Рецепти за сач!

  • 125 492
  • 170
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
  • Мнения: 870
Много е възможно да се случи това...Като го забърса, защо не сложи няколко капки лимон или оцет?  Аз скоро правих свински врат, след това сложих и зеленчуци и като преключих с готвенето го почистих с кухненкси кърпи влажни, после сухи и с няколко капки лимон...Но риба, не съм пекла и не мога да отговоря конкретно.

# 136
  • София
  • Мнения: 547
Благодаря ти, Feis, за лимон и оцет не се бях сетила Simple Smile
Но засега не се наложи - преди обед се измъчих да правя катми - все залепваха посредата, и се разслояваха на две Confused, но определено нямаше никакъв остатъчен мирис или вкус на риба; а вечерта готвих зеленчуци в сача - пак нямаше нищо, слава богу Simple Smile
ще си знам, при по-сериозни миризми малко лимон при почистването Wink

# 137
  • София
  • Мнения: 1 832
Да се запиша и аз в тази вкусна тема. Имам сач от доста време ползваме го навън върху открит огън /но не много силен, от време на време добавяме въглени, които сме издърпали навън, като първо го затопляме /стои близо до огъня/ и на бакона си имаме барбекю. Ето малко снимки
От балкона

За мазнина може да се използват и пилешки кожички

От палатки



Картофите са нарязани на много тънко и се пържат в мазнина от пилешки кожи /колко "диетично"!!!/

# 138
  • София
  • Мнения: 1 832
И още малко, дано не съм ви досадила!

И пак от балкона

# 139
# 140
  • София
  • Мнения: 547
Верабел Simple Smile
страхотни снимки, изглежда много вкусно Simple Smile
почивните дни се задават с пълна пара, цялото семейство ще се събере и показаните идеи са ми добре дошли Simple Smile
 Hug

# 141
  • София
  • Мнения: 1 832
Верабел Simple Smile
страхотни снимки, изглежда много вкусно Simple Smile
почивните дни се задават с пълна пара, цялото семейство ще се събере и показаните идеи са ми добре дошли Simple Smile
 Hug
Много благодаря!
Мина фон Вангел, приятно изкарване и вкусни сачове! Да покажеш снимки!

# 142
  • София
  • Мнения: 547
Верабел Simple Smile
ако мога да снимам, задължително; щото като готвя, само ме обикалят и дават зор  Mr. Green

# 143
  • Мнения: 1 232
Сега са записвам, после ще чета!

# 144
  • Мнения: 67
Къде в София може да се намери сач който да издържа на директен огън и керамичен плот?

# 145
  • Gone with the wind
  • Мнения: 772
Купувала съм си сач от метро, на женския пазар - там, където продават грънците, сигурно също има. Но за керамичния котлон не знам - не бих сложила сач върху него (не заради сача, а защото си пазя котлоните)

# 146
  • out of space
  • Мнения: 8 574
А като готвите на сач, слагате ли мазнина?  Thinking

# 147
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Здравейте,
И ние се сдобихме със сач и го изпекохме с олио докато спря да попива. Не сме го ползвали още, защото много силно ми мирише на застояло олио. Има ли решение за този проблем. Не съм го мила, защото не знам как ще му се отрази  Thinking

# 148
  • Ст.Загора
  • Мнения: 688
tany3dj и при мен така се получи, спазих всички инструкции които ми дадоха когато го купих от Бачковския манастир. Един път се опитах да направя катми и опуших целия апартамент, толкова силно кадеше и миришеше на застояло олио , въпреки че ги пекох на съвсем слаб огън. Катмите и те бяха поели ужасната миризма . Сега си отлежава в един шкаф.

# 149
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Чудя се ако го окадя яко на огнище, дали ще има някакъв резултат... Скоро ще пробвам - само да спрат дъждовете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт