Супер лесният Хляб тип италиански на pina!

  • 21 338
  • 130
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 11 747
Ами тестото е много меко, както съм писала то е като каша, кажи-речи и като се оваля в брашно го слагам в тенджера, да втасва и да се пече, за да си запази формата. Да стане високо, иначе ще се разлее.  На снимката в тенджерката малко лъже, изглежда стабилно, но нищо подобно. Лекично се пипа, защото е много мекичко.

# 16
  • Мнения: 5 026
На снимката в тенджерката малко лъже, изглежда стабилно, но нищо подобно.
аз по това се подлъгах Simple Smile Мерси   bouquet

# 17
  • Мнения: 11 747
Да, понеже е покрито с брашно и е току що заоблено и пуснато в тенджерата и изглежда като обичайно тесто, но не е. За съжаление снимките помагат много, дават представа, но и подвеждат!

Дано някой не се подведе, след първото втасване да го доомеси с брашно до нормална гъстота и да го направи на топка, няма да се получи ефекта! За съжаление на снимката точно така изглежда, а не е!

# 18
  • София
  • Мнения: 2 658
аз нещо не можах да се ориентирам  Embarassed, къде е рецептата за този хляб?

# 19
  • Мнения: 5 001
аз нещо не можах да се ориентирам  Embarassed, къде е рецептата за този хляб?
Най-отгоре в първия пост на Мама Цоцоланка.....Пише хляб тип италиански.Клипваш там и ти се отваря рецептата...

# 20
  • София
  • Мнения: 2 658
 Laughing кой да гледа най-отгоре. А дали, ако сложа същото количество съха мая ще стане пак добре? Тука по нашите магазинчета пресна мая не съм виждала.

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 14:50 от petia_tag

# 21
  • Мнения: 11 747
Ох, Тандури беше писала на няколко пъти в темата за Козунак колко суха мая, на колко жива съответства, но аз не помня. Аз все с жива правя.
Може би около 5-6 гр. Ще потърся и ще пиша!

да, 1супена лъжица суха мая е равна на 20гр жива мая.
Ако се меси с 250мл вода - по-малко. Ако се меси с 300мл вода - 1с.л., което май е горе долу 7гр.  Според мен е по-добре да е една идея по-малко от с.л. маята.

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 15:01 от pina

# 22
  • София :(
  • Мнения: 215
Голямо благодаря за тази рецепта  bouquet Днес го пробвах малко на шега, със суха мая го правих - стана ... нямам думи - направо приказка, със зор скътах едно крайче да видя какъв ще е ефекта като престои.

# 23
  • Мнения: 11 747
Радвам се, че ви е харесал!  Peace  Като е напълно изстинал е най-хубав! На другия ден все още е чудесен!

# 24
  • Мнения: 369
 Praynig
Дайте рецептата - не я виждам. Praynig

# 25
  • Мнения: 6 029
Praynig
Дайте рецептата - не я виждам. Praynig

Пак прочети първия постинг.

Аз днес ще го направя. Да видим какво ще сътворя  Grinning

# 26
  • Мнения: 22 867
Praynig
Дайте рецептата - не я виждам. Praynig

В първия пост има линк над снимката- Хляб тип италиански.

# 27
  • Мнения: 2 708
Джули и аз съм го замислила за довечера, пък да видим какво ще сътворя и аз.
После ще се отчета  Laughing

# 28
  • Мнения: 1 485
Заглавието на темата обаче мене май ме затрудни. newsm78
Днес решх и аз да го пробвам,уж всичко вървеше по план,спазвах указанията
и накрая след като уж го изпекох-вътре си остана  малко глетав -на шупли,ама...дали пък не превтаса?
То май така трябва да бъде,но пък и да е изпечен Thinking
ето го,но не можах го снимам разчупен
Хайде,който го е правил да споделя и Пина да разяснява Peace

# 29
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
Вчера следобед го правих. Много е вкусен. Пекох го 50-55 мин. на 150 С. Стана на шупли,  не е глетав. Чудесно се реже на филии. Сутринта го мазах с масло. Детето ми каза : "същия, като снощи".
А пък колко е лесен за приготвяне, няма да коментирам.

Следващият път, по предложение на мъжа ми, ще го направя в тава и ще сложа нарязни маслинки и подправки някакви. Искал като хляба с маслини на Била. Да видим какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт