Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 26

  • 37 578
  • 292
  •   1
Отговори
# 285
  • София
  • Мнения: 2 113
Пепи,изгледах линка,но пак имам въпрос  Blush Не можах да разбера как точно сложи тези пластмасови сламки между отделните етажи и от къде точно мога да ги намеря?И още нещо-защо след като сложи фондана обвиваше отделните етажи с найлонче?[/b]

Не съм Пепи, но преди няколко темички мен ме бяха посъветвали да използвам сламки за пиене, правих съвсем малко декоративно етажче над основния (пънче - http://farm3.static.flickr.com/2237/2323227491_a235f588c0.jpg?v=0), но се застраховах, сложих си го на картонена подложка и боднах около 4-5 сламки преди това в ареала, където щях да го сложа после...Височината на сламките измарих един път, като боднах една, забелязах си докъде й идва тортата, измъкнах, отрязах и после резнах и другите по нея. По-късно, вече бях сложила пънчето, забелязах, че единият му край втъва, леко повдигнах и боднах пак подпорка и под него...имаше ефект

# 286
  • Мнения: 6 441
Пепи,изгледах линка,но пак имам въпрос  Blush Не можах да разбера как точно сложи тези пластмасови сламки между отделните етажи и от къде точно мога да ги намеря?И още нещо-защо след като сложи фондана обвиваше отделните етажи с найлонче?[/b]

Не съм Пепи, но преди няколко темички мен ме бяха посъветвали да използвам сламки за пиене, правих съвсем малко декоративно етажче над основния (пънче - http://farm3.static.flickr.com/2237/2323227491_a235f588c0.jpg?v=0), но се застраховах, сложих си го на картонена подложка и боднах около 4-5 сламки преди това в ареала, където щях да го сложа после...Височината на сламките измарих един път, като боднах една, забелязах си докъде й идва тортата, измъкнах, отрязах и после резнах и другите по нея. По-късно, вече бях сложила пънчето, забелязах, че единият му край втъва, леко повдигнах и боднах пак подпорка и под него...имаше ефект

dimitrina73 ,благодаря ти!  Hug Обаче пак имам въпросче.А като има и подложка и сламки няма ли да се пързаля ? Rolling Eyes

# 287
  • София
  • Мнения: 2 113
Пепи,изгледах линка,но пак имам въпрос  Blush Не можах да разбера как точно сложи тези пластмасови сламки между отделните етажи и от къде точно мога да ги намеря?И още нещо-защо след като сложи фондана обвиваше отделните етажи с найлонче?[/b]

Не съм Пепи, но преди няколко темички мен ме бяха посъветвали да използвам сламки за пиене, правих съвсем малко декоративно етажче над основния (пънче - http://farm3.static.flickr.com/2237/2323227491_a235f588c0.jpg?v=0), но се застраховах, сложих си го на картонена подложка и боднах около 4-5 сламки преди това в ареала, където щях да го сложа после...Височината на сламките измарих един път, като боднах една, забелязах си докъде й идва тортата, измъкнах, отрязах и после резнах и другите по нея. По-късно, вече бях сложила пънчето, забелязах, че единият му край втъва, леко повдигнах и боднах пак подпорка и под него...имаше ефект

dimitrina73 ,благодаря ти!  Hug Обаче пак имам въпросче.А като има и подложка и сламки няма ли да се пързаля ? Rolling Eyes

Гледала съм, че слагат малко от масления крем, ей така, мацват 1-2 супени лъжици и отгоре, с леко натискане, слагат етажа. Това най-вече съм го гледала за 1-вия етаж, когато се закрепя първият блат към основната картонена подложка, не знам дали ще направи спойка масленият крем между картон и фондан...Аз нищо не сложих, но моето пънче беше малко, а и династията доста тежи и не помръдна, но бях гледала за сериозните етажи, че набиват една дълга подпорка (в случая няма да стане със сламка, предполагам, а със шишче може) отгоре на втория етаж, та чак докъм средата на първия и после с декорацията прикриват дупчицата, която остава...но това е трудно, предвид факта, че това шишче трябва да пробие картона...Ако няма много да я разнасяш тази торта...знам ли, може и да си го спестиш, освен ако не ти е гъдел да пробваш (този шиш го набиваха с чукче там, където трябваше да пробие картона на втория етаж)

# 288
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
GrOzNoTo^_^PaTe, Димитрина вече ти е отговорила- меже да ползваш всякакви подръчни средства, а за това че мадамата увиваше етажисте с фолио... ами може би да не изсъхне фондана, че той май е от бързосъхнещите захарни покрития. А и забелязах колко дебело е разточен... аз не мога чак толкова - предпочитам по-тънко  Wink

# 289
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777

Пепи, къде е рецептата за карамеленияt крем, че нещо на можах да я намеря, а е добре да я сложим в началото?

Нова тема момичета! - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=278840.0

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 11:49 от natalyna

# 290
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325


Пепи, къде е рецептата за карамелиения крем, че нещо на можах да я намеря, а е добре да я сложим в началото?

Нова тема момичета! - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=278840.0

Нат, виждам че са ти го казали, а аз мисля че го бях сложила на 1-ва страница и при копирането 100% си го взела.
Много благодаря, че продължаваш да се грижиш за нас   bouquet

# 291
  • някъде там
  • Мнения: 1 466
  bouquet  bouquet

# 292
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 136
Има нова тема илонитка .

Общи условия

Активация на акаунт