Мъфини със сладко от вишни!

  • 44 317
  • 146
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 674
Мъфини със сладко от вишни!!!



Може да ги пълните и със сладко от череши или боровинки Heart Eyes

Без шоколад...









Продукти:

2 бр яйца
200 г /мл кисело мляко
50 мл олио
350 г брашно
2 ч.л бакпулвер
100г захар
сол/ щипка/

Плънка:

Сладко каквото обичате.  Hug Моите са с вишни, понеже обичам сладко-кислеия им вкус. Sunglasses


Приготвяне:

Пуснете фурната на 200 С да се загрява...


Яйцата се разбиват с миксер като се прибавят захарта, солта, олиото и киселото мляко.После изсипвате бакпулвера и  накрая се прибавя брашното /което е пресято...стават по-пухкави мъфините/


Ако печете в  хартиени формички, то разливате сместа така, че формите  да бъдат запълнени малко над половината.
Аако печете в метални форми за мъфини..то намазвате всяка форма с олио, преди да сипете тестото за мъфини, за да не залепнат.

Отгоре с малка лъжичка гребвате от сладкото и капвате в средата на всеки мъфин.





Пекат се в предварително загрята фурна , в средата и  на 200 С  около 15-20 минути.

Обикновена фурна...200 С

С вентилатор 180 С.

Бон апетит!  chef

С шоколад.../Шоколадоват глазура се слага върху  мъфените  когато са изстинали!/












[/b]

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 05:20 от ЧервеноВинце

# 1
  • Мнения: 7 474
Винкова  Crazy в творчески подем ли си тези дни  Crazy
Страхотни са   bouquet

# 2
  • Мнения: 3 674
Leo, мила...ти, Габи, Джема...и т.н. сте ми голям стимул  Heart Eyes  Hug

Иначе да! Grinning   В творчески подем съм, не бях на работа цяла седмица....та се отдадох на кулинарното изкуство... Joy

# 3
  • Мнения: 1 352
Харесват ми, ще ги пробвам. Наскоро си купих форма за мъфини и ми е голям мерак да я ползвам.

# 4
  • Мнения: 110
изглеждат страхотно, ще ги пробвам.

# 5
  • Мнения: 1 352
Мойте са готови. Това им харесвам аз на мъфините, че докато си измиеш чирапорите, дето си изцапал, те са готови. Сложих в сместа малко есенция ром, използвах кафява захар и сладко от горски плодове. Не съм ги пробвала още, защото  току що ги игвадих.
Имам един много важен въпрос, обаче. Защо винаги ми спадат? Докато се пекат бухват и стават много хубави, но в момента в който отворя фурната, да видя дали са готови, спадат Confused. Защо така?

# 6
  • Мнения: 1 352
Супер са!
Ама защо винаги сладкото или шоколада пада на дъното и ми залепва Crossing Arms?

# 7
  • Мнения: 3 674
....Защо винаги ми спадат? Докато се пекат бухват и стават много хубави, но в момента в който отворя фурната, да видя дали са готови, спадат Confused. Защо така?

Ау, не бива да отваряш фурната  за да видиш дали са готови... Rolling Eyes Така спадат...

Знам от баба ,и бивша професионална готвачка  с 20 годишен стаж ,  че кекс, еклери и бутерки НИКОГА не се отварят по време на печене!
Иначе ти на вентилатор ли ги печеш или на обикновена фурна?  newsm78

# 8
  • Мнения: 3 674
Супер са!
Ама защо винаги сладкото или шоколада пада на дъното и ми залепва Crossing Arms?

Мариета...сладкото накрая ли го сложи? newsm78

А шоколада се маже когато  мъфините са  вече изстинали...ще го спомена в рецептата. Sunglasses

# 9
  • Мнения: 1 352
Напълних формичките със сместа и тогава сложих сладкото. Не отварям по време на печене, но когато са готови нали трябва да ги изкарам някакси Close.

# 10
  • Мнения: 3 674
Напълних формичките със сместа и тогава сложих сладкото. Не отварям по време на печене, но когато са готови нали трябва да ги изкарам някакси Close.

Оохх....сори... Blush Помислих че си ги отваряла по време на печене...  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 06 мар 2008, 21:39 от ЧервеноВинце

# 11
  • Мнения: 1 352
Боже, направих грешка че опитах едно, сега не мога да се спра Blush. Направо са божествени, едни такива мекички, като дунапрен Crazy.

# 12
  • Мнения: 3 674
Боже, направих грешка че опитах едно, сега не мога да се спра Blush. Направо са божествени, едни такива мекички, като дунапрен Crazy.

Радвам се  Hug Помислих си, че може да са спаднали и  от добавките които си прибавиала...рома например? Ама не вярвам... newsm78

# 13
  • Мнения: 1 352
Не вярвам, сложих 2-3 капки есенция. Нещо бъркам при печеното сигурно newsm78.

# 14
  • Мнения: 3 674
Да, може би... newsm78

Те тези кексовите  изделя са малко капризни. Аз помня че със старата печка имах проблеми.

 Нещо на ми печеше добре...горе печеше много силно...а долу много слабо.  Crazy

 Кекса се надуваше като Рила планина....и после  ми спадаше като Розовата долина... Close

Та сменях положенията на тавите през 15 минути...и пак трудно нецелвах  Twisted Evil

Ама сега с новата печка се родих и  го нямам този проблем... Hug Пече си  супер...отвсякъде!  Heart Eyes

Та може и да е печката... Rolling Eyes

# 15
  • Мнения: 380
да ви кажа и аз ги направих,станаха страхотни,доста бухнаха.аз си отварям печката само за да им сложа фолио отгоре когато се запекът, и още веднъж за да бодна с вилицата дали са опечени,но не са ми спадали от отварянето досега.

# 16
  • Мнения: 3 674
sisi86...да и моите така бухват и не спадат след изваждането.  Rolling Eyes Съжалявам че при  Марета така се е получило. Може да е от печката....

# 17
  • Мнения: 380
и моята печка е от старите,но някъде бях чела че при рязкото отваряне на вратичката на печката,влиза много бързо студен въздух и така може да спадат.
затова аз много плавно и бавно отварям,малко процепче колкото да бръкна с ръка-marieta,може да пробваш така,дано станат.

# 18
  • Мнения: 1 352
Да бе, ама нали като са готови трябва да ги извадя Confused.
Абе това не е чак такъв проблем, важното е, че са вкусни и мекички.  Друг въпрос имам. Сладкото кога се слага? Когато са готови или върху суровата смес? Защото аз го слагам върху суровата смес и то пада на дъното и  след това залепва Close.

# 19
  • Мнения: 581
Да бе, ама нали като са готови трябва да ги извадя Confused.


Аз правя така - като са готови спирам фурната и леко отварям вратичката /около 3-4см./ като я подпирам с нещо, обикновено някоя ръкохватка. Така я държа докато изстинат вътре във фурната и винаги си запазват обема. Преди и аз вадех като са готови, но докато са още горещи и меки спадат от рязката промяна в температурата.

# 20
  • Мнения: 3 674
Да бе, ама нали като са готови трябва да ги извадя Confused.
Абе това не е чак такъв проблем, важното е, че са вкусни и мекички.  Друг въпрос имам. Сладкото кога се слага? Когато са готови или върху суровата смес? Защото аз го слагам върху суровата смес и то пада на дъното и  след това залепва Close.

Аз ги слагам върху суровата смес... Sunglasses Обаче е важно мъфините да се сложат във вече силно згрята фурна! Пека на вентилатор...

# 21
  • В града на тепетата
  • Мнения: 245
Преди два дена ги правих и много ми харесаха,понеже много харесвам кифлички и други подобни със сладко от вишни.
Може би сложих малко повече сладко,но аз така ги предпочитам и въпреки това не ми паднха вишничките на дъното.
Винце, за всичките ти хубави рецепти   bouquet  bouquet  bouquet
javascript: ClipBoard('http://www.snimka.bg/album.php?album_id=224020');

# 22
  • Мнения: 3 674
gabolina.... Hug И с мерак да си ги хапнете мъфинчетата  Hug

# 23
  • Мнения: 192
Страхотни са винце!
Заради теб ще си купя формички и ще ги пробвам.Изглеждат много вкусно,а според изказванията и са такива.Освен това са супер икономични и лесно и бързо се приготвят.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 24
  • Мнения: 655
еееееее,ма стига с тея хубави рецепти де.само мие мъчно,че още не съм си купила формички а мъфини,ама и това скоро ще стане.

# 25
  • В кошера...
  • Мнения: 527
Имама една рецепта за мъфини с вишни с шоколадови костилки и там пише - да се сложи една тавичка със студена вода отдолу като се пекат - това им помагало да се надигнат - ще пробвам и ще докладвам! Много са апетитни тези мъфини, а лошото им е, че стават и бързо.....няма измъкване...

# 26
  • Мнения: 3 674
medunka...никога не бях чувала за това. Като при крем карамела ли?   newsm78

А за градусите пише ли колко са?  newsm78 Е това  задължително ще го пробвам и аз.  Flutter Hug

# 27
  • Мнения: 2 774
Имама една рецепта за мъфини с вишни с шоколадови костилки и там пише - да се сложи една тавичка със студена вода отдолу като се пекат....
Иван Звездев беше правил такива преди няколко години.Ако не се лъжа имаше вариант да се варят на пара или да се пекат така както е казала medunka
А сега по темата : страхотно предложение и аз си падам по сладко киселия вкус.Мерси   bouquet
П.п Ааааа мисля че medunka има предвид тава с вода да се сложи във фурната без продукти в нея(това съм го чувала ,но беше за  да се предотврати изсушаването на това което печеш,а не за да се спомогне надуването  newsm78)  а не както при крем карамела на водна баня.Но аз аз ако намеря рецептата на Звездев ще докладвам  Peace

Последна редакция: ср, 05 мар 2008, 02:00 от polly

# 28
  • Пловдив
  • Мнения: 2 565
ЧервеноВинце, направих вкусната ти рецепта за мъфините, но не знам защо вътре ми станаха малко на дупки и клисави /не знам дали така се пише... newsm78/.... Thinking
Къде ли може да съм сбъркала....?!
Иначе и се надуха страхотно и имаха много добър вид!!! Peace

# 29
  • Мнения: 3 674
steli-ssd...какво значи клисави..  newsm78 Rolling Eyes  Тази думичка не я знам.. Embarassed

# 30
  • Мнения: 239
И аз правя редовно мъфини,но тези нещо не станаха.Сместа стана по гъста и станаха сухи.А олиото 50 гр.ли е както си писала или 50 мл.?

# 31
  • Мнения: 3 674
И аз правя редовно мъфини,но тези нещо не станаха.Сместа стана по гъста и станаха сухи.А олиото 50 гр.ли е както си писала или 50 мл.?
Странно...  newsm78  При мен сместа не става много гъста....и слагам 50 гр а не мл.  Simple Smile

# 32
  • Пловдив
  • Мнения: 2 565
Ами исках да каже, че станаха като мокри, а не пухкави.... #Crazy
И имат лек дъх на бакпулвер...дали не съм сложила много... newsm78

# 33
  • София
  • Мнения: 830
Мариета, мисля, че знам защо ти спадат след като ги извадиш. Предполагам ги печеш едно и също време всеки път. Пробвай следващото печене да ги оставиш 2 мин повече. Мисля, че им трябва още една идея във фурната. И не ги изваждай веднага, остави ги да поистинат вътре.
Аз съм правила кекс 1 мил пъти и понякога така ми спада. Вътре е опечен, не е суров и не можех да разбера какво става. После се чатнах, че като бързам да го извадя от фурната - домочадието чака като лешояд на мърша, винаги поспада малко.
Просто ги остави да истинат във фурната. Това е на принципа на бабата на Червено винце (и моята), не се отваря фурната, за да не падне рязко температурата. А какво ли пък става като ги извади от 200 на 20 градуса.

А за потапянето на сладкото и на мен ми се получава и плюс това се разлива между сместа. Явно не загрявам достатъчно фурната. Други път ще я нажегам.

Последна редакция: пт, 07 мар 2008, 10:34 от Elspet

# 34
  • Мнения: 3 674
Ами исках да каже, че станаха като мокри, а не пухкави.... #Crazy
И имат лек дъх на бакпулвер...дали не съм сложила много... newsm78

Възможно е... newsm78

# 35
  • Мнения: 1 352
Мариета, мисля, че знам защо ти спадат след като ги извадиш. Предполагам ги печеш едно и също време всеки път. Пробвай следващото печене да ги оставиш 2 мин повече. Мисля, че им трябва още една идея във фурната. И не ги изваждай веднага, остави ги да поистинат вътре.
Аз съм правила кекс 1 мил пъти и понякога така ми спада. Вътре е опечен, не е суров и не можех да разбера какво става. После се чатнах, че като бързам да го извадя от фурната - домочадието чака като лешояд на мърша, винаги поспада малко.
Просто ги остави да истинат във фурната. Това е на принципа на бабата на Червено винце (и моята), не се отваря фурната, за да не падне рязко температурата. А какво ли пък става като ги извади от 200 на 20 градуса.

А за потапянето на сладкото и на мен ми се получава и плюс това се разлива между сместа. Явно не загрявам достатъчно фурната. Други път ще я нажегам.

Ще послушам съвета ти следващия път, благодаря! Трудна работа, обаче newsm78, да чакаме толкова време Tired.

# 36
  • Мнения: 1 352
Момичета, разбрах къде бъркам! Сместа съм я правила много рядка слагах продуктите горе-долу, на око). Тази вечер правих мъфини с Нутела, спазвайки точно рецептата. Специално си купих кухненско кантарче за тези пусти мъфини. Резултата беше впечатляващ Simple Smile, надуха се като розички и се разпукаха, шоколада не падна на дъното, станаха просто прекрасни Crazy. Сместа обаче се получи доста гъста! Извадих ги от фурната още горещи и си останаха същите. Почувствах се като истински професионалист Crazy. Споделям снимки:



Винце, извинявай, че в твоята тема, но реших, че ще е добре да знаят и другите. Спазвайте точните мерки и ще ви се получат.

# 37
  • Мнения: 3 674
Marieta...  Hug  ами на око  е нямало как да станат... Joy 

 Иначе тези на снимката са разкошни!  Heart Eyes Приядоха ми се  Crazy

И да, права си, че трябва да се спазват точните мерки за да се получат разкошни мъфинчета. Laughing   Тестото е по-гъстичко от тесто за кекс  Wink

Благодаря ти, че сподели...  bouquet

# 38
  • Мнения: 1 352
Винце, този път съм ги направила с точните мерки и сега се пекат във фурната. Добавих само една ванилия и имам големи надежди Sunglasses. Ще пусна и снимки, живот и здраве  Party.

# 39
  • Мнения: 3 674
Винце, този път съм ги направила с точните мерки и сега се пекат във фурната. Добавих само една ванилия и имам големи надежди Sunglasses. Ще пусна и снимки, живот и здраве  Party.
Дай Боже да станат! Hug Стискам палци!  Peace

# 40
  • Мнения: 1 802
Еййй  Crazy ще ме накарате да обикалям да търся форми за мъфини  Simple Smile

# 41
  • У дома
  • Мнения: 96
Кажете приблизително колко бройки излизат от тази рецепта  ?

# 42
  • Мнения: 1 352
Еййй  Crazy ще ме накарате да обикалям да търся форми за мъфини  Simple Smile

Ще се зарибиш и няма отърване после.

Кажете приблизително колко бройки излизат от тази рецепта  ?

12

Снощните ми станаха страхотни, като гъбки, само пуста лакомия да сложа повече сладко пък то излезе извън формите Tired. Не можах да снимам, следващия път.

# 43
  • Мнения: 1 655
И аз ще ги направя, но моята форма за мърфини е по голяма. Незнам да не станат много големи. Смятам да пробвам тази вечер и ще пиша какво е станало.

# 44
  • Мнения: 1 655
Станаха страхотни, много ги харесахме. Следващият път ще ги направя с течен шоколад сега бяха със сладко от вишни.
ето ги във формата
ето пак
и извадени мърфините


ЧервеноВинце благодаря за страхотната рецепта
 newsm51

Последна редакция: сб, 15 мар 2008, 21:44 от dolores

# 45
  • Мнения: 3 674
dolores...браво!  bouquet Големи красавици си изпекла!  Grinning 

# 46
  • Мнения: 1 655
dolores...браво!  bouquet Големи красавици си изпекла!  Grinning 
Благодарение на теб. Много ми хареса и това, че не отнемат много време за приготвянето.

# 47
  • У дома
  • Мнения: 96
Извинета за въпроса, обаче как мерите 50 гр. олио ?

Ако е милилитри - добре, обаче грама не се сещам как да измеря .

# 48
  • Мнения: 2 550
ох, стават много вкусни
два дни подред правя
тестото колко трябва да е гъсто?
понеже нямам представа колко е 350гр брашно, слагам на око...
става доста гъсто и сладкото не пада на дъното
ама пак стават много вкусни!

# 49
  • Мнения: 832
Днес и аз ще правя от тези мъфини.За първи път ще ми е и се надявам да станат.Утре ще се отчета за резултата!Принтирах си рецептичката, изчетох всички мнения.Да видим.

# 50
  • Мнения: 832
Е,да ви се отчета.Направих мъфините снощи.Станаха вкусни, но сместа ми стана малко гъста.А спазвах всички мерки много точно.Мислех,че ще стане като за кекс сместа,а тя стана доста по-гъста.Но пак са много вкусни.Пробвах с три вида сладко: дюли,бели череши и ягоди.
Ето нагледно резултата:
www.snimka.bg/album.php?album_id=228839

# 51
  • Мнения: 3 674
Тестото  в случая за тези мъфини  е по-гъсто от тестото за кекс.  Peace

# 52
  • Мнения: 2 550
Ето ги и моите мъфинки, единета са със сладко от ягоди, а другите с парченца шоколад.
Правих и с топинг шоколад, но май без него се харесват понече у нас.
Май не са се надули достатъчно  newsm78 Или съм сложила твърде малко тесто във формите.

# 53
  • Мнения: 3 674
Марчето, много са ти хубави мъфинчетата.  Hug Защо да не са ти се надули достатъчно... newsm78 .... мисля че са ти  супер  Heart Eyes

Но ако искаш да се надуят повечко, сместа във формичките трабва да е над половината на формата. Peace

# 54
  • Мнения: 3 674
Извинета за въпроса, обаче как мерите 50 гр. олио ?

Ако е милилитри - добре, обаче грама не се сещам как да измеря .
Милилитри е... Joy  50 гр тоест  50 мл. Грешката е моя...ще я поправя  Peace

# 55
  • У дома
  • Мнения: 96
Извинета за въпроса, обаче как мерите 50 гр. олио ?

Ако е милилитри - добре, обаче грама не се сещам как да измеря .
Милилитри е... Joy  50 гр тоест  50 мл. Грешката е моя...ще я поправя  Peace
Ами и аз така предположих и вече ги направах. Станаха страхотни. И сега малкия обикаля около мен и мляска. Аз понеже в момента нямах някакъв подходящ конфитюр ги направих с шипков мармалад. М-м-м вкусотия.

# 56
  • Мнения: 3 674
pipipina... Hug За съжаление тук не се продава сладко от шипки... Rolling Eyes  иначе аз много го тача.  Heart Eyes

Момичета, аз в събота ги правих с орехи на едри парчета, набучени отгоре ...Много вкусни станаха. Heart Eyes Пробвайте!  Wink

# 57
  • Мнения: 2 550
Розичка, точно това е проблемът...малкото тесто.
Не, че не са бухнали...но можеше и повече  Simple Smile
Ох, покрай твоите мъфини така се вдъхнових...специално за тях си купувах формички.
Днес е мъфин ден у нас. Сега направих и солени с кашкавал, маслини и шунка  Crazy

# 58
  • Мнения: 3 674
Марчето...как станаха солените?  newsm78 

# 59
  • Мнения: 2 550
Марчето...как станаха солените?  newsm78 

много, много вкусни
и търпят импровизации всякакви
само трябва да се пусне гугъл и се намират какви ли не рецепти за солени мъфинки

ако искаш мога да ти копирам рецептата, която ползвах аз

# 60
  • Мнения: 3 674
Да, щом са станали много вкусни, тогава няма да откажа  рецептата която ти си ползвала. Hug

# 61
  • Мнения: 2 550
съжалявам, че се забавих

ето тази рецепта ползвах - http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.84.html
като общо взето може да се импровизира
аз си добавих маслини, правих и с друго месо

# 62
  • У дома
  • Мнения: 96
съжалявам, че се забавих

ето тази рецепта ползвах - http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.84.html
като общо взето може да се импровизира
аз си добавих маслини, правих и с друго месо


А млякото, което е в рецептата кисело ли е или прясно ?

# 63
  • Мнения: 3 674
съжалявам, че се забавих

ето тази рецепта ползвах - http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.84.html
като общо взето може да се импровизира
аз си добавих маслини, правих и с друго месо

Тази рецепта е почти същата  като  на един солен кекс който аз  правя... Hug  Мерси...  bouquet

# 64
  • Мнения: 2 550
аз сложих кисело мляко, защото нямах прясно
пък и наистина не се разбира какво трябва, затова реших с кисело

# 65
  • Мнения: 3 674
съжалявам, че се забавих

ето тази рецепта ползвах - http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.84.html
като общо взето може да се импровизира
аз си добавих маслини, правих и с друго месо


А млякото, което е в рецептата кисело ли е или прясно ?

С кисело е...добавих  Peace

По принцип ако нямате кисело, става и с прясно. Както повечето рецепти за  кексове са с прясно мляко. С кисело мляко стават по-рехавички Peace

# 66
  • Мнения: 2 142
Отивам да правя тези мъфини  Crazy

ЧервеноВинце, снимките ти са виновни  newsm22

# 67
  • Мнения: 3 674
Отивам да правя тези мъфини  Crazy

ЧервеноВинце, снимките ти са виновни  newsm22


michel... Hug  Много са ти красиви малките" принчипеси " Grinning  Heart Eyes

# 68
  • Мнения: 581
Около месец си търсих формички за мъфини, защото имах голямо желание да пробвам рецептата, но изпълнението се оказа голям провал ...
Никога досега не съм имала проблем с правенето на кексове и всякакви други сладки неща, но тези мъфини не ми се получиха  Confused

# 69
  • Мнения: 2 142
ЧервеноВинце, да ти кажа и аз се изложих, нещо  Embarassed

# 70
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Този уикенд отивам за формички, доколкото разбрах могат да се пекат и в хартиени формички, така ли? А после при печенето се разполагат върху тава.... newsm78

# 71
E bravo na tezi mami,koito slagat takiva vkusni i priqtni recepti.

# 72
  • Мнения: 765
Малко в страни от темата, но да попитам, мога ли някъде от нета да си поръчам хартиени кошнички,че тук не мога да открия никъде  Crossing Arms

# 73
  • Мнения: 239
Има ги в Кауфланд,Метро,Пикадили.Ако искаш пиши на ЛС ще ти взема.

# 74
  • Мнения: 952
Има ги в Кауфланд,Метро,Пикадили.Ако искаш пиши на ЛС ще ти взема.
еххх как ме запалихте и мене с тези мъфини Laughing и кои формички са по хубави хартиените или другите? и тези от хартията за еднократна употреба ли са newsm78

# 75
  • Мнения: 581
Хартиените са за еднократна употреба и аз лично не съм доволна от тях.

# 76
  • Пловдив
  • Мнения: 76
И аз да попитам може ли да се използват тези малките метални  формички за крем карамела или трябва специални метални за мъфини?

# 77
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Днес правих мъфините,много вкусни наистина.
Обаче,слагах брашното на няколко пъти,стигнах до 300 гр и спрях,защото много гъсто беше станало.Станаха много добре,не са пухкавички,но пък са вкусни.Ще ги направя пак,но ще намаля още брашното,ще ми се по-мекички да бъдат.Мерила съм всичко с домакинска ел.везна.
Два-три пъти съм правила мъфини,но все неуспешни(по други рецепти).Това са ми първите сполучливи.Благодаря за рецептата.  bouquet

И аз да попитам може ли да се използват тези малките метални  формички за крем карамела или трябва специални метални за мъфини?

Имам тавичка с шест формички,а тестото е за 12 броя,та използвах такива метални.Не ми харесаха много,мисля,че повече време им трябва за изпичане.Мъфините от тавичката бяха и на вид,и на вкус по-добри.Купички от Дуралекс са по-подходящи,според мен.

# 78
  • Мнения: 2 170
Еййй, и мен ме запалихте, сега ще ходя да търся хартиени формички Hug

# 79
  • София
  • Мнения: 708
А вместо специални формички може ли да се използват други? Например такива за крем карамел...  newsm78

# 80
  • Мнения: 594
И аз ги направих вчера. На вид станаха много хубави  и стегнати, като гъбки, обаче нещо сухи и твърди ми се сториха. Явно в повече им е дошло брашното май .... newsm78 . Вече ги няма и днес пак ще се правят, но с по-малко брашно  Embarassed

# 81
  • Разград
  • Мнения: 3 110
И аз ги направих вчера. На вид станаха много хубави  и стегнати, като гъбки, обаче нещо сухи и твърди ми се сториха. Явно в повече им е дошло брашното май .... newsm78 . Вече ги няма и днес пак ще се правят, но с по-малко брашно  Embarassed

Точно това имах предвид и аз.Пиши после как станаха и колко точно брашно сложи.


# 82
  • Мнения: 256
Всичко изчетох от темата, но моите мъфини станаха по-скоро като курабии, отколкото като кексчета  Rolling Eyes. Спазих пропорциите, въпреки това станаха твърдички и глетави. Според вас къде съм сбъркала  Sick?

# 83
  • Мнения: 3 674
Момичета, тази тема я бях забравила... Embarassed

Относно брашното, да ви се оплача.  Sad

Тука мъфините винаги си  ми стават много хубави. Опитах в България...и не се получиха така, станаха ми по-сухи и по-твърдички... newsm78 newsm78 newsm78  Пълен шах... Rolling Eyes

А всичко си спазвам както винаги съм  си спазвала...От това си правя извод , че бълраското брашно е по различно от тукашното.  Thinking


И аз да попитам може ли да се използват тези малките метални  формички за крем карамела или трябва специални метални за мъфини?

Сигурно доста късно отговарям...нямаше ме в период  около 1 месец тука. Но исках да кажа, че не е проблем да се направят във формички за крем карамела. Peace




# 84
  • Стара Загора
  • Мнения: 484
Много са апетитни и аз си купих форми за мъфини но в метро не намерих хартиените кошнички. Къде са изложени и как изглежда опаковката? В Ст.загора имаме само метро.

# 85
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Дали да не взема да спретна и аз едни мъфини, а?  Thinking

# 86
  • Мнения: 3 674
Много са апетитни и аз си купих форми за мъфини но в метро не намерих хартиените кошнички. Къде са изложени и как изглежда опаковката? В Ст.загора имаме само метро.
Не знам дали има в България такива хартиени формички/кошнички за мъфини?  Thinking Не съм виждала... newsm78

# 87
  • Мнения: 3 674
Дали да не взема да спретна и аз едни мъфини, а?  Thinking
Колко му е!  Hug

# 88
  • Мнения: 3 674

Мъфини със сладко от вишни!!!


Може да ги пълните и със сладко от череши или боровинки Heart Eyes

Без шоколад...









С шоколад.../Шоколадоват глазура се слага върху  мъфените  когато са изстинали!/






Продукти:

2 бр яйца
200 г /мл кисело мляко
50 мл олио
350 г брашно
2 ч.л бакпулвер
100г захар
сол/ щипка/

Плънка:

Сладко каквото обичате.  Hug Моите са с вишни, понеже обичам сладко-кислеия им вкус. Sunglasses


Приготвяне:

Пуснете фурната на 200 С да се загрява...


Яйцата се разбиват с миксер като се прибавят захарта, солта, олиото и киселото мляко.После изсипвате бакпулвера и  накрая се прибавя брашното /което е пресято...стават по-пухкави мъфините/


Ако печете в  хартиени формички, то разливате сместа така, че формите  да бъдат запълнени малко над половината.
Аако печете в метални форми за мъфини..то намазвате всяка форма с олио, преди да сипете тестото за мъфини, за да не залепнат.

Отгоре с малка лъжичка гребвате от сладкото и капвате в средата на всеки мъфин.





Пекат се в предварително загрята фурна , в средата и  на 200 С  около 15-20 минути.

Обикновена фурна...200 С

С вентилатор 180 С.

Бон апетит!  chef

# 89
  • Мнения: 571
Имам няколко вида формички но ми залепват и не мога да ги отлепя цели и здрави, въпреки че ги мажа с мазнина. Аз съм от Плевен и тук имаме Кауфланд но там хартиени не намерих. Купих си едни от алуминиево фолио за еднократна употреба , но мисля че ще ми излезе скъпичко с тях. Относно брашното си спомням че преди време правих някакъв сладкиш, в който се слагаше брашно и нишесте. Наистина стана много мекичко. Има ли някой от България, който си е купил хартиени формички и от къде?

# 90
  • Мнения: 2 803
Много са съблазнителни и много апетитно изглеждат. От кога се каня, но все не си намирам подходящи формички за тях.  bouquet

# 91
  • Мнения: 3 674
Имам няколко вида формички но ми залепват и не мога да ги отлепя цели и здрави, въпреки че ги мажа с мазнина. Аз съм от Плевен и тук имаме Кауфланд но там хартиени не намерих. Купих си едни от алуминиево фолио за еднократна употреба , но мисля че ще ми излезе скъпичко с тях. Относно брашното си спомням че преди време правих някакъв сладкиш, в който се слагаше брашно и нишесте. Наистина стана много мекичко. Има ли някой от България, който си е купил хартиени формички и от къде?
люска...ако няма хартиени формички в България, купи си форма за мъфинчета, в тях  също стават супер!  Peace
Само, че ги мажи винаги с олио и набрашнявай малко  преди да  налееш тестото за мъфини във формичките Wink

# 92
  • Пловдив
  • Мнения: 2 102
Имам няколко вида формички но ми залепват и не мога да ги отлепя цели и здрави, въпреки че ги мажа с мазнина. Аз съм от Плевен и тук имаме Кауфланд но там хартиени не намерих. Купих си едни от алуминиево фолио за еднократна употреба , но мисля че ще ми излезе скъпичко с тях. Относно брашното си спомням че преди време правих някакъв сладкиш, в който се слагаше брашно и нишесте. Наистина стана много мекичко. Има ли някой от България, който си е купил хартиени формички и от къде?
Ако си избира някой тепърва форма препоръчвам селиконова, че няма нужда нито да се маже, нито от подложки. Аз имам тефлонова и ползвам хартиени подложки купени от Кауфланд. Виждала съм и в метро малки алуминиеви формички за еднократна употреба, предлагани за крем карамел, но съм сигурна че стават и за мъфини, излизаха 100 бр. за 6-7 лв.

# 93
  • Мнения: 571
Моите ( от алуминиево фолио за еднокр употреба ) са 12 бр и бяха около 2 лв. Точно за една доза.
Linkata нартиените подложки , за които говориш са като формичките, а не си изрязваш сама хартията за печене, нали? Къде точно в Кауфланд да ги търся, защото няколко пъти съм питала там и ме гледат недоумяващо. Искам хартиени да си купя.

# 94
  • Мнения: 2 708
Е браво бе, сега се сетихте да ми набодете на очите тази тема...... Wink........... посред нощ.............

Почвам ги Laughing
Имам 1 бурканче сладко от ягоди...................... само да имам и яйца и ще кача снимките след около време............





За да не пускам много поста 1 след друг си редактирам първия:  ето така изглеждат сек преди да ги сложа във фурната Simple SmileSimple SmileSimple Smile


Последна редакция: нд, 28 сеп 2008, 20:27 от Krische

# 95
  • Мнения: 2 708
Ами вкуснотийка си е Laughing Laughing Laughing И обичам да ухае така в кухнята и да се получават тези мъфинчета. Между другото нямах никакъв проблем с брашното, но аз си купувам от това, което е за погачи, мисля че в него си има набухвател. Аз съм си доволна от това брашно и колкото пъти съм пробвала с обикновено, толкова пъти съм се заричала да не го барвам повече. Wink

Мерси за рецептата, освен това малката ги направи, защото тя видя снимките в нета и каза, че иска да ги направи. Аз само давах "мъдри"съвети Laughing


# 96
  • Мнения: 3 674
Krische....ауууууу,  какви са ти красиви мъфенчетата!  Heart Eyes  Прати  на малката готвачка поздраваления    chef Справила се е чудесно!    bouquet

Относно това, че на някои момичета не им са се получили мъфините, бях сигурна че е от  качеството на брашното. Благодаря, че сподели за това брашно за погачи.  Hug

Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 21:51 от ЧервеноВинце

# 97
  • Мнения: 571
Пробвах мъфините по тази рецепта , но със сладко от ягоди. Сложих две чаени чаши брашно и едно пакетче(75гр.) натурално нишесте. Отлепиха се идеално от формичките, но не са толкова мекички и пухкави. Не мисля че е от брашното, защото с него правих по друга рецепта и станаха много добри, само че не можах да ги извадя сдрави от формичките. Затова искам да си купя хартиени формички.
Ето и моята рецепта. Ако някой реши, може да я пробва.

МЪФИНИ
Смесват се 200гр меко краве масло, 200гр захар, 3 яйца,1 ванилия и щипка сол. В друга купа се разбъркват 150гр брашно, 100гр натурално нишесте и 1 бакпулвер. Брашненанта смес се изсипва при другата и двете се бъркат до получаването на еднородна смес. С нея се пълнят формичките и се пекат във фурна 15-20 минути при 180 градуса.

# 98
  • Мнения: 28
На мен хартиени формички ми донесе една позната от София - от някаква сладкарска борса, струваха 10 лв за 1000 бройки. Ако се интересува някой, мога да разпитам точно откъде ги е купила.

# 99
  • Мнения: 571
На мен хартиени формички ми донесе една позната от София - от някаква сладкарска борса, струваха 10 лв за 1000 бройки. Ако се интересува някой, мога да разпитам точно откъде ги е купила.
Ако не е нахално от моя страна , моля те да попиташ. Търся от повече от една година по магазините и - нищо.

# 100
  • Мнения: 929
Задължително ли е хартиената формичка да е в такава тава или мога да си ги наредя в обикновена.



# 101
  • Мнения: 2 708
Не разбира се, но е по-удобно. Освен това струват около 6 лв - в Метро, Кауфланд и т.н магазини. А пък тази тавичка ползвам не само за мъфини, а и за много други оригинални неща, които биха аранжирали храната по интересен и различен начин.
В обикновена тава, има опасност, ако сместа ти не е много гъста, да се разтече. Хартиените формички може да не издържат. А вече всеки си решава за себе си. Аз лично съм много доволна от тази инвестиция - 2 кутии цигари все пак (не пуша вече, но ми харесва да измервам по този начин Laughing)

# 102
  • Мнения: 929
Благодаря ти. И аз си мислех че има вероятност да се изсипе смета и за товапитах.

# 103
  • България
  • Мнения: 1 090
Да се поФаля ,взех 4е ги направих тези мъфини Flutter.Станаха супер на вкус,само сладкото  се разля,но на никой не му направи впе4атление Wink. Гласях се да ги оставя за утре с кафето,да, но  вси4ко се изяде за минути. ooooh! Grinning
Благодаря за рецептата!  bouquet

# 104
  • Мнения: 3 674
А норче...моля!  Hug Развихрила си се в кухнята   chef Айде, кога ще идваш  на гости, да ядем Тирамису Flutter 

# 105
  • В града на хумора...
  • Мнения: 605
...... А пък тази тавичка ползвам не само за мъфини, а и за много други оригинални неща, които биха аранжирали храната по интересен и различен начин.

[/quote]
Krische  , би ли споделила какво друго приготвяш в тази тавичка please  Praynig Въпроса ми е извън темата знам ...дано не ми се сърдите много   bouquet

Последна редакция: пт, 03 окт 2008, 17:17 от meridichka

# 106
  • Мнения: 28
За хартиените формички - адресът на магазинчето е: кв. "Редута", ул. "Кадемлия" 6.
Момичета, да ви попитам за сладкото - обикновено сладко ли е, в смисъл - с плод и сироп, а не мармалад примерно. Опасявам се да не се разтече, като е така отгоре. Аз досега винаги съм ги правила със сладко или шоколад, скрити вътре в мъфинчето и тази идея - сладкото да е отгоре, много ми хареса.

Последна редакция: пт, 03 окт 2008, 10:44 от idimi

# 107
  • Мнения: 256
Цитат на:  Krische
...... А пък тази тавичка ползвам не само за мъфини, а и за много други оригинални неща, които биха аранжирали храната по интересен и различен начин.

Тъкмо щях да питам същото като meridichka  Flutter.

Иначе направих солените мъфини и станаха много хубави и мекички  Hug, за разлика от сладките. Ама вече ще знам, че определящо е брашното и печенето  Peace.


idimi , аз съм правила и със сладко и с мармалад, но не се разтича стига да не е много рядко сладкото.

# 108
  • София
  • Мнения: 708
Бихте ли споделили тези тавички за мъфини къде могат да се намерят? (за София)  Praynig

# 109
  • България
  • Мнения: 1 090
А норче...моля!  Hug Развихрила си се в кухнята   chef Айде, кога ще идваш  на гости, да ядем Тирамису Flutter 
Другата седмица съм у вас Laughing Hug

# 110
  • Мнения: 3 674
А норче...моля!  Hug Развихрила си се в кухнята   chef Айде, кога ще идваш  на гости, да ядем Тирамису Flutter 
Другата седмица съм у вас Laughing Hug
Ура!  Party

# 111
  • Мнения: 3 050
Бихте ли споделили тези тавички за мъфини къде могат да се намерят? (за София)  Praynig
И аз да попитам за Варна - в какви магазини да ги търся формичките-благодаря!

# 112
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 715
Така и не можах да си намеря формички за мъфини,
използвах за тарталети





Чудна рецепта, благодаря. 

# 113
  • Мнения: 3 674
sta...и във форма за  тарталетки,   мъфинчетата са ти станали прекрасни!  Hug

# 114
  • Мнения: 1 175
Много ми запалихте с тези чудесни мъфини.Да си призная досега не съм правила.Обожавам сладко от вишни,заради сладко-киселия му вкус.Вчера си купих тефлонова формичка за мъфини,мисля същата като на Krische,затова ще чакам с нетърпение да сподели какви други оригинални неща приготвя в нея.Но за съжаление никъде не можах да открия хартиените подложки,които се слагат във формата.А без тези хартиени тарталетки не знам дали сладкото няма да залепне по дъното на формичката.Пък може и да пробвам,пък каквото стане?

# 115
  • Мнения: 3 674
Катка, ако имаш тефлонови формички, не са ти нужни хартиени подложки. Изливай тестото направо във формичките, само ги намажи леко по стените с олио и ги набрашни малко  и няма да залепнат.  Hug 

# 116
  • Мнения: 359
Тук има голямо разнообразие на форми за мъфинс.

http://www.bestshopbg.com/home.php?cat=311&sort=price&so … tion=0&page=1

А аз съм много доволна от тези, а и са много тематични и много функционални.

# 117
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 715
Тук има голямо разнообразие на форми за мъфинс.

http://www.bestshopbg.com/home.php?cat=311&sort=price&so … tion=0&page=1

А аз съм много доволна от тези, а и са много тематични и много функционални.

Какво са тези цени 14 евро  Crazy  тефлоновите са по 8 лв. .

# 118
  • Мнения: 937
Купих си форма за мъфини от магазин Фантастико (София) за 9 лв и нещо с дванайсет отделения...и направих 3 бр със сладко от боровинки, 3 със сладко от вишни, но и двата вида ми се разтече сладкото отгоре, но това не попречи да се изяде и в останалото тесто прибавих лъжичка какао и като разлях във формата поставих отгоре парченца шоколад и орехи...станаха...но не са като тези които съм яла в кафетата Onda, които са в магазина на Метро на цариградско....просто толкова божествено нещо не съм яла...моля ви дайте ми съвети как да ги правя с шоколад, но да има и шоколад отвътре и....да се разкошни....
Благодаря ви!

# 119
  • Мнения: 721
az pravia marfinite sas 6okolad po slednia na4in.sled kato sam sipala smesta po 4a6kite vav vsiaka 4a6ka postaviam po edna 4aena laji4ka te4en 6okola predi da gi ispeka.smesta e dostata4no gasta i ne pozvoliava na 6okolada da padne do danoto,no pak toi ot svoia strana e dostata4no tejak i pada do sredata na 4a6kata.predi gi palneh s 6priz sled kato sa ope4eni no taka stava mnogo po lesno.

# 120
  • Мнения: 937
Благодаря ще пробвам с течен шоколад!!!  bouquet

# 121
  • Мнения: 486
Аз правя шкоколадовите мъфини по тази рецепта : http://kulinar.gbg.bg/index.php?area=1&p=recipe&id=2015  стават страхотни.Ако искам да не са шоколадови пропускам какаото и слагам мармалад вместо шоколад.Стават много бързо и лесно еъпреки ,ч е като прочетох рецептата ми звучеше сложно.

# 122
  • Мнения: 22 867
ЧервеноВинце , опасни мъфинки! Сложих по 3 вишнички (да има! Grinning), побутнах ги да влязат навътре в тестото и сложих да се пекат. Като ги погледнах - те изригнали като вулканчета и вишничките ми във вид на лава, закрепили се отгоре им. Много сполучлива рецепта, благодаря!  bouquet


 

# 123
  • Мнения: 1 906
ЧервеноВинце , опасни мъфинки! Сложих по 3 вишнички (да има! Grinning), побутнах ги да влязат навътре в тестото и сложих да се пекат. Като ги погледнах - те изригнали като вулканчета и вишничките ми във вид на лава, закрепили се отгоре им. Много сполучлива рецепта, благодаря!  bouquet


 
щях да питам за рецептата.....хич не се сетих,че е написана в началото newsm78

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 17:09 от beniii

# 124
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 715
А моите защо падат на дъното и протичат във формата.Рядка ли правя сместа?

# 125
  • Мнения: 1 906
Ето и моите мъфини със сладко от ягодиСтанаха страшно вкусни.Наистина тестото ми се получи по-гъсто от нормалното ми кексово,но така трябва да бъде.Благодаря Червено винце  bouquet

# 126
  • Мнения: 22 867
А моите защо падат на дъното и протичат във формата.Рядка ли правя сместа?

sta, спазих точно рецептата, защото ги правя за пръв път, но тестото стана по-гъсто от тестото на други мафини, които правя. Но пък се вдигнаха много хубаво и се изпекоха добре за 15-ина минути.

# 127
  • Мнения: 3 674
Момичета, много са ви хубави мъфинчетата!  Heart Eyes Благодаря ви ,че споделяте...  Hug

# 128
  • Варна
  • Мнения: 634
И аз да си покажа мъфините  Simple Smile
Правила съм много пъти, но не и по тази рецепта и днес се поправих  Grinning, много съм доволна, половината направих със сладко от къпини, а другата със сладко от праскови. Остана ми малко смес и я сложих в едно силиконово сърчице, детето много му се радва  Laughing



Благодаря за рецептата   Hug

P.S. Има някакъв проблем с отделните линкове, затова пускам направо линк към албума, дано се отвори.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=333510&pid=11389629

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 16:25 от Росица

# 129
  • Мнения: 3 674
Росица...страхотни са ти мъфинчетата! Heart Eyes Hug

# 130
  • Мнения: 2 962
В къщи много не си падаме по козунаците, затова реших тази година да направя "козуначени" мъфини, но не знам как -дайте идеи за малки козуначета newsm78

# 131
  • Мнения: 769
В къщи много не си падаме по козунаците, затова реших тази година да направя "козуначени" мъфини, но не знам как -дайте идеи за малки козуначета newsm78

Във блога на Абра "Тайната на нашата вечеря'' има много хубави предложения.

# 132
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 444
...

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 23:05 от diddi

# 133
  • Мнения: 73
Бихте ли споделили тези тавички за мъфини къде могат да се намерят? (за София)  Praynig

Близо до женски пазар има специализирам магазин за всякакви форми за сласюдки, тарталети, мъфини, шприцове и какво ли още не Simple Smile То е по скоро работилнаца, в която човекът сам си ги изработва и са по 20-30 стотинки. Ако вървиш по пиротска в посока колоните, пазара ти е от дясно а ти завиваш на ляво (улицата е задънена) и там ще го видиш.

Аз скоро си взех формички за тарталетки и стават чудесни, мисля да пробвам и тази рецепта с тях.

# 134
  • Мнения: 73
Ауу много са вкусни с вишнички аплодисменти за рецептата   bouquet

ето ги и тях: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=362020&pid=11655280

# 135
  • Варна
  • Мнения: 1 841
През почивните дни ще направя и аз Мъфини със сладко от бели череши  Party
Някой пита за хартиени формички във Варна. Аз ги взех от Кауфланд, но сега смятам да поръчам от Ибей  Peace

# 136
  • Варна
  • Мнения: 1 841
Сигурни ли сте, че 100 грама захар са достатъчно количество. Направих ги точно с толкова и станаха супер безвкусни  Sad

# 137
  • Мнения: 73
mari6a  то доста зависи колко е едра захарта и колко са ти големи яйцата:))) установих, че 2 яйца са доста разтегливо понятие и мога да изкарам с тях от 12 до 18 броя мъфини ми е рекорда Mr. Green

Ако е много финна захарта е по-малко сладка, но накрая като поръсваш с пудра захар ако не са достатъчно сладки, просто поръси повече. Ако и сладкото вътре е по-сладичко и ги направиш много сладки, не е добре.

# 138
  • Мнения: 3 674
Ауу много са вкусни с вишнички аплодисменти за рецептата   bouquet

ето ги и тях: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=362020&pid=11655280

Стархотни са ти мъфинчетата!  Heart Eyes И аз благодаря за комплимета и за това, че мъфините са ти харесали.  bouquet  С вишни наистина си е идейно Hug

 mari6a..странно е, че не са ти станали сладки мъфините  Thinking Рецептата е със 100 гр захар, а и сладкото от вишни си добавя сладост..така че не би трябвало да се получи така при теб... newsm78

# 139
  • Бургас
  • Мнения: 133
Изчетох темата  Grinning
Прияде ми се  Laughingно нямам формички.
Пишете ,че стават и в тези за крем карамел.
А оригиналните форми с какъв обем са??
Разбрах,че от Кауфланд може да се купи.Къде са изложени??
Прощавайте,много въпроси зададох . Embarassed

# 140
  • Мнения: 769
KIKI_nik ,да ти отговоря аз като една изявена мъфиноманка hahaha
Мъфините стават във формички за крем карамел,но по бавно се изпичат.Форма за мъфини може да намериш където са домакинските принадлежности.Има и в Метро.Там струват около 8лв.Дъното на мъфина в тази форма е 6см.Намира се до тавите.И да знаеш-направиш ли един път,спиране няма hahaha
За да не ти залепват предварително намазнявай формичките.

# 141
  • Бургас
  • Мнения: 133
nordina,благодаря ти много  bouquet
Формичките ще ги намажа,за да не залепне,но лошото е , че на мен започнаха да се
лепят доста килца Laughing Laughing

# 142
  • Варна
  • Мнения: 1 841
Molli, ЧервеноВинце,  верно захарта ми е доста фина. Ама никога не съм си мислела, че това има значение за сладостта. Яйцата са ми средно големи  Laughing. Получиха се 17 мъфина. Следващият път ще сложа захар на по-едри кристали и пак ще докладвам. Надявам се, че ще се получи  Hug

# 143
  • Мнения: 73
mari6a  ще станат къде ще ходят Simple Smile
аз докато го замесвам тестото винги опитвам как е на сладост, просто защото обичам да си похапвам сурово  Mr. Green

# 144
  • Бургас
  • Мнения: 133
Направих ги.Голяма вкусотия.Използвах формички за крем карамел-излязоха 7 броя.
Следващия път-двойна доза LaughingНо имам проблем със снимка бг. и не мога да ги покажа
Благодаря на ЧервеноВинце за рецептата

# 145
  • Мнения: 3 674
Направих ги.Голяма вкусотия.Използвах формички за крем карамел-излязоха 7 броя.
Следващия път-двойна доза LaughingНо имам проблем със снимка бг. и не мога да ги покажа
Благодаря на ЧервеноВинце за рецептата
Много се радвам !  Hug

# 146
  • Бургас
  • Мнения: 133
Eто и обещаната снимка

Tъй като не мога да намеря формички ,утре пак ще правя в крем карамелените

Общи условия

Активация на акаунт