Прясно постно зеле на фурна...

  • 42 449
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 117
eee, каква епопея на постното зеле напрвихме!

А готвенето цяла нощ го знам и аз, но не съм го пробвала. Наши приятели нарязват кис. зеле + мръвчица, слагат в тенджера под налягане всичко това. Пускат котлона на 1 вечерта и сутринта направо закусвали със зеленцето   chef

Това ми се вижда малко опасно на мен... Налягането без контрол - не! Но виж в гювеча е друга бира!
Само ми се струва твърде екстравагантно да хабиш ток цяла нощ за една тава постно зеле..... Joy Виж, ако е Коледната Капама.... навита съм и още как! hahaha

# 46
  • Мнения: 1 352
И аз това си мислех.
Само агне за Гергьовден пека цяла нощ. А не се ли смива това зеле от толкова много готвене newsm78?

# 47
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Lois, аз обясних, че хората готвят кис. зелИ с мръвче... не просто постно зеле.

# 48
  • Мнения: 1 117
Шани, права си, всъщност трябваше да цитирам gin4e32 за готвенето в гювеча цяла нощ.  Peace

# 49
  • Мнения: 4 371
Шани, открадни рецептата на Лулуто Praynig

# 50
Никой ли не слага чесън на прясното зеле? Аз добавям и малко къри. Понякога при запичането редя отгоре чорбаджийски пипер.
Блонди, моето първо прясно зеле беше много солено. Прецених, че няма да го соля докато е във фурната и докато го мачках, ръсих щедро сол. Готовото зеле ухаеше невероятно, но опиташ ли го- секва ти дъха- прясол. Следващият опит имах едно на ум и солих накълцаното зеленце все едно ще го правя на салата. Ох, че ми се приядееее  Sad

# 51
  • Мнения: 1 352
Слад тази тема спретнах едно зелце в гювеча още вчера. Страхотно стана, но честно казано не виждам разлика от готвено в гювеч или в тава.

# 52
  • Мнения: 27 524
Блонди, моето първо прясно зеле беше много солено. Прецених, че няма да го соля докато е във фурната и докато го мачках, ръсих щедро сол. Готовото зеле ухаеше невероятно, но опиташ ли го- секва ти дъха- прясол. Следващият опит имах едно на ум и солих накълцаното зеленце все едно ще го правя на салата.

Да, и аз точно като теб, но вече ще знам. Мисля, че майка ми слагаше чесън, но не съм много сигурна  Thinking

Дуцита, ще питам псоле лулуто за рецептата  Hug

# 53
  • Пловдив
  • Мнения: 481
Слад тази тема спретнах едно зелце в гювеча още вчера. Страхотно стана, но честно казано не виждам разлика от готвено в гювеч или в тава.

# 54
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Да, и аз точно като теб, но вече ще знам. Мисля, че майка ми слагаше чесън, но не съм много сигурна  Thinking

мдам.
И Лулуто слага чесън.

# 55
  • Мнения: 6 472
Ей мъ на Mr. Green

Само да уточня, че Шани кога го яде зелето беше доста бременна, та нищо чудно за това толкова да и е харесало:)))

При мен готвенето по принцип идва малко едно към гьотере и ми е страшно трудно да дам точна рецепта.
Като цяло накърцвам една зелка в голяма тава (напоследък директно с кухненския робот я моря). Посолявам я и понамачквам. Прехвърлям зелето в глинения гювеч (от тези с капаците), слагам олио кажи речи половин кафена чашчица, 2-3 обелени и нарязани на по- дребно домата, 2-3 скилидки чесън, няколко зърна ким, 1 ч.л. червен пипер и 1/3 връзка копър. Захлупвам с капака и пъхам във фурната. В началото на по- силен огън и без да разбърквам. Като заври и слегне зелето разбърквам и намалявам фурната. Пека около час на затворен похлупак и после още петнадесетина минути на отворен. Вода никаква не слагам.

Сега като казахте така за това зеле, мисля да взема да направя тази седмица  Whistling Добре дошли сте Mr. Green

# 56
  • Мнения: 4 371
Ами ще го направя(много ти благодаря, че сподели с нас  bouquet), ако не стане ще заповядам, мдаааа Mr. Green

# 57
  • Мнения: 27 524
Лулуто, много ти благодаря  Heart Eyes
Определено вторият ми опит ще е по твоята рецепта  Simple Smile

# 58
  • Мнения: 382
една идея за постно зеле и от мен:по рецептата за прочутата зелева супа се приготвя зеле на фурна-става страхотно,много е вкусно със всичките зеленчуци ,които се слагат.Трябва да го опитате за да разберете!И спазвайте точно количествата от всички посочени зеленчуци в рецептата!

п.с.водата разбира се се намалява като количество.

# 59
  • Мнения: 308
аз също слагам в прясното зеле пресен чесън и щипка лимонтозу. става леко кисело което на нас ни допада.

Общи условия

Активация на акаунт