предястия - или гладът идва с яденето

  • 12 378
  • 108
  •   1
Отговори
# 30
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Още нещо се сетих, как се запечатват рулцата в корите? В смисъл да не се разтекат, докато се пържат? С конец ли ги връзваш или оризовата кора като е мокра е лепкава и ги запечатва  Thinking

ами докато ги завия и корите бяха поизсъхнали и се бяха залепили една за друга.  Peace

като ги накисваш във вода внимавай да не ти залепнат 1 за друга, най-добре по отделно ги накисвай. те бързо омекват!!!

# 31
  • Мнения: 5 001
Да, те си залепват и нищо не изтича.Голяма вкусотия са!Ще взема и аз да направя,че като се разприказвахме тука и ми се прияде...  Joy

# 32
  • Мнения: 1 777
Ето и още едно предложение за рулца . Simple Smile


Ето и рецептата.

# 33
  • Мнения: 2 241
Едно студено предястие:

Грейпфрут със синьо сирене




Грейпфрутът се разрязва на две половини напречно и се издълбава добре, махат се ципите и вътрешността се нарязва. Синьо сирене се намачква с вилица и се добавя течна сметана, за да добие по-лека консистенция, смесва се с грейпфрута. Ядки вървят също добре, в случая имах бадеми, вътре сложих нарязани на дребно, а отгоре половинки за украса. Копър .... и това е. Търпи доста импровизации.
Може да се яде с вилица, с коктейлна лъжичка, да се маже на препечена филийка.

# 34
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Котка, супер рецепта  Hug
ще я пробвам.
грейпфрутът червен или жълт беше? аз само червен ям  Rolling Eyes.

половинката не яде цитруси и съм правила нещо подобно с круша и синьо сирене, също става много вкусно  Peace

# 35
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
asyalein, направих пролетните рулца, оризови кори намерих. Половинката категорично отказа да ги яде с оризова кора и за него бяха с точени кори  Mr. Green сложих синьо сирене и кашкавал, които се разтопиха при пърженето и станаха супер. Бтв, след 3тия тиган ми писна да ги пържа и останалите ги допекох в силна фурна, намзани обилно с масло  Blush  Mr. Green Пак си станаха супер. Отидоха ми постите  ooooh! Знам си аз да не влизам тук ама  Blush

# 36
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
asyalein, направих пролетните рулца, оризови кори намерих.

да, Камамбер и печени стават  Peace
ти що казваш на мъжа ти с какво са направени.
моят не яде много неща, ама аз му спестявам с какво е сготвено  Whistling

а на теб харесаха ли ти с оризовите кори?

# 37
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Да, ароматът на рулцето е съвсем друг. Аз разбира се ядох и  от неговите с точени кори, че бяха по-толумбести  Mr. Green 
Ами така става като водиш мъж на пазар, почва да мрънка  Mr. Green

# 38
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Да, ароматът на рулцето е съвсем друг. Аз разбира се ядох и  от неговите с точени кори, че бяха по-толумбести  Mr. Green 
Ами така става като водиш мъж на пазар, почва да мрънка  Mr. Green
хахахаха  hahaha
моят е свикнал на всичко  Peace или поне не се оплаква...

другият път пробвай рулцата със зеленчуци, също стават много вкусни.
синьото сирене има силен вкус и не се усеща аромата на оризовите кори.

вчера ядах в тайландски ресторант зеленчуци със сос от кокосово мляко и кашу. жестока комбинация, трябва да потърся рецептата  Peace

# 39
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
О,да ще пробвам със зеленчуци и пак някакво сиренце - камамбер или бри(спанак, аспержи, зеленини всякакви). Даже си мислех, че и само със зеленчуци ще стане добре, ама свежи и после се запичат/запържват рулцата. Намира ми се спанак, ще пробвам разни вариации и ще докладвам  Wink
п.п. кокосово мляко не обичам натюр, но тайландците правят чудеса с него, то си е леко безвкусно, както впрочем и прочутото им соево мляко. Комбинацията кокосово мляко и ядки е трепач съгласна съм, ако изкопаш някаква рецепта с удоволствие ще се пробвам  Heart Eyes

# 40
  • Мнения: 2 241
Котка, супер рецепта  Hug
ще я пробвам.
грейпфрутът червен или жълт беше? аз само червен ям  Rolling Eyes.

половинката не яде цитруси и съм правила нещо подобно с круша и синьо сирене, също става много вкусно  Peace

Ася, червен беше моят грейпфрут. А и аз това исках да направя - круша със синьо сирене, но круши в момента не намерих и затова импровизирах с грейпфрута, пак се получи добре.

Ох, с тези рулца и мен много ме изкушихте, другия уикенд ще ги пробвам (аз щото съм на диета през седмицата и само през уикенда готвя и ям изкушения, съответно заради таз пуста лакомия цяла седмица само това си мисля и планирам с какво точно ще прегреша в събота и неделя  ooooh! )

# 41
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Мда, пролетните рулца са трепач  Mr. Green Ако не намериш оризови кори(макар че аз съвсем неочаквано намерих във Фантастико  Laughing ) става и с точени кори  Wink

# 42
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
А и аз това исках да направя - круша със синьо сирене, но круши в момента не намерих и затова импровизирах с грейпфрута, пак се получи добре.
аз крушата тогава я обелих, махнах семенника и нарязах на 4, там където беше семенника сложих сиренето, после полях с боровинкова горчица.
стана много вкусно... трябва да видя имам ли снимка.

с бяло вина беше върха!
тук има круши постоянно, сега са някакви от Южна Америка май  newsm78

# 43
  • Мнения: 2 241
А и аз това исках да направя - круша със синьо сирене, но круши в момента не намерих и затова импровизирах с грейпфрута, пак се получи добре.
аз крушата тогава я обелих, махнах семенника и нарязах на 4, там където беше семенника сложих сиренето, после полях с боровинкова горчица.
стана много вкусно... трябва да видя имам ли снимка.

с бяло вина беше върха!
тук има круши постоянно, сега са някакви от Южна Америка май  newsm78

А, то и тук има вече, все ги гледам, но точно когато ми потрябваха - цък.
Моята рецепта е подобна на комбинацията, която направих с грейпфрута, синьо сирене, течна сметана, бадеми, разликата е, че крушата първо леко се запича, после се пълни със сместта. Нарязана е пак на две.
Дано намериш снимка, много добре звучи и твоята круша (езикът ми увисна до пъпа), кажи и за боровинковата горчица, звучи ми като оксиморон. Grinning

# 44
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Дано намериш снимка, много добре звучи и твоята круша (езикът ми увисна до пъпа), кажи и за боровинковата горчица, звучи ми като оксиморон. Grinning

не намерих снимка  Sad на моето предястие...
моите круши не ги обработвах, че бяха много меки.
сметана не слагам, защото сиренето е доста мазно, над 65% мазнина има ooooh!

тази горчица незнам дали е точно от боровинки, ама са дребни черни плодчета, може и бъз да е  newsm78
иначе и от боровинки съм яла, ама все бъркам кой плод как се превежда  Blush
май е някакъв ГДР специалитет Thinking



то тук толкова различни горчици има, че свят да ти се завие: от ананас, праскови, босилек, с мед...

Общи условия

Активация на акаунт