало!  Thinking

# 21
  • Мнения: 11 747
Ето снимка на замесеното тесто
http://images25.snimka.bg/005834850.jpg

Ето ги рогчетата, оформени, но преди втасване
http://images25.snimka.bg/005834856.jpg


Ето ги и готови, опитах се да ги оформя по оригиналния начин, за да подсказват с формата си, за тези, които не са сигурни дали са ги яли


Последна редакция: пн, 12 май 2008, 15:18 от pina

# 22
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
пина, фен съм ти, знаеш, много са апетитни! трябва да ги направя тука, на моите да ги зарибя! зна4и с масло може да се замени маста?

# 23
  • Мнения: 11 747
Ами според мен няма да е същото, че маста има неоспорими качества, но маслото най- се доближава до идеята. Аз и не съм пробвала с масло, но при козунака се заменят мас с масло, смятам че и тук ще е добър резултата! Peace

# 24
  • Мнения: 5 026
Тъкмо направих хляба и Валенцето ми каза за рогчетата Simple Smile Изглеждат страхотни  Peace Ще ми провалиш диетката, Пина  Hug  Grinning Утре ги почвам  bowuu

# 25
  • Мнения: 11 747
охх,  Embarassed аз мойта диета не мога да се наканя да я почна... В КМ тема за бански са отворили, а мене не ми се чува....  ooooh! Sad

# 26
  • Мнения: 4 390
Позволих си да редактирам първия постинг от темата и да го допълня със снимките, които е постнала pina.

В моя град тези рогчета се казват "банан" със сирене. Simple Smile
За рогчетата, които помня от моето дество имам други спомени, различни са. Обожавах ги.

Благодаря за споделената рецепта! Ще ги направя обезателно.

# 27
  • Мнения: 11 747
Виж ти, за първи път чувам за 'банан със сирене'!  Thinking  От къде си Дивиана?  А какви са рогчетата от вашия край?

Хубаво, че си редактирала за снимките!  Peace

# 28
  • Мнения: 4 390
От Плевен съм, pina.
Онези рогчета, които помня от моето дество вече ги няма. Бяха малки, правоъгълни, от едно особено тесто /малко наподобяващо многолистно, но не е/, ронливи такива едни бяха и много мекички. Много ги обичах.
Смешно звучи това "банан" със сирене, не знам защо такова име са избрали. Grinning

# 29
  • Мнения: 11 607
От Плевен съм, pina.
Онези рогчета, които помня от моето дество вече ги няма. Бяха малки, правоъгълни, от едно особено тесто /малко наподобяващо многолистно, но не е/, ронливи такива едни бяха и много мекички. Много ги обичах.
Смешно звучи това "банан" със сирене, не знам защо такова име са избрали. Grinning



Дивиана, същите рогчета са! Вярвай ми! Говорим за едни и същи неща, с две различни имена.....Лично аз...сигурно в сряда ще ги правя рогчетата...до тогава - нямам време!

Общи условия

Активация на акаунт