Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 32

  • 37 728
  • 297
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 173
Atalantaкак така ще се изложи детето-недей така. Хайде тъй и тъй спомена рецептата за фондана която си дала кажи ми сега. Правих го , уж всичко о'к, месеше се добре , и изведнъж стана едно ронливо , почна да се разпада. Изхвърлих го-цяла доза ooooh!
 Сега същото. Правих по рецептата на Гушанка , всичко наред , еластично си беше , увих го в прозрачно фолио и го сложих в хладилника за 2ч (така беше казала рускинята в Кухарка). Изваждам сега , ами то същата работа-рони се та рони , направо ми се плаче Cry. Не разбирам аз какво става тук newsm78. Ако има тънкост за работа с желатинов фондан , моля споделете   bouquet

Аз шоколадови маршмелоуз видях случайно в Hy-Wee(не знам има ли го при вас). Но ние тука сме ограничени от разнообразие на магазини , предполагам спокойно ще има в Шнукс , Диарбъргс и други вериги. В нашия Уол Март ги няма(той е суперстор). Ще пробвам аз , за сега само ММФ не ме е "предал"

# 61
  • Мнения: 1 271
Ееее, Атлантаааа, браво, аз откога се каня да правя такива тортички с къдри, обаче ти ме изпревари.Много идейни и двете, ще чакам да видя тази с пианото.   bouquet
Ето още една детска от мен-утре едно хлапе става на годинка и започва да се числи вече към възрастните  Simple Smile



Още снимки http://s144.photobucket.com/albums/r196/silrai/Cakes/

# 62
  • Мнения: 7 091
Страхотни неща сте сътворили! #Crazy

Аталанта, къде намери готови блатове??? Че и за 77 цента! Писна ми за хората да пека от вкъщи, много по-бавно става, ако можех да ползвам готови като в БГ направо щеше да е песен!

Рая, аз още не съм си купила такива формички, просто днеска докато се ровех за нещо друго и ги видях ( а преди като ми трябваха се убих да търся и нямаше!).


# 63
  • Мнения: 7 106
Невероятни сте, разкошни торти!!!

 newsm10 smile3501 newsm10

Не мога да изреждам имена, да не пропусна някой, защото изчетох двете теми наведнъж, но ми останаха очите във всички красоти!

# 64
  • Пловдив
  • Мнения: 846
_Пепи_, браво за тортата-сграда! Колко е голяма всъщност, защото изглежда огромна? Thinking

Atalanta, много симпатични мини-торти! Поздравления! Grinning

silrai, ти просто си майстор на 3-D тортите! А патето е мноооого сладко! smile3501

thedragonbg, petia_tag, браво и на вас за апетитните тортички! Flutter

raya_usa, аз не слагам тази мастика в хладилника, защото става точно така-ронлива. Работя веднага с нея и каквото остане, го прибирам в найлон и го слагам в кутия с капак.

# 65
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Atalanta, много сладки мини-торти. Браво  Hug

silrai, и патето и ежко са върха. Аз все се каня да спретна една 3Д, и ще я направя някога де Simple Smile

Gushanka, тортата беше 20х40см - около 4кг. Родителите на познатите ми са останли много приятно изненадани от идеята на дъщеря им да им подарят модел на бъдещата им фабрика за годишнината  Simple Smile

# 66
  • Мнения: 1 117
Всички торти са невероятни Simple Smile Няма да изброявам поименно , че четох отгоре отгоре , само на снимките се спрях задълбочено WinkКопнах си за идеи почти всички творения Embarassed
Нямам какво да покажа за сега , но ще следя темата Wink, пък току виж си намеря повод....

# 67
  • Мнения: 541
Ееее докато се похваля с моята торта и вие сте сътворили много нови прелести, моята направо бледнее.

Миналата седмица правих тази торта , подарих я за рождения ден на моята племенница, много се зарадва милата. Има доста пропуски и грешки , но се надявам следващия път да се справя по добре.

Специални благодарности на Нели Диева   bouquet

Тортата е с рулата на Лео, но направих плодовия вариант, покритието е бонбони маршмелоус, но смятам следващия път да пробвам млечния марципан.


# 68
  • Мнения: 1 965


Ван4ето питаШе zа крем брйуле. Тоий не е ли еквивалент на наШия крем карамел, но беz карамела на дъното. Той съЩо се сервита в малки пани4ки , като върху ктема се поръсва zахар и се обгаря с горелка, zа да се карамелиzира zахарта.
Гледах такова предаване . Ако греШа , моля някой да поправи.
Незнам..... Този крем брюле който се използва в тортите, изобщо не ми напомня за нашия крем-карамел.... Говоря за една небезизвестна сладкарница /но реклама няма да им правя/, чиито торти обожавам. Повечето са с крем БРЮЛЕ. Обаче.... какво слагат в тоя крем.... и какво забъркват за да стане толкова божествен.... идея си нямам. Предполагам че и техния крем е като в повечето сладкарски вериги - цялата менделеева таблица.... но си е факт че е много вкусен. Още веднъж да благодаря на Пепи за рецептата която ми даде. Веднага щом приключа с тортата за погачата на племенника в неделя, ще се пробвам да го забъркам.......и ще докладвам....
Само да добавя: silrai - Закъсах го заради тебе.... Rolling Eyes синът ми полудя като видя патето.....  аз пък харесах таралежчето... сега ще трябва да се боря с нещо такова.... Уникална е тортата ти! Браво!!!
estrella - ще бъде жалко да се среже такава красота.....
Atalanta - Перфектно изпълнение. Завиждам на търпението ти да изпипаш така нещата......
 p.s. Преди 2 седмици бях писала за една готова моделираща маса от МЕТРО. Вече мога да споделя за нея. Разочаровах се. Първо: Не ми хареса като вкус. Второ: Не става така гладко както с млечния марципан например.... Трето: Нещо се ронеше и нищо не можах да направя от нея.
Кувертюра който също бях взела оттам /натурален/ беше добър. Въпреки че и с него стана лек фал. Синът ми го помислил за шоколад и го хапнал повече от половината. С жалкия остатък украсих малко бишкоти колкото да го пробваме. Хареса ни. Вкусен беше....

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 12:50 от van444eto

# 69
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
van444eto, снощи забърках крема от рецептата (все пак трябваше да направя еклеровата торта- поръчана ми е преди 20 дни) и мога да кажа че на вкус е невероятен. Малко се изнервих докато го бъркам на водна баня, но стана. И аз за всеки случай сложиш 1.5 пакетчета желатин за да съм сигурна че ще издържи покритието Wink

# 70
  • Мнения: 4 358
silrai - страхотна торта smile3501 - сега да те питам, патето с какво е покрито - панделките ,очичките ,муцунката е марципан, но ми стана интересно за пуха на патето и за бодлите на ежко с какво са newsm78. И какви са тортите вътре.
Много много хубаво торта за детски празник - голямо Браво от мен.
estrella
- много симпатична Барби.Как докара този цвят на роклята - бонбоните Маршмелоуз допълнително си ги оцветявала нали?

# 71
  • Мнения: 1 965
van444eto, снощи забърках крема от рецептата (все пак трябваше да направя еклеровата торта- поръчана ми е преди 20 дни) и мога да кажа че на вкус е невероятен. Малко се изнервих докато го бъркам на водна баня, но стана. И аз за всеки случай сложиш 1.5 пакетчета желатин за да съм сигурна че ще издържи покритието Wink
Благодаряяяяяяяя......... ще го пробвам. Решила съм!!! Само да довърша двете неща които ме чакат до края на седмицата....Чакаме да споделиш за "капака" на тортата. Измисли ли го?!?!?!

# 72
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Чакаме да споделиш за "капака" на тортата. Измисли ли го?!?!?!

Да, измислих го. Имах изрезки от блатовете от предните торти. Забърках масло с пудра захар и малко прясно мляко в което добавих натрошените блатове да стане гъста каша. Още преди да махна ринга натъпках отгоре дупките и загладих доколкото е възможно. Оставих 1 час да стегне и извадих тортата. Довечера ще я покривам, а утре ще има и снимки на вече аранжирана  Simple Smile

# 73
  • Мнения: 2 282
Ванче, преди време си записах оттук рецепта за крем брюле, ще се опитам да не забравя да ти я пусна от къщи!
Естрела, много хубава Барби!
Силрай, страхотна детска торта!
Аталанта, много ми харесват "учителските" торти! Убедена съм, че и те са очаровани!
Драконче, чудесно си се справила с украсата, недей да скромничиш! Аз още не смея и да опитам плетката, която си направила отстрани на тортата Simple Smile
А трюфела на Петя само ме кара да слюноотделям - супер е! Таман вчера разказвах на мама за опцията "трюфел с Бейлис" (къде е облизващата се иконка? Wink ) та пак ще му дойде реда на любимия трюфел...

Въпрос към правилите езерце от желирани бонбони - има ли някакви особености? От четеното дотук: Разтапям в MW (на силно или слабо?) с мъъъъничко вода, и бързо изливам върху тортата, изкарвам навън да изстине бързо. Нещо да съм пропуснала? Мога ли да добавя боя във водата, щото в няколко магазина не можах да намеря сини, а само жълти и зелени.

# 74
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Леле момичета страхотни торти, чак ме е срам да покажа моите.  Embarassed А ето и последната:

Общи условия

Активация на акаунт