Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 32

  • 37 722
  • 297
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 173
Момичета аз пак съм с въпрос.Petia_tagколко сантиметра ти е формата в която прави Трюфела. И колко висока става от една доза че аз нещо не харесвам ниски торти . Уж ще я правя за деня на майката в неделя.
thedragonbg а какво замени стафидите. И аз не ги харесвам много , че се чудя с орехи или с брашно да заменя порциона на стафидите( страх ме е да не стане рядка сместа newsm78)

Благодаря на всички за шаблона за обувките- май трябва да се хващам и да ги правя вече.
Още веднъж да попитам за сухото мляко-кое използвате в Б-я за млечния марципан.
 Пепи ти с кое покритие работиш? а фигурките и цветята. На мен мършмелоуз за цветя ми се струва много "тежък", трудно се правят. Ще споделиш ли моля те. Получи ли отговор за еклеровата торта. И аз мисля да я правя , и ми е интересно как ще я покриеш  bouquet

# 46
  • Мнения: 7 091
Дойде Май месец и мен пак ме нападнаха рождени дни и празници, та затова се появявам макар и набързо Simple Smile
Правя сега една торта за първо причастие тази събота и докато се рових за нещо съвсем друго открих нещо, което търсех преди доста време и реших да споделя.
Не знам колко от вас си спомнят за онази прословута бяла торта с цветята отгоре, които изглеждаха като избродирани, но не бяха правени с veneer или emoboser ( тези неща ако някой знае как се казват на Бг ще съм много благодарна) и аз се чудех и маех сума време как са направени. Бях пускала тука даже снимките.
Е, разбрах с какво са правени, ама 3 месеца по-късно Simple Smile
Има си силиконови lace molds ( формички за дантела), които приличат на veneer-ите, но не са същите! Има разлика в начина по който се работи с тях също така! Не знам защо не можах да го намеря това по-рано, ама реших да споделя, ако на някой му трябва.
Събота, неделя като свърша тортата ще покажа, този път дано да мога да направя повече снимки Sad апарата ми пак е развален, пък не можах да си купя нов.  Cry

# 47
  • Мнения: 668
raya_usa - стафидите замених с 3/4 ч.ч. смлени орехи (моите всичките бяха смлени в мелничката за орехи, не на брашно а на стружки). Сместа ми си стана сравнително гъста. Налагаше се да я разстилам с шпатулата за да покрие добре дъното на формата. Стана страшно вкусно. На мен за формата 25см ми излезнаха 3 блата, но като гледам мога да ги докарам и до 4 другия път.  Simple Smile

# 48
  • София
  • Мнения: 618
Привет и от мен! Тортичките които правя са все леки и за домашно ползване та няма какво да покажа.За сега ще ви чета и ще се възхищавам.
Пепи направо ми събра очите с детската торта Shocked фигурките са като живи. Жалко че немога да направя нищо такова та да зарадвам дребния Cry

# 49
  • София
  • Мнения: 2 658
raya_usa , относно Трюфела, моята форма е 26 сантиметра и само очертавах кръгове върху хартията и после ги изрязвах и така в тавичка ги пекох, формата не ти трябва. На мен ми излезнаха 6 тънки блата, но се залисах с малката и единия ми прегоря и го хвърлих. Ако направиш кръговете с диаметър 20 см., според мен ще ти излезнат 8 блата.
Относно сухото мляко, аз го правя с Нидо, то май е най-доброто тук.
Не съм Пепи и се извинявам, че отговарям на въпрос към нея, но тя работи с бавносъхнеща готова маса. Знам от другите момичета, че много лесно се работи с нея и е много красива, но не е толкова вкусна. Аз все се заканвам да си взема от нея, но като кажа в къщи, че няма да е вкусна и те ми отказват. След като пробваха млечния марципан, на друг не са навити. Simple Smile

# 50
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
Отново прекрасни торти smile3501 smile3501 smile3501
Браво на всички   bouquet  bouquet  bouquet

# 51
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
raya_usa, както Петя ти е отговорила, работя с готова бавносъхнеща моделираща маса. За всичко си ползвам нея и то поради липса на бели маршмелоуз бонбомки тук.
За цветя- стават много нежни от млечния марципан. ой леко прозира ако е много тънък.
А с еклеровата почвам да се боря довечера  Wink Утре ще покривам и ще споделя после как съм го направила  Simple Smile

# 52
  • Мнения: 55
Пепи,silrai,Зечова    smile3501 smile3501 smile3501  направо ми събрахте очите в точка.Особено Пепи с тая последната строителната страхотна.
Синът ми има в неделя рожден ден  мисля да направя 2 доза Трюфел а вида на тортата да е като пиратски сандък имам някои идеи,ноо приемам още ако някои има нещо.......

# 53
  • Мнения: 6 443
Момичета,наистина прекрасни тортички!
Зачова,страхотна рисунка и сигурно ще е много вкусна(ако не е изядена вече Laughing)!
Пепи,просто всичко до което се докоснеш е съвършенно!Защо не беше по-наблизо,за да направиш тортата за РД на Алекс  Crazy

Аз пак да питам,но незнам как точно да си формулирам въпроса. newsm78 Как се прави желе?Искам да покрия плодовият вариант на Лео с желе,но незнам как става.Доколкото си спомням Пепи беше правила езеро от нещо такова.Как се постига този резултат?То ясно,че ще има желатин вътре(ако не съм се объркала),но само това ли?  newsm78

# 54
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Показвам тортичките за учителите на моя син и ще бягам да ги занеса.
Много благодаря за музикалните идеи и даже се харесах няколко.
За прекрасните торти от последните страници ще ви хваля като се прибера.

   

# 55
  • Мнения: 1 173
Благодаря за отговорите момичета  bouquet
 Аз забърках от тази "руска мастика" , която е на първа страница, да видим с нея как ще стават цветята. Из ровенето си в Кухарка , там Раечка , е споделила че само с нея работи. Какви неща прави тази жена , оле...
Аталанта как се приема носенето на торта от учителите? Аз нали съм от тази година " майка на ученичка" ,не съм много запозната с "традициите"? Учителката им се връща след операция , и си мислех че мога да се пробвам с нещо като торта- кошница , но не знам как са с "домашно приготвените неща". Хайде и да кажеш какви са тортите , като се върнеш. А и щях да забравя-видях че има шоколадови мършмелоуз, пробвала ли си да правиш с тах фондан? Дали ще стане шоколадов newsm78
Тандури ти имаш ли от тези lace molds?Аз от доста време ги гледам , но нещо ми се свидят парите Wink. Сигурно както видя каква красота си сътворила и ще се навия Mr. Green

# 56
  • Мнения: 4 358

малко ми липсва търпение, за украсата............ Simple Smile

И на мене така, ама тъкмо с тортите намерих начин да се възпитам характерчето Peace

Petia Tag - много ти е хубав трюфела. Получих тази вечер поръчка от зет ми следващата ми торта да е много шоколадова.
Трюфелче ще му направя на човека Wink
Пепиooooh! малеееееее какво торта, по строеж на сграда, ти си просто  smile3501
, а крема е почти като на Сребърен облак и Бъни
А не си преписвам заслуги аз Naughty - крема си е на Облачето - аз само го изплагиатствах Wink.
Да ти е жив и здрав свекър ти.Тортичката изглежда много вкусна Peace
Atalanta - страхотно както винаги

# 57
  • някъде на юг
  • Мнения: 280
Момичета страхотни сте!
Пепи както винаги на висота  bouquet!
Атланта много нежни тортички  chef
въобще за днешният празник всички са се представили добре!!!!
Аз ще покажа моята "Татяна " утре.

# 58
  • Мнения: 592
Запис от мен.

Поzдарвявам вси4ки  именици с хубавия праzник.    bouquet

Аz атортите, дано да не пропусна някой, 4е ви 4етох по диагонал.
Пепи  оригинлни и идеално иzпипани , абе напараво професинални торти
Атланта  иzяЩни и красиви
Силрай сърцето е раzкоШно. намам сперлативи zа него
Пета_таг  трйуфела ижглежда супер и страШно вкусен.

да ме проЩават теzи, които съм пропуснала

Ван4ето питаШе zа крем брйуле. Тоий не е ли еквивалент на наШия крем карамел, но беz карамела на дъното. Той съЩо се сервита в малки пани4ки , като върху ктема се поръсва zахар и се обгаря с горелка, zа да се карамелиzира zахарта.
Гледах такова предаване . Ако греШа , моля някой да поправи.

# 59
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Благодаря ви, момичета.
Моите са мини торти, макар и да не си личи от снимката. Купих готов блат за 77 цента и направих 2те  с него. Домързя ме да слагам крема сирене и разбих пудинг с по-малко мляко, като добавих сметана и 1 желатин. Стана леко-леко и приятно.
Синия цвят трябваше да е тъмен, но омалях от месене, а не беше удобно за оцветяване с четка. Цветето и листенцата трябваше да рисувам, но бях изморена. Оказа се, че и лимонена есенция нямам и писах с БГ сливова ракийка. Crazy
raya_usa , аз не питам в училище какво може, а правя и нося. Ще се чуе в последствие. Но директорката случайно ги видя и май ще ми поръчва торта за дъщеря си. Иска да види и други мои торти.
 шоколадови маршмелоуз са добра идея, но аз още не съм виждала. Този път оставих MMF да постои на масата и да поизсъхне и по-лесно се работеше, не се втвърди. НО най-хубаво се работи с фондана, който съм дала - на 1ва стр, просто е удоволствие.

Утре започвам борбата с музикалната торта, та ако моя синковец се изложи със свиренето, поне да им замажа очите с нещо сладичко Laughing

Общи условия

Активация на акаунт