фондю

  • 10 721
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 144
Много жалко наистина така ми се искаше да си купя  Sad

# 31
  • Мнения: 9 052
Много жалко наистина така ми се искаше да си купя  Sad

няма много смисъл да се купува уред zа фондю , като не продават смеска иначЕ става една дълга и широка всяко приготовкление ... Като японската чайна церемония  Rolling Eyes

# 32
  • Мнения: 1 909
Според моите скромни познания, има си и месно фондю, казва се Фондю Бургиньон, но е различно от това със сирене - просто в уреда се загрява олио, месото се нарязва на късчета и всеки си го набожда на шилото, потапя го за известно време в нагорещеното олио, и след това си го хапва с различни сосове.

Правили сме фондю Савоаярд (със сиренета) в България на времето, даже не в специален уред. На времето нямаше в България толкова сирена, един французин беше донесъл, но сега сигурно вече има - стига да ги има сирената, може да се направи и в обикновена тенджера с по-дебело дъно и с нещо за подгряване.  Но трябва да има поне тези три вида сирена - Бофор, Комте и Ементал.

 Смеската не е толкова трудно да се приготви

# 33
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

няма много смисъл да се купува уред zа фондю , като не продават смеска иначЕ става една дълга и широка всяко приготовкление ... Като японската чайна церемония  Rolling Eyes

жабче, аз фондю си правя за максимум 15 мин.
ние сме 2ма и това за мен се води бързо ястие Wink, ако е за повече хора може по-бавно да става, но в никакъв случай не е чааак толкова дълго Peace

купувам сирената и багет, настъргвам ги и до стапянето им минава между 5 и 10 мин.... Wink
смеска не купувам... искам да знам какво ям Peace

# 34
  • Мнения: 9 052
ася, аz също мога да приготвя настъргани топени сирена в уреда, но аz искам да ям фондю, където рецептата включва и някои други неща. А и раzлични сирена трябва да имам и то точно определени ... Мърzел му се вика  Wink

# 35
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Пак по дискусията има ли месно или няма месно фондю, ето ги тук видовете фондюта, за съжаление е на френски, но все пак са описани видовете фондюта.

http://www.feminin.ch/cuisine/fondues.htm

Последна редакция: пн, 21 апр 2008, 13:22 от marulka_s

# 36
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
ася, аz също мога да приготвя настъргани топени сирена в уреда, но аz искам да ям фондю, където рецептата включва и някои други неща. А и раzлични сирена трябва да имам и то точно определени ... Мърzел му се вика  Wink

не си ме разбрала, аз не ям топени сирена, аз си правя фондю...
първият път е пипкаво, на 2я вече действам по усет Wink

сирената си ги купувам специално за фондю Wink
рецептата за фондю със сирена включва вино, нишесте, подправки и сирената... какво му е сложното newsm78

# 37
  • Мнения: 9 052
ася, при мен се получават точно топени сирена . А сложното е , че слагам фондюто, когато не съм имала време или нямам време , сили и нерви да правя нещо zа ядене. Та смеската ме устройва в тоzи случай. А иначе нямам амбиции да приготовлявам фондю специално. Специално си приготвям други гоzби  Wink 
А темата я пуснах, zащото исках да направя подарък на приятели, които нямат ни време ни нерви  ни желание да обикалят иz София zа сирена и да правят рецепти. Та исках да zнам има ли смеска или не и да купувам ли уред zа подарък или не  Wink

# 38
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аз те разбрах, но и аз правя фондю без смеска точно като нямам време и нерви да готвя...точно това ти казвам...
виж за месното има повече врътки - режеш месо, загряваш мазнина, бла бла... не ме устройва хич.
ама това със сирена и то от мен приготвено си е като фастфууд Wink

смеска не ми хрумва да си купя, ако вече ме боли от мързел си взимам офенкезе Peace

колкото до самия уред фондю - исках да взема на майка ми.... ама тя искаше раклет.
каза, че фондю не би правила дори да има смеска, защото не ядат толкова сирена, а при раклета можеш реално всичко да си приготвиш и месо и зеленчуци и сосче...

# 39
  • Мнения: 9 052
моите хора ми каzаха, че не щат раклет. Сега съм в недоумение  newsm78

# 40
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
моите хора ми каzаха, че не щат раклет. Сега съм в недоумение  newsm78

хм, а фондю искат ли?
да не казват какво не искат, а какво искат Sunglasses

# 41
  • Мнения: 9 052
те искат фондю, но няма смески в Сф. и аz предложих раклет, но те не искат.
Офенкеzе също няма в Сф.

# 42
  • Мнения: 651
Внимание: в тази тема не е писано повече от 120 дни.
Не е желателно подновяването на толкова стари теми. Ако не сте сигурни, че желаете да подновите темата, препоръчваме да започнете нова тема, като може да дадете линк към тази, която е породила въпросите ви или провокирала коментара ви.
е ще я подновя пък  Mr. Green

Искам да попитам момичетата:
донесох си от швейцарско пакетчета с готови смеси за фондю, ама нямам гърненце ..изчетох темата...
Да разбирам ли, че мога да изсипя сместа в големия гювеч? и ако-да, къде да загрея, във фурната или на котлона?

# 43
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
e чак пък голям гювеч...

аз го правя или в гювече или в малка тенджерка на слаб огън да се разтопи без да загаря (в тенджерката де...)

на котлона.
за печено фондю не съм чувала Joy

# 44
  • Мнения: 651
..ми  Embarassed  Embarassed  Embarassed
щот' нали идеята е да седи по-продължително време топло  Embarassed

мерси   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт