предястия - или гладът идва с яденето

  • 12 392
  • 108
  •   1
Отговори
# 60
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 513
Ето и нещо от мен-пилешки терин.Студено предястие,но много често заради него сме прескачали основното блюдо.

Фаршировани гъби с лапад и 2 вида сирене.

И "Яздещи дяволчета"-суха слива без костилката с бадемче и увита в бекон.Преди поднасяне се "минава" през грила за кратко.

# 61
  • Countryside
  • Мнения: 11 637
Ооо, дяволчетата ги знам, и на мен са ми любими. И правя подобни гъби с 2-3 вида сирене и спанак  Mr. Green пилешкият терин ме заинтригува  Flutter

# 62
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 513
Пускам рецепта за терина.
    Пилешки терин
Около 800 гр пилешки гърди сварени и нарязани ситно.
400 грама пилешки дробчета се задушават с бяло вино и 2 с.л. бренди.
200грама кладница и 200 грама кралска печурка също задушени и нарязани ситно.
Смесваме компонентите като ги заливаме с около 250 грама разтопено краве масло-Президент или друга качествена марка.Подправките са -розмарин,прясно смлян черен пипер и сол.Понякога заменям розмарина с кориандър.Не смесвам много подправки,за да не се "блъскат" вкусовете,а да остане доминиращия вкус на месото.
В тавичката,където ще престои терина предварително желираме бульон с нарязан магданоз около 2-2,5 сантиметра да е от общия обем.Върху него плътно насипваме сместа,покрива се с фолио и се затиска с нещо тежко(аз използвам консерви или бутилка с вода).Терина е готов за консумация след 12 часа.Оно си требе време Wink

# 63
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

И "Яздещи дяволчета"-суха слива без костилката с бадемче и увита в бекон.Преди поднасяне се "минава" през грила за кратко.


доколкото знам оригиналната рецепта е испанска и е с фурми и бекон.
не съм ги опитвала...няма и с какво да заменя бекона  Sad

ако имаш рецепта за вегетариански терин - пускай бързо... аз скоро търсих, но нищо не намерих дето да ме грабне  Confused

# 64
  • Countryside
  • Мнения: 11 637

И "Яздещи дяволчета"-суха слива без костилката с бадемче и увита в бекон.Преди поднасяне се "минава" през грила за кратко.


доколкото знам оригиналната рецепта е испанска и е с фурми и бекон.
не съм ги опитвала...няма и с какво да заменя бекона  Sad

ако имаш рецепта за вегетариански терин - пускай бързо... аз скоро търсих, но нищо не намерих дето да ме грабне  Confused
Беконът може да се замени с патладжан вероятно, според мен вкуса му е близък до месото  Thinking Но нямам никаква идея дали ще подхожда на сини сливи/фурми и бадем newsm78 по-скоро не май  Blush
Иначе терина и на мен много ми хареса, само дето не се оправям с желирането, но ще се опитам все пак ooooh!

# 65
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Беконът може да се замени с патладжан вероятно, според мен вкуса му е близък до месото  Thinking Но нямам никаква идея дали ще подхожда на сини сливи/фурми и бадем newsm78 по-скоро не май  Blush


ами идеята е, че беконът не е само солен, а и пушен, а как да докарам пушен патладжан?
ще си остана непросветена и некусала  Wink

# 66
  • Countryside
  • Мнения: 11 637
Има един пушен червен пипер (паприка) испанска, много готин аромат на пушено придава. Можеш да намажеш патладжана с нея  Thinking Ааа или пък да сложиш освен патладжан и пушено сиренце, тъкмо да стане по-блажно  Mr. Green

# 67
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 513
asyalein виж,какво открих http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?t=10012
Сега ще потърся в книгите си рецепта за зеленчуков терин,но едва ли ще открия-те са с френски блюда.

# 68
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
asyalein виж,какво открих http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?t=10012
Сега ще потърся в книгите си рецепта за зеленчуков терин,но едва ли ще открия-те са с френски блюда.

добре изглежда  Hug
мерси!
погледни и в твоите книги, ако франсетата се се излъгали да забравят нейде месото  Wink

# 69
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 513
asyalein с риба може ли?Не че тя не е месо.Питам понеже открих такава рецепта,а всички други са с мършичка.

# 70
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
asyalein с риба може ли?Не че тя не е месо.Питам понеже открих такава рецепта,а всички други са с мършичка.
тц и риба не ям, само хайвер  Rolling Eyes

# 71
  • Мнения: 1 777
Още една идея за предястие - фурми шприцовани с маскарпоне и поръсени с кедрови ядки. Simple Smile

# 72
  • Мнения: 6 167
стига бе, дайте някакви човешки продукти...

# 73
  • Мнения: 2 241
asyalein виж,какво открих http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?t=10012
Сега ще потърся в книгите си рецепта за зеленчуков терин,но едва ли ще открия-те са с френски блюда.

добре изглежда  Hug
мерси!
погледни и в твоите книги, ако франсетата се се излъгали да забравят нейде месото  Wink

Аз имам 2 рецепти за зеленчуков терин, едната е от 3 вида зеленчуци, а другата от моркови и кашу. Искаш ли някоя от тях? (едната е от рецептите за диетата на Карл Лагерфелд, а другата е от френска книга за вегетариански рецепти)

# 74
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Аз имам 2 рецепти за зеленчуков терин, едната е от 3 вида зеленчуци, а другата от моркови и кашу. Искаш ли някоя от тях? (едната е от рецептите за диетата на Карл Лагерфелд, а другата е от френска книга за вегетариански рецепти)

пробвала ли си ги? вкусни ли са?
давай ги  Hug

стига бе, дайте някакви човешки продукти...

какво имаш предвид  Twisted Evil айде да не се обиждаме на храна  Whistling

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт