Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 26

  • 37 600
  • 292
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 1 271
_Пепи_ , благодаря за разяснението.И аз така предположих(аз също го правя този крем), но като прочетох яйца и си викам-а, я, нова рецепта-ще се пробва  Hug Та за това след като изчетох внимателно рецептата 3 пъти-реших да попитам  Naughty

blueeye®, много пролетна тортичка, а цветята са като истински.   bouquet

# 256
  • Мнения: 1 485
blueeye®,разкошна пролетна торта! Hug

# 257
  • у дома
  • Мнения: 1 581
_Пепи_, silrai, Fior, Благодаря ви   bouquet  Hug

# 258
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравейте момичета!  bouquet

Страхотни торти пак:
Джемма - каква красота си сътворила и кошницата и лалетата са прекрасни! Hug
dimitrina73 - елагантност и семплост! Heart Eyes
мом4е6ка мама - колко нежност и уют лъха от твоята торта!  bouquet
blueeye® а твоята е прекрасна  градина пълна с настроение и дъх на пролетен бриз!

Браво на всички!

Gushanka, благодаря за милите думи (тези яйца на аватара са от миналата година - тазгодишните са само в албума ми засега). За Рафаелото - ами сложи орехи или други ядки - мисля, че ще е много добре, но няма да е Рафаело:) Ще измислиш нов крем с ново име:)

Fior, това е обикновен белтъчен крем, аз го слагам също в такива тръбички изпечени от многолистно тесто (тук им казват крем-ролки или шаум-ролки). Подобен е на кремовете които продаваха едно време по панаирите във вафлени фунийки.

# 259
  • някъде на юг
  • Мнения: 280
Забравих да честитя вчера рождения ден на мом4ешка майка така се заплеснах по тортата....Много щастие, здраве и весели поводи да черпиш с тези красиви торти.

# 260
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Някой виждал ли е в БГ антипригарен спрей, с който се напръскват формите преди печене?

# 261
  • Мнения: 904
Аз,също искам да ви питам понеже се запалих по крема на Пепи с кондензираното мляко,каква му е цената ориентировъчно?

# 262
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Аз,също искам да ви питам понеже се запалих по крема на Пепи с кондензираното мляко,каква му е цената ориентировъчно?
1п. масло - 2лв
1к. кондензирано подсладено мляко - 2.40-2.80лв
1пудинг- 0.40 лв
прясно мляко - 0.80лв
захар- 0.30-0.40лв
TOTAL: около 6лв.

# 263
  • Мнения: 904
Пепи,ти направо ме срази,за което съм ти много благодарна  bouquet.Аз не съм се изразила правилно,но питах само за самото кондензирано мляко,но тази рекапитулация която си направила ще ми е много полезна   bouquet  bouquet  bouquet.

# 264
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Пепи,ти направо ме срази,за което съм ти много благодарна  bouquet.Аз не съм се изразила правилно,но питах само за самото кондензирано мляко,но тази рекапитулация която си направила ще ми е много полезна   bouquet  bouquet  bouquet.

 Blush Ами не съм разбрала че само за млякото питаш. Но мисля че е полезно като информация. Цените са приблизителни- просто всичко зависи от марката и магазина от който са купени нещата Wink

# 265
  • Мнения: 904
Супер си Пепи,инфото ще е полезно не само за мен мисля,пък аз за млякото питах,защото по нашите земи това са екстри и нямам никаква представа колко струва,но тези дни имам път до София "града голема", и аз като вляза в по-голям магазин моя почва да се изприщва целия горкия и едвам ме изтрайва да стигна до касите,та за това питах.Още веднъж много ти благодаря  bouquet.

# 266
  • Мнения: 51
Ето последните ми две торти.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&photo=30
Тази е за подарък на една приятелка.Вътре е три пандишпанови блата с ягодов пудинг смесен със сметана.Отгоре е с Варна.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&photo=32.Тази е за вчерашният рожден ден на голямото ми момиченце.Двете части на тортата са от по 3 блата ,леко сиропирани и слепени с крем комбинаця:шок.пудинг,натурален шоколад и сметана.Отгоре пак е с Варна.Ето и снимка леко насраниhttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&photo=34
Тревата е от смес за сладък салам но оцветен в зелено вместо с какао.

# 267
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Gushanka, покрита е с шоколад за моделиране.

blueeye® , много нежно!

kremi_sisi , очите ми останаха в гъбката, супер е!

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 20:30 от Atalanta

# 268
  • Мнения: 904
kremi_sisi, страхотна гъбка!

# 269
  • Мнения: 1 069
Fior, много ти благодаря за превода. Но на мен друг ми беше точно въпросът, ама явно не мога да се изразя... Четох че моментът на сваляне на сиропа от котлона е много фин, та за това питах - как мога да се предпазя от грешка...

kremi_sisi, невероятна гъбка. blueeye®, браво на теб, много е нежна. Аз не успях да се справя с комплекта на Уилтън толкова перфектно (дано успея следващият път)

Гушанка, много ти благодаря за милите думи... Трогвате ме с Фиорчето...

Момичета, аз нещо днес три пъти правя тесто от Маршмелоу, обаче не става. Първото беше зеленичко за цветенца - стана перфектно, във второто обаче сложих червена боя и не става. Стои ми ронливо. Реших че е от вида на бонбонките. Замесих второ от другите бонбони, но проблемът е същият. Чудя се дали не е от червената боя... Месих с пудра захар, като видях че не става. Вторият ми опит месих с нишесте, но Не и Не и НЕ. Ето снимка на тестото (има линк към по-голямата)



Има ли шанс да го спася? И как?

Общи условия

Активация на акаунт