За Негово Величество чипса

  • 13 232
  • 109
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: X
Много, ама много обичам чипс, изобщо не ме интересува колко е вреден, колко се дебелее и т.н, просто това е моя "порок" тъй да се каже. Ям всякакъв, без лют, хич не подбирам.

# 31
  • Мнения: 1 117
Обичаме чипс и купуваме. Най-върви през лятото със студена биричка Wink
Домашен не съм правила , заради рязането , но не съм се сещала за белачката  Simple SmileЩе има направя , щом става бързо да се реже с нея Wink

# 32
  • Мнения: 281
Обожавам го,но се въздържам Flutter.

# 33
  • Мнения: 27 524
В анкетата я няма моята опция - тортилен чипс с nacho cheese.  Simple Smile

Е, аз обожавам и картофени мечета например, но питам само за обикновения, картофен чипс.  Simple Smile

Наистина става лесно и бързо домашния, с белачката стават идеална дебелина, солиш и пускаш едно по едно във врящата мазнина (аз във фритюрника си ги правя) и става за няколко минутки, да  Peace

Линдита, Прингълс са хубави, да, но пак са от брашно  Tired

# 34
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Не обичам чипс и не го консумирам. Детето в магазина си взима понякога и винаги си избира с паприка, явно и харесва на вкус повече от другите чипсове.

# 35
  • Мнения: 1 150
Точно до офиса ни продават от българския, мазен чипс в прозрачни опаковки  Grinning
Задължително имам поне 2 пакета в бюрото  Laughing

Струва ми се, че преди години чипса на Чио беше с по-различен вкус  Rolling Eyes

# 36
  • София
  • Мнения: 3 708
Много го обичам,а този в найлоновите пликчета за който говориш още се намира при нас- предпочитам го пред другия....
Не съм си правила домашен- мързиме.... Embarassed

# 37
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Обожаваме чипс. Често ядем купешки /аз обичам всякакъв, мъж ми си пада по паприка/, но обичам и да правя домашен, който става мнооого вкусен. Този от едно време го продават навсякъде, ма е страхотно мазееееен, иначе вкусничък.

# 38
  • Мнения: 407
Много рядко си позволявам чипс, но когато си взимам, гледам да е Ruffles с кетчуп - невероятен е!

# 39
  • Мнения: 4 435
Обичам чипс и си хапвам.Домашен не съм правила.Иначе любимият ми е с оцет,няма такава опция,за съжаление не мога да го намеря в България,срещала съм последно преди 3 години на морето,явно заради чужденците.Толкова го харесвам,че много пъти го сънувам,за съжаление го хапвам веднъж на 1-2години,ако някой познат отиде до чужбина и си поръчам. Sad

# 40
  • София
  • Мнения: 4 590
Почти всякакъв чипс обичам, което ме подсеща да пробвам да направя тези дни. :  food002

# 41
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
 
Не ям чипс, и не бих го нарекла 'Негово Величество' в  никакъв случай  Sick.

# 42
  • София
  • Мнения: 5 790
Много рядко си позволявам чипс, но когато си взимам, гледам да е Ruffles с кетчуп - невероятен е!
мда, страхотен е, леко киселичък  Peace
Обичам чипс и си хапвам.Домашен не съм правила.Иначе любимият ми е с оцет,няма такава опция,за съжаление не мога да го намеря в България,срещала съм последно преди 3 години на морето,явно заради чужденците.Толкова го харесвам,че много пъти го сънувам,за съжаление го хапвам веднъж на 1-2години,ако някой познат отиде до чужбина и си поръчам. Sad
такъв не съм пробвала

# 43
  • Мнения: 9 127


Няма ли мазнина за фритюрник? Те са доста по евтини. Аз купувам това:
2 литра е за няколко цента. Мисля, че и в БГ тези мазнини за пържене и май не са скъпи.  Thinking

Аз опитах за първи път домашен на един купон, домакинът ги направи с белачка за краставици, едни такива тънко-прозрачни резенчета, сол и олио... стана супер  Simple Smile

по първия пункт  Laughing мазнината за фритюрник тук в Метро е 13лв за 3л. при цена на олиото около 3.40/л.  така че не е по-евтина.

За рязането - аз ги правя с с машинката за рязане на колбаси - стават доста бързо и съвсем еднакви, което е важно за чипса  за да могат да се пържат еднакво всички. 

А за предпочитания - децата ядат всичко що е чипс, аз предпочитам истинския - домашен или в бг в прозрачни пликчета мазен  Embarassed

# 44
  • Мнения: 834
Ммммм, какво и трябва на жената eat-купа чипс, биричка и послушен мъж Heart Eyes
Обичам чипс с чушка или сметана. Мъж ми ги прави перфектно и бързо- цар им е. Купува възможно най- едрите картофи /по възможност червени/, набързо ги рендоса на "Бьорнер"-а, хвърля ги във фритюрника и като ги извади ги овкусява с предварително приготвен микс от сол и черв.пипер /понякога лют/, шарена сол, сол и чесново брашно....и разни други миксове. Винаги стават thumbsup

Общи условия

Активация на акаунт